|
Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
Pejo58
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2024 Saat 03:07 |
|
Arkadaşlar 2003 307 1.6 xt otomatik araç. 1.2.3. Vites geçişlerinde hiçbir sorun yok vuruntu yok temiz. 4.vites geçişinde de sorun yok temiz. Ancak araç 4.vitesteyken yani son vitesteyken 65-100km arasında silkeleme yapıyor. Ayağımı gazdan çektiğimdede bu silkeleme oluyor gaza yüklenirkende oluyor.böyle takılma hissi gibi silkeleme yapıyor. Sadece 4. Viteste bu sorun var. Örneğin spor moda aldığımda aynı kilometre aralığında 65-100km hızlarda böyle bir problem yok çünkü bilindiği üzere 4. Vitesi çok kullanmıyor devir için.Buji bobinler değişti ondan değil. Boğaz kelebeği temizlendi ayarı yapıldı oda değil. Varmı aynı problemle karşılaşan ve sorunu çözen ? Aks lalesi filan diyorlar olabilir mi ? 4.viteste yükdaha çok bindiğinden ? Yada motor takozu ?
|
||
kapadok
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Peki 307'nin bu kadar kronik arızası var mı arkadaşlar. Almak istiyorum ama kafam karıştı
|
||
2003 Peugeot 307 XT
|
||
Eycof
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mart 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
AL4 şanzıman için bi tanıdık vasıtası ile şanzımancıya gittim ve bilgisayara bağlandı gaz pedalı potansiyemetresi arıza vermiş ondan dolayı şanzıman korumaya geçiyormuş ORJİNAL yazılım ile arızayı sildi şimdilik sorun düzeldi tavsiyem orijinal program ile baktırmanız sorunun ne olduğu çıkayor çoğu usta direk valfleri değiştiriyor yada öyle diyor ve ufak bi arıza yı şanzıman inecek diyip geçiriyor GEÇMİŞ OLSUN TEKRAR
|
||
SametRcz
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2024 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
saolun
|
||
modiemlak
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2018 Konum: üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı modiemlak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Beni ararmısınız müsaitseniz sıfır şanzuman 1 sene sonra 2.vitesden 1 geçerken vuruyor ve soğukken D ye aldığımda 4 bin devire gelip kaçırıyor sonra araç ilerliyor 05359500990
|
||
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Düzelme ihtimali var ama düşük denemek gerekiyor yazılım güncellemeyi. Siz peki yağ durumu ve sağ soğutucusunu kontrol ettirdiniz mi? arıza kodlarına baktırdınız mı.
|
||
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
||
Cemalettin373437
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2023 Konum: Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Cemalettin373437
|
|
Merhaba çözüm bulabildiniz mi
|
||
YavuZ21
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2023 Konum: Diyarbakir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Benim aracım otomatik bı süre çalıştıktan sonra durdugumda viteste bı vuruntu oluyor ve vitesi 2 atıyor manuele aldığımda d de kalıyor stop etikyen sonra düzeliyor sonra yine öyle oluyor guncelleme yaparsam duzelirmi
|
||
emir.bulut
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2019 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emir.bulut
|
|
Arkadaşlar peugeot un şanzıman sıkıntısı ısıdan dolayı olduğunu düşünüyorum,şanzıman soğutucuyu temizledim ve termostatı söktüm hararetim 90 dereceyi geçmiyor ve bahsedilen tüm sorunlar geçti çok şükür.ustaya vs gitmektense öncelikle bunları deneyebilirsiniz.1 hafta boyunca bu sorunlar yüzünden araçta sökmedik yer bırakmadım sonuç ısı ve ısıdan dolayı beyine eklenen hatalar...ısıyı çöz beyini sıfırla yapılacak işlem bu arkadaşlar ...
|
||
aunal2811
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aunal2811
|
|
|
||
lthec
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bana ilk aldığım automatic gear fault uyarısında şanzıman revizyonu demişlerdi. Aracım o zaman 75.000 km deydi. 3 set selenoid valf+yağ değiştirerek 200.000 km ye kadar idare ettim. 200.000 km de şanzıman revizyonu yaptırdım.
|
||
L T H E C
|
||
aunal2811
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aunal2811
|
|
|
||
taaammm12
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Ekim 2019 Konum: auto electronic Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı taaammm12
|
|
KARDEŞ SENİN ARACINDAKİ ARIZA SENİN ARACINLA ALAKALI BİR SORUN BUNU GENELLEME DÜZELTTİYSE BU SORUNUN AYNI MARKA MODEL PEUGEOT ARAÇLARINDA ŞANZUMAN MOTOR vs vs. SORUNU OLACAK DİYE BİRŞEY YOK araçlarda oluşan birçok problem kullanıcının deneyimsiz'liğinden kaynaklanıyor!!!
|
||
asıl branş ford ama peugeot hertürlü uzmanlığımda ONLİNE
|
||
aunal2811
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aunal2811
|
|
Nu işlemleri nerede yaptırdınız birde maliyeti ne kadar oldu
|
||
aunal2811
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aunal2811
|
|
iyi günler bu işlemleri nerde yaptırdınız birde maliyeti ne kadar oldu
|
||
xlennonx
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Benim aracımda da benzer bir arıza olmuştu.Aracım ısınana kadar süper 30 40 km sonra 1.viteste kaçırma olayı ve 3.vitese atlama bazen de boşta gidiyormuş gibi oluyordu. TÜRBÜN-HİDROLİK BEYİN-YAĞ-YAĞ POMPASI-YAĞ FİLTRESİ VE ŞANZUMAN SOKETİ (ISI SENSÖRÜNÜN OLDUĞU KABLO) değişti.Çok şükür 1 aydır sorun yaşamıyorum.
|
||
Citroen Xsara 2002 1.6 LPG Otomatik
|
||
aunal2811
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı aunal2811
|
|
arkadaşlar iyi akşamlar 2003 model 307 sw aracımda şöyle bir problem mevcut : araç yaklaşık 30-40 km yol gidene kadar herhangi bir problem yok yaz kış farketmiyor 30-40 km gittikten sonra durduğumda baya yavaşladığımda araç yürümüyor devir 5000 ni falan görüyor anca vitesi manüel konuma alıyorum 1,2,3,4 yazması gereken ekranda sadece D yazıyor ve araç anca bağırıyor buna bağlı selonid valfler değişti yağ değişti sorun yine çözülmedi sonrasında arka kapak açıldı burç teflon ve bir bant değişti ve çıltım otobana 100-150 bastım yol ayrımında yavaşladım tekrar gaza bastım ve maalesef arıza devam ediyor hiçbir değişiklik olmadı sadece vuruntu ortadan kalktı ne yapacağım bilmiyorum başına gelen veya önerisi olan varmı
|
||
yolcuhb
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arkadaşlar merhaba. aranıza henüz katıldım. adım halil. istanbulda yaşıyorum. peugeot 307 XR otomatik vites bir aracım var yaklaşık 3 aydır. ilk arabam ve sanırım karşılaşmadığım sorun, yanmayan ışık, okunmayan hata kalmadı. baya bir tecrübeliyim yani (: benim sorum şu. bu başlıktaki sorun bende de var.
1 ay önce şanzumanın iç parçalarını komple değiştirdim yağ yaktığı için. 3.500,00 tl gibi bir rakama. maslak oto sanayide. fakat bir gün sonra aynı hatayı aldım. ustaya götürdüm. o da beni bir elektrikçiye götürdü. aracı PC ye bağladı ve hataları iptal et dedi. ışıklar söndü ve hatayı tekrar vermedi. ta ki dün akşama kadar. fakat aracı kapat aç yaptıktan sonra yine sorun kalmadı. şimdi bu sorunun mekanik olmadığını gösterir doğru muyum? yani iç aksam sorunlu değil sadece sistemsel hatalar var. ikinci sorum da ustanın aracı bağladığı alet aliexpres te 200-250 tl civarı satılıyor. ve ustanın yaptığı bütün işlemleri yapıyor. her arıza verdiğinde maslağa gideceğime bunlardan bir tane alıp kullansam olur mu? içinizde kullanan var mı? tavsiye eder misiniz?
hayırlı forumlar. |
||
ugrcnklc@hotmail.com
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2019 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ugrcnklc@hotmail.com
|
|
MERHABA,
Öncelikle paylaşımlarınız için çok tesekkur ederim. 1 haftadir sabah işe giserken aracım rampada kaliyor. Automatic gear faalt hatası veriyor. Stop Edip tekrar çalışıyorum sonrasinda herhangi bir hata vermiyor. Ayrica yine sogukken düz yolda gaza basıyorum ayağımı hafif çektiğinde sağ ön taraf tan küçük bir ses geliyor. Sanki birsey surtunuyor gibi. Arabadan çok anlamiyorum. Bu yukarda yazdıklarınızı İstanbul'da yaptirabilecegim dürüst bir usta bilen varmı acaba ?
|
||
hakushen
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2018 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
|
Arkadaşlar yağ miktarı ile ilgili bir düzenleme yaptım bilginiz olsun. Rica ederim. Aracımın kötü anılmasını veya insanların ustalara gereksiz para kaptırmasını istemem.
Düzenleyen hakushen - 17 Ekim 2018 Saat 14:33 |
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |