![]() |
|
v kayışı koptu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2010 Saat 00:29 |
yolda giderken klimayı açtım cik cik kayışdan ses gelmeye başladı kapattım klimayı ses kesildi. tekrar açtım 5 km gittikten sonra akü şarj lambası yandı direksiyon ağırlaştı baktık ki kayış kopmuş :(( trigerde yakındır zaten siz siz olun bakımları ihmal etmeyin ufak şeyler bile sorun yaratıyor
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
SUPERMAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2008 Konum: ISTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun benimde klimayı açınca kayıstan bır ses gelıyor ama anlamadım açıkçası
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
abi ses geliyorsa baktır allah muhafaza ters bir yerde sorun çıkartır neme lazım kazasız günler onur kardeşim tekrar geçmiş olsun ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
sağolun bencede 20 liralık kayış için rezil olmaya degmez her ihtimale karşı baktır derim bende
|
|
|
|
![]() |
|
EK-6 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
V kayışı Trigeri yerinden çıkarabilir ve koparabilirdi.O anda motorunuza elveda derdiniz.Gene ucuz atlatılmış
|
|
Bizi eskiler tanır,Yeniler örnek alır,Tanımayanlar ibret alır.
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Abi triger atlamaşı bir araba gördüm sanayide yuh dedim ya birkaç diş atlayınca bu kadar mı arıza çıkartır 2 bini geçmişti :) inanılır gibi değil hakikaten her yer bozulmuş :) Allah kimseye göstermesin ...
|
|
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
insanlar triger kayışına gösterdiği ihtiması alternatör kayışına göstermiyor halbuki 60.000 de bir mutlaka değişmesi gerekiyor. Oysa insanlar anca triger değişirken bari buda değişsin hesabıyla alternatör kayışını hatırlıyor. Gözle ve elle kontrolü çok basit. aracınızın yağını kontrol ederken bir kaç saniyenizi ayırarak kayışınızıda mutlaka kontrol edin. Çatlamaları veya gergi bilyasından gelen sesleri mutlaka kontrol edin. Geçenlerde bende antalyada bir baktım gergi bilyası çalkalıyor. hemen bilya takımı ve kayış alıp değiştirdim. 15 dk. mı almadı toplamda 2 bilya bir kayış 90 lirama mal oldu, beklenmedik bir zamanda kopmasından iyidir.
Geçmiş olsun Onur, Allah beterinden saklasın.
|
|
![]() |
|
hocam altarnatör kayışımız koparsa ne olur Allah muhafaza koptu ne yapmalıyız ?
|
|
|
![]() |
|
EK-6 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Alternatör kayışın koparsa ilk önce aracındaki bütün elektrik tüketen herşeyi kapa.Teyp ışık klima gibi.Ve o andan itibaren akün bitmeden bir servise gitmek için pek zamanının olmadığını bilerek hemen ilk servise yada tamirciye ulaş derim.Bu kayış trigerden güç alarak aracın sürekli şarj olmasını sağlar.Koptuğunda yada çıktığında araba aküden olanı yer yerine yenisini şarj etmez.Pek vaktin yok yani.
|
|
Bizi eskiler tanır,Yeniler örnek alır,Tanımayanlar ibret alır.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
alternatör koparsa araç şarj yapmaz v kayışı ise vantilatörle alakalıdır ve klima motoru ile triger ise çok farklı yerdedir bu kayışların kopması trigere zarar vermez
|
|
![]() |
|
muhlisoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
geçmiş olsun
|
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
![]() |
|
alternatör kayışı bu arada devirdim pompayıda çalıştıran sisitemdir hararetin yükselmesini engellr
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Motor stop lambası yakar, hidrolik pompası, klima, alternatör çalışmaz. aceleye vermeden güvenli bir şekilde sağa çekip çekici çağıracaksın. eğer el yatkınlığın ve yedek kayışın varsa, geri bilyasını boşaltıp kayış dönme yönüne dikkat ederek yeni kayışı takabilirsin. Trigerdeki gibi sente pozisyonu söz konusu değil. Araç otomatik gergili değilse işin biraz zorlaşır.
Koptuğunda nadiren kranktaki ani yükdeğişimi ile triger sente atabilir. triger kilometresi geçmiş ve esnemişse bu durum olabilir.
|
|
![]() |
|
Hocam süpersiniz ya allah razı olsun ..
|
|
|
![]() |
|
bır yanlısın var. bu kayıs hareketını trıgerden almaz. zaten 2 kayıs var aracımızda. bılındıgı uzere bırı trıger kayısıdır ve dıgerıde v kayısı yada alternator kayısı dıyebılırız. bu 2 kayısta hareketını krank mılının ucunda bulunan ayrı ayrı kasnaklardan alır. bırbırlerıyle alakaları yoktur.
trıger kayısı kam mılını ve devırdaım pompasını calıstırır.
v kayısı ıse dıreksıyon pompası, alternator ve klima kompresorunu calıstırır. dıreksıyon destek sıstemı elektrık tahrıklı olan modellerde kayıstan hareket alınmaz.
|
|
![]() |
|
bu soyledıgın kesınlıkle yanlıstır bılesın.
devırdaım pompasını trıger kayısı calıstırır. trıger kayısı cok daha saglam ve emnıyetlı bır kayıs oldugundan devırdaım pompası bu kayıs ıle tahrık edılır.
|
|
![]() |
|
sağol haşim abi motor stop fln yanmadı ztn 110 la fln gidiyodum direk akü şarj yanınca anladım zaten kayıştan önce ses gelmişti 5 dk sonra fln koptu direksiyon ağırlaştı birden 3-4 km vardı servise hemen döndüm bende dediğin gbi ufak tefek çatlaklar vardıda önmesememiştim trigere gircek bu ara onla hallederiz dedik ama ... ders oldu işte bu aksatmamak lazım |
|
|
|
![]() |
|
juventa ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2010 Konum: KAYSERI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
dün akşam saatlerinde akü şarj arızası verdi aracım yaklaşık 10 km daha yol yaptım en son da araç tamamen kiltilendi tüm herşey arıza vermeye başladı direksiyon sertleşti vs aracı kenara çektim açtık baktıkki küçük bir kayış sanırım alternatör kayışı kopmuş trigyer yerinden çıkmış ve yuvarlak bir kasnak oraya kenara düşmüş. bugün sabah saatlerinde çekici istedik sanayiye gidiyoruz bakalım bismillah.
ayrıntı aracı 1 ay dan kısa bir süre önce KAYSERİ İ.OGLU PEJO servisine götürdüm herşeyi çek ettiler ama bu kayışın kopacağını görememişler! araç 105 binde ama ddaha hiç değişmedi sanırım bu kayış :S |
|
PEUGEOT TURKEY KAYSERI
2004 1.6 XT PREMIUM ŞEYTAN KIRMIZI |
|
![]() |
|
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
Allah yardım etsin juventa inşallah fazla hasar yoktur. Kasnak düştüyse sanırım ciddi sayılır sorunun.
|
|
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
|
![]() |
|
Geçmiş olsun inşaallah büyük masraf çıkmaz. Şu arabalarda trigerden korktuğum kadar hiçbir şeyden korkmuyorum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |