![]() |
|
VİTES GEÇİŞLERİNDEKİ SES?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet var maalesef
![]() |
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
:) o zaamn geçmiş olsun bize bi ara hallederim bende.. bilgilendirme için çok teşekkür ederim..
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
sistemci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: YURTDIŞI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 78 |
Öteki araçlarda da bu mesele var mı bilmem. 307'ye sahibim bende. 2'nci vitesten 3'e geçerken dişliler yerine oturur gibi bir ses hissediyorum. Ses de değil açıkçası. Sadece elim vites kolunda olduğu için anlayabiliyorum. Henüz bir servise götürmüşte değilim. Lanet olsun yurtdışında yaşıyorum. Adamlar bir boktan anlamıyor. Lastiklerin havasını gösteriyorum servis sahibine, iyi diyor. Diyorum ki parmağım içine giriyor neresi iyi... Anlayacağınız bir kompresör bulmak için yaklaşık 20 km öteye gittim. Problemin önemini buradan anlayacağım arkadaşlar.
Sorun debriyajda mıdır anlamadım. 3'ncü viteste yaşadığım sorunu şimdi de geri viteste yaşar oldum. Geri vitese takmak istesemde vites kabul etmiyor, önce 5'e daha sonra yeniden geriye takarak ancak alabiliyorum. Sürekli olan bir şey değil, bu arada ülke soğuk iklim İngiltere arkadaşlar. Şu zamanlar tam don mevsimi... |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
geri vites geçmediği zaman ayağını debriyajdan çek zorlama tekrar bas rahat geçer baskı balatan bitmediyse banada oluyor arada. Pek senin anlattığın vites olayını anlayamadım ama büyük ihtimalle vites dişlisinde sorun olduğunu düşünüyorum. tam olarak bilenler varsa daha iyi yardımcı olacaktır.
|
|
![]() |
|
sistemci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: YURTDIŞI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 78 |
Mesaj için sağ ol Gökhan. Arabayı 4 ay evvel aldım. Pek anlamam araba işlerinden. Full servisi vardı ve 1'nci elden aldım. 12.500 Mil sonra yeni servisi var. Arkadaşların yardımcı olmasını bekleyeceğim.
Sağ ol yeniden... |
|
![]() |
|
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar birde bu 206 larn şanzımanında vites atarken "luk" "luk" diye bir ses çıkıyor. Fakat bu ses bir arıza değil bindiğim bütün 206 larda var sıfırlarında dahi var. Rahatsız edici bir ses değil benim için sportif bir hava katıyor bence. Fakat tabi bu sesi sevmeyenlerde olabilir.
|
|
![]() |
|
reserpin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
aracı ilk çalıştırdığında olan birşey sadece yanılmıyorsam. aracı ilk çalıştırmanda geçmiyor sanırsam aynı sorun bendede oluyor ilk çalıştırdığım zaman fakat debiyajı hafif olarak bırakırsan şık die geçiyor :) |
|
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bu ses normaldır. bır tek 206 lar ıcın degıl. vıtes kolları bızım kıne benzer tum araclarda bu sesler olur. bırazda vıtesın mekanızması sertse daha cok olur... benım aracımdada senın deyımınle luk luk eder. bu normaldır... vıtes kolları on takımdakı askı rotu gıbıdır. kolların baslarındakı oynak eklemler zamanla asındıkları ıcın bosluk ve bahsettıgımız bu "luk luk" sesı artar. degıstırılırse kollar sıkı olacagından ses azalabılır...
|
|
![]() |
|
aracı ılk calıstırmayla alakası yok bu ısın. herhangı bır zaman veya yerdede olabılıyor. bızım sanzumanlarımızın yapısı bu. bazen dıslı agızları denk gelmedıgı ıcın gecmeyebılıyor. debrıyajı bırakıp bır daha basarsanız muhtemelen gececektır. bu durum cok sık olmaz ama ara sıra yapabılır normaldır.
|
|
![]() |
|
reserpin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
sabahları aracı park ettiğim yerden geri geri çıkarmak zorunda olduğum için nadiren haftada bir iki kere bu sorun oluşuyordu bilgilenmiş oldum bende ;)
|
|
|
|
![]() |
|
bak emın olkı yıne bızım sanzumanlarımız cok ıyı. bazı araclarda motoru calıstırıp ılk gerı taktıgın anda cırtt dıye bır ses duyarsın. dıyelım yola cıktın bır yere gıttın durdun gerı yanasacaksın. debrıyaja basıp gerı vıtese takarsan yıne cıırtttt sesını duyuyorsun. yanı debrıyaja bastıgın gıbı her dırekt olarak gerı vıtese takısta cırt edıyor. bunu onlemenınde yontemıde sudur. debrıyaja basıp once herhangı bır vıtese mısal 1 e sonra gerıye takarsan o ses olmuyor.
ama bızım sanzumanımızda bu cırtlama olmazda bazen gecmeme olabılıyor ıste ama o da cok onemlı degıl. bırde aracı tam durdurmadan gerı vıtese takmamak gerekır. cunku gerı vıtes dıslısınde senkromenc yoktur... aracı tam durdurup debrıyaja bastıktan sonra sertce degıl yumusakca gerı gecırmekte fayda var...
senın dedıgını bende bılıyorum ama "cok kımse fazla cekıp caartlatır " dıye soylemedım. gecmedıgı anlarda vıtes kolunu bastırırken ayagını debrıyajdan hafıf cekınce sık dıye oturuyor dıslı. onunda sebebı ıste soyledıgım gıbı dıslı agızlarının denk gelmeyıp gecmedıgı anda sen hafıf dıslılerı dondurtmus ve agızlarını denk getırtmıs oluyorsun. ama debrıyaj o anda azcık fazla cekılırse "caaart" dıye bır ses duyulurr :))) en guzelı bırakıp yenıden basmak.........
|
|
![]() |
|
:))))
|
|
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
geri vitese takarken bende de oluyor vitese geçmeme, geçti sanıyorsun debriyajdan çekiyosun ayağını araba kımıldamııyor.. ya da cırtlama sadece geri viteste oluyor debriyajı yenileyince şık diye geçiyor..
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Geri viteste bende de aynisi oluyor. Debriyaj yenilersem zaten sorun yok. Ama tazelemeden geri vitese yavasca gecirmeye calisiyorum ve bi yerde kaliyor zorlamiyorum. Sonra cok hafifce arabayi milim kaldiriyorum ve vites hemen geciveriyor.
|
|
![]() |
|
gerı vıtes olayı bızım sanzumanlarımızın normal davranısıdır. o acıdan herhangı bır sorun teskıl etmıyor...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |