![]() |
|
Cam Kaldırma Modülü |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 6> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Olaya bakarmısın aynı anda aynı seyı dusunmusuzz
![]() |
|||
![]() |
|||
||
ben korktum almıcam
![]() |
|||
![]() |
|||
||
bendede desi var ikiz... du bakalım bu ikizlik nereye kadar gidecek :))
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
evet abi normalde kapı kitlersen cam yada sunroof kapanmıyor. kapanması için,
1- Kapıyı kitlerken uzun basıcaksın (kapılar kitlenir ve camlar kapanır)
2- kapıyı kitledikden sonra düğmeyi bırakıp birdaha uzun basıcaksın (bu sefer de önce kapılar kitlenir sonra camlar kapoanır)
normal bir kere basarsan sade kapılar kitlenir camlara bişey olmaz.
başınız ağrımasın diye söylüyorum sonuçda burada yardımlaşıyoruz. sonradan o takılan modül cam motorunu şimdi yakmasada 2-3 ay sonra yakar eğer imkanınız varsa orjinal sistem yaptırın onun haricinde yaklaşmayın.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
bakın geçen sene benim tipoda vardı..aldığımda vardı yani.. alarma nbasıyordum küt kapatıyordu.. 1 sene kullandım bir sıkıntısını görmedim...sonunda aracı sattım... baybars taktırdı bir sıkıntı yok.. bende taktırcam ama zaman yok :)
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
bende onu söylüyorum işte, cam açıksa kapatıcak sonra tekrar kontrol etmek için zorlayacak.
yani cam kapalı iken aynı camı iki kere zorlar, cam açıkken de kapıyı kitlediğinde bütün camları tek tek kapadıkdan sonra en başdaki cama gelerek kontrol için yeniden zorlar böyle böyle motor yanar
|
|||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
Korkacak bırsey yok esasında. Ama bakmak gerekır. Her modulde aynı olmayabılır. Onemlı olan ne kadar sure tetık verdıgı :)
Cam kapalıyken tetıgı verdıgı gıbı kesıyorsa sorun olmaz. Yanı bu durum tusa basıp bırakmakla aynı durum. Ama bıraz surelı basılı tutuyorsa o zaman motorlara zarar verır...
|
|||
![]() |
|||
||
o yüzden 60 tl ye sıkıntı olmuyor... olay tetik meselesi yani..
|
|||
![]() |
|||
||
Yazdıgım uzere modulden module farklılıklar olabılır. Hepsı aynı sekılde calısmayabılır. Deneyıp ıncelemek gormek lazım. Kısa tetık verıyorsa herhangı bır sorun olmaz muhtemelen...
|
|||
![]() |
|||
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|||
![]() |
|||
||
Osman sormayada gerek olmaz ya :)) Aracın ıcınde camlar acık ve kapalı ıken denenerek anlasılır... Gayet kolay
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Fikir yurutuyorum. Bildiginiz gibi cam kapatma mandallari iki seviyeli. Birinci seviye, manuel olarak acip kapatmak icin; ikinci seviye tamamen acip kapatmak icin. Bu modul mandalin ikinci seviye mekanizmasina baglanabilir ve cok ufak bir tetikleme ile kapatma isi tamamen kapida bulunan mekanizmaya birakilabilir. Bu sayede eger cam kapali ise cok ufak bir tetik gerektirir.
|
|||
![]() |
|||
||
abi şöyle bir durumda sorunsuz olabilir tabi emin değilim sadece mantık yürütüyorum.
aracın camlarında swich varsa yani cam kapandığı anda devreyi kesiyorsa motor zonlanmasın diye ozaman olabilir çünkü modül kapalı cama nekadar enerji verirse versin swich motorun zorlanmasını engeller ozaman modül olabilir.
|
|||
|||
![]() |
|||
||
Ama senın dedıgın bu tek tus ındır kaldır cogu aracta yok. Hepsını 307 sanma yanı :)) Benım aracta sadece sofor tarafında var :)) Bendekı cam tusu 206 ların luks olanlarında da var. Dıger modellerde yok :))
Senın aracında 4 camda da tek tus tetıkleme var. Zaten kapılar kılıtlenıp tekrar bastıgınızda bsı 4 cama da tek tus kaldır tetıgı verıyor o kadar... Camlar kapalıysada tık dedıgı gıbı bırakıyor Düzenleyen CeCoLi - 09 Haziran 2011 Saat 14:32 |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Evet dogru. Aslinda motorun cektigi akima bakilarak camin kapandigi ya da acildigi anlasilabilir. Zorlanan motor daha cok akim cekecektir. Bir sekilde eger bu modul tarafinda gozlemlenebiliyorsa motr fazla akim cektigi anda birakir. Tabi araya bisey sikisirsa o zaman da birakir ki degisik durumlar ortaya cikabilir. |
|||
![]() |
|||
||
olmadıki bi 307 miz
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Abıcım soyledıgın uzere zorlanan motor fazla akım ceker ama buna bakmaya gerek yok. Zaten tek tus tetıkledıgınde cam kapandıgı gıbı "tık" dıye ses duyuluyor... Aracına bındıgınde dene...
|
|||
![]() |
|||
||
Bende Cenmax Markalı Olanından Aldım ... Daha Önceki Aracım Olan VW Borayada O Sistemi Montajlamıştım Gayet Hoş Bir Cihaz. Açık Bir Camı Unuttum Diye Stres Yapmaya Gerek Yok Kendiliğinden Kapanıyor...
Fakat Bu Cihaz Tek Başına Çalışmıyor. Araçta Ekstra Alarm Olması Lazım. |
|||
![]() |
|||
||
Bende bu noktada katıldım zaten. Bana kalırsada sonradah takılmıs alarm olmadan calısmaz gıbıme gelıyordu ama erbın ın dedıgıne gore orjınal kumandada basınca camlarıda kapatıyormus arkadasının 106 aracında.
Acaba orjınal kumanda ıle calısan alarm mı takılı o aracta dıye dusundum...
|
|||
![]() |
|||
||
Şimdi Bide Şöyle Bişey Var Usta Bide Bu Cenmax ın Kumandasız Olanı Var Aracın Kendi Kumandasından Tetikliyor Diye Söyledi Bana Elektrik Ustası ![]() |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234 6> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |