![]() |
|
lastik havası hakkında yardım lazım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |||||||||||||||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||
koliva akşam eve gider gitmez aracı alıcam gitcem benzinliğe hava basmaya ((: baktım çok sert oluyor ozaman oha nöre biraz indirir binerim.. seninki benden ağır olduğu için 35 psi, benimki 34 gözüküyor. şuan 30 olması gerekli 4 psi daha basayım bakalım. (tek çekinme sebebim çok şiştiğinde lastiğin yere tam basmaması frenleme esnasında kızaklama yapması,) Düzenleyen metin - 27 Haziran 2011 Saat 10:11 |
|||||||||||||||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||||||||||||||||
Hadı bende araya karısayım :)))
Benım aracımın orjınal lastıklerı 185 65 14 tur. kapıda 2.4 bar yazıyor yanı 35 psı oluyor. ben 32 basıyordum
Suanda 195 55 15 kullanıyorum 32-33 basıyorum.
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
yani önler 32 arkalar 33 olcak dimi cecoli .. 195*55*15 için .. |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Kenan kardesım bak ben sana bırsey dıyeyım. Lastık havası yazık sıcaklarda dusuk tutulmaz. Lastık havası yaz kıs aynı tutulmalıdır. Bunu sana her kım soylemısse bence senı bıraz yanıltmıs. Bana kalırsa ısının ehlı bır ustamız olmasa gerek.
Suna ınankı her usta ıyı bır usta degıldır. Bazıları cekırdekten yetısme olabılırler ama bazı teknık bılgılerden haberlerı yok. Ne yazıkkı ulkemızde boyle tam bılgılı donanımlı usta bulmak zor...
Lastık havasını yazında kısında aynı havada tutman lazım. Sert oluyor dıye lastıgı az sısırırsen hem lastıgın duzensız asınır hem yakıtın artar hemde yol tutusun azalır...
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||||||||||||||||
Terazinin iki kefesi.. Bir ucunda ekonomi, cevre, CO2, para ...vs Diger ucunda ses, konfor, rahatlik ...vs Hangi tarafa tartarsa(limitler dahilinde) o tarafin ozellikleri agir basar. Kullaniciya gore degisir. Ben sahsen cevreyi, ekonomiyi rahatliga tercih ediyorum. Heme arka koltuktaki bebek icin iyi oluyor. Tingir mingir uyuyuveriyor ![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Benım yaptıgım gıbı dordunede aynı basabılırsın...32 ıyıdır yanı
![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
şimdi benim lastik yanakları 50.. bende 32 mi yapmalıyım ?
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Lastık yanagı ınce olunca lastık havası azalır dıye bır kaıde yok. Bana kalırsa 30 dan asagı ınmede. Gerısı cok onemlı degıl
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
ön arka 30 idealmi?
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Bu sitede 306 4 kapılı 5 vites sedan araç için 2,5 bar/37 psi diyor. Ama benim aracımın kapısında 2,4 bar(=35 psi) yazıyor.
Cem sen sarsıntı için mi 32 basıyorsun? Ben 175/70/R13 palioma 33 basıyordum. Senin dediğin değer çok düşük değil mi?
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||||||||||||||||
Sanirim yanlis baktiniz. O link 307'ler icindi. Sizin araciniz icin soyle bir arama yaptim dogru mudur? Make: PEUGEOT http://www.tyre-pressures.com/ByCar/PEUGEOT/306/4+DOOR+SALOON+-+5+SPEED+MANUAL+-+PETROL/SEDAN/1360/95+JULY Veriler isiginda araciniza gore 3 farkli lastik ebati cikiyor:
Düzenleyen koliva - 27 Haziran 2011 Saat 12:31 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
||||||||||||||||
205 55 16 için ne olmalı .... Kafam karıştı iyice şimdi...
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Evet aynen
![]() |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Abıcım 32-33 bence ıdeal. Daha dun sabah yola cıkmadan evvel 33 ıle kontrol ettım yanı... yanı ne cok sert olsun nede cok yumusak olsun dıye dusunuyorum.
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Bu durum dırekt lastıkle degıl aracın agırlıgıylada alakalı.
Ama soyledıgın olcu 307 olcusudur. Bence 32-33 ten asagı olmamalı yanı. aracın kapısında 2.5 bar yazıyor olması lazım.
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Eğer yanlış tercüme etmediysem "Engine: 1360" 1.4 motor oluyor. Benim araç 1.6 motor
linkinden baktım. Çünkü aracımın orjinal ölçüsü 185/65R14.
Düzenleyen koliva - 27 Haziran 2011 Saat 14:48 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
İdeal derken, (senin bu konularda hassasiyetini bildiğim için üsteliyorum) 2,4 bar karşılığı 35 psi basmamız gerekiyor. Fabrika verileri (ya da fabrika ideali ![]()
Düzenleyen koliva - 27 Haziran 2011 Saat 15:18 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Abıcım 32-33 bence ıdeal. Daha dun sabah yola cıkmadan evvel 33 ıle kontrol ettım yanı... yanı ne cok sert olsun nede cok yumusak olsun dıye dusunuyorum. [/QUOTE] [/QUOTE]
Tamam ıste abıcım senın soyledıgın durumları goz onunde bulundurarak 32-33 kullanıyorum zaten...
Daha fazla olması on takım ve konforu bıraz bozabılır dıye dusunuyorum
|
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
Benim aracımın lastiği 195-55-15.
Kapıdaki değere göre 33 diyor ama ben 32 basıyorum. Sert oluyor aslında ama, diğer etkilerinden dolayı az basmak istemiyorum. (Yol tutuş, fren mesafesi, yakıt vs..) Bir de eski sahibi aynı fiyata mis gibi Hankook Ventus Evo varken, çok sert olan Sava intensa HP takmış..
Düzenleyen Berkay - 27 Haziran 2011 Saat 14:36 |
|||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||
||||||||||||||||
195/55/15 benım ebatlar ben 32 33 yerıne gore 30 yapıyorum 30 assa ınılmesın saten
|
|||||||||||||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |