![]() |
|
Yol Bilgisayarı yapımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herkesin kollarında hali hazırda içinde tesisatı yoktur. Bazı versiyonlarda vardır o versiyonlarda tam belli değildir. Tusu cıkartıp bakmanız gerekiyor. Çıkartırkende dikkatli cıkarın ayaklarının hepsini kırmayın.
komple com2000 almayı düşünen varsada elimde bir adet var. Fiyattada biraz daha yardımcı olmaya çalışırım. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-206-com-2000-sinyal-kolu-53722715/detay/ |
|
![]() |
|
emreyilik ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2011 Konum: Ünye/ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emreyilik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Hemen hemen butun modellerin bu tesisati destekleyecegini dusunuyorum. Aynen cruise control kolunun takilacagi yerin olmasi ama sadece kolun takilmamasi gibi. Ayrica denemesi cok cok basit. Sadece uc kisim cikarilacak ve bakilacak. Eger orada pcb board var ise tamam takilabilir. Eger yok ise (boyle bir model ben bilmiyorum) o halde com2000 degismesi gerekecek. |
|
![]() |
|
cuneytatay ![]() 1. Vites ![]() ![]() 07 - Şubat - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2011 Konum: Sakarya/Serdiv. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cuneytatay
üstat büyüksün :)
çok güzel paylaşım
|
|
Peugeot 206 1.4 HDi X-Line 2005 - 205.000 km
Yol Bilgisayarı - Cruise Control - OBDII Bluetooth ELM327 Mobil New Life 0W/40, Kumho KH11 185\55 R15 - CMS 543 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Rica ederim. Hele bir deneyin bakalim iceride pcb'yi gorebilecek misiniz? Gorurseniz tamamdir. Ihtimal vermiyorum ama pcb olmayan varsa buraya yazsin bizler de ogrenmis oluruz. |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
x-design modelinde yok mesela. ben komple kol değiştirmiştim.
|
|
![]() |
|
Adana_k ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Kolıva akadaşımızın dedigi gibi sadece yol bilgisayarı nı çalıştırmak için ucu değiştirmekle olmuyor.Bizzat kendim test ettim.Koliva arakadaşımızın dedigi olay sade 307 lerde oluyor.Çünki 206 ların kolu komple.Ucu çıkmıyor.Çıkarmaya kalkarsanız.Mutlaka bozarsınız.Velhasıl Gökhan arakadaşımızın dedigi gibi kolu degiştirmemiz lazım
|
|
2006 pejo 206 feline 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Bende kolun ucunu çıkartmaya çalışarak bir arkadaşın kabloları koparttığını duymuştum ve kullanılamaz hale gelmiş. Yani soketli değilmiş kablo bağlantısı sabitmiş içerisinde.
X-Line konusuna gelince standartta X-Line üzerinde gelen COM2000 de yol bilgisayarı butonu yoktur. Belki sizden önceki sahibi arızalandığı için değiştirmiş ve farkında olmadan özellikli bir kumanda kolu taktırmıştır. Sadece ekranla olmuyor yani ben 6 ay sadece ekranla kullandım oradan biliyorum. :))
|
|
![]() |
|
![]() |
|
lkr_yldz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 25 Mart 2011 Konum: Sultangazi/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 274 |
arkadaşlar bugun bostancı sanayiye gidip 206nın çıkma koluna baktım videoda gördüğünüz gibi yerinden çıkmıyor çıkarmaya çalışırken 2 adet kolu telef ettik adamlarda arkamızadan saymıştır heralde yani komple com2000 almak bizim için şart galiba bi an umutlanmıştm ufak bi masrafla halledecez diye ama gene olmadı :(
|
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Bende o şekilde olduğunu biliyordum zaten. Hayırlısı olsun diğer arkadaşlar denemesinler en azından daha fazla zahiyat verilmemiş olur.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Videoyu(Ingiltere'de bir uzman) hazirlayan kisi ile bizzat gorustum.Kendisi de pek cok modele uyacagini dusunuyordu. Ancak demek o da benim gibi yanilmis. Kendisine bu konu hakkinda bir donus yapacagim. Bilgiler icin tesekkurler. Tutarsizlik icinde ozur dilerim.
Düzenleyen koliva - 14 Temmuz 2011 Saat 20:27 |
|
![]() |
|
komple kol almayı düşünürsen fiyatta yardımcı olurum. Elimde fazla olanı satıyorum. Düzenleyen GökhaN - 14 Temmuz 2011 Saat 20:35 |
|
![]() |
|
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
sinyal kolunun ucu benim 307 ye uyuyorsa uyup uymadığını bilmiyorum 2004 model 1.4 hdixr eğer bilen arkadaşlar varsa uyup uymama konusunda elindeki sinyal ucunu senin arabaya uymuyorsa bana satabilirsin
|
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
bende aynı aractan kullanıyorum yol bilgisayarını bende taktım dediyiniz gibi silecek kolunun ucunu deyişince oluyor ama ucu cıkartırken kırılıyor dikkatlı olun bence sılecek kolunu komple deyiştirin ziyan etmeyin parcayı ben cok zor buldum cıkmacılar bile vermiyo
|
|
307 1,4 hdı
|
|
![]() |
|
efsanemurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı efsanemurat
silecek kolu komple pahalıya geliyor bide orjinali değişsin istemiyorum peki taktıktan sonra serviste tanıtmak gerekiyormu
|
|
2004 model 307 hdi xr 120000 km de
|
|
![]() |
|
math_sevko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
Arkadaşlar soru çok saçma olursa kusura bakmayın :)) yeni bir 206 sahibiyim de, şimdi yol bilgisayarı olayan 206 ma ekran+kol zımbırtısı alararak yol bilgisayarı yapabilicekmiyim,eğer yaparsam neleri görebilicem ? bu arada aracım 2000 model XR 206
|
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
cok uzgunum olmaz dostum.. alt yapın uygun deil
|
|
![]() |
|
Saleeh ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1987 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 427 |
2004 ve sonrasına oluyor galiba
|
|
![]() |
|
206'larda deneyipte kol ucunu cikarabilen ancak kirildigindan bahseden arkadaslar;
uc kisim cikinca icinden cikan serit mi kirildi yoksa ucun kendisi mi kirildi? Lutfen bilgilendirebilir misiniz? Varsa resimler cok daha makbule gecer. Bu tip kollar icin farkli bir cozum yolu var. Ancak sordugum sorunun cevabini almam gerek. |
|
![]() |
|
tusun el altında tusu tutan 4 tane kucuk ayak var en düzgün cıkan halinde bile 1 tanesi kırılıyor. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |