![]() |
|
açık hava filtresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Motor sıcaklıgından korumak için ısı yalıtım bantları ile izolasyon yaparsın tampona veya en uygun yere koyup hava filtresini kullanırsın..
HKS Ufak kafa filtre işini fazlasıyla görür,replika olmaması şartıyla.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
evet ısıdan korumak icin izole sart sanırım, benim eski filtrede montajı ilk aksesuarcı yapmıstı yola cıktım bi asıldım gaza füze gibi fırlattım filtreyi :) tam sıkmamıs adam vidayı, ikinci montajda da boruyu motorun oralarda bi yerlere plastik kelepce yapmıstı ama cok cirkindi goruntu, yaz oluncada baktım araba yoruluyor, usta cıkar abi don orjinaline demisti. ama bak kısın sesinden ve performansından memnundum. isin garibi aksesuarcıya gittim 1.4 e de, 1.6 ya da aynı filtreyi onerdi anlamadım bu isten.. montaj yapalıcak mı dedi bir de ama ben kendim bile yaparım onun takmasından, sonucta cok ozenmeyecek o da sabit bi boru guzel bir durus olmayacak..
|
|
![]() |
|
dogukan_1987 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ankarada alıp yaptırabileceğim biyer bilen armı
|
|
Miniğimmm
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
sana yardımcı olayım, bu isi sen cok rahat yaparsın sana lazım olan ekstra malzeme bir tornavide ve plastik kelepçe. once aracındaki orjinal filtre kutusunun baglantısını sök ve cıkart ama motor basındakini degil, akordiyon gibi olan baglantının en sonundaki kutuya baglı olanını sök. kutuyu yerinden cıkart, filtrenin yanında almıs oldugun kısa veya uzun farketmez baglantı borusunu filtreye guzelce gecir ve kepcesini oldugunca iyi sıkıstır. sonra bozunun diger ucunu açıkta kalan akordiyon seklindeki boruya tak onu da birbirine guzelce kelepcele (paketten cıkan metal olan kelepce ile). baglantıların hazır kullanıma hazırsın simdi sadece filtreyi motor kısmında sabitlemek kalıyor. boruyu baglıyabilecegin en musait yeri sec ve plastik kelepceler yardımı ile sabitle. bu arada filtrenin kafası mumkun oldugunca asagı ve motordan uzakta olması yararlı olur.. kendin yapmak istemezsen aksesuarcılar da yapar bunu ama emin ol farklı bisi yapmaz, kendin yap hem öğren hem de kendin yaptıgın icin anlarsın bi skntı olursa
|
|
![]() |
|
dogukan_1987 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dogukan_1987
çok saoun hocam ya ama varsa ankarada tanıdığı güzel yapan bi yer diyen öyle yaptırmam daha iyi olur
|
|
Miniğimmm
|
|
![]() |
|
blacke4gle ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
Valla bende düşünüyorum da açık hava filtresi ne temin edeceğimi bilemedim :) herry arkaşımın önerdiği gibi kit halindemi alayım diyorum..Yoksa parça parçamı alayım diyorum kararsız kaldım :) Doğukan_1987 kardeş bende ankara'dayım sen ne yaptın filtre işini :)
|
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Bendede 106 var ve bende yed marka filtre mevcut sana tavsiyem kit falan alma kit sadece sabit durur ama nette akordion uzatma borusu var ve istediğin tarafa uzatabiliyorsun.
Filtreyi sakın ama sakın motordan aşağı sarkıtma motora su çeker ben kışın kaput önüne yazında tamponun oraya uzatıyorum.
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
outlaw ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Ankarada bildiğin hiçmi aksersuarcı yok sana montajı o yapar . Filtre alırkende sakın büyük boy filtre almayın yoksa asla ses alamazsınız genelde o boy filtreler 2000 cc arabalar için olurlar. Nette bulacağınız o fiyatta ki simotalarda orjinal olmaz sakın kanmayın.
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
![]() |
|
SHQIPTAR
|
![]() |
|
bende bundan var ve çok memnunum.
ses mükemmel.
|
|
SHQIPTAR
|
![]() |
|
SHQIPTAR
|
![]() |
|
Bendeki filtrenin baülı olduğu uzatma boru.Bu kadar açıklama yeter herhalde.
|
|
SHQIPTAR
|
![]() |
|
blacke4gle ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
Kardeş çok sağolasın yüksek ihtimalle kit almıyacağım bende güzel ses veren bi hava filtresi ve borusunu alıcam sonra montaj işte :)
|
|
![]() |
|
fexzi ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Temmuz 2011 Konum: Karaman Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1469 |
http://www.youtube.com/watch?v=LJDzSngd4Xo
Sesi dinleyin hoşunuza giderse yardımcı olayım.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
peugeotttt ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2012 Konum: TEKİRDAĞ/SARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 849 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotttt
hocam hem ses cıksın istiyosun hemde yakıtı az olsun diyosun öyle bir sistem varsa bana da söylersin :) ben ne yapayım 2000 motor + abart eksoz yakıtın ağ babasını yakıyor.ama bende tüp taktırdım :))
|
|
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
fexi Ses güzelmiş :)) Ne vardı senin arabada hava filtresi olarak :)
Düzenleyen blacke4gle - 02 Mart 2013 Saat 19:16 |
|
![]() |
|
Orjinal japon hks mantar filtreyle 60mm izolasyonlu boru mevcut boğaza kadar,araç otomatik.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
Hımm ne kadara mal oldu peki size bu :) birde bu boğaz ölçüleri farklılık gösterebiliyormuş sanırım :D benimkinin boğazı kaç ki:/ 206 xs 110 hp'lik işte :)
|
|
![]() |
|
110luk ise aynı olabilir,istersen filtreyi temin edebilirim sana boğazı kendinde ayarlayabilirsin herhangi bir boru ile ama spiral olmamasında fayda var.
|
|
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blacke4gle
Valla bu ay nakit olarak baya açıldım :) bir dahaki aya kaldı artık :(
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |