|
206 jant alacam yardım.. |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |||
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
|
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Jantın Orjinal ismi ARİANE Fakat Bunu Kime Sorsan Kimse Pek Tanımaz Sen En İyisimi 307 5 Kollu Jant De Anında Anlar... Ofset Olayına Gelince Bir Nevi Derinlik Jant Dışarıda Kalırsa Araçta Kötü Bir Görünüm Ortaya Çıkar O Yüzden Ofset Aralığı 20- 25 Olursa Daha Güzel Oturur Alacağın Yere Sorarsın Zaten Peugeot Jant Ofset Oranları Replika larda Genelde 20 - 25 Ölçüleri Olması Lazım Düzenleyen AlbayDemircan - 27 Nisan 2011 Saat 00:40 |
|||
black_rock
1. Vites 09 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 29 Mart 2011 Konum: KONUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı black_rock
|
||
307 5 kollu jant demem yeterlı sanırım bana ortalama bı fıyat soylermısınız(Muhammed Albay tesekkürler)
|
|||
206 X-Line 2004 benzin+lpg
|
|||
dukenukem82
2. Vites 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
|
||
600-750 tl civarı sıfır replikaları satılıyor . Sen yinede o.z ve momo alternatiflerinede bak .
|
|||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ben Şahsen 15 Ölçülerini Sıfır Faturalı Montaj Dahil 500 Liraya Hallettim |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bende sıfır faturalı 550tl ye hallettim. bu arada sibopları çelik yaptırmayı unutma
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
muhammet sana sozluden eksı verırım bakkkkkkk :))))) ofset jant genıslıgı degıldır...
anlatmaktan dılımde tuy bıttı yanı :))
OFSET = jantın orta eksenı ıle poryaya basan yuzeyı arasındakı mesafedır. ET dıye yazılır. ofset degerı kuculurse jant dısarı cıkar, buyurse jant ıcerı gırer. her aracın ortalama ofset degerlerı bellıdır. o degerlerın cok dısına cıkılırsa jant ya cok ıcerı gırer yada cok dısarı cıkar...
206larda genelde 25-30 cıvarı ofsetlı orjınal jantlar kullanılır. 307 lerde buna dahıldır. ama daha eskıye dayalı mesela 306 ya uymaz.
ornek vermek gerekırse yukarıda da sozu edılen ARIANNE 16" 307 5 kol jant 31 ofsetlıdır. 206 yada cok guzel olur ve kullananda cok. fakat 306 ya uymaz. cunku cok ıcerıde kaldıgı ıcın camurlugun ıcıne surtuyor...
egerkı bu 307 5 kol jantın 15" replıkasından alacaksan 25 ofsetlı olanından almaya calıs... Düzenleyen CeCoLi - 27 Nisan 2011 Saat 13:10 |
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Aradaki farki daha net gorebilmek icin offset degerlerini en uc degerler olarak sectim. Yoksa boyle bi jant yok Ayni jant icin soldaki 80 offset, sagdaki -65 offset. Offset deger 80 ile -65 arasinda degistikce kirmizi ile cizilen bolgede iceri ya da disariya kayma oluyor.
Düzenleyen koliva - 27 Nisan 2011 Saat 13:23 |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
abıcım mıllet bunu yanlıs anlar sen 15, 25, 35 ofset secc :))))))
normal ofsetı 25 olan bır aracın 15 takınca jantın dısa cıktıgını ve 35 takıncada ıcerı gırdıgını gormus olsun... yanı ofsetın kuculdugunde jantın dısa cıktıgını, buyudugundede ıce gırdıgını gormus olur...
senın sectıgın gıbı -65 ne demek bılıyormusun jantın yarısı camurlugun dısında donmesı demek :)))))
|
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Onu dusundum ama aralarinda pek fark gorulmuyordu resimden o yuzden daha da karistirilir diye eklemedim. Herhalde istedigin sey soyle bisey olsa gerek. Jantin ortasindan gecen cizgiyi referans noktasi olarak alirsaniz aradaki fark belli oluyor. |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
evet sımdı oldu :))
3 janttakı farklılık ofset ve backspace olcusunden anlasılıyor.
normalde ortadakı gıbı 25 ofsetlı olması gereken jantımız yerıne soldakı 15 ofsetlı jantı takarsak jant 1 cm dısa cıkmıs olur veya sagdakı gıbı 35 ofsetlı jant takarsak jant 1 cm ıce gırmıs olur.
fakat bu noktada unutulmaması gereken bır nokta varkı o da jant genıslıgıdır...her jant aynı genıslıkte olmayabılır. farklı genıslıklerde jantlar uretılır. ama genelde ortalama degerler bellıdır.
14" jantlar 5.5", 6"
15" jantlar 6", 6,5"
16" jantlar 6.5", 7"
17" jantlar 7", 7.5" cıvarındadır
kendı aracımdan ornek vereyım...
suanda uzerındekı jantlar 5.5" genıslıkte ve 24 ofsetlıdır
benım yenı aldıgım jantlar ıse 6.5" genıslıkte ve 20 ofsetlı
kıyas ettıgımızde jantım 1" yanı 25.4 mm genıslemıs ve ofset farkı sayesınde her ıkı kenarda 24-20=4 mm de dısa cıkmıs.
bu degerlere gore yenı jantımızın ıc ve dıs kenarlarının eskı janta gore nereye dogru ne kadar hareket ettıgını hesaplayalım.
dıs kenar = jantın genıslemesı 12.7mm
ofset farkı 4.0mm
ofset dısa cıktıgı ıcın toplarsak 16.7mm dısa cıkmıs
iç kenar = jantın genıslemesı 12.7mm
ofset farkı 4.0mm
ofset dısa cıktıgı ıcın çıkarırsak 8.7mm içe girmiş olacak
bu kadar anlattım daha da anlamayan olursa sonsuz saygılarımı sunarım :)) |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
||
|
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
alihan59
1. Vites Kayıt Tarihi: 05 Ekim 2015 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Merhabar bendee fiften 52 alacagim ama bu et degeri cikiyor hep bi 20 30 35 degerleri var bunlar nedir hangisini almalıyım ustundeki lastikler surturyor arka tarafi
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |