|
Far yüzeyi temizliği ve yukseklik farkı |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | ||
toprak
2. Vites 27 - Şubat - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aracın sıfır far istiyor. zımparayla silmeyle cilayla sıfırın parlaklığını yakalıyamazsın
|
||
FGRDFG FSDGDSFG DSG
|
||
I Love My Pug
1. Vites 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Rica ederiz Serdar abi ne demek :))
SZKR kardeşim bencede hiç parlatmayla falan uğraşma 1 hafta falan önce arkadaşın aracını pastayla parlattırdık biz ilk uygulamada sıfır gibi oldu ama sonradan yine sararıyo. DEPO marka alabilirsin ucuz ve kaliteli ve 10 numara duruyo sağ farın gibi olur aynı :))
|
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
Serdar
1. Vites 19 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2011 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bende bir mesajimda yazmistim, Türkiyedeki fiyatlari bilmiyorum ama eger pahali bir sey degilse digerinide yenile harika duracaktir. Benim icik oldugum konulardan biridir, far veya stop yenileyeceksem ya cikma ararim digeriyle ayni dursun ikiside eski diye, veya yeni almam mecburiyse ikisinide yenilerim aradaki renk yipranma farki bei gicik eder :) Ya ikiside eski olup ikisinede sirf parlak dursun diye pasta cila yapilacak olsaydi tamam ama digeri yeni eski olan illaki belli edecektir kendini diye dusunuyorum ama bu sadece benim dusuncem hic yapmadigim icin bilemeiyorum. Simdiden hayirlisi bakalim.
|
||
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio, 2011 model Hyundai IX35, Tel: 00436764804080 |
||
I Love My Pug
1. Vites 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
|
Aynen öyle abi ya renk farkına bende gıcık olurum, benim kendi aracımdakiler DEPO marka ve bence muhteşem görünüşü var içinin parlaklığı harika dış camda aynı şekilde..
konuyla alakası yok belki ama bende senin arabanın koltuklarına hasta oldum Serdar abi ya çok şık duruyo maşallah :))
|
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
Serdar
1. Vites 19 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2011 Konum: Avusturya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yeri ve zamani degil ama cevap :) valla yakin olsam basar gelirim senin koltuklarla degisiriz sonra ben brada bir daha oalirim ikinci elleri 300 euro civari bulunuyor ama malesef 2500 km uzakliktayim :)
|
||
Serdar Kapan-Izmir, Avusturya.
2000 model Peugeot 306 Cabrio, 2011 model Hyundai IX35, Tel: 00436764804080 |
||
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Kemanyak
1. Vites 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yazın yaptığım uygulamayı paylaşayım. Farları ayaklarına dikkat ederek yerlerinden çıkarıyoruz. Soketlerin ve montaj lastiklerinin durumlarına dikkat ederek far yükseklik ayar motorunu da yerinden çıkarıyoruz. Ardından ilk başta Vanish türü bir (pembe sıvı çamaşırlar için olanı) deterjanı hafif su eşliğinde içeriye döküyoruz. (ilk etapta biraz fazla döküyoruz ki deterjan işlev için yayılsın ) Bir ıslak havlu yahut mendili de 4-5 parçaya ayırıp içeriye atıyoruz. Ben bir far için 2 ıslak mendil kullandım. Suyu tamamen doldurmadan ön cam üzerinde sürtünmelerini sağlıyor ardından 4-1 oranında ılık su dolduruyoruz. Çok su doldurmayın ki çarpma etkisi fazla olsun. Çalkalayabildiğimiz kadar çalkalayıp 2 delikten boşaltırken içine su veriyoruz. (Durulama) İşlemi yaparken dikkat edilecek nokta bez parçalarının fazla kısa olmaması zira bu parçalar far aynasının arkasına takılırsa cımbız yahut bir kargaburun ile kolayca çıkarılabiliyor. (Tecrübe :-)) İstediğimiz sonuca ulaşıncaya kadar devam edebiliriz. (dikkat edilmesi gereken nokta far sıcakken yapılmaması zira far aynasının nikeajı zarar görebilir. ) Yıkama işlemi bittikten sonra önce arka (siyah yüz) yüzü 1 saat kadar sonra da ön yüzü güneşe gelecek şekilde kurutma işlemimizi içerisinde buğu kalmayıncaya kadar sürdürüp far contalarını da WD 40 ile temizleyip yerine yerleştiriyoruz. İşlem çok basit ama çok etkili. Tavsiye ediyorum. Samimi olarak söylüyorum önümü göremiyordum kara farlar yüzünden :-))) Şimdi 0 far gibi oldu. İnternette 2. el yeni far aramaktan vazgeçtim :-))) Maliyet 0 Kendini tatmin tarif edilemez :))
|
||
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
||
SZKR
1. Vites 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ya arkadaşlar iyi hoş diyorsunuz da araca 50li yaşlarda bi amcamla eşi bindi sadece. Tekzen den çıkmışlardı ve ufak iki poşet ile ceketini attı arka koltuğa amcam. Cok da temiz ve orjinal duruyordu o yüzden yay kesme biçme spor yay takma gibi bi işleme maruz bıraktıklarını da sanMıyorum. Kaldı ki ilk defa degil bu, gördüğüm birçok XT de aynı basıklık var bariz bi şekilde.
ve far önerileriniz icin cok teşekkürler. Ama icini açmak yerine dediginiz gibi yeni bi far almak daha mantıklı. Şimdilik plastix ile denemeye karar verdim, uygulamayı paylasırım resimlerle. Bir de şu DEPO marka farı nerede bulabilirim, nette goremedim fiyat bakak için. |
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
orjinali murat abide 200 TL civarı olması gerekiyor.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
Burak07
1. Vites 24 - Kasım - 1992 Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: Antalya/Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 908 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
far temizliği için şöyle bir önerim var abicim normal satılan krema kıvamındaki pasta cilayı al bılaşık süngerinide al sür fara temizle iyice senin farın güneş yanığı gibi geliyor dediğimi uygula eğer olmazsa pahalı yöntemlere baş vur ben öyle yapıyorum 2-3 ay idare ediyor bembeyaz oluyor farlar
|
||
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07" |
||
bahadiryor
1. Vites 08 - Ekim - 1974 Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bahadiryor
|
|
far camını temizlemek için bu seti satın alabilirsin. kolay gelsin....
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/meguairs-plastx-matkap-icin-far-temizleme-seti-46366596 |
||
2003 OrientDarkBlue 307
|
||
bahadiryor
1. Vites 08 - Ekim - 1974 Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bahadiryor
|
|
Buda uygulaması
http://www.youtube.com/watch?v=hpNkF71Z2Sc&feature=related |
||
2003 OrientDarkBlue 307
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |