![]() |
|
Rölantide Kendi Kendine Gaz Verme Olayı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
cey cey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: mudur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 322 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rolanti semsorü arızalı kardeşim ve rolanti sensörünun temizligi olmaz yanı temizlecek bir yeri yok temizlesende yine aynı çalışmaz yenısını alacaksın taktırcaksın hepsi bu bogaz kelebegıne bosuna dunyanın parasını verme bence boşuna rolanti sensöru dememişler bozuksa 2 devırdede calısır 0 dusup stop ta eder
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bu rölanti sensörü dediğimiz rölanti ayar valfi mi oluyor acaba? ![]() |
|
![]() |
|
TuNeR_32 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 572 |
rolanti sensör dediği sanırım lapta sensörü yada oksijen sensörü olarakta deniliyor egzoza bağlı bir sensör benim aracımdada olmuştu değiştirdim sorun kalmadı....
|
|
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!
|
|
![]() |
|
emred ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2013 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
arkadaşlar bi sayfa açtım bu konuyla ilgili benim sıkıntım daha büyük ayağını gazdan çekince direk stop ediyor rölanti tutmuyor bile gaz kelebeği falan temizlendi buji değişti yine aynı durum çok can sıkıcı bi durum bu kibrit kutusu büyüklüğünde rölanti valfi var ondan olabilir mi başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
|
|
ed
|
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
bilgi veren herkese teşekkür ederim. bugün tekrar ustaya götürücem aracımı umarım kökten kurtulurum bu problemden.
![]() |
|
![]() |
|
sosyete_60 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 249 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sosyete_60
kardeş aynısı benim başımada gelmişti bende 1.6 8v olanından vardı 2001 xt aynen dediğin gibi kendiliğnden gaz veriyordu araçta rölanti motoru dediler boğaz dediler hepsi elden geçti ve düzelmedi son olarak araçta yeşil renkli araç rölanti müşürü vardı onu değiştirdim sorun kalktı sende bi değiştir istersen motor sıcaklığına göre rölanti sağlıyo bozuksa aptal çalışıyo araba
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
başkan değişik bir durum duydum, enjektörlük durumda olabilir, rolanti düşüklüğünin sebebi bir enjektördeki sıkıntıdan çıkmış ortaya, görevini tam yapmıyor gibisinden,
sendekinde sızıntı olmasın :S mantık yürüttüm. mesela enjektör temizliği yapılmışsa, carbon C işlemi işte, bazı becerikli ustalar çatlata biliyor enjektörleri :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
dün tüm gün yine rölanti problemi için otosansitte idim. yine ustam lpg'yi iptal etti sorunun derinine inmeye çalıştı ancak hararet müşürümün normal olduğunu söyledi. rölanti sensörümün (rölnti ayarlayıcısı) arızalı olsa rölantinin dalgalanma yapacağını söyledi. buji almıştım yeni 4 adet onları da değiştirtdim. gazı iptal ettik rölantide uzun süre çalıştırdık, sonra soğumaya bıraktık motoru soğuk verilerini vs aldık ancak herhangi bir problem görünmedi. bana gaz tesisatını iptal etmemi söyledi (6 yıllık ekogas marka lpg mevcut) sorunum gözle görülür şekilde azaldı ama ilerde yine yapmasının muhtemel olduğunu söyledi. bende masrafı girmemek için yeni tüp taktırmaya sıcak bakmıyorum. bu arada araç dün lpg ye geçince istop etti, bugünde istop edicek gibi oldu gaz verdim çalışmaya devam etti. bu neden kaynaklanır başına gelen var mı? ilk çalışmada gaz istemiyordu normalde benzinde problem yok gaza geçince hafif titriyor araç rölanti sönecek gibi oluyor gaz verirsem çalışıyor vermezsem stop.
|
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
hacı lpg filtreni değiştir istersen. 30-40 tl ücreti var, ayarlarına baktır. hiç bişey yapmadın mı lpg ilgili oldugunu duyunca?
benimde bu gün yaptı 10 dk sürüyor işe gelmem 3 trafik ışığı var 3ündede durdum 3ündede stop etti, ama benzin almayı üşendiğimden 2 gündür dibini çekti tıkadık her halde enjektörler, hala benzinde rölanti bozuk stop ettiriyor :( lpgde bişey yok :)
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
LPG'li araçlarda benzinde sorun çıkıyorsa depoya yeni benzin alın ve bir süre benzinde kullanın faydası oluyor.
|
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
filtrem yeni araç yürürken sıkıntı yok ilk çalıştırmada böyle bir şeyle karşılaştım dün akşam. ilk benzinde çalışıyor tüpe geçerken hafif bi sarsıntı ardından rölanti sönecek gibi oluyor gaz verilmezse istop ediyor. muhtemelen bağlantıda bi sıkıntı oldu çünkü bujileri değiştirmeden lpg sistemini komple sökmüştük. |
|
![]() |
|
mjtanju ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 150 |
bu olayi cozdunuzmu aynı problem bende de var.
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
benimkide bazen 1000 devir civarında kalıyor sorunu biliyorum ama ellemiyorum :D
opel'lerdede çok olur bu sorun sebebi birden fazla olabiliyor. 1.'si aracın baskı balata sorunu. bilya rulman bozuksa araçta bu sorun genelde oluyor. 2. rolanti sensörü 3. boğaz kelebeği. en çok boğaz kelebeğinden kaynaklı olur fişini sökün bir sorun kalmaz ancak arıza lambası yakar. benim aracın baskıdan kaynaklı bilya arızalı aracın bazen rolantisini yükseltiyor. astra'da başıma gelmişti ilk baskı değişince düzelmişti :D
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
aracın arzasının bujılerle alakası yok devir yükseliyor demişsin gaz verdiğinde gaz yememe gibi bir sıkıntısı varmı senin aracının motor tipi tu5jp4 motor elektronik gaz kelebeği var rolentl sensoru yok gaz kelebeği kendisi ayarlıyor tavsiyem parça almadan önce peugeotnun orjinal cihazına bağlatdır usta çözemezse hata kodunu paylaş çözmeye çalışalım
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
0535 846 1001 nolu numaradan bana ulaş yardımcı yardımcı olayım
|
|
![]() |
|
mjtanju ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Temmuz 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 150 |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |