![]() |
|
Gaz kelebeği temizliği ve Buji değişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
genel olarak bende senın gıbı yapıyorum ama duruma gore bu yeterlı olmayabılır. kısa perıyodlarla yapılan ıslemlerde yeterlı olurda herkes bızım gıbı yapamaz. uzun zamanda bır yapılan temızlıklerde sokmeden detaylı temızleyemıyorsun yerıne gore. rolantı valfının kanalını, karter havalandırması agızlarını vs temızleyebılmek ıcın ultrason makınesıne vs sokup tazzıklı hava ıle ıyıce temızlemek gerekebılıyor. buda zaman alan bır uygulama ama pırıl pırıl olur.
gecen bır hyundaı accent gaz kelebegı soktum gormus olsan gozlerıne ınanamazsın. yag resmen gresıde gecmıs tas olmus. sprey degıl tazzıklı hava bıle cıkarmadı :))
ayrıca 1.6 16v ten kasıt elektrıklı gaz kelebegı olması. elektrıklı olanlarda sokulup takıldıgında bılg baglanması gerekıyor dıye bılıyorum bende...
esasında elektrıklı olmayanlardada bazen rolantı valfı adaptasyonu gerekebılıyor.
|
|||
![]() |
|||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
benm gaz kelebegı elektronık ve yenı degısmiş 650liraya ama ben bügün söküp baktm içine 1200km falan olmştu nasıl diye kalibrasyon istermi şimdi. çünkü gaza tepki aşırı derecede geç 2. viteste ani yüklenmelerde |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
olabılır bılgısayara baglamakta fayda var...
|
|||
![]() |
|||
beveta ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
||
öncelikle selamlar arkadaşlar...
yorumları okudum ve aynı hadiseden bende dönem dönem çok muzdarip oldumm... ama şunu diyim genelde ilk çalıştırmalarda gaz ibresi sabit kalmamakla beraberinde oynamakta ve gaza basıp ayağınızı çektiğinizde araç stop etmekte rampa kalkışlarında gaz yememekte ve daha ilerleyen dönemlerde iice kurum yaptığı için araç hep stop etmekte. ben bu durumla karşılaştığımda gidiorumm tamircime alıorum bi karbüratör temizleyici gaz kelebeğine yarısını sıktırıyorum... işçilik bile vermiorumm çok basit bi iş... temizleyicide piyasada 7.5 ila 10 tl civarında... kalibrasyona gelince araç çalışır durumda bu işlem yapıldığı için kalibrasyona gerek duyulmuyor ki kurum bağlamış bişey kalibrasyonla bi alakası yok we araç canavar gibi gaz verdiğinizde homurdanıyor... ![]() |
|||
![]() |
|||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
||
Bu araç çalışırken diyosunuz peki bu temizleyici bu şekilde motora girecektektir herhangi bi zararı var mı? birde bu temizleyicilerin marka önerisi olan var mı? daha doğrusu piyasada var mı? |
|||
![]() |
|||
beveta ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
||
ewet çalışırken bu uygulama söz konusu... gaz kelebeği bir nevi hava temasını sağlayan karbiratördür... yeni nesil karbiratör... :=) piyasadan x bi marka temizliyici alman yeterli çok basit ve pratik...
|
|||
![]() |
|||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
||
Gösterdiğim kelepçeyi söküp içine mi sıkıyoruz? sol tarafa doğru
![]() Uploaded with ImageShack.us
Düzenleyen kankam_743 - 20 Mayıs 2011 Saat 03:01 |
|||
![]() |
|||
||
eved o şekilde araç çalışır durumda...
|
|||
![]() |
|||
||
bugün motorcuya temizlettim içime sinmedi adam balata temizleyici spreyi sıktı bezle temizledi baya kir çıktı ama gene de gaz kelebeğinin olduğu yeri söküp daha detaylı kendim temizliyicem. teşekkür ederim.
|
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
senin araç lpg'limi? imzanda yazmıyor da
bilgilerini paylaşırsan daha iyi olur,
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
|||
![]() |
|||
SuleymanKaya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SuleymanKaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Hocam Hangi marka enjektör temizleyici kullandınız?
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |