Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:06 |
HRMNKY Yazdı:
Vogtland 3.5cm yada bulabilirsen 4cm'lik yayı da son derece güzel bir yaydır.Tavsiye ederim. |
hocam bırakın böyle markları ya hep kaliteden ödün veriyo yani :) h&r ve eıbach en güzeli pejo için :)
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:14 |
aynen dostum.. hatta cumartesi günü baybarsın arabayada yaptırdık.. tercihimiz eıbach oldu... araç hemde pejo partner.. 3,5 taktık onada.. süper oldu çokta memnun..
facemelowe Yazdı:
by_ersin Yazdı:
facemelowe Yazdı:
buyur işte kazaya davet :) sen o yapılan işlemi iyi bişey olarak mı görüyosun... o senin dedigin işlemi nerdeyse herkez biliyor.(yayı kestirme,yayı ısıtma,yayı sıkıştırma vs gibi) ama orjinal yaylar performans yayları kadar kalın ve sert degil,işte bu yüzden allah göstermesin yarın birgün yaylarında egilme bükülme hatta ve hatta kırılma gibi olaylar başına gelir dostum..dikkat et ve bu işlemi uygulatma... sen bildigimiz orjinal yayı sıkıştırıyosun bu olacak işmi şimdi :) o orjinal yayı sıkıştırırsın,oda çukurlarda 1 esner 2 esner bilemedin 15 esner sonra dayanamaz carttttttttt diye yarılır ortadan :)
| + 999 
|
ersin ustam biz böyle işlerle ugraşmayalım tercihimizi eıbach'tan yana yapalım...haksızmıyım ama  |
|
 |
d3n1s
1. Vites
Durum: Aktif Değil
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:16 |
facemelowe Yazdı:
HRMNKY Yazdı:
Vogtland 3.5cm yada bulabilirsen 4cm'lik yayı da son derece güzel bir yaydır.Tavsiye ederim. |
hocam bırakın böyle markları ya hep kaliteden ödün veriyo yani :) h&r ve eıbach en güzeli pejo için :) |
biraz araştır kardeşim ahkam kesmeden önce, vogtland ile koni'nin üreticisi aynı diyeceğim ama şimdi sen koni'yi de kötülersin bana  Yay alacak arkadaşlar, KW H&R Eibach Vogtland OMP Apex SPAX, bunlar dışında başka markalara pek prim vermeyin
|
206 Quik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:35 |
yok abi ya neden ahkam kesiyim aşk olsun :) senin saydıgın markaları bende saydım zaten :) hani benimkisi bi öneri :)
|
 |
d3n1s
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:38 |
facemelowe Yazdı:
yok abi ya neden ahkam kesiyim aşk olsun :) senin saydıgın markaları bende saydım zaten :) hani benimkisi bi öneri :) |
sen vogtland için "bırakın böyle markaları hep kaliteden ödün veriyo yani" dedikten sonra ben o mesajı yazma ihtiyacı hissettim, şimdi de aynı markaları ben de saydım diyosun, hem vogtland'ı kötüledin hem de kaliteli mi diyosun anlamadım ben?
|
206 Quik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:44 |
woglant kullanıcılarından alınan yorum %80 başarısız 206'lar için ama :) ama h&r olsun eıbach olsun omp olsun apex olsun sparco olsun bunlara lafım yok sadece woglant biraz kafamda soru işaretleri bıraktı benim.. bende zamanında woglant alacaktım forumda kullanıcı yorumlarını gördükten snra vazgeçtim eıbach aldım... heee şimdi memnunum eıbach'dan :)
|
 |
d3n1s
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:52 |
facemelowe Yazdı:
woglant kullanıcılarından alınan yorum %80 başarısız 206'lar için ama :)ama h&r olsun eıbach olsun omp olsun apex olsun sparco olsun bunlara lafım yok sadece woglant biraz kafamda soru işaretleri bıraktı benim.. bende zamanında woglant alacaktım forumda kullanıcı yorumlarını gördükten snra vazgeçtim eıbach aldım... heee şimdi memnunum eıbach'dan :) |
206 için Eibach Vogtland'dan iyidir, başka araç için tam tersidir. Vogltand'ın nesinden memnun olmadıklarını da merak ediyorum doğrusu. Zaten yay modifikasyonu amortisörsüz yapılmamalı, her yay da her amortisörle uyumlu çalışmayacaktır. Vogtland Koni ile mükemmel uyumludur mesela, çünkü ikisi de aynı fabrikada üretilir, dolayısıyla amortisörün damping eğrisi ile yayın damping eğrisi %99'luk bir örtüşme sağlar. Neyse, 206'nın orjinal amortisörleriyle Vogtland yay uyuşmuyor demek oluyor bu. Bu arada aramızda merak edenler olabilir, benim aracımda 50 mm Eibach ve Weitec spor amortisör kiti var, bir kaç ay sonra Coil-Over getirteceğim. Dükkanım falan da yok, Vogtland'ın ne üreticisini ne de TR distribütörünü tanırım. Tek sorunum şu ki insanlar bilmeden kullanmadan ahkam kesiyor, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bilmediğimiz konularda atıp tutmak yerine sussak daha iyi olur sanki?
|
206 Quik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 15:56 |
d3n1s Yazdı:
facemelowe Yazdı:
woglant kullanıcılarından alınan yorum %80 başarısız 206'lar için ama :)ama h&r olsun eıbach olsun omp olsun apex olsun sparco olsun bunlara lafım yok sadece woglant biraz kafamda soru işaretleri bıraktı benim.. bende zamanında woglant alacaktım forumda kullanıcı yorumlarını gördükten snra vazgeçtim eıbach aldım... heee şimdi memnunum eıbach'dan :) |
206 için Eibach Vogtland'dan iyidir, başka araç için tam tersidir. Vogltand'ın nesinden memnun olmadıklarını da merak ediyorum doğrusu. Zaten yay modifikasyonu amortisörsüz yapılmamalı, her yay da her amortisörle uyumlu çalışmayacaktır. Vogtland Koni ile mükemmel uyumludur mesela, çünkü ikisi de aynı fabrikada üretilir, dolayısıyla amortisörün damping eğrisi ile yayın damping eğrisi %99'luk bir örtüşme sağlar. Neyse, 206'nın orjinal amortisörleriyle Vogtland yay uyuşmuyor demek oluyor bu.
Bu arada aramızda merak edenler olabilir, benim aracımda 50 mm Eibach ve Weitec spor amortisör kiti var, bir kaç ay sonra Coil-Over getirteceğim. Dükkanım falan da yok, Vogtland'ın ne üreticisini ne de TR distribütörünü tanırım. Tek sorunum şu ki insanlar bilmeden kullanmadan ahkam kesiyor, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bilmediğimiz konularda atıp tutmak yerine sussak daha iyi olur sanki?
|
evet bende orjinal amartisötde kullanacagım için almadım zaten :) biliyorum dükkanın filanda yoksa seni azda olsa tanıdım yani görüşmüşlügümüz var senle :)
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 16:07 |
kimsenin ahkam kestiği yok burda, facemelowe de görüşlerini yazmış. sadece öneri sunmuş kimsenin yakasına yapışıp zorla bu yayı alcan demiyor.. tamam bir bilgi eksikliği olabilir ama bir insan bir işi yapmadan bir çok kez araştırıyor.. üstün kötü gidipte hemen biri bişe önerdi o kişi şuraya yönlendirdi küt hemen yapayım diyen olmayacağını düşünüyorum.. ahkam kesmek atıp tutmak sözler kullanmak yerine daha yumuşak kelimeler kullansan daha güzel olurdu dostum.. bu siteye neden bağlandığımı açıkça sölemek gerekirse kimsenin birbirini kırmadığı için her görüşe saygıyla bakıldığı için.. herkes anlayışlı olduğu için.. bir üyemizin bir sıkıntısı olduğunda hemen diğer üyelerin yardımcı olmak istemesi için burdayım... d3n1s bu arada bir sürü yay yazmışsın Vogtland + eıbach her yerde ciddi anlamda öneriyorlar işi bilen kişiler. benim merak ettiğim konu şu bu iki marka aynı yerdemi üretiliyor ?
d3n1s Yazdı:
facemelowe Yazdı:
206 için Eibach Vogtland'dan iyidir, başka araç için tam tersidir. Vogltand'ın nesinden memnun olmadıklarını da merak ediyorum doğrusu. Zaten yay modifikasyonu amortisörsüz yapılmamalı, her yay da her amortisörle uyumlu çalışmayacaktır. Vogtland Koni ile mükemmel uyumludur mesela, çünkü ikisi de aynı fabrikada üretilir, dolayısıyla amortisörün damping eğrisi ile yayın damping eğrisi %99'luk bir örtüşme sağlar. Neyse, 206'nın orjinal amortisörleriyle Vogtland yay uyuşmuyor demek oluyor bu.
Bu arada aramızda merak edenler olabilir, benim aracımda 50 mm Eibach ve Weitec spor amortisör kiti var, bir kaç ay sonra Coil-Over getirteceğim. Dükkanım falan da yok, Vogtland'ın ne üreticisini ne de TR distribütörünü tanırım. Tek sorunum şu ki insanlar bilmeden kullanmadan ahkam kesiyor, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bilmediğimiz konularda atıp tutmak yerine sussak daha iyi olur sanki?
|
|
 |
d3n1s
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 16:54 |
by_ersin Yazdı:
kimsenin ahkam kestiği yok burda, facemelowe de görüşlerini yazmış. sadece öneri sunmuş kimsenin yakasına yapışıp zorla bu yayı alcan demiyor.. tamam bir bilgi eksikliği olabilir ama bir insan bir işi yapmadan bir çok kez araştırıyor.. üstün kötü gidipte hemen biri bişe önerdi o kişi şuraya yönlendirdi küt hemen yapayım diyen olmayacağını düşünüyorum.. ahkam kesmek atıp tutmak sözler kullanmak yerine daha yumuşak kelimeler kullansan daha güzel olurdu dostum.. bu siteye neden bağlandığımı açıkça sölemek gerekirse kimsenin birbirini kırmadığı için her görüşe saygıyla bakıldığı için.. herkes anlayışlı olduğu için.. bir üyemizin bir sıkıntısı olduğunda hemen diğer üyelerin yardımcı olmak istemesi için burdayım... d3n1s bu arada bir sürü yay yazmışsın Vogtland + eıbach her yerde ciddi anlamda öneriyorlar işi bilen kişiler. benim merak ettiğim konu şu bu iki marka aynı yerdemi üretiliyor ?
d3n1s Yazdı:
facemelowe Yazdı:
|
|
|
Orjinalini yazan: HRMNKY
hocam bırakın böyle markları ya hep kaliteden ödün veriyo yani :) h&r ve eıbach en güzeli pejo için :)
|
bu sebepten ötürü ahkam kesiyor dedim, "bırakın böyle markaları ya hep kaliteden ödün veriyo yani" ne demek? kullanmadığı ve bilmediği bir ürün hakkında kaliteden ödün veriyo derse bilmeden fikir sahibi olmuş olur, haksızsam söyle. Eibach ve Vogtland aynı fabrikada üretiliyor demedim zaten Koni ile Vogtland aynı fabrikada üretiliyor dedim?
Düzenleyen d3n1s - 20 Haziran 2011 Saat 16:59
|
206 Quik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 16:58 |
d3n1s gönüllerimiz bir olsun ... ben sana üstü kapalı bişe rica eddim be kardeşim....
d3n1s Yazdı:
by_ersin Yazdı:
d3n1s Yazdı:
facemelowe Yazdı:
|
|
|
Orjinalini yazan: HRMNKY
| bu sebepten ötürü ahkam kesiyor dedim, "bırakın böyle markaları ya hep kaliteden ödün veriyo yani" ne demek? kullanmadığı ve bilmediği bir ürün hakkında kaliteden ödün veriyo derse bilmeden fikir sahibi olmuş olur, haksızsam söyle.
Eibach ve Vogtland aynı fabrikada üretiliyor demedim zaten Koni ile Vogtland aynı fabrikada üretiliyor dedim zaten?
|
|
 |
d3n1s
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:07 |
by_ersin Yazdı:
d3n1s gönüllerimiz bir olsun ... ben sana üstü kapalı bişe rica eddim be kardeşim.... |
abicim ben seni anladım merak etme lafın yerine ulaştı ancak bilmeden kullanmadan bir şeyleri kötüleyenlere oldum olası sinir oluyorum, internet ortamı da malesef böyle insanlarla dolu. Sonuçta birileri o kişinin bilmeden/kullanmadan kötülediği malın ticaretini yapıyor, o maldan ekmek yiyor. Böyle forumlarda da birisinin çıkıp kulaktan dolma "bu kötüdür" demesi yeter, zamanla yer eder insanların kafasında "bu mal kötü" diye.
Düzenleyen d3n1s - 20 Haziran 2011 Saat 17:08
|
206 Quik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:29 |
ama ben neye dayanarak bunu dedim : Kullanıcılardan aldıgım yorumlara dayanarak woglantı tavsiye etmem dedim :) bunda gerilecek bi durum yok ki abicim :)
|
 |
d3n1s
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:31 |
facemelowe Yazdı:
ama ben neye dayanarak bunu dedim : Kullanıcılardan aldıgım yorumlara dayanarak woglantı tavsiye etmem dedim :)bunda gerilecek bi durum yok ki abicim :) |
sorun şu: sen "tavsiye etmem" demedin, sen vogtland'ı kaliteden ödün vererek üretim yapmakla itham ettin. Tavsiye etmem deseydin sana tek kelime etmezdim.
|
206 Quik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:34 |
tamam bu konuyu kapayalım.. rica ediyorum.. yoksa uzar gider... markalar belli zaten isteyen istediği markayı alır.. kullanır yaşar beğenir yada beğenmez  ortamı yumuşatalum artukkkk uşaklar ...
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:34 |
Abi görende seni woglant'ın türkiye distribütörü zannedecek şimdi :) neyse ortamı germeye gerek yok deniz abicim :) kusura bakmayın :)
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:40 |
|
 |
d3n1s
1. Vites
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:41 |
facemelowe Yazdı:
Abi görende seni woglant'ın türkiye distribütörü zannedecek şimdi :)neyse ortamı germeye gerek yok deniz abicim :) kusura bakmayın :) |
benim derdim markayla değil senin kullandığın kelimeyle, yoksa babamın oğlu değil vogtland'ın ne kendisi ne de distribütörü, daha önce de belirttim zaten. Sana da kastım, kişisel garezim falan olamaz, kardeşimsin. Kullandığın kelimeleri biraz daha özenli seçmeni, bilmediğin herhangi bir şey hakkında yorum yapmamanı, üretimiyle/kalitesiyle ilgili fikir beyan etmemeni isterim, hepsi bu.
|
206 Quik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 17:43 |
d3n1s Yazdı:
facemelowe Yazdı:
Abi görende seni woglant'ın türkiye distribütörü zannedecek şimdi :)neyse ortamı germeye gerek yok deniz abicim :) kusura bakmayın :) |
benim derdim markayla değil senin kullandığın kelimeyle, yoksa babamın oğlu değil vogtland'ın ne kendisi ne de distribütörü, daha önce de belirttim zaten. Sana da kastım, kişisel garezim falan olamaz, kardeşimsin. Kullandığın kelimeleri biraz daha özenli seçmeni, bilmediğin herhangi bir şey hakkında yorum yapmamanı, üretimiyle/kalitesiyle ilgili fikir beyan etmemeni isterim, hepsi bu.
|
ya abi ne adamsın ya  tamam kusura bakma gerçekten :)
|
 |
Baybars
2. Vites
01 - Ocak - 1985
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2011 Saat 09:51 |
by_ersin Yazdı:
aynen dostum.. hatta cumartesi günü baybarsın arabayada yaptırdık.. tercihimiz eıbach oldu... araç hemde pejo partner.. 3,5 taktık onada.. süper oldu çokta memnun..
facemelowe Yazdı:
by_ersin Yazdı:
facemelowe Yazdı:
buyur işte kazaya davet :)
sen o yapılan işlemi iyi bişey olarak mı görüyosun...
o senin dedigin işlemi nerdeyse herkez biliyor.(yayı kestirme,yayı ısıtma,yayı sıkıştırma vs gibi)
ama orjinal yaylar performans yayları kadar kalın ve sert degil,işte bu yüzden allah göstermesin yarın birgün yaylarında egilme bükülme hatta ve hatta kırılma gibi olaylar başına gelir dostum..dikkat et ve bu işlemi uygulatma...
sen bildigimiz orjinal yayı sıkıştırıyosun bu olacak işmi şimdi :)
o orjinal yayı sıkıştırırsın,oda çukurlarda 1 esner 2 esner bilemedin 15 esner sonra dayanamaz carttttttttt diye yarılır ortadan :) | + 999 
|
ersin ustam biz böyle işlerle ugraşmayalım tercihimizi eıbach'tan yana yapalım...haksızmıyım ama  |
|
Zaten yay kesilmedi yeni spor yay takıldı
|
PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin 0532 430 79 22
|
 |