Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rölantide Kendi Kendine Gaz Verme Olayı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rölantide Kendi Kendine Gaz Verme Olayı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cey cey Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cey cey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2013 Saat 16:27
rolanti semsorü arızalı kardeşim ve rolanti sensörünun temizligi olmaz yanı temizlecek bir yeri yok temizlesende yine aynı çalışmaz yenısını alacaksın taktırcaksın hepsi bu bogaz kelebegıne bosuna dunyanın parasını verme bence boşuna rolanti sensöru dememişler bozuksa 2 devırdede calısır 0 dusup stop ta eder
Yukarı Dön
rolandgarros Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2013 Saat 17:32
Orjinalini yazan: cey cey cey cey Yazdı:

rolanti semsorü arızalı kardeşim ve rolanti sensörünun temizligi olmaz yanı temizlecek bir yeri yok temizlesende yine aynı çalışmaz yenısını alacaksın taktırcaksın hepsi bu bogaz kelebegıne bosuna dunyanın parasını verme bence boşuna rolanti sensöru dememişler bozuksa 2 devırdede calısır 0 dusup stop ta eder

bu rölanti sensörü dediğimiz rölanti ayar valfi mi oluyor acaba? Ermm
Yukarı Dön
TuNeR_32 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TuNeR_32 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2013 Saat 22:05
rolanti sensör dediği sanırım lapta sensörü yada oksijen sensörü olarakta deniliyor egzoza bağlı bir sensör benim aracımdada olmuştu değiştirdim sorun kalmadı....
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
Yukarı Dön
emred Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı emred Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2013 Saat 09:18
arkadaşlar bi sayfa açtım bu konuyla ilgili benim sıkıntım daha büyük ayağını gazdan çekince direk stop ediyor rölanti tutmuyor bile gaz kelebeği falan temizlendi buji değişti yine aynı durum çok can sıkıcı bi durum bu kibrit kutusu büyüklüğünde rölanti valfi var ondan olabilir mi başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
ed
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 09:17
bilgi veren herkese teşekkür ederim. bugün tekrar ustaya götürücem aracımı umarım kökten kurtulurum bu problemden. Thumbs Up
Yukarı Dön
sosyete_60 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sosyete_60 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 09:50
kardeş aynısı benim başımada gelmişti bende 1.6 8v olanından vardı 2001 xt aynen dediğin gibi kendiliğnden gaz veriyordu araçta rölanti motoru dediler boğaz dediler hepsi elden geçti ve düzelmedi son olarak araçta yeşil renkli araç rölanti müşürü vardı onu değiştirdim sorun kalktı sende bi değiştir istersen motor sıcaklığına göre rölanti sağlıyo bozuksa aptal çalışıyo araba
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 Saat 11:26
başkan değişik bir durum duydum, enjektörlük durumda olabilir, rolanti düşüklüğünin sebebi bir enjektördeki sıkıntıdan çıkmış ortaya, görevini tam yapmıyor gibisinden,

sendekinde sızıntı olmasın :S mantık yürüttüm. mesela enjektör temizliği yapılmışsa, carbon C işlemi işte, bazı becerikli ustalar çatlata biliyor enjektörleri :)
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 10:09
dün tüm gün yine rölanti problemi için otosansitte idim. yine ustam lpg'yi iptal etti sorunun derinine inmeye çalıştı ancak hararet müşürümün normal olduğunu söyledi. rölanti sensörümün (rölnti ayarlayıcısı) arızalı olsa rölantinin dalgalanma yapacağını söyledi. buji almıştım yeni 4 adet onları da değiştirtdim. gazı iptal ettik rölantide uzun süre çalıştırdık, sonra soğumaya bıraktık motoru soğuk verilerini vs aldık ancak herhangi bir problem görünmedi. bana gaz tesisatını iptal etmemi söyledi (6 yıllık ekogas marka lpg mevcut) sorunum gözle görülür şekilde azaldı ama ilerde yine yapmasının muhtemel olduğunu söyledi. bende masrafı girmemek için yeni tüp taktırmaya sıcak bakmıyorum. bu arada araç dün lpg ye geçince istop etti, bugünde istop edicek gibi oldu gaz verdim çalışmaya devam etti. bu neden kaynaklanır başına gelen var mı? ilk çalışmada gaz istemiyordu normalde benzinde problem yok gaza geçince hafif titriyor araç rölanti sönecek gibi oluyor gaz verirsem çalışıyor vermezsem stop.
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 10:18
hacı lpg filtreni değiştir istersen. 30-40 tl ücreti var, ayarlarına baktır. hiç bişey yapmadın mı lpg ilgili oldugunu duyunca?

benimde bu gün yaptı 10 dk sürüyor işe gelmem 3 trafik ışığı var 3ündede durdum 3ündede stop etti, ama benzin almayı üşendiğimden 2 gündür dibini çekti tıkadık her halde enjektörler, hala benzinde rölanti bozuk stop ettiriyor :( lpgde bişey yok :)
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
_ali_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _ali_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 11:29
LPG'li araçlarda benzinde sorun çıkıyorsa depoya yeni benzin alın ve bir süre benzinde kullanın faydası oluyor.
206 1.4 + LPG
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rolandgarros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 Saat 14:22
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

hacı lpg filtreni değiştir istersen. 30-40 tl ücreti var, ayarlarına baktır. hiç bişey yapmadın mı lpg ilgili oldugunu duyunca?

benimde bu gün yaptı 10 dk sürüyor işe gelmem 3 trafik ışığı var 3ündede durdum 3ündede stop etti, ama benzin almayı üşendiğimden 2 gündür dibini çekti tıkadık her halde enjektörler, hala benzinde rölanti bozuk stop ettiriyor :( lpgde bişey yok :)

filtrem yeni araç yürürken sıkıntı yok ilk çalıştırmada böyle bir şeyle karşılaştım dün akşam. ilk benzinde çalışıyor tüpe geçerken hafif bi sarsıntı ardından rölanti sönecek gibi oluyor gaz verilmezse istop ediyor. muhtemelen bağlantıda bi sıkıntı oldu çünkü bujileri değiştirmeden lpg sistemini komple sökmüştük.
Yukarı Dön
mjtanju Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mjtanju Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 Saat 08:55
bu olayi cozdunuzmu aynı problem bende de var.
Yukarı Dön
fætih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fætih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 Saat 23:40
benimkide bazen 1000 devir civarında kalıyor sorunu biliyorum ama ellemiyorum :D 
opel'lerdede çok olur bu sorun sebebi birden fazla olabiliyor.
1.'si aracın baskı balata sorunu. bilya rulman bozuksa araçta bu sorun genelde oluyor.
2. rolanti sensörü 
3. boğaz kelebeği. 
en çok boğaz kelebeğinden kaynaklı olur fişini sökün bir sorun kalmaz ancak arıza lambası yakar.
benim aracın baskıdan kaynaklı bilya arızalı aracın bazen rolantisini yükseltiyor. astra'da başıma gelmişti ilk baskı değişince düzelmişti :D
Yukarı Dön
peugeot murat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot murat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 Saat 00:07
aracın arzasının bujılerle alakası yok devir yükseliyor demişsin gaz verdiğinde gaz yememe gibi bir sıkıntısı varmı senin aracının motor tipi tu5jp4 motor elektronik gaz kelebeği var rolentl sensoru yok gaz kelebeği kendisi ayarlıyor tavsiyem parça almadan önce peugeotnun orjinal cihazına bağlatdır usta çözemezse hata kodunu paylaş çözmeye çalışalım
Yukarı Dön
peugeot murat Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı peugeot murat Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 Saat 00:09
0535 846 1001 nolu numaradan bana ulaş yardımcı yardımcı olayım
Yukarı Dön
mjtanju Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mjtanju Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 Saat 02:50
Orjinalini yazan: fætih fætih Yazdı:

benimkide bazen 1000 devir civarında kalıyor sorunu biliyorum ama ellemiyorum :D 
opel'lerdede çok olur bu sorun sebebi birden fazla olabiliyor.
1.'si aracın baskı balata sorunu. bilya rulman bozuksa araçta bu sorun genelde oluyor.
2. rolanti sensörü 
3. boğaz kelebeği. 
en çok boğaz kelebeğinden kaynaklı olur fişini sökün bir sorun kalmaz ancak arıza lambası yakar.
benim aracın baskıdan kaynaklı bilya arızalı aracın bazen rolantisini yükseltiyor. astra'da başıma gelmişti ilk baskı değişince düzelmişti :D
yalniz klima kapali yada ecr düğmesi kapaliyken yapmiyor
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon DTC P1351 son mesaja git 39857 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 302 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18817 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5850 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 190 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 533 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13027 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 2 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1123 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 721 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1506 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2977 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 1002 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1128 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1141 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 987 0 berter
konu icon Peugeot 208 GT yeni nesil yakıt tüketimi hk son mesaja git 1060 0 mhakan71
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
tunakrf 1
barisF 1
Ebulfeth 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English