![]() |
|
Benzini içiyor lıkır lıkır!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | ||
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
En son 1 sene oldu sanırım servise gideli. Şu sıralar zaten bakıma sokacaktım. Bu tuz biber oldu açıkcası. Şanzımanada girmeleri gerekiyor sanırım. Vites değiştirirken vuruntu yapıyor bazen. Yokuşlarda kaçırmaya başladı. Yani iyi bi masraf açacak bana belli. Şu sağlık işleri düzelmedende para harcamak istemiyorum açıkcası. Ne çıkacağı belli değil çünkü.
Bu arada annem için sağlık temnnilerinize teşekkür ederim. Şu an bizimde tek yapabildiğimiz bu çünkü.
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Allah teyzeme acil şifalar versin. Önce can. Sağlık işin hallolsun da diğeri nasıl olsa hallolur. |
||
![]() |
||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
|
Geçmiş olsun.
Sene olarak değil de kilometre bazında takip etmek lazım. Aracın için 10.000 km'de bir bakım idealdir. Serviste 12-15.000 deseler bile gerçekte öyle değildir. 1 sene herkes için farklıdır. Ben mesela son bakımı ağustosta yapmıştım, şu ana kadar 11.000km yaptım. Bakıma 10.000'de girmem gerekiyordu, ama 1 sene bile geçmedi. Neyse ki 1-2 hafta sonra arabayı satacağım, alacak arkadaş bakımını yapacak. Sen en iyisi hızlıca sanayiye uğra, hava filtresini, yağı ve yağ filtresini değiştir. En önemli unsurlar bunlar ve çok pahalı da değil. Ayrıca 15 dakikalık iş. Kayınçom'da connect var, 20.000km bakım görmedi araç, sorun var diyor bir de ![]() |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
alx yorumun için teşekkürler ancak otomatik 307 kullanıcısı olara bir kaç şeyi düzeltmek istiyorum.
ilk olarak aracın şehir içi yakıt tüketimi 12 litre değil 10,9LT/100 km dir. normal şartlarda fabrika verileri.
ikinci olarak da bakım için sene önemli değil demişsin. 10.000 bakımı için ya 10.000 km dolmalıdır yada 1 sene geçti ise kilometre dolmasını beklemeden araç bakıma sokulmalıdır.
saygılar.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
30.000 bakımı zannetmiyorum. yağ bile 10.000 km de özelliğini yitiriyor hadi yeni yağlar 20.000 km gidenler yeni yeni çımaya başladı bence o değerler türkiye için geçerli değil
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
|
||
![]() |
||
endorphine ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: ? Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
|
Bujileri değişmemiştir sanırım önceden. Servise götürdüğümde yağı filitreleri ve arka fren balataları değişti. Genel bakımıda yapılmıştı. Gerçi servise götürdüğümde bayağı yaptıracağım şey var. Mesela 100km üstüne çıkınca direksiyonda titreme başlıyor. 130km'de ise resmen gözle görülür oluyor titreme. Bu yüzdende düşük hızda kullanmak durumunda kalıyorum aracı. Ne olur ne olmaz. Klimayı açınca berbat bir koku sarıyor içeriyi. Normal havalandırmada sorun yok. Sanırım klimanın peteklerinde küf yada pislik oluştu. |
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
|
Annenize Allah acil şifalar versin öncelikle sonra temiz bir bakımla düzeleceğine inanıyorum
|
||
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
|
Amin. Sağolasın. Bakacağız bakalım motora kaç para şıkışmış.
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
|
Cenabı Hak teyzeme acil şifalar verir inşallah..Dua edelim..Diğer konu ise sonraki iş bence..
|
||
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|
aslan besliyen yemini esirgemez
![]() Bizim 1.4 dizel araçlarımız bile 6lt 23 kr yakıyor bence gayet normal. Hem triptonik hem 1.6 hem agır bir arac. 4 tl üstü lt fiyatıyla benzin bence normal. |
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
slm arkadaşım bende 206 var 1.6 benzinde 80 kuruş yakıyordu delirtmişti artık lpg de 50 kuruş yakıyordu o duyguyu biliyorum :( ama korkma benim arabadan reno bujisi çıktı sanayiye gidince. sen ilk iş bujileri değiştir bosh buji taktır ve bi de hava filtresini değiştir büyük ihtimal ondandır. eğer ondan değilse enjektörlere bi baktırırsın carbon clean yaptırırsın büyük bi sorun değildir merak etme.
|
||
![]() |
||
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
|
Araç 2006 modelmiş, şimdi gördüm. 2005 ve altı - 12 litre yakıyor. 2005 ve üstü 11,2 diye biliyorum. Manuel - 10,2. Ayrıca 8 valf ve 16 valf motorlarının yakıt değerleri farklıdır. Neyse, yanlış biliyor olabilirim, ama durum ortada, bakıma sokulacak araç işte. Ben genelde sene dolmadan 10.000km devirdiğim için böyle durum ile karşılaşmadım, ama tam gün güne 1 sene dolup ta hemen servise gitmek ne kadar mantıklı onu bilemem. Bu arada bir şey aklıma geldi, arkadaş sıfır araba aldı, 2011 3.20D, coupe, 1 sene geçti, 12.000km yaptı, serviste 30.000'de gel dediler, hiçbir işlem yapılmadı. Bu nasıl bir teknoloji ya... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
|
Işık yanmıştı 100tl'lik aldım 24lt'ye yakın. Sıfırladım km'yi. Dün yine ışık yandı 190km anca olmuştu. Ortalama 80-90km hızla kullanıyorum. Bazen dahada yavaş.
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
|
12.6 litre, bence gayet normal değer. Bakımdan sonra 12'ye iner. Düzenleyen ALX - 29 Mayıs 2011 Saat 13:27 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
|
Bakımdan sonra 1 sene falan daha kullanıp satmayı düşünüyorum. Şu sıralar araba almaya müsait değil durumum. Mümkünse üstüne para koymadan almaya bakacağım. Daha düşük motor hacimli, yakıtı tasarruflu bir model bakacağım. Dizelin 2.elini düşünmüyorum açıkcası. Çoğunun doğal olarak km'leri yüksek. Fiesta ,corsa yada jazz tarzı birşeyler bakarım ilk etapta. Tabi o zaman bayağı bir hummalı bir araştırmaya gireriz artık.
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
revolutionary26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Nisan - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı revolutionary26
|
![]() hep mauelde kullanmaya başladım,sonra bujileri değiştirdim şimdi normale döndü.uzun yolda 0,30 krş şehir içinde 0,40 yakıyor
|
||
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı endorphine
|
Bende ilk etapta bujileri değiştireceğim. Şanjımandada bir sorun var sanırım. Dünde bugünde yokuşta dur kalk sırasında "tak!" etti tırstım. Ama sonra bir sorun çıkarmadı. Anlamadım niye öyle oldu. Ses şanjımandan geldi. Kavramaya geçerken oldu sanırım. Şu sıralar iş çıkarırsa başıma bozuşuruz.
|
||
2006 307 comfort otm.
|
||
![]() |
||
anil307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2011 Konum: öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
|
:s inş sorununa en kısa zamanda cozm bulursun
|
||
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |