![]() |
|
Otomatik Şanzıman Yağı. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hehehe ![]() ![]() Eğer ki herhangi bir kaçak yoksa (keçelerinde,tapalarında) o yağ eksiltmez.etrafında hafif yağ brikintileri görebilirsin onlar terlemeden oluşur,dikkate bile alınmaz.Her iki şekilde de son yapacağın uygulamada yani,motoru ısıtıp yağı ekledikten sonra ortadaki tapayı her halukarda açıp seviyeye getireceğinden oradan anlaşılır zaten. Bugün senin için bir yere bir yazı yazmıştım ama bulamıyorum şimdi hangi konuydu diye.Kısaca şanzımandan memnunsan eko-valfleri değiştirtme diye. Ayrıca servisin kullandığı yağ üstteki yağ ben litresini 18 den almıştım. Edit: Yazdığım yazı arka sayfada 1 dakika arayla yazmışız dikkatinden kaçmış olsa gerek
![]() Düzenleyen monur - 04 Mayıs 2011 Saat 14:44 |
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
evet gözümden kaçmış. sorun yoksa değiştirme diyorsun evet sorunum yok, yanlız yoğun trafikdeki dur kalklarda yağ çok ısınıyor ve kalkışta 1. vitesten 2. vitese geçerken vuruntu yapıyordu. kışın rahattım sorun olmuyordu ama yaz geliyor ve bu sorun sürekli yapacak korkusu var. bende eğer sorun bunda ise yaz gelince dahada büyeyecek ve büyümeden hazır uygun fiyat bulmuşken değiştirmeyi düşündüm. bu durumda sen ne tavsiye edersin? değitireyim mi binmeye devam mı edeyim?
bu arada araç lpg li olduğu için servis bakmıyor!. Özel servisle işlerimi halletmek durumundayım. Düzenleyen metin - 04 Mayıs 2011 Saat 15:52 |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
O sıcak havada vuruntunun sebebi valfler değil,artık özelliğini kısmen yitirmiş yağ.Yani sadece senin aracına özgü bir şey değil.Yetkili servisin aracın LPG li diye bakmamak gibi bir lüksü yok.İstersen Peugeot ya bir mail at hangi servisin bakmadığını belirt
![]() ![]() ![]() |
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
abi yağ değişti ama 3,5 LT konulduğunu idda eden usta değiştirdi (: 3-4 ay oluyor. acaba vuruntunun sebebi fazla yağ mı?
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
benim 307 varken de son 1aydır motor dur kalkdarda çok ısındımı çekiş düşüyor şanzumanda güç kaybı oluyordu ör 70kmde 2bin devirde gitcekse 3 4 bin arası gidiyor manuel aracın baskısı bitince olurya aynı öyle birşey iyice zorlarsam triptoniğe alıp triptonic iptal oluyor d yazıyor arac 5binden önce vites değiştirmiyor du ama soğukken hiç bir sorun yoktu ve araba arıza vermiyordu pcde de arıza vermiyordu yağ değişiminden sonra böyle olması da ilginç bi rastlantı oldu selonidden şüphelenip servise götürdüm hiç bişey yok basınç normal her şey normal dediler inş. sizin sıkıntınıza da çare bulunur
Düzenleyen BAHTİYAR - 04 Mayıs 2011 Saat 17:19 |
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
aynen bahtiyar ne sorun var ne arıza var ne bişey, senin triptoniğe almama olayını tam bursaya gelmeden önce yokuşu çıkınca yaptı, onun dışında denizliye gittim geldim maşallah hiç sorun yok. aslında benimkide sorun değil ama hassas bir şanzımana sahip olduğum için eşşeği baştan sağlam kazığa bağlamak niyetindeyim. yoksa arıza şikayet vs hiç bişey yok.
|
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
bir üyemiz yazmışya yağ fazla ise ısınır diye bence ya ondan yapıyor yada eski içinde kalan yağ ile yeni yağ karışıp köpük yaptı ve ısınmaya neden oluyor aklıma bunlar geliyor (köpük yapma olayını sanayiden biri demişti biz ondan değiştirmiyoruz demişti nekadar doğrudur bilmiyorum) bu arada araba kaç binde |
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
valla arkadaşlar bende 2004 model 307 Sw. var triptonik.Aracı geri vitese ne zaman atarsam atayım küt diye bir ses geliyorr.Bu yağ değişimi çözümmü ..Birde valflerle birlikte 380 Tl. nerede..Samsundayım özel servisler yapabilirmi ...Yetkili servise sorduğumda esso koyduklarını söylediler
|
|
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
|
![]() |
|
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracım bu arada 117000 km.de vede bu ay LPG taktıracağım bir aksilik olmaz ise
|
|
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |