Cam Kaldırma Modülü
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15444
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 17:26 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Cam Kaldırma Modülü
Mesajı Yazan: tigerland
Konu: Cam Kaldırma Modülü
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 12:50
Arkadaşlar sizce nasıl, almayı düşünüyorum. merkezi kilit devreye girdiğinde açık olan camlar kapanıyor modül sayesinde. daha önce kullanan aracında olan arkadşalar yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
http://www.hepsiburada.com/Liste/btcar-cam-kaldirma-modulu-otomatik-termikli-2-cam/ProductDetails.aspx?productId=otbtc990303&categoryId=20024923#Gorseller" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/Liste/btcar-cam-kaldirma-modulu-otomatik-termikli-2-cam/ProductDetails.aspx?productId=otbtc990303&categoryId=20024923#Gorseller
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 12:57
evet uzun zamandır benimde aklımda hatta sitedeki baybars arkadaşımız yaptırdı arıca 60 tl ye bitirdi olayı..
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:00
Sonradan takılan alarm veya uzaktan kumandalı merkezı kılıt olsa anlayacagım ama orjınal u.k. merkezı kılıt ıle bu nasıl calısacak anlamıs degılım. Gercı emın oldugum bır konuda degıl ama soyle bır dusuncem var.
Orjınal olmayan alarm veya u.k. merkezi kilitlerde cam kaldırma modulu ıcın tetık cıkısı var. Ama orjınal sıstemde bu tetık nereden nasıl alınır veya alınabılır mı bılemıyor ve merak edıyorum.
Ayrıca bu moduller cam motorlarına gıden kablolara ek baglantı yapılması gerekıyor. Cunku tetık geldıgınde cam motorlarına voltaj verıp camları kapatabılsın...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:06
arkadaşta var alarmsız sadece modül çalışıyor. örneğin camlar açık anahtardan düğmeye bastığın gibi camlarda kapanıyor modül sayesinde ama onun önceki sahibi takmış nasıl takılmış bilmiyorum ama sonradan oluyor
------------- 206 RG 2000 206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:08
buna en güzel cevabı baybars vericek..cok basit diyordu bana minik bir şey koydu oldu diyordu..hatta o zaman birlikte gidecektik ben gidemedim o halleddi...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:09
Erbin Yazdı:
arkadaşta var alarmsız sadece modül çalışıyor. örneğin camlar açık anahtardan düğmeye bastığın gibi camlarda kapanıyor modül sayesinde ama onun önceki sahibi takmış nasıl takılmış bilmiyorum ama sonradan oluyor |
Orjınal kendı uzaktan kumandasıylamı calısıyor. Arac nedır?
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:10
by_ersin Yazdı:
buna en güzel cevabı baybars vericek..cok basit diyordu bana minik bir şey koydu oldu diyordu..hatta o zaman birlikte gidecektik ben gidemedim o halleddi... |
Aynen soyledıgın gıbı kucuk bırsey. Sıgara paketı kadar bır parca. Bendede var ama kac senedır evde duruyor :))
|
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:11
eski 106ımda ben kullanmıstım güzel bir ürün
------------- 106->206->208->207->301->308->3008->C4X
Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:12
Bence bu modulu sofor kapisina monte ediyorlar. Kapi kilidi aktif olunca modul calisiyor ve zaten yani basinda bulunan cam anahtarlarini tetikleyerek sirasiyla kapatiyor.Yani kapi kilidine akim gelince modul aktif oluyor ve cam kumanda merkezinden olayi gerceklestiriyor.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:13
CeCoLi Yazdı:
Erbin Yazdı:
arkadaşta var alarmsız sadece modül çalışıyor. örneğin camlar açık anahtardan düğmeye bastığın gibi camlarda kapanıyor modül sayesinde ama onun önceki sahibi takmış nasıl takılmış bilmiyorum ama sonradan oluyor |
Orjınal kendı uzaktan kumandasıylamı calısıyor. Arac nedır? |
orjinal anahtarn üzerindeki buton ile kapılar kapamak için merkezi kilit basıyorsn kapıları kilitleyince başlıyor camlar sırarsı ile kapanmaya. araç 106 quik
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:26
Erbin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Erbin Yazdı:
orjinal anahtarn üzerindeki buton ile kapılar kapamak için merkezi kilit basıyorsn kapıları kilitleyince başlıyor camlar sırarsı ile kapanmaya. araç 106 quik |
O zaman guzel :))
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:34
CeCoLi Yazdı:
Erbin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Erbin Yazdı:
orjinal anahtarn üzerindeki buton ile kapılar kapamak için merkezi kilit basıyorsn kapıları kilitleyince başlıyor camlar sırarsı ile kapanmaya. araç 106 quik |
O zaman guzel :)) |
fiyatıda uygun al diyosun dimi :D
|
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:39
kesinlikle tavsiye etmiyorum ama illa alacam dersen ben almıştım bakayım bulabilirsem bedavaya sana verebilirim.
orjinal olmayan cam modülleri zamanla cam motorunu yakıyor misal camlar kapalı araçdan indin kapıları kitledin.
modül ilk önce şöför camına elektrik veriyor motor zorlanıyor bakıyor kapalı sonra diğer cama geçiyor elektrik veriyor motor zorlanınca anlıyorki kapalı daha sonra yeniden bu işlemi sağlama almak için baştan yapıyor.
bir süre sonra motorlar zorlana zorlana yanıyor. ben aldım takmadım motoru eline almak isteyen varsa bedavaya gönderebilirim tabi bulabilirsem.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:45
metin Yazdı:
kesinlikle tavsiye etmiyorum ama illa alacam dersen ben almıştım bakayım bulabilirsem bedavaya sana verebilirim.
orjinal olmayan cam modülleri zamanla cam motorunu yakıyor misal camlar kapalı araçdan indin kapıları kitledin.
modül ilk önce şöför camına elektrik veriyor motor zorlanıyor bakıyor kapalı sonra diğer cama geçiyor elektrik veriyor motor zorlanınca anlıyorki kapalı daha sonra yeniden bu işlemi sağlama almak için baştan yapıyor.
bir süre sonra motorlar zorlana zorlana yanıyor. ben aldım takmadım motoru eline almak isteyen varsa bedavaya gönderebilirim tabi bulabilirsem.
|
Metınım bu noktada soyledıklerıne katılıyorum.
Orjınalden bu ozellıgın oldugu araclarda bıle her kılıtledıgınde motora tetık gıtmıyor. Mesela 307 lerde basılı tutunca calısıyor. Sız camlar kapalı olarak tek basarsanız sadece kapılar kılıtlenıp camlar kontrol edılmıyor.
Mesela Renault Megane. kapı kılıtledıkten sonra 1 kez daha basarsanız camları ve sunroof uda kapatıyor. Ama ıkıncı kez basmazsanız kapatmaz
Yanlısım varsa 307 sahıplerı duzeltsınler
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:46
arkadaşalr alın deneyin olmazsa bende alıcam
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:48
pugti Yazdı:
arkadaşalr alın deneyin olmazsa bende alıcam |
:)  yakışır kardeşime..
|
Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:49
koliva Yazdı:
Bence bu modulu sofor kapisina monte ediyorlar. Kapi kilidi aktif olunca modul calisiyor ve zaten yani basinda bulunan cam anahtarlarini tetikleyerek sirasiyla kapatiyor.Yani kapi kilidine akim gelince modul aktif oluyor ve cam kumanda merkezinden olayi gerceklestiriyor.
|
aynen öyle benim aracımda DESİ nin modülü takılı ve çok güzel bir ürün tavsiye edilir.
------------- İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı B Rh(+) 0533 484 26 08
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:50
by_ersin Yazdı:
pugti Yazdı:
arkadaşalr alın deneyin olmazsa bende alıcam |
:)  yakışır kardeşime.. |
eyvallah kardeşim
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:50
Peki size 10 puanlık uzmanlık sorusu; cam kapalı olduğu zaman da sürekli camı kapatmaya çalışacak mı? Bunu yapacaksa bu zamanla cam kaldırma motorunun bozulmasına neden olacak mı?
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:51
forewer_fb Yazdı:
koliva Yazdı:
|
aynen öyle benim aracımda DESİ nin modülü takılı ve çok güzel bir ürün tavsiye edilir. |
Pekı camlar kapalıyken aracın ıcınde oturupta kılıtlemeyı denedın mı ???
Camlar kapalı durumda ıken ne kadar surelık bır tetık verıyor??? Bunu aracında kontrol etmek ısterım...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:51
badires Yazdı:
Peki size 10 puanlık uzmanlık sorusu; cam kapalı olduğu zaman da sürekli camı kapatmaya çalışacak mı? Bunu yapacaksa bu zamanla cam kaldırma motorunun bozulmasına neden olacak mı? |
Olaya bakarmısın aynı anda aynı seyı dusunmusuzz 
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:53
ben korktum almıcam
|
forewer_fb Yazdı:
koliva Yazdı:
|
aynen öyle benim aracımda DESİ nin modülü takılı ve çok güzel bir ürün tavsiye edilir. |
bendede desi var ikiz... du bakalım bu ikizlik nereye kadar gidecek :))
|
CeCoLi Yazdı:
metin Yazdı:
|
Metınım bu noktada soyledıklerıne katılıyorum.
Orjınalden bu ozellıgın oldugu araclarda bıle her kılıtledıgınde motora tetık gıtmıyor. Mesela 307 lerde basılı tutunca calısıyor. Sız camlar kapalı olarak tek basarsanız sadece kapılar kılıtlenıp camlar kontrol edılmıyor.
Mesela Renault Megane. kapı kılıtledıkten sonra 1 kez daha basarsanız camları ve sunroof uda kapatıyor. Ama ıkıncı kez basmazsanız kapatmaz
Yanlısım varsa 307 sahıplerı duzeltsınler |
evet abi normalde kapı kitlersen cam yada sunroof kapanmıyor. kapanması için,
1- Kapıyı kitlerken uzun basıcaksın (kapılar kitlenir ve camlar kapanır)
2- kapıyı kitledikden sonra düğmeyi bırakıp birdaha uzun basıcaksın (bu sefer de önce kapılar kitlenir sonra camlar kapoanır)
normal bir kere basarsan sade kapılar kitlenir camlara bişey olmaz.
başınız ağrımasın diye söylüyorum sonuçda burada yardımlaşıyoruz. sonradan o takılan modül cam motorunu şimdi yakmasada 2-3 ay sonra yakar eğer imkanınız varsa orjinal sistem yaptırın onun haricinde yaklaşmayın.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:55
CeCoLi Yazdı:
badires Yazdı:
Peki size 10 puanlık uzmanlık sorusu; cam kapalı olduğu zaman da sürekli camı kapatmaya çalışacak mı? Bunu yapacaksa bu zamanla cam kaldırma motorunun bozulmasına neden olacak mı? |
Olaya bakarmısın aynı anda aynı seyı dusunmusuzz  |
bakın geçen sene benim tipoda vardı..aldığımda vardı yani.. alarma nbasıyordum küt kapatıyordu.. 1 sene kullandım bir sıkıntısını görmedim...sonunda aracı sattım... baybars taktırdı bir sıkıntı yok.. bende taktırcam ama zaman yok :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:58
badires Yazdı:
bende onu söylüyorum işte, cam açıksa kapatıcak sonra tekrar kontrol etmek için zorlayacak.
yani cam kapalı iken aynı camı iki kere zorlar, cam açıkken de kapıyı kitlediğinde bütün camları tek tek kapadıkdan sonra en başdaki cama gelerek kontrol için yeniden zorlar böyle böyle motor yanar
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 13:58
pugti Yazdı:
ben korktum almıcam |
Korkacak bırsey yok esasında. Ama bakmak gerekır. Her modulde aynı olmayabılır. Onemlı olan ne kadar sure tetık verdıgı :)
Cam kapalıyken tetıgı verdıgı gıbı kesıyorsa sorun olmaz. Yanı bu durum tusa basıp bırakmakla aynı durum. Ama bıraz surelı basılı tutuyorsa o zaman motorlara zarar verır...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:00
CeCoLi Yazdı:
pugti Yazdı:
ben korktum almıcam |
Korkacak bırsey yok esasında. Ama bakmak gerekır. Her modulde aynı olmayabılır. Onemlı olan ne kadar sure tetık verdıgı :)
Cam kapalıyken tetıgı verdıgı gıbı kesıyorsa sorun olmaz. Yanı bu durum tusa basıp bırakmakla aynı durum. Ama bıraz surelı basılı tutuyorsa o zaman motorlara zarar verır... |
o yüzden 60 tl ye sıkıntı olmuyor... olay tetik meselesi yani..
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:01
Yazdıgım uzere modulden module farklılıklar olabılır. Hepsı aynı sekılde calısmayabılır. Deneyıp ıncelemek gormek lazım. Kısa tetık verıyorsa herhangı bır sorun olmaz muhtemelen...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:02
CeCoLi Yazdı:
forewer_fb Yazdı:
koliva Yazdı:
|
Pekı camlar kapalıyken aracın ıcınde oturupta kılıtlemeyı denedın mı ???
Camlar kapalı durumda ıken ne kadar surelık bır tetık verıyor??? Bunu aracında kontrol etmek ısterım... |
nekadar bir tetikleme verdiğini bilmiyorum eniştemin aracında takılı 3 yıldır kullanıyor bir sıkıntı çıkmadı bende onu referans görerekk alıdm. desi ye sormak lazım kaç sn. tetikliyor. varmı bir ayarı diye....
------------- İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı B Rh(+) 0533 484 26 08
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:07
Osman sormayada gerek olmaz ya :)) Aracın ıcınde camlar acık ve kapalı ıken denenerek anlasılır... Gayet kolay
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:22
Fikir yurutuyorum. Bildiginiz gibi cam kapatma mandallari iki seviyeli. Birinci seviye, manuel olarak acip kapatmak icin; ikinci seviye tamamen acip kapatmak icin. Bu modul mandalin ikinci seviye mekanizmasina baglanabilir ve cok ufak bir tetikleme ile kapatma isi tamamen kapida bulunan mekanizmaya birakilabilir. Bu sayede eger cam kapali ise cok ufak bir tetik gerektirir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:24
abi şöyle bir durumda sorunsuz olabilir tabi emin değilim sadece mantık yürütüyorum.
aracın camlarında swich varsa yani cam kapandığı anda devreyi kesiyorsa motor zonlanmasın diye ozaman olabilir çünkü modül kapalı cama nekadar enerji verirse versin swich motorun zorlanmasını engeller ozaman modül olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:28
koliva Yazdı:
Fikir yurutuyorum. Bildiginiz gibi cam kapatma mandallari iki seviyeli. Birinci seviye, manuel olarak acip kapatmak icin; ikinci seviye tamamen acip kapatmak icin. Bu modul mandalin ikinci seviye mekanizmasina baglanabilir ve cok ufak bir tetikleme ile kapatma isi tamamen kapida bulunan mekanizmaya birakilabilir. Bu sayede eger cam kapali ise cok ufak bir tetik gerektirir.
|
Ama senın dedıgın bu tek tus ındır kaldır cogu aracta yok. Hepsını 307 sanma yanı :)) Benım aracta sadece sofor tarafında var :)) Bendekı cam tusu 206 ların luks olanlarında da var. Dıger modellerde yok :))
Senın aracında 4 camda da tek tus tetıkleme var. Zaten kapılar kılıtlenıp tekrar bastıgınızda bsı 4 cama da tek tus kaldır tetıgı verıyor o kadar... Camlar kapalıysada tık dedıgı gıbı bırakıyor
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:31
CeCoLi Yazdı:
koliva Yazdı:
|
Ama senın dedıgın bu tek tus ındır kaldır cogu aracta yok. Hepsını 307 sanma yanı :)) Benım aracta sadece sofor tarafında var :)) Bendekı cam tusu 206 ların luks olanlarında da var. Dıger modellerde yok :))
Zaten senın aracında 4 camda da tek tus tetıkleme var. Zaten kapılar kılıtlenıp tekrar bastıgınızda bsı 4 cama da tek tus kaldır tetıgı verıyor o kadar... Zaten camlar kapalıysada tık dedıgı gıbı bırakıyor |
Evet dogru. Aslinda motorun cektigi akima bakilarak camin kapandigi ya da acildigi anlasilabilir. Zorlanan motor daha cok akim cekecektir. Bir sekilde eger bu modul tarafinda gozlemlenebiliyorsa motr fazla akim cektigi anda birakir. Tabi araya bisey sikisirsa o zaman da birakir ki degisik durumlar ortaya cikabilir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:31
olmadıki bi 307 miz
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 14:34
koliva Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
koliva Yazdı:
|
Zaten senın aracında 4 camda da tek tus tetıkleme var. Zaten kapılar kılıtlenıp tekrar bastıgınızda bsı 4 cama da tek tus kaldır tetıgı verıyor o kadar... Zaten camlar kapalıysada tık dedıgı gıbı bırakıyor |
Evet dogru. Aslinda motorun cektigi akima bakilarak camin kapandigi ya da acildigi anlasilabilir. Zorlanan motor daha cok akim cekecektir. Bir sekilde eger bu modul tarafinda gozlemlenebiliyorsa motr fazla akim cektigi anda birakir. Tabi araya bisey sikisirsa o zaman da birakir ki degisik durumlar ortaya cikabilir.
|
Abıcım soyledıgın uzere zorlanan motor fazla akım ceker ama buna bakmaya gerek yok. Zaten tek tus tetıkledıgınde cam kapandıgı gıbı "tık" dıye ses duyuluyor... Aracına bındıgınde dene...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:15
Bende Cenmax Markalı Olanından Aldım ... Daha Önceki Aracım Olan VW Borayada O Sistemi Montajlamıştım Gayet Hoş Bir Cihaz. Açık Bir Camı Unuttum Diye Stres Yapmaya Gerek Yok Kendiliğinden Kapanıyor... Fakat Bu Cihaz Tek Başına Çalışmıyor. Araçta Ekstra Alarm Olması Lazım.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:17
AlbayDemircan Yazdı:
Bende Cenmax Markalı Olanından Aldım ... Daha Önceki Aracım Olan VW Borayada O Sistemi Montajlamıştım Gayet Hoş Bir Cihaz. Açık Bir Camı Unuttum Diye Stres Yapmaya Gerek Yok Kendiliğinden Kapanıyor... Fakat Bu Cihaz Tek Başına Çalışmıyor. Araçta Ekstra Alarm Olması Lazım.
|
Bende bu noktada katıldım zaten. Bana kalırsada sonradah takılmıs alarm olmadan calısmaz gıbıme gelıyordu ama erbın ın dedıgıne gore orjınal kumandada basınca camlarıda kapatıyormus arkadasının 106 aracında.
Acaba orjınal kumanda ıle calısan alarm mı takılı o aracta dıye dusundum...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:20
CeCoLi Yazdı:
AlbayDemircan Yazdı:
|
Bende bu noktada katıldım zaten. Bana kalırsada sonradah takılmıs alarm olmadan calısmaz gıbıme gelıyordu ama erbın ın dedıgıne gore orjınal kumandada basınca camlarıda kapatıyormus arkadasının 106 aracında.
Acaba orjınal kumanda ıle calısan alarm mı takılı o aracta dıye dusundum... |
Şimdi Bide Şöyle Bişey Var Usta Bide Bu Cenmax ın Kumandasız Olanı Var Aracın Kendi Kumandasından Tetikliyor Diye Söyledi Bana Elektrik Ustası 
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:21
CeCoLi Yazdı:
AlbayDemircan Yazdı:
|
işin ilginç yanı araçta alarmda yok. ama önceden varmış sökmüşler sanırım
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:22
AlbayDemircan Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
AlbayDemircan Yazdı:
|
Şimdi Bide Şöyle Bişey Var Usta Bide Bu Cenmax ın Kumandasız Olanı Var Aracın Kendi Kumandasından Tetikliyor Diye Söyledi Bana Elektrik Ustası 
|
Albayım aynı seyı soyledım ya ıste bende 
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:22
arkadaşlar linkteki açıklamalarada bakarsanız örneğin eliniz camda kapanmaya başladı cam bu durumda otomatik kesiyor kapanmayı
alarma gerek yok merkezi kilitin devreye girmesi yeterli ayrıca
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:24
CeCoLi Yazdı:
Albayım aynı seyı soyledım ya ıste bende  |
Pardon Usta Yav Gözümden Kaçmış Jeton Yeni Düştü
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:36
Erbin Yazdı:
arkadaşlar linkteki açıklamalarada bakarsanız örneğin eliniz camda kapanmaya başladı cam bu durumda otomatik kesiyor kapanmayı
alarma gerek yok merkezi kilitin devreye girmesi yeterli ayrıca |
Erbın kardesım merkezı kılıdın calısması yeterlı dıyorsunda bu tetıgı nereden alacaksın soylermısın ????????
Aracın orjınal merkezı kılıdınde tetık cıkısı varmı kı ?????????? Bu noktada bılgın varmı ?????
Veya gereklı olan tetık nereden alınacak???
Burada elektronık tetık lazım mekanık degıl...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:51
CeCoLi Yazdı:
Erbin Yazdı:
alarma gerek yok merkezi kilitin devreye girmesi yeterli ayrıca |
Erbın kardesım merkezı kılıdın calısması yeterlı dıyorsunda bu tetıgı nereden alacaksın soylermısın ????????
Aracın orjınal merkezı kılıdınde tetık cıkısı varmı kı ?????????? Bu noktada bılgın varmı ?????
Veya gereklı olan tetık nereden alınacak???
Burada elektronık tetık lazım mekanık degıl... |
açıklamalarda bunlar yazıyor bende anlamdım ama sanırım alarm olmadan aktif;
merkezi kilidi devreye aldığınız andan itibaren cam motorlarınızın sıkışmaması ve akünüzün aşırı yüklenmeyle bitmemesi için sırayla açık olan camlarınızı kapatır.
cam kapandığı anda içerisindeki mikro işlemci camın kapandığını algılar ve motorları durdurur.
termik özelliğiyle herhangi bir sıkışma anında yine motorları durdurarak yaralanmayı önler
tesisatına yerleştirilmiş sigorta cam motorlarınızı korur
alarmınızı veya merkezi kilidinizi devreye soktuğunuzda otomatik olarak camlarınızı kapatmanız için üretilmiştir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:53
yahu erbın kardesım bunu bende okudum. benım sorumun cevabı burada yazmıyor kı :)) cunku benım sorumun cevabı aractan araca degısebılecek elektrıksel bır bılgı...
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:57
üstad alarm takan anahatarcı vardı onadan da bilgi aldım aracın kendi kumandası yani anahtarın üzerindeki buton ile sadece modülü kullanabilirsin montajı olur dedi bikaç yere daha sorayım o zaman adam olur diyor
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:58
tetik olayından da anlamyırum o sorunu cevaplayamıyorum :)) en son askerde tetik düşürdüm :D
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 15:58
Erbin Yazdı:
üstad alarm takan anahatarcı vardı onadan da bilgi aldım aracın kendi kumandası yani anahtarın üzerindeki buton ile sadece modülü kullanabilirsin montajı olur dedi bikaç yere daha sorayım o zaman adam olur diyor |
Adama sordugunda olur dıyor ama onun soylemeyecegı bır soru yoneltıryorum ben :)) nereden baglantı yapıp tetık aldıgını ogrenmek ıstıyorum ben :))
|
Mesajı Yazan: Baybars
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 16:16
Arkadaşlar cam kaldırma modülünü ben yaptırdım ve gayette memlunum çok faydalı bişey arabanın camını açık unuttugunuz zaman alarmdan kapıyı kapattıgınızda çamlar otomatik olarak kapanıyor ve bunun bedeli gercekten çok cüzi miktar 60 tl ve bu işçilik yapılırken asla arabada kesme biçme olayı yok sadece cam açma kapama dügmelerinini çıkartıyolar ve altına modülü takıp kapatıyolar sitedeki by_ersin arkadaşımız biliyo benim arabamdaki modülü oda aydınlatır sizi hatta bu akşam onun araçıda yapıcaz kısmetse herkese tavsiye ederim Saygılar.
------------- PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin 0532 430 79 22
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 16:20
Baybars Yazdı:
Arkadaşlar cam kaldırma modülünü ben yaptırdım ve gayette memlunum çok faydalı bişey arabanın camını açık unuttugunuz zaman alarmdan kapıyı kapattıgınızda çamlar otomatik olarak kapanıyor ve bunun bedeli gercekten çok cüzi miktar 60 tl ve bu işçilik yapılırken asla arabada kesme biçme olayı yok sadece cam açma kapama dügmelerinini çıkartıyolar ve altına modülü takıp kapatıyolar sitedeki by_ersin arkadaşımız biliyo benim arabamdaki modülü oda aydınlatır sizi hatta bu akşam onun araçıda yapıcaz kısmetse herkese tavsiye ederim Saygılar. |
bende alarm yok sadece modülü almak istiyorum tek modül alarmsız çalışırmı
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 16:24
Baybars Yazdı:
Arkadaşlar cam kaldırma modülünü ben yaptırdım ve gayette memlunum çok faydalı bişey arabanın camını açık unuttugunuz zaman alarmdan kapıyı kapattıgınızda çamlar otomatik olarak kapanıyor ve bunun bedeli gercekten çok cüzi miktar 60 tl ve bu işçilik yapılırken asla arabada kesme biçme olayı yok sadece cam açma kapama dügmelerinini çıkartıyolar ve altına modülü takıp kapatıyolar sitedeki by_ersin arkadaşımız biliyo benim arabamdaki modülü oda aydınlatır sizi hatta bu akşam onun araçıda yapıcaz kısmetse herkese tavsiye ederim Saygılar. |
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 16:25
Bu akşam by_ersinin arabasını yaptırcaz gidince sorarım ama şöyle bi olay var senin arabanın camları eger otomatikse olur sakıncası olmaz bence
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 16:27
Forumda bazı arkadaşlar cam motorunu bozdugunu söylemiş bence alakası yok çünkü normalde cam nasıl kalkıyosa o şekil kalkıyo zorlanma falan yok yani
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 16:30
Erbin Yazdı:
Baybars Yazdı:
bende alarm yok sadece modülü almak istiyorum tek modül alarmsız çalışırmı |
Bu akşam by_ersinin arabasını yaptırcaz gidince sorarım ama şöyle bi
olay var senin arabanın camları eger otomatikse olur sakıncası olmaz
bence
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 17:14
Ben aracıma park sensörü alırken sordum. O zaman cam kapama alarmdan ayrı bir modül istiyorsan onu takabiliriz fiyatı da 60 TL demişlerdi. Ama teknik açıklamasını bilmiyorum.
CeCoLi Yazdı:
AlbayDemircan Yazdı:
|
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 17:17
Bozduğunu değil, bozma ihtimali olduğunu düşünüyoruz. Çünkü normalde kimse cam kapalı iken camı kaldırmaya çalışmıyor, ya da ikide bir cam kaldırma düğmesine basmıyor. Bu durum bozulma ihtimalini ortaya çıkarıyor.
Baybars Yazdı:
Forumda bazı arkadaşlar cam motorunu bozdugunu söylemiş bence alakası yok çünkü normalde cam nasıl kalkıyosa o şekil kalkıyo zorlanma falan yok yani
|
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 17:24
badires ..camlar kapalıyken ben bir kaç kez üst üste basmıştım....alarma o an zorluyomu zorlamıyormu bilmiyorum... bende bişe olmamıştı....akşam gittiğimde bu soruyu sorucam ustaya...bakalım ne dicek bende merak ettim şimdi ... 
badires Yazdı:
Bozduğunu değil, bozma ihtimali olduğunu düşünüyoruz. Çünkü normalde kimse cam kapalı iken camı kaldırmaya çalışmıyor, ya da ikide bir cam kaldırma düğmesine basmıyor. Bu durum bozulma ihtimalini ortaya çıkarıyor.
Baybars Yazdı:
| |
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 17:36
İnşallah çok kısa süre tetikliyordur. Ben de niyetlendim ama çekincelerim var. Taktıramıyorum. Takacak adam birşey olmaz diyor, mal satmaya diyordur diye düşünüyorum.
by_ersin Yazdı:
badires ..camlar kapalıyken ben bir kaç kez üst üste basmıştım....alarma o an zorluyomu zorlamıyormu bilmiyorum... bende bişe olmamıştı....akşam gittiğimde bu soruyu sorucam ustaya...bakalım ne dicek bende merak ettim şimdi ... 
badires Yazdı:
Baybars Yazdı:
| |
|
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 18:33
Arkadaşlar bana güvenin inanın hiç birşey olmaz bana dua ediceksiz ama adam gibib bi ustaya gidik baktınız olmuyor buyrun bizim modülcüye gelin aracınızın başında duraun ve izleyin valla ben öyle yaptım :-D
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 20:10
Baybars Yazdı:
|
baybars o bendim,
eski aracımızda iki kere sağ iki kere sol cam motorunu değiştirdim az buz değilben sizi sevdiğim için üzülmeyin diye söyledim yoksa iyi bişey ama ben tavsiye etmiyorum.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 22:09
metin Yazdı:
Baybars Yazdı:
|
baybars o bendim,
eski aracımızda iki kere sağ iki kere sol cam motorunu değiştirdim az buz değilben sizi sevdiğim için üzülmeyin diye söyledim yoksa iyi bişey ama ben tavsiye etmiyorum. |
metin abi baybarsla akşam gittik adamda 3 araba vardı yarın akşam gelin dedi...hatta o cam kapalıyken bi daha bassam zorlarmı dedim adam dediki zorlar ama şöle zorlar bi anlık akım meselesi dedi ..yani yakacak bozacak bir şey olmaz dedi.. ne bilim anlamadım ben bu işi.. bas alarma kalksın camlar sadece orası güzel 
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 22:40
bugun kornam bozuldu sanayiye elektrik ustasına gittim aracın birine bu uygulamayı yaptı gayetde güzel oldu orjinal kumandadan basıyo camlar kalkıyo. hatta sordum benim 206 yapsak sunroof da kapanırmı dedim kapanır dedi. tam fiyatı ne kadar demeye kalmadan adamın biri şu arabayı içeri alalım dedi muhabbet kaynadı gitti :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 23:14
Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 09 Haziran 2011 Saat 23:21
arkadaşlar bence daha kullandım bu modüllerden,ama piyasada 20 lira yada modül var 50 liraya da modül var doğal olarak arada kalite farkı da vardır.
desi nin 4 cam için olan modülünü kullanmıştım ben hiç bir sorun yaşamadım,3 yıl önce 75 tl para vermiştim.piyasada cenmax, cyclone gibi markaların ürünleri oldukça fazla.
her modül her araca uymuyor,ben aracıma bu sistemi uygulatacağım zaman usta senin araca otomatik termikli sistem takıcaz demişti,öylede oldu ama otomatik termik tam olarak ne bilmiyorum.
|
Mesajı Yazan: flash296
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 01:01
vallaaa kuzen öyle bi güzellik olmaz yaa.. ben kullanıyorum 206 GTI'ımda basıyorum camlar ve sunroof 5 saniye içinde kapanıyo. havası bi ayrı zaaten.. anlıycaan şiddetle tavsiye ederim !
------------- "ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 01:03
flash296 Yazdı:
vallaaa kuzen öyle bi güzellik olmaz yaa.. ben kullanıyorum 206 GTI'ımda basıyorum camlar ve sunroof 5 saniye içinde kapanıyo. havası bi ayrı zaaten.. anlıycaan şiddetle tavsiye ederim ! |
başkan kaça yaptırdın sunroof da kapanıyomuş iyiymiş. sağlıklımı peki arıza filan yakmıyo demi.?
|
Mesajı Yazan: anil307
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 09:37
fiyat uygunn
------------- 307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 09:56
CeCoLi Yazdı:
Osman sormayada gerek olmaz ya :)) Aracın ıcınde camlar acık ve kapalı ıken denenerek anlasılır... Gayet kolay |
dün akşam aracımdaki desi cam kaldırma modülünün tetikleme süresini denedim. arkadaşlar fazla tetikleme ile motor yanabilir dediği için.
aracımın içindeyken kumandaya bastım, röle tetikleme verdi ve cam kapanmaya başladı, cam kapanır kapanmaz röle tetiklemeyi kesti.sanırım koruma direnci var devrede fazla akım geçergeçmez röleyi kapatıyor. milisanye kadar bir süre. bilginize sunulur arkadaşlar.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 09:58
facemelowe Yazdı:
flash296 Yazdı:
vallaaa kuzen öyle bi güzellik olmaz yaa.. ben kullanıyorum 206 GTI'ımda basıyorum camlar ve sunroof 5 saniye içinde kapanıyo. havası bi ayrı zaaten.. anlıycaan şiddetle tavsiye ederim ! |
başkan kaça yaptırdın sunroof da kapanıyomuş iyiymiş.
sağlıklımı peki arıza filan yakmıyo demi.? |
ne marka ve nerden aldınız acaba ?
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:07
Erbin Yazdı:
facemelowe Yazdı:
flash296 Yazdı:
başkan kaça yaptırdın sunroof da kapanıyomuş iyiymiş.
sağlıklımı peki arıza filan yakmıyo demi.? |
ne marka ve nerden aldınız acaba ? |
evet fiyat ne kadar acaba bende istiyorum camlar ve sanrof kapansın :))
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:16
forewer_fb Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Osman sormayada gerek olmaz ya :)) Aracın ıcınde camlar acık ve kapalı ıken denenerek anlasılır... Gayet kolay |
dün akşam aracımdaki desi cam kaldırma modülünün tetikleme süresini denedim. arkadaşlar fazla tetikleme ile motor yanabilir dediği için.
aracımın içindeyken kumandaya bastım, röle tetikleme verdi ve cam kapanmaya başladı, cam kapanır kapanmaz röle tetiklemeyi kesti.sanırım koruma direnci var devrede fazla akım geçergeçmez röleyi kapatıyor. milisanye kadar bir süre. bilginize sunulur arkadaşlar. |
aynen dün gece ustada bize bu şekilde bahsetti...dirençlerle ilgili bişiler söledi... sıkıntı yok... 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:18
forewer_fb Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
aracımın içindeyken kumandaya bastım, röle tetikleme verdi ve cam kapanmaya başladı, cam kapanır kapanmaz röle tetiklemeyi kesti.sanırım koruma direnci var devrede fazla akım geçergeçmez röleyi kapatıyor. milisanye kadar bir süre. bilginize sunulur arkadaşlar. |
Oyleyse cok guzel. Kolay kolay bır sıkıntı cıkaracagını sanmam...
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:23
CeCoLi Yazdı:
forewer_fb Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Oyleyse cok guzel. Kolay kolay bır sıkıntı cıkaracagını sanmam... |
cem abi dün vallahi 3 araba vardı adam dediki yarın akşam gelin...randevu aldık yani hem resim felan çekicektik baybarsla yapım aşaması felan...olmadı kısmet bu akşama... hatta adama sorduk kafamıza takılanları ..korkulcak bişe yokk yani... bi sensör mü ne var akımı akımı kesiyormuş .. bu akşam net öğrencem zaten adamın başı kalabalıktı tam anlayamadım... 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:31
by_ersin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
forewer_fb Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
cem abi dün vallahi 3 araba vardı adam dediki yarın akşam gelin...randevu aldık yani hem resim felan çekicektik baybarsla yapım aşaması felan...olmadı kısmet bu akşama... hatta adama sorduk kafamıza takılanları ..korkulcak bişe yokk yani... bi sensör mü ne var akımı akımı kesiyormuş .. bu akşam net öğrencem zaten adamın başı kalabalıktı tam anlayamadım...  |
hadı hayırlısı bakalım sen yaptırda bızımde daha detaylı bılgımız olsun. nereye ne sekılde baglantı yapacak vs...
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:36
CeCoLi Yazdı:
by_ersin Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
forewer_fb Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
cem abi dün vallahi 3 araba vardı adam dediki yarın akşam gelin...randevu aldık yani hem resim felan çekicektik baybarsla yapım aşaması felan...olmadı kısmet bu akşama... hatta adama sorduk kafamıza takılanları ..korkulcak bişe yokk yani... bi sensör mü ne var akımı akımı kesiyormuş .. bu akşam net öğrencem zaten adamın başı kalabalıktı tam anlayamadım...  |
hadı hayırlısı bakalım sen yaptırda bızımde daha detaylı bılgımız olsun. nereye ne sekılde baglantı yapacak vs... |
ok..
|
Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:39
Paşam ben aldım ıkı aydır duruyor cekmecede oyle :DDd aklıma takılan tek sorun var.. ben yolda gıderken aracın kapılarını kılıtlerım... sımdı bu klşıt devreye gırdıgı zaman camlar o zaman da kpanacak mı pekı :DD bnu kımseye sormadım nedense aklımda soruısaretı olarak kaldı :DDD
------------- ____BLUETAZZ___
4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 10:41
Mesut Yazdı:
Paşam ben aldım ıkı aydır duruyor cekmecede oyle :DDd aklıma takılan tek sorun var.. ben yolda gıderken aracın kapılarını kılıtlerım... sımdı bu klşıt devreye gırdıgı zaman camlar o zaman da kpanacak mı pekı :DD bnu kımseye sormadım nedense aklımda soruısaretı olarak kaldı :DDD |
elini düğmete atınca cam açılıyor merak edme :)  kilitler gene kapalı kalıyor 
|
Mesajı Yazan: Mesut
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 11:08
hee o zaman uygulatmak lazım garıbım curumesın burada :DDD
------------- ____BLUETAZZ___
4. vitese takmak 130 tl, 5. vitese takmak 270 tl eve gelen cezanın surattaki ifadesi paha biçilmez.....
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:21
mesut sadece kumandadan kilitlersen devreye giriyor. mandaldan yada kapı klitleme butonuyla devreye girmiyor bilgin olsun.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:23
forewer_fb Yazdı:
mesut sadece kumandadan kilitlersen devreye giriyor. mandaldan yada kapı klitleme butonuyla devreye girmiyor bilgin olsun. |
sen bırak mesutu geliosun dimi 26 sında ?  mesut kusura bakma her zaman yakalayamıyorum bu arkadaşı
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:29
by_ersin Yazdı:
forewer_fb Yazdı:
mesut sadece kumandadan kilitlersen devreye giriyor. mandaldan yada kapı klitleme butonuyla devreye girmiyor bilgin olsun. |
sen bırak mesutu geliosun dimi 26 sında ?  mesut kusura bakma her zaman yakalayamıyorum bu arkadaşı |
Lutfen sahsi yazismalarimizi ozel mesaj sistemini kullanarak yapalim.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:34
peki ok. dikkate alıcam bu söylediğini.. afedersiniz..
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:44
ersin abi canını sıkma zaten koliva' nın amacı canını sıkmak değil forum kurallarını uygulamak.
aslında koliva çok iyi niyetli yardımsever bir abimizdir, tanışınca bana hak vereceğini ümid ediyorum (:
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 13:55
by_ersin Yazdı:
peki ok. dikkate alıcam bu söylediğini.. ama sende bu uyarıyı bana özelden atabilirdin dimi ? eğerki ciddi anlamda forumda bir rahatsızlık veriyorsam söyleyin..yada neyse.. hadi herkese iyi günler.. bu duruma fana canım sıkıldı.. |
Sn. by_ersin,
Size forumdan uyari yapmamin nedeni "Oglum sana soyluyorum, gelinim sen anla" babindaydi. Lutfen bundan alinmayin. Kalp kirmak gibi bir niyetim hic olmadi, olamazda. Hadi opusup barisalim 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:08
abi bende öpcem canım çekti ama dudak ifadesi bulamadım bunla idare et (: 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:17
Kolıva usagum ersınde pizim hemserudur ona cöre heeee
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:26
barıştık gitti.. afedersin tekrar.... 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:29
sorun cozulmustur konuya devam :))
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:36
koliva cem abiyle bende konuyu saptırdık diğerinden devam ettik bizide uyar (:
nerde kalmıştık.
ben cam kaldırma modülüne karşıyım arkadaş cam motorunu bir süre sonra bozuyor 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:39
metin Yazdı:
koliva cem abiyle bende konuyu saptırdık diğerinden devam ettik bizide uyar (:
nerde kalmıştık.
ben cam kaldırma modülüne karşıyım arkadaş cam motorunu bir süre sonra bozuyor  |
eğer akşam usta kabul ederse onla foruma özel bu konu ile ilgili röportaj şeklinde bir video çekmek istiyorum  ciddiyim bak.. inşşallah usta kabul eder.. soru cevap şeklinde yapıcam...  ben sorcam usta cevaplıcak... böylece akıllarda soru kalmıcak.. sonrada yapım aşamasının fotolarını çekicem... bu gün kesin biter benim işim dünden ranndevu aldım çünki 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:41
Oooh masallah bır acık oturum yap ıstersen heee ne dersun usagumm :))
Olmazsa bızde telefonla ortama baglanıp konferans gorusme yaparızzzzzz 
Bence usta sende para almayıp ustune sana para vermelı. sayende medyatık usta olacakk, unlu olacak... 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:43
Usta da bizi gorecek mi?  Videolu bir anlatim herkes icin anlasilmasi kolay olacaktir. Bekliyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:45
valla bu uygulama diğer konularda ve anlaşılması zor problemlerde çok işe yarar tebrik ediyorum.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:45
inşallah kabul eder.. etmessa etturmesunida biliruz
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 14:57
koliva Yazdı:
Usta da bizi gorecek mi?  Videolu bir anlatim herkes icin anlasilmasi kolay olacaktir. Bekliyoruz.
|
Pekı bız ustayı gorecekmıyızzzzz 
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 15:19
güzel bir bilgi paylaşımı oldu bende yaptırcam :D benden önce yapan olursa yazsın buraya arkadaşlar :))
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 15:25
CeCoLi Yazdı:
Bence usta sende para almayıp ustune sana para vermelı. sayende medyatık usta olacakk, unlu olacak...  |
Ersin senin dedigin zor kanka adam işinimi yapıcak sana cevapmı vercek dün ne dedi yarın gelin halledeyim dedi bence resimleri çekelim :-D
|
Mesaj Tarihi: 10 Haziran 2011 Saat 15:28
Baybars Yazdı:
CeCoLi Yazdı:
Bence usta sende para almayıp ustune sana para vermelı. sayende medyatık usta olacakk, unlu olacak...  |
Ersin senin dedigin zor kanka adam işinimi yapıcak sana cevapmı vercek dün ne dedi yarın gelin halledeyim dedi bence resimleri çekelim :-D
|
Bencede resımlerı cekebılırsen sukrett :))
|
|