![]() |
|
206 kalorifer petegi su kacırıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | ||
erhand ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
valla hocam cok ıyı anlatmıssın ama benım tamırcı senın yaptıgını yapmak yerıne yenısı ıle degıstırmeyı tercıh ettı bunların tamırı olmaz dedı bana bızde ısten anlamadıgımız ıcın tamam degıstır dedık ama sanırım fazladan paramız gıttı :(
|
||
![]() |
||
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hocam sizin usta benimkindende iyimiş. benim usta sadece peteği sökmeden conta takabilme yetenegine sahip. daha öteye gidememiş. sizinki gögüslüğü sökmeden radyatörü sökmüş. o ustaya bravo diyorum ayakta alkıslıyorum. demekki senin usta 2. level keske benimkinide sökseydide en sıfırından en fransızından kalorifer peteği alıp takabilseydim. bende bi huy var. arabayı sanayiye cektiğim zaman usta bakar değişecek parçayı söker. kesinlikle tamir olayına girmem. yenisiyle değiştiririm. kafam rahatlar. tavsiyemdir. ama sakın ha yanlıs anlama. direksiyon simidi, kılıf, paspas, kaporta çıtası, metal eksoz ucu gibi luzumsuz parcalar diil. sadece motor ve sanzumana ait parcalarda yenisi ile degisim herzaman ilactır. |
||
2000 206xs 90hp 190.000km
|
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
Petekteki kaçak aracınızın hararetini yükseltiyor muydu?
|
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
rahmi 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2014 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rahmi 206
|
herkese selamlar.konunun üzerinden epeyce bir süre geçmiş lakin konu ile alakalı bende bir-kaç şey söylemek istiyorum.benim aracımda da son zamanlarda arkadaşların da bahsettiği şekilde kalorifer peteğinden su damlamaya başlamıştı ve son bir haftadır epeyce artış göstermişti.iyi ustadır dedikleri 5-6 oto elektrikçisine sordum ama hepsinden aynı cevap"torpido sökülmeden petek değişmez"ve bu işi 200tl den aşağı yapan da yok,bu fiyat ustanın kalitesine göre 300tl ye kadar çıkabiliyor
![]() |
||
206 roland garros
|
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
Aynen kardeşim ben bu konuyu görmemişim, aynı şekilde 206'da ben de 50TL'ye iki karering değiştirterek bu işi hallettim. Çocuk yarım saat uğraştı ama yaptı.
Peteği de çıkardık değişim sırasında, zor çıktı ama imkansız değil plastikleri biraz kastırmak gerekiyor o kadar.
|
||
![]() |
||
faldov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2013 Konum: ISPARTA-32 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
|
Bugün sabah ben de kapıyı bir açtım pas pasın altı göl olmuş. Yağmur suyu mu girdi acaba derken. Suyun renginin yeşilimsi görünce antifiriz olduğunu anladım.
Sanayiye elektrikçiye uğrayıp sordum. Ustam sorun nasıl çözülür diye. Yapışkan sıvı sıkmamız lazım yada göğüsü söküp peteği değiştireceğiz diye. Eğer uzun süre kullanacaksan değişim şart. Hiç sıvı işine girme dedi. Peki kaça patlar deyince işçilik 200'de 175 olur parçası da 125 filan tutar deyince moral motivasyon kalmadı. Arkadaşların yazdıklarını okudum içim biraz rahatladı. Umarım yaşadığım şehirde(Isparta) bu işlemi yapacak yetenekli bir usta bulurum. Gözümü kararttım olmadı kendim girişicem bu işe. NOT: Bu 206'lar amma nazlıymış. Çok sorun çıkaran bir model gerçekten. Napalım sevdamız uğruna girdik bir yola. |
||
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006
|
||
![]() |
||
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
|
Bendede aynı sıkıntı var 20 gündür arabanın yanında değilim , noldu bilmiyorum ya göl oldu içi , 1 ay snra geri memlekete gidicem arabanın yanına , ozaman ya oringleri değişcem yada kalarifer alıcam onu değişicem aslında zor gibi göZükmesede zor
|
||
![]() |
||
![]() |
||
monalos ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2014 Konum: TOKAT-KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1021 |
|
Ya klima peteği arıza yapsa :) ozaman göğüsü filan hersey sökülüyor
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Yyabancılar sökmüş ama klima için sökmüş resimlerde kalarifer peteği de gözüküyor
http://2.bp.blogspot.com/_-EfNh59lPnQ/S5OhAOKI_uI/AAAAAAAABSk/BtUs3K9I62M/s1600-h/IMG_6854.JPG Düzenleyen monalos - 02 Şubat 2015 Saat 23:12 |
||
![]() |
||
![]() |
||
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
|
Kalorifer peteğini değiştirmeden karering denen contayı değiştirin,
bunu bilmeyen ustadan uzaklaşın.
Düzenleyen Mesut48 - 03 Şubat 2015 Saat 15:17 |
||
__B0DRUMLU__
|
||
![]() |
||
|
contayı nerden alabılırım
netten petek alınca contalarda gelırmı yanında Düzenleyen monalos - 03 Şubat 2015 Saat 15:22 |
||
![]() |
||
![]() |
||
faldov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2013 Konum: ISPARTA-32 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
|
Bugün kalorifer peteği sorununu hallettim. Petekte sıkıntı yokmuş oring'ler yenilenmiş. 100 TL'ye mal oldu. Uygun fiyat bulunabilirdi. Ama bu tür durumlarda riske girmek istemedim. Usta işinin ehliydi. Çok şükür hallettik.
|
||
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006
|
||
![]() |
||
scream_ank ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scream_ank
|
Merhabalar arkadaşlar..
En son şubat ayında yazılmış konuya. Ama yardıma ihtiyacım var. Benim araçta da kalorifer peteğinden su kaçırıyor.. Yalnız kalorifer gayet iyi ısıtıyor bir sıkıntısı yok. Benim Oring'lerde sıkıntı olabilir ama usta tamamen değiştirmeyi tavsiye etti. 100TL işçilik + 120 tl malzeme . 220tl maliyeti olacak. Kendim yapmaya calısabilirim oringleri degistirmeyi elimden iş gelir yalnız göğüs sökülmeden nasıl petek cıkacak yardımcı olursanız sevinirim.
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
öncelikle hocam bizim araçlarda tek vida var ama 3 vida yeri var fabrika tek vida atıor öncelikle 2 vida daha alıp sıkmanızı tavsiye ediyorum kesmezse oringleri değiştire bilirsiniz.
ben söktüm hocam öyle çok zorlayacak bi durum yok biraz kastırmak gerekiyor o kadar. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40062&title=206-tamir-islerim-foto-video benim yaptıgım bir kaç fotograf mevcut takıldıgınız bir bölüm olursa arayabilrisiniz. bu linkte 307 için söküm olayı aşagı yukarı aynı bizimkilerle http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&title=sogutma-suyunun-aracin-icine-sizmasi-problemi takıldıgınız bi yer varsa telefondan ulaşabilirsiniz. |
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
kyotocu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2015 Konum: Zong Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
|
Bende 405 var.Benim kalorifer peteği patladı.Orajinalini bulamadık.2 model geldi.Olmadı.Tepra nın peteğini taktı usta.Söylediğine göre 200 TL işçilik aldı.Tborpido söküldü tabi.Yaptığım gözlemlerde sökülüp takılan torpido da hiç bir olumsuzluk görmedi.İzmit Gebze otosanayide yaptırdım.
|
||
![]() |
||
staticxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2013 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 263 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı staticxxx
|
Konuyu acan benim devamınıda getiriyim belki faydası olur. ilk basta sıvı oringleri degistirip sızıntıyı kesip o sekilde kullandım ama cok soguk oluyodu kalorifer sıcak uflemiyodu. 2 ay once sokturdum. konsol sokulmeden cıkarttı usta. valeo kalorifer petegi kutusunu ben actım icinden iki adet oring te cıkıyor. 190tl. takmada 50tl. orjinal oldu. guzel ısıtıyor, sızıntıda yok. eski kalorifer petegini gormeniz lazımdı akıllara zarar
![]() ![]() ![]() |
||
2000 206xs 90hp 190.000km
|
||
![]() |
||
Gokcesel ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1107 |
|
Hocam benim de oradan antifiriz geliyordu dün petek değişecek dendi değişti ve bu gün sabah arabayı açtığımda aynı yer gene ıslaktı. Sizin iş iyi çözülmüş :/
|
||
![]() |
||
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
|
engin senin problem oringlerin oldugu birleşim yerinde tek vida atılması büyük ihtimal orada 2 vida yeri daha var usta yapmadıysa onlarıda taktır. fabrika tek vida atıyor üretimde .
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
![]() |
||
ssakyel ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2015 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
|
İşini düzgün yapan/yapmaya gayret eden usta bulmak zor.ABS uyarı ışığı yanıyordu götürdük birkaç ustaya sözüm ona.200 TL isteyen mi dersin,emniyet kemerine kadar bütün bağlantılar sökülecek falan filan diyen mi dersin.Adam arızanın ne olduğunu tesbit etmeden fiyat veriyor.,
Hasılı attı kafam aldım teçhizatı söktüm bağlantıları.Emniyet kemerinden,koltuk altlarından kontrol ettim.En son direksiyon altını söktüm,soketi var o gevşemiş.Çıkardım güzelce taktım hoop cillop şimdi.Ve on dakika falan sürdü.Yani daha ehil biri beş dakikaya söküp yapar.Yani demem o ki ustalara güvensem(ki buna yetkili servisi dahil) en az 150 tl yalan olacaktı. |
||
![]() |
||
cihan_ch ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2016 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
|
istanbul anadolu yakasında usta tavsiye edebilcek varmı benimde petek sorunu var sızıntı yapıyor ama çok az bir su eksilme yok çünkü, yardım edebilrmisiniz.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |