![]() |
|
klima ısıtır mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah Allah arkadaşlar ben erzurumda yaşıyorum sabah 7 de işe gidiyorum arabadaki derecem -18 bazen -21 i gösteriyorken açıyorum klimamı çayır çayır sıcak klimam otomatik kim diyor size ısıtmaz diye arabanın içine sobamı koyacam ben burda araba ısınmadan ısınmazmş arakadaş o havada araba nasıl ısınacak yaaa auto moduna getiriyorum kendisi ortam sıcaklığına göre ayarlıyor ısıtıyor soğuk üflemiyor yani -18 derece hayret bişey ya
|
|
![]() |
|
reserpin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
ben bu olayı geçtiğimiz günlerde denedim aracı yeni çalıştırmıştım geçen hafta hava 2 3 dereceye düştüğü günlerde aracın içi dahada soğuk oluyordu dizel araç malum hemen motoru ısınmıyor 4-5km gidince anca anca ısındığı için hemen aracı çalıştırıp klimayı açtım sıcak konumda fakat değil sıcaklık namına en ufak birşey yoktu.
lanope kardeşim seninki motor sıcakken açtığın için olabilir yani motor sıcakken motordaki sıcaklıkla birlikde olabilir ama motor soğukken aç saatlerce açık kalsın yinede sıcak üflemez sanırım :) Düzenleyen reserpin - 28 Aralık 2010 Saat 02:08 |
|
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
|
|
![]() |
|
abıcım bak havalandırmayı acmak klimayı acmak degıldır. sen aracına bındıgın gıbı en yuksek ısıya yukseltıp fanı acsanda ılla klima calısmak zorunda degıl. o esnada fanı acmıs olursun. motor ısınmadan sıcak uflemez. arac sıcak ısıyı motor suyundan elde eder. kilma sadece yazın sogutmak ve kısında arac ıcındekı nemı toplayarak buharı gıdermek ıcındır. daha ılerısını ıddıa etme lutfen...
![]() ayrıca sunu dıyelım bu sıstemın adı klima degıl havalandırma sıstemıdır. buna ıstınaden ısıtma kalorıfer suyuyla yanı motor suyuyla sogutma ıse klima ıle olur... aracın ıcınde 2 tane petek bulunur. bır tanesı motor suyunun gectıgı kalorıfer radyatoru, dıgerıde klima radyatorudur... Düzenleyen cecoli - 28 Aralık 2010 Saat 08:52 |
|
![]() |
|
ya arkadaşım sinirlenmiyim diyorumda tutamıyorum kendimi ben sana yaşadığımı söylüyorum bişey iddia etmiyorum 16 senedir birfiil araba kullanan biri olarakta neyin klima neyin fan olduğunu bilecek bir insanım
sabah erzurumda kalkıp 7 de işe gidiyorum aracım 1 dk rölantide bekliyor sonra çıkıyorum yola auto tuşuna basıyorum başlıyor üflemeye ilk üflerken soğuk üflüyor 2 dk sonra sıcak üflemeye başlıyor kendisi ayarlıyor otomatik konumda ve bu esnada arabadaki çekiş düşmesini birebir gözleyebiliyorsun klima bu arkadaş bildiğim ingilizce kadar ac de air condition klima oluyor ilk defa görmüyoruz klimada arkadaş yolculuğum 15 dk sürüyor ve ben sonra fana geçiyorum motor ısındığı için hararet bile 70 in çok altında oluypor -15 de ne beklersin o işte velhasıl kimse bana yok klima ısıtmak için yok soğutmak için demesin digital klimam için konuşuyorum ben ne için istersem o için çalışıyor ister soğuk ister sıcak hiçbirşey iddia ettiğim yok
horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar yumurtamı tavuktan horoz demişki ben si....diğime bakarım
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
:) bu sabah denedim.. aracıma bindim ve çalıştırır çalıştırmaz klimayı en sıcak konuma getirip çalıştırdım.. Ta bii ki soğuk üfledi birkaç dakika ve sonra ısıtmaya başladı.. Yani benim kaloriferle ısındığım süreyle aynı.. klima değil sizi ısıtan fan isterseniz deneyin yarın sabah.. klima açmayın sadece fanı açın eminim klimayla aynı sürede ısıttığını farkedeceksiniz..
Düzenleyen 206xt - 28 Aralık 2010 Saat 14:05 |
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sinirlenmeye gerek yok herkes bildigini soyluyor.
Ben de denedim benimki de sicak vermiyor. Bunun da normal oldugunu dusunuyorum.
|
|
![]() |
|
arkadaşım bu zaten normal buna bişey diyen varmı yazdıklarımı okusana bende araba ısınınca diyorum demi ayrıca yukarda yazılanları okumadın m ı adamlar klima ısıtmaz diyor onlara bişey yazmıyosunuzda benim dediğime takılıp kaldınız kendinizde denemişsiniz işte klima ısıtıyormu ısıtmıyormu nerden geldiği önemli değil ister motor ısıtma suyundan ister havadan sonuçta ısıtıyor değilmi evet şunuda unutmayın özellikle yazmışım erzurumda yaşıyorum diye burda biraazda şunu dülünmek lazım dışardaki sıcaklık eksilerdeyken klimayı açtığımda 1 veya 2 derecelik bir sıcaklık üretiyorsa buda sıcaktır ama ben ola çıktıktan 4-5 dk sonra ılık 1-2 dk sonrada baya sıcak veriyor işte bi arkadaşımızda demişki fanda aynı anda ısınır dikkat et demiş yaw dostum bu klimanın başka ayrı kendi başına motoru yada sistemi yok kki tabiki çalışma prensibi aynı ama yaptıkları işler ve ürettikleri enerjiler farklı birisi aynen aldığını içeri veriyor birisi başka yapmayın böle rica edicem
ayrıca koliva demişki sinirlenmeye gerek yok herkes bildiğini yazıyor
ben de bildiğimi ve yaşadığımı yazdım hemen çok bilmiş narkadaşlar mesajıma cevap atıp yanlış biliyosun ben bilirim vs vs yazdılar benden daha iyi bilebilirmi hergün yaptığım şey
koliva bende senin yaptığın ve yaşadığın şeye hayır efemmm o öyle olmaz dersem bakalım sinirleniyormusun sinirlenmiyormusun hayret arkadaş ya biraz objektif bakalım olaylara ben kimseye burda olmaz öyle şey diyormuyum
bende olmayan sende olur sende olmayan bende olur
|
|
![]() |
|
bılmenı ısterım kı klima demek klima kompresorunu devreye sokmak demektır. klima kompresoru devrede degılsee klima calısıyor olmaz. o zaman havalandırma calısıyordur. havalandırma sıstemı dıjıtal olabılır. aractakı klima sıstemını duvar tıpı splıt klımaya benzetmemelıyız. ev kliması ısıtmayıda sogutmayıda klima kompresorunu calıstırıp gaz dongusu ıle yapar. ama arac kliması sadece soguk urettıgı ıcın ısınma ıslevı ıcın klima calıstırılmaz... kompresoru ıster calıstır ıster calıstırma yıne aynı surede sıcak gelır. kompresor calısınca tek fark nem toplama ozellıgıdır. bunun harıcınde lanope abıcım sana saygılar dılıyorum... sanırım bu asabıyetın benım yuzumden. ben daha ıddıa etmeyecegım senle. en derın sevgılerımı sunuyorum sana
![]() bu arada sunuda soyleyelım. bız burada herhangı bır konuda fıkır one suruyoruz tartısıyoruz sohbet edıyoruz. herkes dogruyu bılecek dıye bır kaıde yok. cunku bılende bılmeyende konusuyor. ıste bılmeyenlerde bu baglamda bılgılenmıs oluyorlar. bunda kızacak darılacak bırsey olmadıgını dusunuyorum. burda kımsenın kımseye bır garezı takıntısı oldugunu sanmıyorum. bu arada herhangı bır kımseyı bılıyor veya bılmıyor dıye ıtham etmıyorum yanlıs anlasılmasın.
bız herseyden once burada bır dostlugu samımıyetı paylasıyoruz veya kendı adıma konusayım ben bu acıyla yaklasıyorum... saygılar. yanlısım varsa sımdıden ozur dılerım yanı... Düzenleyen cecoli - 28 Aralık 2010 Saat 15:24 |
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
arkadaslar auto konuma alınmıs araba zaten kendısı ayarlıyor ılk calıstırıldıgı zaman klımamı normal fanlamı calısyor onu kendısı ayarlıyor belıkıde normal fanla calısyor sonra zaten gıdrek ısınıyor buda arac motoru ısındıgından dolayı cunku ben boyle bır olayı 15 gun once falan yasadım klımayı actım ınceden ılık bır hava verıyor ısıtmıyor oda bugu almak ııcn sanırım bende dedım bu nasıl klıma sonradan dedım bozukmu arastırdım bıraz arac klımaları oyle agım şahım ısıtma yapmıyor sadece cecolı arkadasın dedıgı gıbı bugu onlemek ıcın ınceden ılık hava verıyor
|
|
![]() |
|
klima yazın aracın altına su akıtır. nedenını bılen bılır zaten. aracın ıcındekı nem klima petegınde yogustugu ıcın suya donusur ve petegın altındakı drenaj tavasından arac dısına salınır. ıc dıs ıcı farkından dolayı havadakı nem camlarda yogusur ve bugu olusur. ıste bu durumda yıne klimayı calıstırınca havadakı nemı toplar ve bugu kısa surede gıderılır... kısın klima bunun ıcın lazımdır. baska hıcbır ıse yaramaz
|
|
![]() |
|
ben kimseye kızmıyorum burda dostluk var ben birinin derdi olduğu zaman üzülüyorum hatta büyük derdi olan birisi olduğu zamanda namazlardan sonra onun için dua dahi ediyorum sonuçta hepimiz helal para kazanıyoruz yaşamak ve cocuklarımızı karımızı kızımızı yaşatmak mutlu etmek için bunun için burda bende yaşadığımı bildiğimi anlatıyorum benimde sıkıntım olduğunda yazıyorum burdan sinirlenmemin sebebi bende o şekilde luyor fan çalışmazken klimadan alıyorum sıcak havayı daha önceki araçalrımdada öyleydi
kimseyi üzmek sinirlendirmek yada itham etmek asla amacım değil çok çok samimiyetle herkezle dostluk kurmaya çalışıyoruz
söyledikklermden dolayı alınanlar olduysa ben özür dilerim cem aynı duyguları paylaştığımızda bilmeni isterim
|
|
![]() |
|
senı kırdım dıye o kadar uzulmustum kı neyse sımdı ıcım rahatladı :))
|
|
![]() |
|
POROBLEM DEĞİL KARDEŞ :)) |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
arkadaşlar bu konuyu görünce klimanın hatada 1 çalışması gerektiğini hatırladım ve 2aydır çalışmayan klimayı soğuk tarafında 3 kademede 10dk açtım buz gibi yaptı kalorifer konusunuda denedim bu arada araç manuel klimalı sıcağa getirince sıcak üflüyor klimayı kapatınca daha sıcak üflüyor lanope hocam senin araç digital zaten demişsin ilk 2dk ısıtmıyor diye klima ısıtıyor olsa ör ev kliması açar açmaz ısınır senin araç da ekstra bir özellik olup fan kısa sürede ısıtabilir ör wvnin transporterlarda değişik bir sistem var akşamdan arabanın derecesini ayarlıyorsun sabaha otomatik ısınıyor veya hiç bir şey yapmasan bile çok çabuk ısıtıyor
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
ODA ÇOK İYİMİŞ HA YENİ DUYDUM NE GÜZEL Bİ ÖZELLİKMİŞ TAM ERZURUMLUKMUŞ :)) ALMANLAR ÇOK İYİ YAPAR ZATEN BU İŞLERİ
|
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ona webasto diyorlar.
ayrıca kamyonlarda ve tırlarda da bu sistem vardır.
kontak kapalı olsa bile harıl harıl çalışır webasto
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
kardeşim erzururm ne ki sen bi de sivası görsen:)) ben ikisinde de yaşadım uzunca süre ve diyorumki sivastan beteri yok:)) zaten derler ya hani soğuğa sormuşlar nerelisin diye,erzurumluyum ama sivasta ikamet ederim demiş:) kışın yolda yürürken göz kapaklarımdan biri gözümü kırparken yapıştı burda biliyomusun..
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
ısıtır abicim hemde canavar gibi ısıtır söküp eve götürün 5 oda 2 salon olsa yine ısıtır ;) hemde kuru bi hava vermez temiz bi hava verip ısıtır bunalmazsınız araç içinde |
|
![]() |
|
[QUOTE=xMEGANx]
ısıtır abicim hemde canavar gibi ısıtır söküp eve götürün 5 oda 2 salon olsa yine ısıtır ;) hemde kuru bi hava vermez temiz bi hava verip ısıtır bunalmazsınız araç içinde aslan kardeşim benim
|
|
![]() |
|
badcombatant ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Aralık - 1988 Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2010 Konum: İST-Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 341 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı badcombatant
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1-) Klimanın bulunduğu bir ortam soğutmada kullanılıyosa belirli sürelerde taze hava ile havalandırılmazsa o ortamın havası nemsiz ve kuru olur tek avantajı filtrelerden geçtiği için bir nevi temizlenmiştir
2-) Heat pump özelliği olmayan HİÇ BİR KLİMA (Buna iklimlendirme ve soğutma sistemlerinde uzman profesyonel olan Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Daikın, Toshiba gibi firmalarda dahil) ISITMA YAPMAZ. 3-) 1 dk. rolantide çalışan benzinli bir araç dış ortam sıcaklığı -18 gibi değerlerde olduğunda emin olun klima düğmesine basıp ısıtmaya aldığınızda size fark edilir bi ısıtma verir ama bu klimanın değil motorun ısısıdır bu konumda klima bekleme konumunda soğutma yapmaz 4-) Standart bir araç kliması yaklaşık olarak 5 - 8 hp güç harcar hazırda motorun sıcak suyu varken bu gücü ısıtma için heba etmek kimsenin işine gelmez 5-) Tekrardan belirtmek istiyorum HEAT PUMP özelliği olmayan hiç bir klima hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılamaz ısıtma yapıyo diyen arakadaşlar bilgilendirme amaçlı servise sorsunlar bizde yeni bir bilgi öğrenmiş oluruz malum burası bir forum bilgi paylaşım alanı herkesin doğru bilgilerine açığız 6-) Klimanın camdaki buğuyu çözmesindeki sebep ortamın nemini almasından buda soğutmayla mümkün ısıtma yapan bi klimanız kışın aracınızın camındaki buğuyu saniyeler içinde çözemez yada şöyle diyim evinde kliması olanlar dikkat ettilerse soğutma konumunda çalıştırdığında iç üniteden ısıtma konumunda çalıştırdığında da dış üniteden su akıtır buda nem almanın soğutma konumunda mümkün olmasından kaynaklanmakta. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |