Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 cruise control
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 cruise control

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1415161718 21>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2012 Saat 20:43
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

tekrar herkese merhaba.

bugün kabloları çektik. fakat aracı deneyemeden motor arıza ışığı yandı ve beklenmedik bir durumla karşılaştık:
arabayı kontaktan çalıştırıyoruz, rölantide gayet normal çalışıyor ama gaza basınca tepki yok. gaz pedalı hiçbir tepki vermiyor. pp2000de  3 tane arıza görünüyor ECU da.
1.) gaz pedalı algılayıcısı pist 1 + devresi açık ya da kısa devre (PO223)
2.) gaz pedalı algılayıcısı pist 2 + devresi açık ya da kısa devre (PO228)
3.) hız regülasyonu uygunluk (bunun kodunu hatırlamıyorum PO532/PO537 olabilir)

şüphelendiğimiz noktalar:
ECUya giden sokette daha önce benim soktuğum kablonun telleri içeride kalmış, çıkardık ama o kısa devre yaptırıp ecuya zarar vermiş olabilir.
ayrıca BSI de yeşil soket çıkarılmış durumdayken ben unutup bagaj kapağını açmaya çalıştım, BSIden tıktıktıktık ritmik sesler geldi. soketi taktık ses gitti.
yetkili servise pp2000 hatasını danıştık, kelebek boğazı elektrik motoruna giden kablolarsoketlere bakmamızı söyledi. bağlantılarda problem yoksa kelebek boğazı tamamen değişebilir dedi.

bir halt ettik ama henüz çözemedik. kelebek motoru mu yandı? BSI mı? ECU mü? sigorta kutusu mu? yoksa basit bir kısa devre mi bilemiyoruz...
mecbur arabayı bıraktım artık nezaman olursa.

Gecmis olsun albayman. Cok dikkatli olmak gerek, en ufak hata cok pahaliya mal olabilir.
Tabi simdi uzaktan yorum yapmak ne derece saglikli bilemiyorum ama aracinizin ECU ya da BS'inin zarar gordugune ihtimal vermiyorum. Saniyorum gaz pedalinin pozisyonunu algilayan devrenin Ecu'ya giren kablolarinda bir sorun var. Isterseniz Sedre'den bakin hangi kablolar olduguna ve Ecu'ya giren soketin o baglantilarini kontrol edin.

Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2012 Saat 20:48
Orjinalini yazan: albayman albayman Yazdı:

tekrar herkese merhaba.

bugün kabloları çektik. fakat aracı deneyemeden motor arıza ışığı yandı ve beklenmedik bir durumla karşılaştık:
arabayı kontaktan çalıştırıyoruz, rölantide gayet normal çalışıyor ama gaza basınca tepki yok. gaz pedalı hiçbir tepki vermiyor. pp2000de  3 tane arıza görünüyor ECU da.
1.) gaz pedalı algılayıcısı pist 1 + devresi açık ya da kısa devre (PO223)
2.) gaz pedalı algılayıcısı pist 2 + devresi açık ya da kısa devre (PO228)
3.) hız regülasyonu uygunluk (bunun kodunu hatırlamıyorum PO532/PO537 olabilir)

şüphelendiğimiz noktalar:
ECUya giden sokette daha önce benim soktuğum kablonun telleri içeride kalmış, çıkardık ama o kısa devre yaptırıp ecuya zarar vermiş olabilir.
ayrıca BSI de yeşil soket çıkarılmış durumdayken ben unutup bagaj kapağını açmaya çalıştım, BSIden tıktıktıktık ritmik sesler geldi. soketi taktık ses gitti.
yetkili servise pp2000 hatasını danıştık, kelebek boğazı elektrik motoruna giden kablolarsoketlere bakmamızı söyledi. bağlantılarda problem yoksa kelebek boğazı tamamen değişebilir dedi.

bir halt ettik ama henüz çözemedik. kelebek motoru mu yandı? BSI mı? ECU mü? sigorta kutusu mu? yoksa basit bir kısa devre mi bilemiyoruz...
mecbur arabayı bıraktım artık nezaman olursa.
sn albayman kardeşim çok üzüldüm inan bana bu duruma umarım önemli bişe degildir
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2012 Saat 20:52
ecuya çektiginiz kabloyu çıkarıp tekrar demedinizmi aracı bsiden olacagını sanmıyorum bence senin aracına bişe olmadı o kabloyu çıkarınca hersey normale döner gibime geliyor hız sabitleyicisi için gaz pedalı degişmesi gerekebilir
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2012 Saat 20:56
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Gecmis olsun albayman. Cok dikkatli olmak gerek, en ufak hata cok pahaliya mal olabilir.
Tabi simdi uzaktan yorum yapmak ne derece saglikli bilemiyorum ama aracinizin ECU ya da BS'inin zarar gordugune ihtimal vermiyorum. Saniyorum gaz pedalinin pozisyonunu algilayan devrenin Ecu'ya giren kablolarinda bir sorun var. Isterseniz Sedre'den bakin hangi kablolar olduguna ve Ecu'ya giren soketin o baglantilarini kontrol edin.

bilgisayarı yanımda götürmüştüm, hepsine baktık. ama soketin içi açılmıyor, özellikle taban kısmı açılmıyor ve bence de orada bir kısa devre var gibi. zarar görüp görmediğini bilmiyorum ama bu işi gerçekten çok iyi anlayan tecrübeli birine sakin bir zamanında yaptırmanın gerekliliğini anladım. aracın kaskosunu da henüz yaptıramadım. ne olacak görücez.
2006 307sw 1.6 hdi comfort + cruise control
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mart 2012 Saat 20:59
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

ecuya çektiginiz kabloyu çıkarıp tekrar demedinizmi aracı bsiden olacagını sanmıyorum bence senin aracına bişe olmadı o kabloyu çıkarınca hersey normale döner gibime geliyor hız sabitleyicisi için gaz pedalı degişmesi gerekebilir
sonradan çektiğimiz kabloları zaten söktük, aklımıza gelen herşeyi denedik. pp2000i epey karıştırdık, kafamız kazan gibi oldu. saat de geç olunca ben bıraktım döndüm. önümüzdeki hafta usta uğraşacak artık.
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mart 2012 Saat 01:00
umarım sorun olmamıştır..inşallah bi yerlere zarar veremden düzelir
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 Saat 22:47
hocam nerelerdesiniz ne yaptınız??
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 05:23
Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

hocam nerelerdesiniz ne yaptınız??

Ben de merak ediyorum dogrusu. Bizleri haberdar edebilirsiniz seviniriz arkadaslar Wink
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 06:53
selam arkadaşlar ben hız limitleme için ustanın eli çok yogun onu bekliyorum asıl haber albaymanda o ne yaptı aceba

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 11:13

çok teşekkür ediyorum semalarıda dort göle bekliyorum bırde bir sensörden bahsediliyor limitleme de gaz pedalı sertligi için bu sensörü koymadan baglayabilirmiyım oraya herhangi bi zarar yaratırmı sence ve bu sensör o soketle ecunu arasınamı koyuluyor eger sensörsüz olmazsa eger sensörün kod numarası nedir yani numarayla almak acısından bildirebilirseniz çok minnetdar kalırım şimdiden tşk ederim

Eger bir yanlislik yoksa aradigimiz sema bu. Eger bosta duran kablonun numarasi 7310 ise, gercektende hiz limitorune giriyor.

Ben sizin sasi numaranizi yine kaybettim. Ozel mesajlari silince o da gitti. Eger yeniden gonderebilirseniz bu switchin ne olduguna bakabiliriz. Saniyorum standart bir switch olsa gerek.

koliva kardeşim biliyorum sana oldukço yük olmaya başladım kusura bakma sana bir kaç sorum daha olucak öncelikle yukarıda 7310 numaralı kabloların arasındaki 1 ne anlama geliyor birde daha önceden yzazdıgım gibi benim aracımda esp ile iletişim yok gibi bi hata veriyordu bu hatada obd lambasını yakıyor bu lambayı söndürmek için motor beynine yazılım attırcam büyük ihtimalle fakat yazılımdan sonra su anda görünmekte olan ekranda cc yazısı yazılım atıldıktan sonra görünmez diye yazılımdan önce bi alternatif arıyorum bildigim üzerine araçlarda iletişim hatalarında soket aralarına direnç koyulup lamba yakması engelleniyor ( bir kaç araçta airbag soketlerine atıldıgını görmüştüm) aceba benim karsılaştıgım bu iletişim hatasını ortadan kaldırmak ve obde lambasının yanmamasını saglamak için esp ile ilgili herhangi biyere direnç atabilirmiyiz eger böyle bişey mümkünse vereye direnç atılabilir senin elindeki programla bakaraktan ve bilgilerin çerçevesinde  beni aydınlatırmısın rica etsem tekrar affına sıgınıyor yardımlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür edrim
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 12:03

koliva kardeşim biliyorum sana oldukço yük olmaya başladım kusura bakma sana bir kaç sorum daha olucak öncelikle yukarıda 7310 numaralı kabloların arasındaki 1 ne anlama geliyor birde daha önceden yzazdıgım gibi benim aracımda esp ile iletişim yok gibi bi hata veriyordu bu hatada obd lambasını yakıyor bu lambayı söndürmek için motor beynine yazılım attırcam büyük ihtimalle fakat yazılımdan sonra su anda görünmekte olan ekranda cc yazısı yazılım atıldıktan sonra görünmez diye yazılımdan önce bi alternatif arıyorum bildigim üzerine araçlarda iletişim hatalarında soket aralarına direnç koyulup lamba yakması engelleniyor ( bir kaç araçta airbag soketlerine atıldıgını görmüştüm) aceba benim karsılaştıgım bu iletişim hatasını ortadan kaldırmak ve obde lambasının yanmamasını saglamak için esp ile ilgili herhangi biyere direnç atabilirmiyiz eger böyle bişey mümkünse vereye direnç atılabilir senin elindeki programla bakaraktan ve bilgilerin çerçevesinde  beni aydınlatırmısın rica etsem tekrar affına sıgınıyor yardımlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür edrim

Ben yardimci olabildigim kadar olmaya calisirim ama gittikce benim de bilgilerimi ve elimde bulunan dokumanlarimi asmaya basliyor Smile Yine de;

simdi biraz vakit buldum ve datayli olarak bakmaya calistim. Adim adim gidelim;

1. Bu sema genel sema. Yani aracina ait hiz sinirlandirici dokumanina girdigimde bu sema karsima cikiyor ve sol tarafa hangisinin ne oldugunu yazdim. Gaz pedali pozisyon sensoru, gaz pedalin elektronik oldugundan dolayi zaten var oldugunu dusunuyorum.

2.  1261 numarali gaz pedali pozisyon sensorunun detayi ise soyle. Yani 4 kablo giriyor olmasi gerek. Istersen gaz pedalina gelen kabloyu bir kontrol et. Hatta kablolarin renklerine bakarak gercekten ECU'daki belirtilen 32V NR soketindeki C2, H3, G3, G2 yerlerine girip girmediklerine bir bak. O zaman tam emin olmus oluruz.

3. 7316 numarali sensorun detayi. Onceki verdigim sema ile ayni. Sensore iki kablo giriyor. Saniyorum(emin degilim), bu sensor ikili olan fren sensorleri mantigi ile calisiyor. Yani gaz pedali basili degil iken sensor kapali, bir baska deyisle 1 ile 2 numarali kablo birbiriyle iletim halinde duruyor. Eger dip gaz yaparsan, sensor aciliyor ve iletim kesiliyor. Yani bundan sunu cikarabiliriz, hiz sinirlayicinin aktif oldugu durumda 1 ile 2 kablolari kisa devre oluyordur. Bunu sensoru gordukten sonra kesinlestirebiliriz. 1 ve 2 nin ne oldugunu sormussun. Onlar sensorun uzerindeki bacak baglanti noktalarinin isimleri. 2 kablo oldugundan dolayi karistirma gibi bir sorun yok. O yuzden gelen kablolari direk baglayacaksin.

Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 12:29
tşk edrim kardeşim  yanlız benim ögrenmek istedigim hız limitleme den daha çok esp beyni ile iletişim hatasını kesmek için espli araçlarrn esp semalarıydı (eger varsa  kablo aralarına drenç koyarak iletişim hatasını durdurup obd lambasını söndürmek) kardeşim acelesi yok musait zamanında bakabilirsen esp baglantılarına tşk edrim sana minnettarm ben ya
Yukarı Dön
albayman Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı albayman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 14:47

Denizlide EMS elektronik diye bir yer varmış, bugün aracı kurtarıcıya yükledik gönderdik. orada bakacaklar. 300tl götürme parası girdi şimdiden. küçük illerde işini bilmeyene arabacınızı elletmeyin beyler. usta işini bilse de bilmese de bu parça olabilirmi dur şurdan bulup deneyelim diyemiyorsunuz. keza bizde de öyle oldu.

p0223 ve p0228 hatalarını internetten araştırdım. gaz kelebeği pozisyon sensörü b2 ve c3 devreleri yüksek voltaj deniyor. istanbulda bilen ustalara danıştım, motor kelebeği değişmesi gerekebilir diyorlar. muğla gibi küçük bir yerde 307 benzinli kelebek boğazını nerden bulacan? parasını verip siğariş etmedikçe gelmez. o da şahinpeugeot da 550 tl. bu yüzden iptal. ki problem eğer başka biyerdeyse parça elde kalır.

ECU da problem var desek, ecu yu test edecek biri yok muğla da. yani her cümlenin sonu kocaman bir YOK!!! o yüzden aracı denizliye uzmanına gönderdik. bakalım orada bize ne girecek...

Düzenleyen albayman - 14 Mart 2012 Saat 15:19
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 15:48
geçmiş olsun kardeşim umarım fazla bişe çıkmaz sorun gaz kelebegindemiymiş yoksa gaz pedalındamı
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 16:07

Ben yardimci olabildigim kadar olmaya calisirim ama gittikce benim de bilgilerimi ve elimde bulunan dokumanlarimi asmaya basliyor Smile Yine de;

simdi biraz vakit buldum ve datayli olarak bakmaya calistim. Adim adim gidelim;

1. Bu sema genel sema. Yani aracina ait hiz sinirlandirici dokumanina girdigimde bu sema karsima cikiyor ve sol tarafa hangisinin ne oldugunu yazdim. Gaz pedali pozisyon sensoru, gaz pedalin elektronik oldugundan dolayi zaten var oldugunu dusunuyorum.

2.  1261 numarali gaz pedali pozisyon sensorunun detayi ise soyle. Yani 4 kablo giriyor olmasi gerek. Istersen gaz pedalina gelen kabloyu bir kontrol et. Hatta kablolarin renklerine bakarak gercekten ECU'daki belirtilen 32V NR soketindeki C2, H3, G3, G2 yerlerine girip girmediklerine bir bak. O zaman tam emin olmus oluruz.

3. 7316 numarali sensorun detayi. Onceki verdigim sema ile ayni. Sensore iki kablo giriyor. Saniyorum(emin degilim), bu sensor ikili olan fren sensorleri mantigi ile calisiyor. Yani gaz pedali basili degil iken sensor kapali, bir baska deyisle 1 ile 2 numarali kablo birbiriyle iletim halinde duruyor. Eger dip gaz yaparsan, sensor aciliyor ve iletim kesiliyor. Yani bundan sunu cikarabiliriz, hiz sinirlayicinin aktif oldugu durumda 1 ile 2 kablolari kisa devre oluyordur. Bunu sensoru gordukten sonra kesinlestirebiliriz. 1 ve 2 nin ne oldugunu sormussun. Onlar sensorun uzerindeki bacak baglanti noktalarinin isimleri. 2 kablo oldugundan dolayi karistirma gibi bir sorun yok. O yuzden gelen kablolari direk baglayacaksin.

kardeşim bu şemalardada sanki bir yanlışlık var yukarıdaki 2. şemada gaz pedalının 2 numaralı ucundan çıkan kablonun ecuda 32v nr soketinin e3 ayagına takılacagı yazıyor fakat 3. şemada aynı kaplonun 32v gr soketinin e3 ayagına takılacagı yazıyor ilginebilirsen iyi olur tşk ederim
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 16:10

kardeşim bu şemalardada sanki bir yanlışlık var yukarıdaki 2. şemada gaz pedalının 2 numaralı ucundan çıkan kablonun ecuda 32v nr soketinin e3 ayagına takılacagı yazıyor fakat 3. şemada aynı kaplonun 32v gr soketinin e3 ayagına takılacagı yazıyor ilginebilirsen iyi olur tşk ederim

Sanirim yanlis bakiyorsun. 2. semanin ECU baglantilari soldan saga sirasiyla C2, H3, G3, G2. Yani senin soyledigin gibi E3 yok orada Smile
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 20:37
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 20:41
kusura bakmayın kardeşim sabahten beri resim eklemeyi yeni basardım şimdi gerçek resiöleri yüklüyorum

Uploaded with ImageShack.us
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 20:43
Istanbullu o sensorler farkli sensorler, ayni degiller !!!
Bir tanesi gaz pedali konum sensoru, yani gaz pedalina ne kadar basili oldugunu anlayan sensor, digeri ise gaz pedalinin altinda bulunan ve dip gaz yaptiginda calisacak olan sensor. 32V NR dedigi ECU daki bir soket, 32V GR dedigi ise baska bir soket. Yani farkli soketlerde farkli bacaklara giriyor. Anlatabildim mi?
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 Saat 20:44
koliva kardeşim yukarda işaretledigim numaralar ecudaki soket numaraları degilmiydi iki semada numaralar farklı
sizlerden ve diger form yöneticilerinden yukardaki karısıklık için özr diliyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 1415161718 21>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26530 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 239 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37049 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296891 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 91 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94229 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 910 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1037 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6287 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1112 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 345 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3622 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49411 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 533 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 347 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 630 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 93 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4394 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1921 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1086 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
kaan206 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English