![]() |
|
Hareket halinde tuhaf bir ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
murat328 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2013 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorunu bende yaşadım araç park halındeyken veya 1 .vitesdeyken bilye sesi taarzında ses gelıyodu krank kasnağı bozulmuştu sunu yaptır kayışı çıkartır ustaya ses gelıyomu gelmıyomu baktır
|
|
muratsahin 61 TU 328
A(rh)+ |
|
![]() |
|
myvzklc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2013 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Gergi Bilyası mantıklı
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
myvzklc ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2013 Konum: GAZİANTEP Durum: Aktif Değil Mesajlar: 122 |
Hay ağzına sağlık Onur kardeşim Metal titreşimi tam benim duyduğum ses
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
Ayağını debriyajdan kaldırdığında metal sürtmesi gibi bir ses mi?genelde birinci vitesten ikiye atarken çıkıyorsa tahmin ettiğim ses.
|
|
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
|
![]() |
|
Yok kardeşim vitesle pek alakası yok meseka kalkıştan sonra hareket edince başlıyo ses bir metal parça bir yere sürtüyo ama çözemedim işte rulmandan da olabilir
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
vitesten demedim zatende vites değiştirirken yapıyorsa ve titreşim halindeyken geliyorsa ses egzoz spiralinden geliyordur.
|
|
|
|
![]() |
|
Egzos spirali neresinde bu aracın tam olarak?
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
şoför koltuğunun hemen altında kalıyor ve egzoz la demir birbirine sürterek o sesi çıkarıyor.bendede aynı ses mevcut.
|
|
|
|
![]() |
|
Aynen kardeşim tam olarak oradan geliyor ses şimdi baktım geldim tümsekten felan geçerken yapıyor özellikle. peki sen nasıl çözeceksin veya bana bir önerin var mı
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
ordaki spiralin değişmesi gerekiyor 80 tl para istiyorlar.parça 20 tl.1 senedir devam ediyor kışın kesiyor yazın başlıyor alıştım ben artık:)
|
|
|
|
![]() |
|
Ben böyle mutluyum diyorsun yani
![]() |
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
hayır 20 tl lik parçayı 80 tl ye takmasına şaşırıyorum.wd 40 pas sökücü falan sıkarsan belirli süre kesiyor sesi.
|
|
|
|
![]() |
|
bide arabayı yüksek devirde kaldırırsan yapmıyor aklında olsun:)
|
|
|
|
![]() |
|
Ok FB dostum önerini uygulayacağım ;)
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
İnternette bulunmuyor mu o parça
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
scarface64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2013 Konum: uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scarface64
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende de 307 dizel var ayni ses bendende geliyor ozellikle 1 ve2.viteslerde vites degistiriken..bende nerden oldugunu cozemedim ama bi zarari yok gibi gorunuyor simfilik.
|
|
![]() |
|
bu5r4ak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2012 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Hocam benzer bir problemi bende yasadım. Bendeki fren balataların tırnakları düşmüş boşluk olduğundan tıkır tıkır bir acayip ses ile dolaşıyorduk yada frenci takmamış. Jantın arasından elini uzatıp bakabilirsin balata oynuyorsa boşluk varsa bil ki sesin kaynağı bu hatta lastiğe vurunca bile anlayabilirsin. Bahsettiğim problem segmanlı balatalarda olmuştu.
|
|
![]() |
|
emin15 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 10 - Temmuz - 1969 Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 97 |
motorun alt kısmında bulunan eksoz boğaz halkasından yapıyor 307 lerde zamanla bu halka ses yapar halkayı değiştir ses kesilir.
|
|
![]() |
|
Abi hiç birisinden değilmiş sol ön tekeri söktüm tam o göbekteki parça sallanıp ses yapıyomuş.tuhaf bi parça var ne olduguna da anlam veremedim.parçayı sıktık sorun halloldu.Fikir ve önerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim dostlar
|
|
Peugeot 307 1.6 XT
|
|
![]() |
|
EErgul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
abicim heryerden gelebilir o ses. benim egsozdan geliyordu vidası gevşemiş sıktık düzeldi. onun dışında hava filtresinin metal borusu titreyince küçük bir plastik parçaya değiyormuş zrrrrr yapıyordu delirtiyordu beni hızlanırken, sabitledim düzeldi.
gelir yani :D
|
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |