![]() |
|
Su devirdaim pompası(düzeldi) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 19:01 |
|
arkadaşlar geçen hafta aracımın antifirizini değiştirdim yanlız sonrası aracım hareret yapmaya başladı ve fan devreye girdi. yalnız 30 km üstü giderken ibre 90° da ama dur kalklarda ışıklarda 100 edayanıyor . tekrar ustaya götürdüm havasına baktı , su eksiltme var mı yokmu kontrol etti herşey normal ama araç rolantide ibre 100 lere gidiyor gaza basınca 3000 devir üstünde hemen ibre düşüyor fan devreye giriyor. usta su devirdaim pompasından kaynaklandığını tahmin etti yarın gidip değiştireceğim. sizce doğru olanımı yapıyorum ?
Düzenleyen jiyanxese - 26 Kasım 2012 Saat 19:26 |
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Usta bu kontrolleri yaptıysa ve güvenilir ise devirdaimde sıkıntı olabilir gibime geliyor. Bu arada daha önce değiştirmiş miydiniz?
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
jiyanxese ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2011 Konum: antep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
|
evet pc ye bağladı bir sürü test yaptı en son ihtimal su devirdaim pompası dedi. daha önce değiştirmedim.
|
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aynı skıntı bende de oldu. gecen yıl da olmuştu. antifiriz koyunca arac daha hararetli çalısıyor. havasını aldırmaya gittim ama vana felan acmadı. ben asagıdan aldım felan gibi laflar etti. öncesinde bu kadar hararet yapmıyordu araç.bi yokuş çıksam son çizgiye dayanacak eminim.
Bu radyatörün havasının alındığı vana kabutun sağ arka taraflarına doğru diye biliyorum ama bulamadım bilen arkadaş var mı ben kendim bakacam artık bi de. |
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Dediginiz gibi motorun arka tarafina dogru sag tarafindan dogru baktiginizda gorebilmeniz gerekiyor. ![]() Düzenleyen koliva - 24 Kasım 2012 Saat 12:34 |
||
![]() |
||
sert-aç ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
|
Düzenleyen koliva - 24 Kasım 2012 Saat 13:00 |
||
2006 307 HDI premıum 1.6 110bg
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Evet ayni yerde. |
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
koliva teşekkür ederim resim çok yardımcı oldu. Geçen gün araç çalışır haldeyken onu gecşettim su ya da hava gelmedi. motor sıcaktı bunu yaptığımda. yaptığım işlem de hata var mı? O vidayı gevşetmeli miym yoksa çıkarmalı mıyım yerinden?
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Kalorifer peteginden hava alma ile hicbir farki yok. Yerinden cikartmayin, gevsetin. Su gelene kadar bekleyin. Genisleme kabindaki su seviyesini de kontrol edin. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
|
resimdeki hava alma vanasını biliyorum. dediğim gibi hava yoktu. bugün gittim ustamın yanına lifte kaldırdı söktü sağını solunu su devirdaim pompası nı görünce şok oldum erimişti resmen pervane tarzı dişliler erimişti yenisye yanyana getirince ne halde olduğunu gördüm. hazır açmışken birde trigger setini değiştrirdim . tüm suyu tahliye edip kırmıızı antifrize ekledik çalıştırdık 5 dk sonra su çamurlaştı. bi kaç gün sonra tekrar gel dedi tüm suyu tekrar tahliye edeceğiz yeni antifriz ekleyeceğiz dedi. şehiriçin de dolaştım ışıklara takıldım hareret hiç yapmadı. sorunum bu şekilde çözüldü.
|
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
|
Bugün gevşettim o vidayı baktım su gelmiyo iyice gevşettim çıktı yerinden ve su fışkırıyoru geri taktım yerine. kapatttım eksilen suyu tamamladım sonra bugun denedim 5. viteste 80 - 90 km hızlarla düz yolda giderken akşam serinliğinde yine hararet çıktı 100 ü geçiyo sürekli 90 da hiç kalmıyo. sabit giderken. Fan çalışışıyor onda da sorun yok.
Geçen hafta ekledik antifirizi. Öncesinde bu sorun yoktu en fazla 100 oluyordu hararet. anlamadım gitti. O vanayı açınca su gelmiyo. yarın tekrar gevşetip su gelene kadar bekleyim mi acaba? Tamamen çıkarınca su gelmişti.
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
|
yazdıklarına bakılırsı sorunumuz aynı sizde su devirdaim pompasını kontrol ettirin suyu çeviren mekanizma ventilatör gibi metal kısın eriyip gitmiş olabilir.
|
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
|
valla dediğin doğru olabilir ama antifiriz koyduğum zaman böyle oluyor nedenini anlamıyorum. geçen yıl da böyle oldu. Yazın tesadüfen gittiğim bir servis bunda hava var deyip havasını almıştı ve baya düzelmişti sorun. şimdi yine antifirizi yeniledik ve yine aynı sorun ortaya çıktı yarın su hava alma vanasını tekrar deneyeceğim bakalım su gelene kadar.
|
||
Atiker lpg |
||
![]() |
||
|
Esas sorun araclarin antifirizsiz sogutma suyu ile kullanilmasindan kaynaklaniyor. Yaz kis demeden araclarimizda antifirizli sogutma suyu kullanmamiz ve her iki senede bir degistirmemiz gerekir.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
|
ama bakın yukarda geçen yıl antifriz eklediğini söylemiş bu yılda eklemiş bence sorun su devirdaim pompası olabilir . iyi bi ustaya göstermekte fayda var
|
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
|
Ben arkadasimizin durumuna spesifik olarak soylemedim, genel soyledim. Ornegin, sizin aracinizda surekli antifirizli sogutma suyu kullanilmis olsaydi devirdaim pompasinin kanatlari erimemis olurdu. Antifiriz ekleyince sorunlar basgosteriyor cunku antifiriz sistemde mevcut olan pasi sokmeye calisiyor. Düzenleyen koliva - 24 Kasım 2012 Saat 21:52 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
|
anladım tşkler
|
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı jiyanxese
|
bugün tüm suyu komple boşalttım .3-4 kes suyun tamamını yeniledim en son antifriz ekledim. şşimdilik herşey yolunda
|
||
peugeot 307,2003 XT
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Geçmiş olsun hocam. Bundan sonra yaz-kış antifirizi eksik etmeyin, antifiriz Koliva hocamın da dediği gibi sadece donma sıcaklığını düşürmez ayrıca motoru korozyona, paslanmaya karşı da korur ayrıca kaynama sıcaklığını yükselttiğinden yazın dahi işini yapmış olur. Koyulma oranıda önemlidir bu arada onu da belirtmek isterim.
|
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
cumaali ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2015 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
|
selamuneleyküm arkadaşlar benim araç 307 xt radyatör hava alma yerinin fotosunu yollaya bilen varmı ben bir türlü bulamadımda şimdiden teşekkürler
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |