![]() |
|
Ne lastikmiş arkadaş :) ve tavsiye lütfen |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lassa kullanıyorum 3. kışını Ağrıda gayet iyi. Ama tabi michelin goodyear gibi değildir illa ki.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Abi bundan sonra bulunması gerekecek, yüksek ihtimalle kış lastiği uygulamasını binek araçlara da zorunlu hale getirecekler. bu durumda kar olmasa bile kontrollerde kış lastiğinin takılı olması gerekecek. tabi bu durumda kış lastiklerinin ücretleri de büyük ölçüde artacaktır diye düşünüyorum. Zaten zincir takmayı gerektirecek kadar kar yağışı olduğunda ben de aracı kullanma taraftarı değilim. Zaten bu durum senede 1 kez oluyor :) ama yerde bir parmak kar varken de 4km yol için bir saat sabah, 1 saat akşam servisle uğraşmak, 2 saatimi çöpe atmak bugün itibari ile zor geldi :)) |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Dİğer bir konu da kış lastiğinin sadece çekerlere takılması. 4 tekerleğe birden takılması elbette daha sağlıklı olur ama trafik kurallarına göre 4 tekerleğe de takılması zorunludur şeklinde bir ibare bulamadım. Sadece çekerlere takılması trafik kontrolleri açısından yeterli oluyor mu? caddy için ona göre sipariş vereceğim. malum ticarilere zorunluluk geldi.
|
|
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
bence durdurunca dördünde de ararlar gibi
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
4 teker zorunluluğu olduğunu duymuştum + eğer araçta abs varsa sadece önlere takmanın fazla bi esprisi olmayacaktır 4 lastikte takılmalı diye düşünüyorum
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
Petlas kış lastiklerini tavsiye ederim çevrem bir çok kişi kullanıyor çokta memnunlar.. Ayrıca Türk Malı ;)
|
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
nasıl ya bu işte bir terslik mi var ben bu cumartesi 4 kış lastiği alacağım tanesi 155 tl den michelin alpin a4 anlaştık bile kredi kartına 155 5 taksit peşin de tanesi 150 tl ankara ostimde sizin fiyatlar neden o kadar pahalı hele internetteki lastik fiyatları ? acaba 195 / 65 / 15 olduğundan mı lastiklerin ebadı ?
|
|
![]() |
|
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
Ben normal lastiktede kış lastiğindede petlas kullanıyorum. hem kötü bi marka değil hem türk malı. çokta memnunum. Tavsiyede ediyorum. Michelin ve bridgestone un yan sanayileriyle aynı fiyat ve ses desibelide fena değil. kış lastiği için orjinal boyutları kullanmanı tavsiye ederm. 4 tane teneke jantla geçir kışı. Lastik önemli..
|
|
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
bence hesaplı alınabildiği takdirde goodyear iyi arabanın ıslak zeminde çekişi değişti durmasıda çok iyi hiç kaymıyor benim yazlıklarla iyi kaza yapmamışım bu güne kadar kar üzerindede en acemi tarzda denedim atması kayması çok az yarım tur dönüp zemine asılıyor resmen lastik dişleri kar tutmuyor sadece dikkatimi çekti ıslak zeminde yolun su sesini veriyor biraz şıkır şıkır diye olur o kadar diyorum
|
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu 195 45 16 ölçülerinde kış lastiği buldum :)
internet ortamında aramadığım yer kalmadı, toyodan başka marka bulamadım. lastik bayilerinde hiç bulamadım, ancak sipariş üzerine hifly ve sunny markalarında lastikler getirebileceklerini söylediler. fiyatları 225 liraydı. hiflye sunnye 225 vermektense, bayilere telefondan ulaşığ pirelli snowcontrol seri3 ve lassa snoways buldum. 250 liraydı fiyatları. lassaya gittim, 2 lastik verip takımı bozmak istemediler, sonra pirelli için gittiğimde pirellinin diğer üretimi olan formula markayı buldum 170 liraya ve 2 adet aldım. ilk deneyim olarak söyleyeceğim, eski lastiklerimle ıslak zeminde hafif rampada gaza yüklendiğimde ilk anda patinaja düşüyordum, şuan bu ortadan kalktı. bir de direksiyon kontrolümde büyük ölçüde rahatlık oldu. sabah evin önündeki karda deneme yapmıştım ön lastikler ile ani duruş ve kalkışlarla, bir de şimdi yaptım, lastikler karda güzel tutunuyor. tabi ki çok daha iyi bir gözlem için arkalara da takıp, karlı havada denemeler yapmak lazım. ama ilk gözlemlerime göre lastikler iyi, çünkü tutunma ve kızaklamada ön lastikleri deneyerek tecrübe ettim. |
|
|
|
![]() |
|
kazasız belasız iyi günlerde kullan
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |