Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TÜV TÜRK REZALETİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TÜV TÜRK REZALETİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TÜV TÜRK REZALETİ
    Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:27
Merhaba arkadaşlar...

Aracımın muayeneye gideceği bilgisini birkaç arkadaş sağolsun ilgi gösterip açtığım konu da görmüşlerdi. Nihayet muayeneye götürdüm GTI ımı...=)    macera müthiş.....

önce sağa sola baktı görevli beni gördü buyrun dedi kaputu actım bagaj kapağını actım... kemerleri taktım... bagaj kapagınız havada duruyor mu dedi ??   nasıl yanii dedim....    acıldıgında ayakta duruyor mu dedi ?  tabi ki dedi actı ve yarıda bıraktı bunun yukarı kalkması gerekiyor dedi ve ağır kusur işaretledi !!!    şaşkınlığımı gizleyememek üzereydim ki ?  bu sefer de emniyet kemerleri görünmüyor dedi...!!! ve çekti gitti....     sonuç olarak diğer muayneler yapıldı ve aracım kanaldan cıktı ...   görevli adımı anons etti ve gittiğimde bana .....   Emniyet kemerlerinizi ve bagaj kapagınızı yaptırın dedi !!!   şaşkınlığımı gizleyemedim.... nasıl yani dedim kendi kendime...  zaten tek kapı olan aracımın neredeyse arka koltuguna kimse oturmamıstı ki emniyet kemerleri asınıp eskiyip durdukları yerde bozulsun ? peki yaaa bagaj kapağı ? hergün laptop ımı aldığım haftanın 3 günü halısaha maçına cıkarken içine oturup ayakkabı bağladıgım bagajımın kapagının nesi vardı ?

Düşündüm ?(sadece 2sn sürdü ) Tongue  kararımı verdim.....   aldım belgeleri yazan şeylere baktım 2 tane ağır kusur yazmışlar emniyet kemeri ve bagaj kapağı !  1 tane de hafif kusur... kii mümkün olmayan bir hafif kusur.(yeni değiştirdiğim kartel keçelerinden yağ sızıntısı varmış !)   Tongue

Hemen tadilat tespit evrağı aldım ve tekrar sıraya girdim adımı anons ettiler...  1. kanal dediler ve gectim  kanala başka bir görevli geldi...  bagaj kapagım acık geldim kanla kadar hani gözlerine sokucam yaaa !!!Tongue   adam geldi kapağa baktı  evet tadilatı yapılmış dedi Tongue (ben de içimden diyorum:heeaa yapıldı... bir kez actım kapadım Tongue)   sonra kemerlere geldi sıra baktım ki montum kemerin üzerinde !!!  o an anladım adamın ne halt a kemerlere b*k attığını Tongue  ... hemen montumu aldım üstünden adam kemerlerde tamam dedi....   kanalın diğer tarfına götürdü arabayı... tekrar adım anons edildi ve gectim tekrar içeri...  görevli belgelerimi ve muayene sticker ımı uzattı gecmiş olsun dedi....  baktım ki muayeneden geçmişim herşey tamam sadece birtane hafif kusur oda yeni takılan (2gün ) oldu yağ keçelerimTongue  adam durdu çok çabuk yaptırmışsınız dedi.... boş bulundum ve neyiiiii ?????  dedim Tongue   tadilatları dedi...  heaa evet hemen şurda birtane dükkan var amortisörleri değiştirdiler dedim (bağaj kapagının)... adam tekrar iyi günler diyip gülümsedi.... ben içimde çakalca bir gülümseme muayene istasyonundan ayrıldım .....

Velasım kelam Tongue muayeneden gectim... ama sunu anladım biz hala cok ama cok gerideyiz!!! ve sanırım zor kurtulacağız...

OLAYDA YER ALAN KİŞİ VE KURUMLAR TAMAMEN GERÇEKTİRTongue  OLAYIN GEÇTİĞİ
İL: ANKARA
İLÇE:Y.MAHALLE
SEMT:İVEDİK (TÜV TÜRK  İSTASYONU)   TongueTongueTongueTongue
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:34
tuv dür ne yapsa yeridirTonguegerekli şeylere bakmaları fren ,ön takım,kemer çokk güzel ama böyle göz ucuyla bakıp eften püften bahanelerle muayneden geçirmemeye uğraşırcasına  çabaları insanı deli ediyor .
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
impact Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
İZMİR İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı impact Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:34
puahuauh süpersiniz valla
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:37
geçmiş olsun arkadasım. ilk sefer ağır kusurları sana sölediklerinde sorsaydın keşke kemerin nesi bozuk neresini yaptıracam diye? bide bagaj amortisörü zaten kapağı sağlıklı bi şekilde tam yukarı kaldırmak değilmi? ağır kusur neresindeymiş. yağ kaçağı için haklı olabilirler. o anda kaçak olmayabilir ama değiştirirken yağ bulaştıysa mevcut yere onları görmüşlerdir. 
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:40
yağ kaçagı olr tabi olmaz şey değil de ? kemerleri görmedikleri için yazmamaları nedir yahu ? montu kaldıramaz mı insan ?Big smile      ve amortisöre gelince söyledğiniz gibi tek amacı yukarıda tutmak bağajı indirip kaldırmak (kendi kendine) değil tabi ki=)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:40
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

puahuauh süpersiniz valla

eyvallah hocam teşekkürler....
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:44
Geçmiş olsun, malesef tüv Türkte böyle saçmalıklar sürekli yaşanıyor
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:47
bide bizim burda bi geyik var. tüv istasyonunda her muayeneden geçen aracın belgesinde hafif kusur olarak ''motor ve şasi numarası okunamıyor '' yazıyorlar. ya arkadas bunlar okunamıyorsa bu aracı sen nası muayeneden geçiriyorsun? o zaman bu araçta bişey var ya kaçak ya çalıntı ne biliyim. heralde motor bloğundan okuyamadıkları için motor numarasını ondan böle bişey yazıyorlar. 
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:50
Orjinalini yazan: bugrature bugrature Yazdı:

bide bizim burda bi geyik var. tüv istasyonunda her muayeneden geçen aracın belgesinde hafif kusur olarak ''motor ve şasi numarası okunamıyor '' yazıyorlar. ya arkadas bunlar okunamıyorsa bu aracı sen nası muayeneden geçiriyorsun? o zaman bu araçta bişey var ya kaçak ya çalıntı ne biliyim. heralde motor bloğundan okuyamadıkları için motor numarasını ondan böle bişey yazıyorlar. 

kardeşim aynısı babamın başına geldi 2011 model ford transit kamyonet in şasi numarası görünmüyormuşTongue  not araç henüz 30.000 binde ve düzenli olarak (ayda birkez)sıcak suyla motor temizliği yapılıyor Tongue
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 12:51
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Geçmiş olsun, malesef tüv Türkte böyle saçmalıklar sürekli yaşanıyor

teşekkürler...Smile
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 13:25
dostum helal olsun, geçen yıl banada buna benzerini yaptılar.
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
Quiksilver_106 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Quiksilver_106 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 13:39
Vala rezillik ya insanları öfkelendirmekten başka birşey degil.

Düzenleyen Quiksilver_106 - 23 Kasım 2012 Saat 13:39
MODİFİYE SUÇ DEĞİL YAŞAM TARZIDIR
106-Quiksilver
Yukarı Dön
ssertbakan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ssertbakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 13:43
Oda bişeymi dostlar bizim Acil Yardım Ambulansından ilk yardım çantası istemişlerdi....
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 13:48
Orjinalini yazan: ssertbakan ssertbakan Yazdı:

Oda bişeymi dostlar bizim Acil Yardım Ambulansından ilk yardım çantası istemişlerdi....
LOLLOLLOL
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 16:57
Bir işi insan eline bırakırsanız olacağı budur.

Geçmiş olsun. Muayeneye gittiğiniz zaman arabada istenilen dışında montunuz dahi olmasın herşey açıkta ve çalışır halde olsun.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
blinddark Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı blinddark Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 18:59
aynı yerde 10 ekimde bende muane yaptırdım ama ben iki seferde gectim ilk sebeb şase no ve ruhsattaki şase no uyuşmadığı için ağır kusurdu onun yanındada 4 tane hafif kusur vardı şimdi  hatırlamıyorum onları  ruhsatı değiştirdim tekrar gittim bu kez 1 hafif kusur far ayarı olarak gectim ama diğer 3 hafif kusura en ufak bi işlem yapmadım... Big smile
"" 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2012 Saat 19:51
Artık zaten diyecek söz kalmadı arkadaşım durumu o kadar güzel özetlemiş ki:  ambulansta sağlık çantası nedir yaa!!!! Clap
Yukarı Dön
ByHack Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Ocak - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ByHack Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2012 Saat 00:44
Bu muayene işini başımıza musallat edenleri saygı ve sevgiyle ....kucaklıyoruz! Yani teoride uygulama güzel ama yav kardeşim arabadan anlamayan adamı orada çalıştıtırsan, emniyet kemerinide görmez, bagajıda açamaz, olur da olur. Yazın yaptırdım muayeneyi bide ramazan ayında ki sorma(KONYA, Akşehir-Tuv Turk), adam sis farını açamadı diye gitmiş sis farı çalışmıyor, farlar ayarsız diye geri çevirmeye kalkıyor. Plaka aydınlatmasından tut(az yanıyormuş), lpg stickerine, yağ değişimi sırasında filtrenin etrafına bulaşan yağa, şasi numarasının okunmamasına, her bir haltı hafif kusur diye sıralamış. Diretmesem farlardan geri çevireceklerdi. Şikayet edecek bir yerde yok. Al parayı, vur tokadı hesabı. Hatırladıkça ifrit oluyorum TUV-TURK'e
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2012 Saat 10:15
laf olsun diye yaptıkları bu hareketler gerçekten çok komik geçmiş olsun 2 sene rahat Smile.
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2012 Saat 14:36
aynen gökhan hocam Tongue teşekkürler....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4111 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3285 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 769 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 208 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1131 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 35697 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 104843 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2102 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 31323 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53909 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1146 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18238 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2240 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 492 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 440 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16975 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1888 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 1938 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3936 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1846 0 tulpar737
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English