![]() |
|
buda benim hararet sorunum..[çözüldü] |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şimdi su kaçağı derken nerde nasıl su kaçağı, tıkayıcı nedir falan detaylı anlatalım çok anlamayan ve bu sorunu benim gibi yaşayanlar için :(
|
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
falan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 280 |
su borularında veya radyatör de kaçak varsa tıkayıcı adı altında kimyasal bir madde soğuk su deposuna atılır ve delik olan bölgeyi tıkar..
|
|
2000 mod 206xr 1.4 8 valf 140000km benzin+lpg manuel
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
hııı anladım, maliyeti nedir bu tıkayıcının nereden bulurum? bir de bu attığımız maddenin bir zararı varmıdır, eğer kaçak yoksa mesela? Arkadaşının sorununun neredeyse aynısı var bende de hangi ustaya gösterdiysem çözüm bulamamıştı, şimdi bunu deneyeyim diyorum eğer bende de keserse sorunu olay budur diycem sonra en azından usstaya sorun bu buna göre bak derim, adam gibi anlayan usta bulmak zor kendi sorunumuzu kendmiz çözücez mecbur |
|
|
|
![]() |
|
zgr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
selam arkadaşlar. konuyu dünden beri takip ediyordum. bugün benimde başıma geldi. hararret ibresi en sonda stop ışığı yanıp sönüyor.daha öncede yapmıştı bende bi sürü para dökmüştüm. bir senedir yapmıyordu. bugün yaptı yine.30-40 km. kadar yaptı sonra söndü kendi kendine. ben bu tıkayıcı sıvı işini anlamadım. adı nedir? su eksiltme bende de var biraz.
|
|
2001 206xt 1.6
|
|
![]() |
|
semus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2012 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 253 |
bendede hararet sorunu vardı.. meğer fanım çalışmıyormuş onu değiştirdim düzeldi suan bi sıkıntım yok çok şükür :)
|
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar sorununuzu ben çözüyorum..Akıl almaz tamir işlerine girmeyin....Eğerki aracınız hararet yapmayıp ibre fırlıyorsa...........ve tekrardan fan açıp suyu soğutarak normal derecesine düşüyorsa.....ufak bir masrafla bunu halledebiliriz..
|
|
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|
![]() |
|
ertanakar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
Eğer istanbulda iseniz mesaj atın ..Hararet çubuğu sona jkadar dayanıyor, stop lambası yanıp sönüyor ve 30-40 saniye sonra tekrar eski düzenli haline dönüyorsa ve her seferinde aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız 50 tl'ye parça ve işçilik dahil problem gideriliyor...Çoğu kimse bu durum için 1000-1500 tl para harcamıştır.
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Hocam sorunun çözümünü biliyosanız paylaşın, Sorunu yaşayan Arkadaşların biri Ankara'da Diğeri İzmir'de, biride Kahramanmaraş'ta Düzenleyen Serco05 - 14 Ocak 2013 Saat 14:24 |
|
![]() |
|
hocam istanbulda olsam hiç durmam gelirim yanına da ankaradayım çözümünü paylaş ya da anlat bari de burda gidip yaptıralım bir yerlere? |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ertanakar
ufuk 91 arkadaşım benim dediğim promlemle senin konuyu açarken eklemiş olduğun video daki problem aynımıdır bilmiyorum..senin hararet ibresi gezer gibi yukarı çıkıyo..Benim dediğim; herşey normal derece 95 e kadar çıkıp fan açması ve ibre düşmesi gerekirken- fan açıyor fakat ibre yukarı doğru en sona kadar fırlıyor 30-40 saniye sonra normale dönüyor ve bunu her 5 dk. bir yapıyor bu arada tabi senin video da olduğu gibi stop lambası yanıyor..istersen tel numaranı yaz ararım seni
|
|
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
bu konu çözüldü mü acaba? benim de kalorifer peteğinde küçük bir kaçak var ve uzun yolda hararet 110 kadar dayanıyor ama ani düşüp çıkma yaşanmıyor. Kaçaktan olabilir mi acaba?
Videodaki durumun aynısını 2011 yazında yaşadım sonra uzunca bir süre yaşamadım 2012 kışında bi kere daha yaptı bi daha yapmadı. Garip bir durum.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
streetglow87_26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2011 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı streetglow87_26
arkadaşlar merhaba
benim aracımda da ibre hiç 90 gelmiyor fakat şehir içinde 90 hizasında geldiğinde fan açmıyor hemen stop lambası yanıyor yani hararet yapıyor. bende yaz kış aracı durdurup biraz bekliyorum sonra klimayı açıp 4.kademeye getiriyorum içerisi hamam gibi oluyor ama sıcaklıkta aniden düşüyor sonra yola devam :D bu sorunu yaşayan yada bilen var mı? |
|
2006 Model 307 1.6 HDI Comfort
|
|
![]() |
|
murat222 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
benzer sıkıntı bendede var uzun yolda gaza bastığımda hararet ibresi yavaş yavaş yükseldiğini görüyorum ve ayağımı gazdan çekince oda yavaşyavaş 90 a geliyor normal bi durummu bu kış günü hava eksilerde hız 110 devamı da yolda kalmamak adına hız kesmek 100 eyaklaşıyor o hızda demekki daha bassam motoru sırtıma alıp gelicem eve sanki :D böyle bi durum yaşayan varmı?
|
|
![]() |
|
kursat611 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2013 Konum: karabuk Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat611
fokusa tüp taktırdığımdada aynı hararet ibresinin bir anda sona vurup bir iki saniye içinde geri normal 100 derece civarına gelmesi sorunu olusmustu
dijital ekrandan takıp edince su sıcaklıgının 108 dereceden bi anda 114 dereceye fırlaması ve ibrenin sona vurması iki saniye sonra hararet 100 derece civarına gelince ibre normal yere geliyodu bu arada dijital ekrandan takıp ettiğimde fokus ibresi 70 ile 100 derece arasında hep 90 gösteriyordu benim pejo sehir içi 85 civarı otobanda 75 civarı sehir içi sıkısınca dur kalklarda 100 ü gördüğüm oldu yanı pejoların hararet ibresi çok oynak yokus yukarı 95 bir dakka sonra yokus asagı kompresörde 75 oluyor ozaman internetten sogutma sisteminde hava oldugunu ve devir daim sırasında sıkısan havanın müşire geldiğinde anlık tavan yapma ihtimali oldugunu okumustum 1. çözüm müşirin altına ince bir pul koymak 2. çözüm ise sistemin havasının alınması ama benim fokusun havasını servis üç kere aldı sorun çözülmemişti sonra bilader kaza yapınca fokus perte cıktı sorunda kalmadı bence aynı sorun olabilir su eksiltince eksik kalan yere havanın girmesi ve sonra havanın devirdaim sırasında müşire gelmesi ile anlık sanal hararet yükselmesi olabilir Düzenleyen kursat611 - 03 Ocak 2014 Saat 03:56 |
|
2001 206 xt 110 beygir abs klima sunroof 205 40 17
|
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
çok ilginç birşey söyleyeyim o zaman.. sorun çözüldü demiştim ama tekrar yapmaya başladı...
eski bir tamirciye gittim bir de ona sordum bana dedi ki -evrupa arabalar yapay böölee sen get su girişi gapaanı değiştir.. -abi sırf ondan yapar mı ya başka birşeyler vardır!? -sen deeeştir de gene yaparsa gel yanıma... sonuç olarak adamın yanına gitmedim bir daha. çünkü yapmadı o.O tıkayıcı da çözüm olmadı yani... sorun kapaktanmış. tertmostatlıymış kapak bozulunca yapıyormuş...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Ne varsa eskilerde var valla.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |