![]() |
|
pejoyu satan neden başka marka alıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba arkadaşlar;
Konu 1-2 gundur dikkatimi çekiyordu, bende peugeot u satip başka marka araç aldım. tabiki satip değiştirme sebebim çok açık. tek kapı 206 artık işimi görmüyordu. başka hiçbir sıkıntım yoktu, olmadıda. olaya baştan giriş yapacak olursam 2006 model 206 van aldığımda 110,000 km idi. sattığımda 179,000 de sattım. 1 sene zarfında 70,000 km yol yaptım. aracı almadan once çok dediler pejo masraflı araba motor 130*000 de ölür şöyle böyle dediler. ben araca 180,000 km yaptırdım maşallah motorda tık yoktu. alt takım arızalarından kurtulamazsın dediler. forumdan bilirsiniz benim aracımın altına kredi kartı bile sığmıyordu. o kadar yere yakın oldugu halde bile en ufak 1 lira bile harcamadım alt takımına. yakıtına gelecek olursak hayatımda bu kadar az yakıta karşılık bu kadar performans sunan bi otomobil daha gormedim. 1-2 sene icinde yeniden peugeot alicam inşallah. herkesede tavsiyemdir. mecbur kalmadikca binebileceginiz en guzel arabalardan biridir peugeot. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
2000 model Peugeot 206 XT 5 kapı aracımı alalı 3ay oldu, aksesuar ve yakıt haricinde 1 lira masraf etmedim ve şuanda da 1lira masrafı yok. Aracımda Sıralı sistem Atiker LPG var ve yakıtından da çok memnunum. Aracım 12yaşında olmasından dolayı 165000km. Benden önceki sahibi temiz bakmış. Triger değişmiş, bakımlarını serviste yaptırmış,,, Arabamdan çok memnunum.
Sorun çıkartmaz şeklinde garanti verilebilecek araç yoktur. Allah yapısı değil, kul yapısı. Mutlaka zamanla sorun çıkartır, mutlaka sahibini üzen araçlar vardır ama bence herşeyden önce aracın bakımlarını aksatmadan ve zamanında yapmak, hor kullanmamak, kapasitesinin üstünde yüklememek, aşırı sürat yapmamak, uygun lastik ve jant kullanmak, yol durumuna göre hızımızı ayarlamak,,,,, gibi önlemlerle aracımızın ömrünü uzatarak servis masraflarını da azaltmış oluruz. Aracımıza ne kadar iyi bakarsak o kadar az sorun çıkartır. Araç içine su alma konusunda da şahsi fikrimi belirtmek isterim. Kışın aracın üzerinde uzun süre duran kar gündüzleri güneş ışığıyla erimeye başlar ve gece soğuktan buz tutar. Bu şekilde aracın fitilleri eskimeye başlar. Kar suyu mutlaka içerilere ulaşır. İşinin uzmanı ayakkabıcılara gidin, kar suyunu içine almayan ayakkabı istiyorum dediğinizde ne cevap verecekler dinleyin. Benden daha çok tecrube sahibi olanların düşüncelerine saygı duyarım ama bence dizel bir aracın servis masrafı benzinli aracın servis masrafından pahalı olur. Arabamı değiştirecek olursam aklımda 3 seçenek var. 1. 2003 model Peugeot 206 XT 1.6 5kapı ABS+SUNROOF 2. 2003 model Peugeot 307 XT Premium 1.6 5kapı ABS+SUNROOF 3. 2000 model Peugeot 406 SV 2.0 4kapı ABS+SUNROOF |
|
![]() |
|
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
en güzel şekilde özetlenmiş ![]() |
|
![]() |
|
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Peugeot tabi ki en iyi otomobil markası degil..
Ama Fiyat/Performans olarak en iyiler içine ilk 5 e kesinlikle girer bence.. Verdiginiz parayla, hangi markada Peugeot kadar donanıma vs sahip olabiliyosunuz? Hangi markada Peugeot kadar güzel motor seceneklerini o fiyatlara alabiliyosunuz?
Her araba sorun cıkarır.. Peugeot narin arabadır, iyi bakmazsan tabi ki daha cok sorun cıkarır.. Ben sahsen cok cok nadir ve cok ufak sorunlar yasadım bugune kadar.. Neden, cünkü arabama iyi bakmaya calısıyorum..
Ben de tabi ki, full donanımı olan Alman arabalarına binmek isterim.. Ama Peugeot ile aynı donanıma sahip bir Alman alabilmek icin en az (1.5) x (Peugeot parası) vermem gerekir.. Kaldı ki, yedek parcasının Peugeot tan ucuz oldugunu bana kimse inandıramaz..
Sonuc olarak; Peugeot fanatigi degilim.. Peugeot tan cok daha iyi arabalar oldugunu biliyorum.. Ama düsündügüm zaman Fiyat/Performans olarak Peugeot tan baska araba bulmak cok zor..
+ olarak bundan sonraki arabamda cok cok cok büyük ihtimal Peugeot olacak..
|
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
BEN MESELA BU KIŞ FORMDA ÇOK DEFA ARAÇİNE SU ALMA KONUSU AÇILDIĞINI GÖRDÜM OTOMATİK VİTES PROBLEMLERİ HER FORMA GİRİŞİMDE BİRİ KONU AÇIYOR
YANİ LÜTFEN YANLIŞ ANLAMAYIN BENİ BENDE 6 YILLIK PEJO KULLACILIĞINDAN SONRA TEKRAR PEJO ALMAYI ÇOK İSTERDİM AMA ARTIK DAYANACAK GÜCÜM KALMADI BEN BİTTİM MASRAFLAR BİTMEDİ HERGÜN BAŞKA MASRAF ÇIKARIYOR BİGÜN TURBO ISLIĞI BİGÜN ÇAM ANAHTAR ARIZASI BİGÜN DEBRİYAJ BİGÜN AMORTİSÖR VE HİÇ TAHAMMÜL EDEMEDİĞİM İÇ GÜRÜLTÜ KEŞKE BUNLAR OLMASAYDIDA TEKRAR PEJO ALSAYDIM İNANIN BİR TAMİRHANE AÇSAM İŞLETİRİM OKADAR ÇOK BİLGİ SAHİBİ OLDUMKİ SANAYİDE GİTMEDİĞİM YER BAKTIRMADIĞIM TAMİRCİLER KALMADI OPEL KULLANDIM TOYOTA KULLANDIM KIA KULLANDIM HUNDAI KULLANDIM AMA PEJODAN AZIM YANDIĞI KADAR HİÇBİR ARAÇTAN CANIM YANMADI TAMAMEN YAHUDİ ANLAYIŞI VAR MAKYAJ YAP SAT SONR İNSANLARI KENDİNE KÖLE ET KİMSE KIZMASIN ESKİDEN BİR HAŞİM ABİ VARDI ŞİMDİ ODA YOK.......... |
|
![]() |
|
Aslında Konunun Belli Bir Amacı Olduğunu Sanmıyorum;
Bir Sürü İnsan Tanıyorum Şahsen Otomobil Meraklısı Bir İnsanım Yani Fanatiğim Çevremde Otomobili Olan Çok Yakın Arkadaşım Var. Kısaca Peugeotu Satan Neden Peugeot Almaz Diye Bir Düşünce Olduğuna İnanmıyorum. Hani Peugeot un Arızası Var Parçası Pahalı veya Servis Çok Kötü Bunlar Çokta İnandırıcı Etken Değil. Şunu Unutmayalım Servis Dediğiniz Yer Ve Orda Çalışan İnsan Evlatları Zamanında Tofaş Araçlarını Tamir Eden İnsanlar. Bu Gün Peugeot ta Servis Teknisyeni Diye Geçinebiliyor. Peugeot Narin Bir Araçtır ve Onu Özenle Kullanmanız Gerekir Bu Sadece Peugeot için Geçerli Değildir. Bütün Motorlu Taşıtlar İçin Geçerli Belki sizden önceki Sahibi İnsansı Hareketlerle Kullanmamıştır. Buda Size Denk Gelmiştir Cefası Varsa E Tabiki Size Kalacaktır. Şimdi Asıl Konuya Geçelim Mercedes Alan Biri Bile Mercedesi Sattıktan Sonra Ben Bir Daha Mercedes Almam Diyor. Peki Neden Diye Sorunca En Ufak Bir Arızası Çıkınca Sadece Yetkili Servis Bakıyor Onlarda Çok Pahalı Diyor. Peki Ne Araba Alacaksın Diye Sorarsan BMW der Hemen BMW yi Bir Süre Kullandıktan Sonra BMW Satarsam Bir Daha BMW Almam Der Peki Ama Neden??? BMW Çok Güzel Arabada Kardeşim Parçası Çook Pahalı Derken Uzar Gider. Bu Hikayeleri Çoook Duydum Yanlış Anlamayın Ama Bunlar Hep Gördüğüm Olaylar. Bende Daha Önce 306 - 307 - Şuandada 206 Var ve 144.000 Kmde Şimdiye Kadar Aldığım Hiç Peugeot Araçat Hiçbir Sorun Yaşamadım... Bir Daha Araç Alacak Olursam Yine Peugeot Alacağıma Emin Olabilirsiniz. Alacağım Peuegot Modelide Belli 308 O yüzden Böyle Muhabbeti Kafanızdan Çıkarın Bence... EMİN OLUN PEUGEOT KÖTÜ OLSAYDI VEYA BAŞKA BİR SORUNU OLSAYDI ÇOKTAN BATARDI YOK OLURDU... |
|
![]() |
|
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
parasızlıkmı ? hocam bu konuyu takib edip bir önceki msj'ımı okurmusun. aracımın problemini koca mersin çözemedi ? param olduğu halde yaptıramıyorum
|
|
2003 model 206
|
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
parasızlıktan :)))) (yoksa kim pejo konforunu terk eder)
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
ben 3 tane pejo kullandım 1. cisi 206 hb 2. si 206 sw 3. sü 307 hepside sorun çıkardı sıfır araba yamurda su alıyor amortisör küt küt vuruyor kapılardan sürekli sesler geliyor sensör arızası çok bir arkadaşım 2 tane sıfır 3008 ve 308 aldı her 2 side içine yamurda su alıyor çok sık beyin arızası yapıyor daha çok ama yazmaya vaktim yok uzun yolda direksiyon kitlenirmi ya şahinde doğanda başıma gelmedi...................
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
kronik arizalari cok fazla enjekter pullari, fap,volant,egr ve surekli elektironik ariza vermesi anomali antipolution gibi servisin bile bulamadigi fazla yakit tuketimi beni biktiran arizalari arasinda fransiz tamirsim kesinlikle fransiz arabasi almamami oneriyor. servis cogu parcayi garanti kapsaminda degistirmiyor sifir arac alirken isletmeyi opsiyon olarak veriyorlar
![]() yil sonu fiestayla degisime baslamayi dusunuyorum, tercihim 2006 uzeri bmw yada 2007 uzeri mercedes en az ariza onlarda konfor onlarda bi daha pejo ford almam almak isteyenede tavsiye etmiyorum
niyetim pejoyu kotulemek degil kendim kullaniyorum ve sadece bu marka hakkinda kendi dusuncelerimi yazidim
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mehmetugur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmetugur
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
herkese slm foruma daha yeni katıldım arkadaşlar ..servis ilgisizliğinde ve parça pahalılığından bahsediliyor ..ama şunu bilmemiz gerek bütün servisler pahalıdır.. ilgisizlikte markaya göre değil çalışanlara göredir ben aydında kahyaoğulları pejo servisine gidiyorum ve yeterince ilgililer hatta bir servise göre pahalı bile değiller, geçenlerde şanzıman yağını, rot kollarını değiştirttim 200 tl fatura çıkardılar bence çok iyi araç iç dış yıkama motor temizleme cabası ... |
|
HER GÜZELİN BİR KUSURU VARDIR....
|
|
![]() |
|
SAVAŞ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Mart - 1980 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
parça fiyatlarının pahalı olduğundan söz ediliyor ancak parçası ucuz olan araç markalarının parça ömrü ve kalitesi hakkında ne diyorsunuz? bir müddet multijet albea kullandım. parçaları ucuz ama parça gittimi tam gidiyor yani. pejolar bir parçada sıkıntı olduğunda arıza ışığından yada parçanın anormal sesinden falan anlıyorsunuz. ama fiatta iki defa küt diye kaldım. biri baskı balata diğeride marş motoru. hiçbir emare yokken bu iki parça tamamen gitti
|
|
![]() |
|
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
benim arabam az yaksa daha mutlu olacağım aşırı memnunum
|
|
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|
![]() |
|
tarkankarabas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1974 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: ist. çatalca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tarkankarabas
bende 15 gündür araba almak için araştırma yapıyordum. önce ki aracım reno olduğu için şimdi de reno laguna bakıyordum. ama aniden bir 206 alıverdim. bundan sonra da alacak olsam marka ve modelden önce muhtemelen temiz ve bakımlı olsına bakarım herhalde. ancak şu kadarını söyleyim 206 bana laguna kadar olmasa da epey bir konforlu geldi :)
|
|
2000 peugeot 206 1.4 xr otomatik kırmızı
atiker fast lpg |
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
206 mı satarsam ya 307 yeni kasa yada 308 düşünüyorum pejo güzel araç servisini bilemem :)
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
BEN HEP PEUGOUT KULLANDIM AMA SATARSAM CITROEN PICASSO ALMAYI DUSUNUYORUM. 5 KISILIK OLANINI IZIN ICIN BIREBIR ARABA.ZATEN ODA PEUGOUT BIR KOLU
|
|
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bende aracımı satarsam aklımda iki araç var param olursa 207 GT olmadı 207 Dizel :)
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
eğer ben 307 mi satacak olursam aklımda tek bir araç var o da 3008.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
bencede bunun sadece tek nedeni farklı markayı denemek olsa gerek. ben pejodan sonra opel düşünürüm mesela.bunun şuanki aracımdan memnun olmadığım anlamına gelmediğide bir gerçek. çoğu arkadaşımda zaten yazmış araç kullanımı çok önemli.2. elde geçmişi kullanım şartları iyi olmalı. tabikide şans faktörü. servislerde pahalı parça ve işçilik alınmasının bir çok faktörü var. öncelikle iyi hizmet veren çok firma var. farklı model ve markalarda buna dahil. sadece pejo değil' benm başıma eski tarihte bi olay gelmişti aracımı sanayide bi boya atölyesine bırakmıştım gece orda çalışan ustalar benm aracımı alıp kaza yaptılar sonra binbir türlü iş. servislerde bu korku olamaz.sonuçta sözleşme imzalanıor araç teslim edilirken. güven oluyor parça garantisi oluyor v.s. dışarda güzel güvenilir ustanız varsa bence servis sorununuz olmaz. karar kullanıcının tabikide.
saygılar
|
|
![]() |
|
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
arkadaşlar "arızalı araba yoktur bakımsız araba vardır" diye bir laf var. İkinci el araba alırken seceresi belli araba almak lazım, sıfır araba ise tam şans işi, kaç tane tanıdığım var tırdan düşmüş araba satılan, bir tarafı komple boyalı araba satılan, servisten çıkamayan... Pug bütün markaların içinden en iyisi elbette değil ama yine de sorunsuz arabalardan biridir, parça fiyatının pahalı olmasına gelince, Pug pek yan sanayi mal kabul etmez, orjinal parça fiyatı olarak da bir Opel'den, VW'den, Honda'dan ve Reno'dan daha ucuzdur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |