Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

TÜV TÜRK REZALETİ

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25755
Tarih: 19 Mayıs 2025 Saat 14:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: TÜV TÜRK REZALETİ
Mesajı Yazan: Guests
Konu: TÜV TÜRK REZALETİ
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:27
Merhaba arkadaşlar...

Aracımın muayeneye gideceği bilgisini birkaç arkadaş sağolsun ilgi gösterip açtığım konu da görmüşlerdi. Nihayet muayeneye götürdüm GTI ımı...=)    macera müthiş.....

önce sağa sola baktı görevli beni gördü buyrun dedi kaputu actım bagaj kapağını actım... kemerleri taktım... bagaj kapagınız havada duruyor mu dedi ??   nasıl yanii dedim....    acıldıgında ayakta duruyor mu dedi ?  tabi ki dedi actı ve yarıda bıraktı bunun yukarı kalkması gerekiyor dedi ve ağır kusur işaretledi !!!    şaşkınlığımı gizleyememek üzereydim ki ?  bu sefer de emniyet kemerleri görünmüyor dedi...!!! ve çekti gitti....     sonuç olarak diğer muayneler yapıldı ve aracım kanaldan cıktı ...   görevli adımı anons etti ve gittiğimde bana .....   Emniyet kemerlerinizi ve bagaj kapagınızı yaptırın dedi !!!   şaşkınlığımı gizleyemedim.... nasıl yani dedim kendi kendime...  zaten tek kapı olan aracımın neredeyse arka koltuguna kimse oturmamıstı ki emniyet kemerleri asınıp eskiyip durdukları yerde bozulsun ? peki yaaa bagaj kapağı ? hergün laptop ımı aldığım haftanın 3 günü halısaha maçına cıkarken içine oturup ayakkabı bağladıgım bagajımın kapagının nesi vardı ?

Düşündüm ?(sadece 2sn sürdü ) Tongue  kararımı verdim.....   aldım belgeleri yazan şeylere baktım 2 tane ağır kusur yazmışlar emniyet kemeri ve bagaj kapağı !  1 tane de hafif kusur... kii mümkün olmayan bir hafif kusur.(yeni değiştirdiğim kartel keçelerinden yağ sızıntısı varmış !)   Tongue

Hemen tadilat tespit evrağı aldım ve tekrar sıraya girdim adımı anons ettiler...  1. kanal dediler ve gectim  kanala başka bir görevli geldi...  bagaj kapagım acık geldim kanla kadar hani gözlerine sokucam yaaa !!!Tongue   adam geldi kapağa baktı  evet tadilatı yapılmış dedi Tongue (ben de içimden diyorum:heeaa yapıldı... bir kez actım kapadım Tongue)   sonra kemerlere geldi sıra baktım ki montum kemerin üzerinde !!!  o an anladım adamın ne halt a kemerlere b*k attığını Tongue  ... hemen montumu aldım üstünden adam kemerlerde tamam dedi....   kanalın diğer tarfına götürdü arabayı... tekrar adım anons edildi ve gectim tekrar içeri...  görevli belgelerimi ve muayene sticker ımı uzattı gecmiş olsun dedi....  baktım ki muayeneden geçmişim herşey tamam sadece birtane hafif kusur oda yeni takılan (2gün ) oldu yağ keçelerimTongue  adam durdu çok çabuk yaptırmışsınız dedi.... boş bulundum ve neyiiiii ?????  dedim Tongue   tadilatları dedi...  heaa evet hemen şurda birtane dükkan var amortisörleri değiştirdiler dedim (bağaj kapagının)... adam tekrar iyi günler diyip gülümsedi.... ben içimde çakalca bir gülümseme muayene istasyonundan ayrıldım .....

Velasım kelam Tongue muayeneden gectim... ama sunu anladım biz hala cok ama cok gerideyiz!!! ve sanırım zor kurtulacağız...

OLAYDA YER ALAN KİŞİ VE KURUMLAR TAMAMEN GERÇEKTİRTongue  OLAYIN GEÇTİĞİ
İL: ANKARA
İLÇE:Y.MAHALLE
SEMT:İVEDİK (TÜV TÜRK  İSTASYONU)   TongueTongueTongueTongue

Cevaplar:
Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:34
tuv dür ne yapsa yeridirTonguegerekli şeylere bakmaları fren ,ön takım,kemer çokk güzel ama böyle göz ucuyla bakıp eften püften bahanelerle muayneden geçirmemeye uğraşırcasına  çabaları insanı deli ediyor .

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:34
puahuauh süpersiniz valla

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:37
geçmiş olsun arkadasım. ilk sefer ağır kusurları sana sölediklerinde sorsaydın keşke kemerin nesi bozuk neresini yaptıracam diye? bide bagaj amortisörü zaten kapağı sağlıklı bi şekilde tam yukarı kaldırmak değilmi? ağır kusur neresindeymiş. yağ kaçağı için haklı olabilirler. o anda kaçak olmayabilir ama değiştirirken yağ bulaştıysa mevcut yere onları görmüşlerdir. 

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:40
yağ kaçagı olr tabi olmaz şey değil de ? kemerleri görmedikleri için yazmamaları nedir yahu ? montu kaldıramaz mı insan ?Big smile      ve amortisöre gelince söyledğiniz gibi tek amacı yukarıda tutmak bağajı indirip kaldırmak (kendi kendine) değil tabi ki=)

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:40
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

puahuauh süpersiniz valla

eyvallah hocam teşekkürler....

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:44
Geçmiş olsun, malesef tüv Türkte böyle saçmalıklar sürekli yaşanıyor

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:47
bide bizim burda bi geyik var. tüv istasyonunda her muayeneden geçen aracın belgesinde hafif kusur olarak ''motor ve şasi numarası okunamıyor '' yazıyorlar. ya arkadas bunlar okunamıyorsa bu aracı sen nası muayeneden geçiriyorsun? o zaman bu araçta bişey var ya kaçak ya çalıntı ne biliyim. heralde motor bloğundan okuyamadıkları için motor numarasını ondan böle bişey yazıyorlar. 

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:50
Orjinalini yazan: bugrature bugrature Yazdı:

bide bizim burda bi geyik var. tüv istasyonunda her muayeneden geçen aracın belgesinde hafif kusur olarak ''motor ve şasi numarası okunamıyor '' yazıyorlar. ya arkadas bunlar okunamıyorsa bu aracı sen nası muayeneden geçiriyorsun? o zaman bu araçta bişey var ya kaçak ya çalıntı ne biliyim. heralde motor bloğundan okuyamadıkları için motor numarasını ondan böle bişey yazıyorlar. 

kardeşim aynısı babamın başına geldi 2011 model ford transit kamyonet in şasi numarası görünmüyormuşTongue  not araç henüz 30.000 binde ve düzenli olarak (ayda birkez)sıcak suyla motor temizliği yapılıyor Tongue

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 12:51
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Geçmiş olsun, malesef tüv Türkte böyle saçmalıklar sürekli yaşanıyor

teşekkürler...Smile

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 13:25
dostum helal olsun, geçen yıl banada buna benzerini yaptılar.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: Quiksilver_106
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 13:39
Vala rezillik ya insanları öfkelendirmekten başka birşey degil.

-------------
MODİFİYE SUÇ DEĞİL YAŞAM TARZIDIR
106-Quiksilver

Mesajı Yazan: ssertbakan
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 13:43
Oda bişeymi dostlar bizim Acil Yardım Ambulansından ilk yardım çantası istemişlerdi....

-------------
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 13:48
Orjinalini yazan: ssertbakan ssertbakan Yazdı:

Oda bişeymi dostlar bizim Acil Yardım Ambulansından ilk yardım çantası istemişlerdi....
LOLLOLLOL

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 16:57
Bir işi insan eline bırakırsanız olacağı budur.

Geçmiş olsun. Muayeneye gittiğiniz zaman arabada istenilen dışında montunuz dahi olmasın herşey açıkta ve çalışır halde olsun.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 18:59
aynı yerde 10 ekimde bende muane yaptırdım ama ben iki seferde gectim ilk sebeb şase no ve ruhsattaki şase no uyuşmadığı için ağır kusurdu onun yanındada 4 tane hafif kusur vardı şimdi  hatırlamıyorum onları  ruhsatı değiştirdim tekrar gittim bu kez 1 hafif kusur far ayarı olarak gectim ama diğer 3 hafif kusura en ufak bi işlem yapmadım... Big smile

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2012 Saat 19:51
Artık zaten diyecek söz kalmadı arkadaşım durumu o kadar güzel özetlemiş ki:  ambulansta sağlık çantası nedir yaa!!!! Clap

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 00:44
Bu muayene işini başımıza musallat edenleri saygı ve sevgiyle ....kucaklıyoruz! Yani teoride uygulama güzel ama yav kardeşim arabadan anlamayan adamı orada çalıştıtırsan, emniyet kemerinide görmez, bagajıda açamaz, olur da olur. Yazın yaptırdım muayeneyi bide ramazan ayında ki sorma(KONYA, Akşehir-Tuv Turk), adam sis farını açamadı diye gitmiş sis farı çalışmıyor, farlar ayarsız diye geri çevirmeye kalkıyor. Plaka aydınlatmasından tut(az yanıyormuş), lpg stickerine, yağ değişimi sırasında filtrenin etrafına bulaşan yağa, şasi numarasının okunmamasına, her bir haltı hafif kusur diye sıralamış. Diretmesem farlardan geri çevireceklerdi. Şikayet edecek bir yerde yok. Al parayı, vur tokadı hesabı. Hatırladıkça ifrit oluyorum TUV-TURK'e

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 10:15
laf olsun diye yaptıkları bu hareketler gerçekten çok komik geçmiş olsun 2 sene rahat Smile.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 14:36
aynen gökhan hocam Tongue teşekkürler....

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 16:20
kardeşim geçmiş olsun

Mesajı Yazan: aknard
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 17:06
gti lara ztn önyargılı yaklaşıyolar muayenede, nasıl bırakırız adamı nasıl süründürürüz diye...

Mesajı Yazan: jiyanxese
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 19:30
yarın benimde randevum var. ilk yardım çantasını açıp bakıyorlar mı? üçgen reflektör şart mı?

-------------
peugeot 307,2003 XT

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 19:41
Orjinalini yazan: jiyanxese jiyanxese Yazdı:

yarın benimde randevum var. ilk yardım çantasını açıp bakıyorlar mı? üçgen reflektör şart mı?

Bende açıp bakmamışlardı ama belli de olmaz, tüpün yeni tarihli olması ve tam olarak eksiksiz olması gerekli diye biliyorum. Ayrıca emniyet kemerlerinin hepsinin gorunur durumda ve takılabiliyor olması önemli bir durum haberiniz olsun.

Valla durum ibretlikmiş Smile. Allah kimsenin başına oradaki görevli gibi kıl birini denk getirmesin.

Yalnız benim araba girdi, çıktı ve sonuç; şanzımanda yağ kaçağı ve far ayarı bozuk diye hafif kusur verdiler. Hemen ustaya götürdüm ve baktı gerçektende keçelerde ufak bir kaçırma var ama çok küçük bunun için şanzıman indirmeye gerek yok, debriyajı değiştirdiğimizde hallederiz hepsini dedi, önlem olarak iyice sıktılar o bölgeyi ve yağı tamamladılar (umulandan az yağ aldı). Farlar deseniz, ayar yapan eleman senden iki kat para almam lazımdı dedi. Demem o ki bazen işe de yarıyorlar Smile.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2012 Saat 22:00
sizin gibi  düşünüyorum kesinlikle =) adamlar gercekten bazen işe yarar şeylerden bahsediyorlar.... ama şu da bir gerçek ki bu adamlar iyi bir usta ya da gercekten tam teşekküllü insanlar değil! öyle olsalar zaten dükkan acıp çalışmak varken o işi yapmazlar... bu gün gittiğiniz tüm ustalara sorun bakalım hangisi tüv de çalışır...  benim ustanın çırağı bile gitmez oraya eminim =)

bu arada reflektör ve yangın tüpünü sordular...  zaten artık ilk yardım cantaları eksiksiz... ben 20 tl gibi bir rakama tüv ün hemen karsısından aldım...   haa bu arada önce 35 diyorlar.. kardeşim beni sanayiye yollama al su 20 tlyi diyince ac bagajı da atalım diyorlar =)

Mesajı Yazan: EErgul
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2012 Saat 14:20
yaziklar olsun ya. ben ucuz yirtmisim en az 10 tane hafif kusurla gectim :)
bu arada sizdeki de iyi cesaret. muayneden gecemediginde bir sonraki muayne ucretsiz ama 3ncu muayneye tekrar ucret aliyorlar. ben bu riske girmezdim butun gun sanayide ugrasirdim bu bagajin orjinali boyle degilmis abi gozunu seviyim yap sunu diye :)

-------------
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2012 Saat 17:24
2 bagaj amortisörünün fiyatı zaten 110 tl işçilikle birlikte 150 tl yi bulur....

bende yaaa hep yaa hiç dedim ve 150 tl her iki şekilde de cebimde kaldı =)

Mesajı Yazan: offchu
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2012 Saat 11:58
Hocam bende geçenlerde götürdüm 2012 model aracı lpg bağlattığım için muayeneye sokmam gerekişyordu adamlar illa ki sorun buluyor fabrikadan çıktığı gibi sorunsuz kusursuz çalışan ön farlara bahane bulup hafif kusurlu yazdı oluyor böyle şeyler neyse ki iki sene de bir var bu durum ya her sene olsaydı !!

Mesajı Yazan: jiyanxese
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2012 Saat 23:04
bende dün muayeneden geçtim far ampulu yana bakıyormuş bide yağ kaçağı varmış(iki gün önce antifrize ekledim muhtemelen motordaki antifrize izini yağla karıştırmış :)) sonuç olarak hafif kusurlu geçtik

-------------
peugeot 307,2003 XT

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net