|
Otomatik şanzıman da vuruntu |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234 5> |
Yazar | ||
onlyyou42
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı onlyyou42
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Arkadaşım ben aracı çalıştırmadan evvel frene basıyom öyle çalıştırıyorum.Vitesler geçiyor.Çalıştırdıkdan sonra frene basıp viteslerin geçip geçmeyeceğini hiç denemedim işin doğrusu.???
|
||
Yalnız Sen (((peogeot 307 xt premium 1.6 )))
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
şöyle iza edeyim.
araç çalışırken vitesi P modunda kilitler. Sebebi ise sen araçda değilsen çocuk falan varsa vitesi p den çıkarıp d ye çekerse araç yürümesin diye P modunda kilit vardır. Kilitten çıkartacağın zaman şöför koltuğa oturur ve frene basınca "tık" diye bir ses gelerek kilit açılır aksi halde p modundan çıkartamazsın. vitesin kilidi fren pedalına yani fren müşürüne bağlıdır.
Bazen sabahları aracı ısıtırken bir süre çalışması için bekleriz daha sonra aracı vitese almak için frene bastığımızda vitesin kilidi açılmaz doğal olarak müşür bozulmuştur. bu duruma düşen arkadaşlar aracı stop edip tekrar çalıştırarak devam ederler.
dikkat et frene basınca tık diye kilidi açar freni bırakınca tık diye vitesi kilitler bazen frene bastığın halde kilidi açmazsa müşürü değiştir.
nedenini bilmiyorum ama fren müşürü çabuk bozulan bir parça ve şanzımanın çalışmasında önemlirol oynuyor.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
zeynep taylan
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep taylan
|
|
Metin Bey, ne zamandır yaşamakta olduğum sorunu birebşir tarif etmiş, ve çözümünü de sunmuşsunuz. Ben de az önce bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım, sanırım benim sorunum da tamamen bununla alakalı. Yoksa aracımda hiçbir sorun yok,bayırda da kaçırmıyor...: Peugeot 307 Gazı 1-2 sn Almıyor, Sonra Birden Öne Atıyor?
|
||
onlyyou42
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ağustos 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı onlyyou42
|
|
Sabah saat 9 dan beri Ankara ve İstanbuldaki şanzıman servislerini arıyorum.Sıkıntımı anlatıyoum.
Verdikleri cewap aynı 307 lerin klasik sıkıntısı.araç km si 134 bin de olduğu için komple revizyon :(( ortalama fiyat 2000-2500 tl Ama şuda var idare etsin diyorsanız 900-1000 tl ama 10 bin km sonra başka bir yerden arıza çıkarmaması için bir neden yok .Açık ve net . |
||
|
||
zeynep taylan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep taylan
|
|
Selam, sizin aracınızın model yılı kaç? bu bahsedilen kronik sıkıntılar 2006 sonrası makyajlı kasalarda giderilmiş mi acaba?
|
||
Ako06
1. Vites 24 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sorun valflerde bana kalırsa.. benzer problemleri yasamıstım.
|
||
onlyyou42
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı onlyyou42
|
|
2004 307 1.6 otomatik triptonik aracım.Dediğiniz modellerde de giderildiği sanmam .Sanırım şanzıman tipleri aynı
|
||
|
||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
eğer o parayı verip sorun cıkaracagından korkuyosan benım gıbı yap serviste yaptır garantisi olsun şanzıman 3 gun sonra dagıldımı gotur başlarına at arabayı faturan olduktan sonra yapmak zorunda adam
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ben sorunu anladım , ilk kalkışta gaza basınca ya gazı hemen almıyor yada az alıyor sonra birden kütt diye vurarak kalkıyor sanırım, konyada sanayide bunu yapamazlar zira konyada 5 yıl okudum tesadüf müdür bilemem ama 10 tl lik yol bilgisayarı ampulu degısımı yapılarak duzelttıgım yol bılgısayarım ıcın 200 tl duzelmezse 750 tl istemişlerdir, ankara yolunun arka tarafında yetkili servis vardı uyararslan degıl digeri oraya bir götürün isterseniz hiç olmazsa ankaraya işiniz düşerse buradada servise sokarız.
|
||
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
abi bende auto gear fault yazıyordu servisin teki yağ blogu 1500 tl birisi revizyon 3000 tl dedi,buradaki arkadaşlar saolsun yönlendirdiler ve yağ ve valf değişimi ile bahsedilen paraların çok çok altına düzeldi araç
|
||
zeynep taylan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep taylan
|
|
yağ ve valf değişimine kaç para verdiniz? ve nerede yaptırdınız. Bu iş için sadece yağı, ya da sadece valfi değiştirsek yeterli olur mu?
Düzenleyen zeynep taylan - 11 Ağustos 2011 Saat 14:51 |
||
sahin-peugeot
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
|
|
Selenoid ve yağ değişimi yeterli olacağı kanaatindeyim ,selenoid 2 adet değişiyor adet fiyatı 120 tl orjinal, yağ ise 3-4 litre arası kullanılıyor litresi 18 tl orjinal, parça fiyatı 300 tl tutuyor işçiliğe ne kadar isterler bilemiyorum çok farklı fiyatlar istiyorlar,
|
||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bana kalsa işçilik 100 tl yeter. çok bişey yapmıyorlar. yağı boşalt, şanzımanın ön kapağını aç selenoidleri değiştirip kapat sonra yağ ekle bitti.
yanlız çok önemli not: eski kasa 307 lerdeki selenoid eski tipdir. şahin peugeot murat abideki yeni tipdir yani revize edilmiş sıkıntıları halledilmiş. Eğer aracındaki selenoidler eski tipse, yenisi takıldığında mutlaka yeni olanlar tanıtılmalıdır. aksi halde şanzıman uyumsuz çalışacaktır. Düzenleyen metin - 11 Ağustos 2011 Saat 17:39 |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
alisuat
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
normalde 550 tl tutuyordu ben 250 tl fark vermiştim,tüm şanzıman açıldı şanzımandaki filtre temizlendi tüm aksam balata spreyiyle temizlendi sabah 8 bucukta bırakıp aksam 6 30 aldım arabayı gerisini siz düşünün.
|
||
tolga35
1. Vites 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
iyi geceler herkese; benim 307 son bir iki gündür hararet yüksekken tam durma anında vuruntu yaptı. tam duracakken sanki arkrdan biri itiyo gibi tatlıdan vurarak hamle yapmak ister gibi oluyo ama öyle çok bi vuruntu değil.kalkışlarda ve vites geçişlerinde hiçbi sorun yok...
|
||
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Boğaz kelebeğine bir baktır. Benzer problemim vardı temizlik sonrası bir şey kalmadı. |
||
tuncaksoy
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
|
|
Bende de benzer bir problem vardı. Motor ve şanzıman yağını değiştirince rahatladı. Artık çok daha ender yapıyor. Onun şanzuman yağı ama total in bir modelidir. Her yağ olmuyor. O modeli bulana kadar epey uğraştık. Yetkili servis sitesinden giriş yapıp buldu arkadaş.
Hatırlamadığım için yazamıyorum.
|
||
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe |
||
zeynep taylan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep taylan
|
|
siz yağı ve valfleri nerede değiştirdiniz 500 tl'ye?
Düzenleyen zeynep taylan - 15 Ağustos 2011 Saat 19:09 |
||
zeynep taylan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep taylan
|
|
kapagan, sizin problem tam olarak neydi? biraz anlatır mısınız? kelebeği temizletmekle ne kadar geçti probleminiz. ayrıoca nerede ve kaça değiştirdiniz? teşekkürler.
|
||
zeynep taylan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep taylan
|
|
Sorun valflerde demişsiniz, benzer dediğiniz problem nelerdi? ve nasıl üstesinden geldiniz? valfleri değiştirerek mi?
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1234 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |