Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 gti motor yaği değişimi?_
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 gti motor yaği değişimi?_

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 gti motor yaği değişimi?_
    Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 16:37
merhaba 206 gti aracın motor yağini değiştiricem tampon altindan bakinca 18 yada 19 luk bir somun görünüyor motorun ön sağ alt  tarafında o vidayı gevşetince eski yağ boşalirmi? ordanmı boşaltiliyor? yardımcı olursanız sevinirim. araç çalişmiyor götüremiyorum yağ değişimine.

Düzenleyen xpyhre - 10 Ekim 2012 Saat 16:41
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 16:52
Asagidaki resimdeki gibi. Yalniz dikkat etmen gereken nokta var. O somun dedigin bazi araclarda alyan oluyor bazilarinda ise kare kafali oluyor. Eger kare ise ozel bir anahtar ya da circir ucu alman gerekir. Diger durumda zaten alyan yeterli olacaktir. Filtreyi de degistirsen de cok iyi olur. Onun da yeri asagidaki resimde isaretli.

Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 17:06
saol abi teşekkür ederım sen olmasan işimiz zor.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 17:43
Orjinalini yazan: xpyhre xpyhre Yazdı:

Estagfirullah. Yardimci olabildiysem ne mutlu. Yag degisiminden sonra da calismazsa ne yapacaksin? Bir servise cektirme ihtimalin hic yok mu aracini?
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2012 Saat 17:56
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Estagfirullah. Yardimci olabildiysem ne mutlu. Yag degisiminden sonra da calismazsa ne yapacaksin? Bir servise cektirme ihtimalin hic yok mu aracini?

Abı bir oto elektrikci ile görüştüm neden çalişmadiğini sordum. durumumu anlattim 7 ay garajda yattı immobilizer çip kodlandi 10 tl lik benzin aldim marş yaptim fakat calişmadı dedim.. 10 tl lik benzin ile çalişmaz diyor. en azından 30 tl lik benzin almalisin diyor. pompa benzini cekmiyordur az oldugu için diyor aracın önü hafiften yukari doğru meğilli bende  motorun üstüne gelen benzin hortumunu söktüm ağzimla cektirdim  benzini. zor çektirdim borulara hiç benzin gelmemiş anlaşilan. artık 30 veya 40 tl lik benzin alip denemeyi düşünüyorum yaği değiştirdiğimde. ayrıca çip kaybolmadan önce araçta 5 tl lik benzin vardi. 7 ay gecti üzerinden.

Düzenleyen xpyhre - 10 Ekim 2012 Saat 18:09
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 00:29
yağ değişimi başariyla gerçekleşti  eski yaği komple boşalttim 30 tl de benzin doldurdum fakat yağ filtresini değiştirmedım araç çalişinca ilk işim onu değiiştirmek olacak 4 litre shell 10w-40 yaği komple boşalttim motora  bu seferde  önceden marş yaptiğimiz için  akü boşalmiş. şarja birakicam elektrikcide sonrasinda  marş yapicam inş. çalişir.

Düzenleyen xpyhre - 12 Ekim 2012 Saat 00:30
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 09:59

yağ değişimi başariyla gerçekleşti  eski yaği komple boşalttim 30 tl de benzin doldurdum fakat yağ filtresini değiştirmedım araç çalişinca ilk işim onu değiiştirmek olacak 4 litre shell 10w-40 yaği komple boşalttim motora  bu seferde  önceden marş yaptiğimiz için  akü boşalmiş. şarja birakicam elektrikcide sonrasinda  marş yapicam inş. çalişir.

Benim merak ettigim, 7 ayda motor yagi buharlasip ucmadi ya? Nereye gitti bu yag Confused
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 Saat 13:53

Benim merak ettigim, 7 ayda motor yagi buharlasip ucmadi ya? Nereye gitti bu yag Confused

motorda az yağ vardı aracı aldiğimda değiştirmem gerektiğini söyledi ustalar bende değiştirdim aracı alalı  1 sene oldu zaten.

Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 21:14
yaği değiştirdim 4 litfe yaği boşalttım motora fakat filtreyi değiştirmemiştim. eski yağida boşalttım yağ cubugu seviyesine bakıyorum cubugun tam ucunda 1 damla yağ var çizgiye gelmesi gerekmezmiydi nereye gitti bu 4 litre yağ anlamadım
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 21:27
yag cubugun orjinalmi cubukta bir sakatlik olmasin?
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 21:40
aracı aldiğimda o cubuk vardı orjinal oldugunu nasıl anlarım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:00

Park ettigin zeminde yag izi var mi peki? 7 ayda aracinda yag kalmamasinin sebebi ile ayni olabilir.
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:20

Park ettigin zeminde yag izi var mi peki? 7 ayda aracinda yag kalmamasinin sebebi ile ayni olabilir.

zeminde yağ izi yok. abı eski sahibi değiştirecekmiş zaten yaği miladı dolmuş sanırım. bana değiştirirsin demişti bende ok dedim. bu yağ bitiyormu her 10 bin km de yoksa özelliğini kaybettiği içinmi değiştiriliyor? eski yağda ayni seviyedeydi. bir damla yağ vardi yağ cubugunun ucunda  şimdiki yeni yaği doldurdum ondada bir damla var en ucunda. yağ cubugumu kısa acaba* bu arada benim aracı takviye yaptik tek marşta calişti şükürler olsun. önceleri yolculuk yaptiğimda yaği değiştirmeden önce yağ göstergesi 140 dayanıyordu yaği değiştirdim  şimdi yağ ibresi 40 larda geziyor. normalmi

Düzenleyen xpyhre - 14 Ekim 2012 Saat 22:25
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:34

zeminde yağ izi yok. abı eski sahibi değiştirecekmiş zaten yaği miladı dolmuş sanırım. bana değiştirirsin demişti bende ok dedim. bu yağ bitiyormu her 10 bin km de yoksa özelliğini kaybettiği içinmi değiştiriliyor? eski yağda ayni seviyedeydi. bir damla yağ vardi yağ cubugunun ucunda  şimdiki yeni yaği doldurdum ondada bir damla var en ucunda. yağ cubugumu kısa acaba* bu arada benim aracı takviye yaptik tek marşta calişti şükürler olsun. önceleri yolculuk yaptiğimda yaği değiştirmeden önce yağ göstergesi 140 dayanıyordu yaği değiştirdim  şimdi yağ ibresi 40 larda geziyor. normalmi

Yag azalmaz durduk yere. Kullanimdan oturu bir miktar azalabilir ama o kadar da azalmaz. Cubugun kisa olabilir. Pek guvenmedigimiz dijital yag gostergesi ne diyordu? Herhalde sorun gostermiyordu ki uyari almadin diye dusunuyorum. Bence sen aracini bir servise cek ve guzel komple bir bakimdan gecir. Bunu hak etti LOL

Cok gecmis olsun.
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:40

Yag azalmaz durduk yere. Kullanimdan oturu bir miktar azalabilir ama o kadar da azalmaz. Cubugun kisa olabilir. Pek guvenmedigimiz dijital yag gostergesi ne diyordu? Herhalde sorun gostermiyordu ki uyari almadin diye dusunuyorum. Bence sen aracini bir servise cek ve guzel komple bir bakimdan gecir. Bunu hak etti LOL

Cok gecmis olsun.

dijital gösterge yok abı araç 99 model.  gösterge panelinde sağ en köşede yağ göstergesi var yağ değişimi yapmadan önce arac hemen isindiğinda 1 saat gezdik farzedelim 140 a dayanıyordu ibre şimdi düştü 40 larda geziyor ibre. ayrica motore yaği neden değiştirilir? azaldiğindan dolayımı özelliğini kaybettiğinden dolayımı? özelliğini kaybederse benimki gibi gösterge panelindeki ibre yükseliyormu? nasıl anlarım yağ değişiminin zamanı geldiğini? yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:58
Yağ özelliğini kaybettiği için değiştiriliyor. Genelde belirli zamanları var. Dizel aracım için yağ koyulduktan sonra 10bin km ya da 1 yıl geçtikten sonra değiştirmem söylendi. Ayrıca ara ara yağ çubuğundan kontrol etmek gerekiyor çünkü terleme ya da kaçak yoluyla (ilkiyle çok çok daha az, ikincisi ile bilinemeyecek miktarda) yağda azalma oluyor. Bu durumlarda da önerilen üzerine ekleme yapmak yerine tamamen değiştirilmesi ve varsa kaçak falan düzeltilmesi gerektiğidir. Özelliği kaybettiğinde herhangi bir gösterge yok malesef (yanlış bilmiyorsam) ama arabanın sesinden, hararet değişimine kadar belirgin bazı kendini gösterme şekli var diye biliyorum (en azından benim araçta eski yağ gibi bir gösterge yok).
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 22:59

dijital gösterge yok abı araç 99 model.  gösterge panelinde sağ en köşede yağ göstergesi var yağ değişimi yapmadan önce arac hemen isindiğinda 1 saat gezdik farzedelim 140 a dayanıyordu ibre şimdi düştü 40 larda geziyor ibre. ayrica motore yaği neden değiştirilir? azaldiğindan dolayımı özelliğini kaybettiğinden dolayımı? özelliğini kaybederse benimki gibi gösterge panelindeki ibre yükseliyormu? nasıl anlarım yağ değişiminin zamanı geldiğini? yardımcı olursanız sevinirim.

Motor yagi miyadini doldurdugunda degistirilir ve yagin cesidine gore cesitlilik gosterir. Yari sentetik yaglar 8-10 bin kilometrede degistirilmesi onerilir. Bunun yaninda 1 seneyi gecmemesi de onerilir. Yag azalmasi var ise neden azaldigi arastirilir. Bir miktar azaltma normal sayilabilir ama bu litreye kadar cikmamalidir. 40 derece az bir derece. Hic oynama olmuyor mu sehir ici trafiginde ya da devir arttirimlarinda?
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 Saat 23:07

Motor yagi miyadini doldurdugunda degistirilir ve yagin cesidine gore cesitlilik gosterir. Yari sentetik yaglar 8-10 bin kilometrede degistirilmesi onerilir. Bunun yaninda 1 seneyi gecmemesi de onerilir. Yag azalmasi var ise neden azaldigi arastirilir. Bir miktar azaltma normal sayilabilir ama bu litreye kadar cikmamalidir. 40 derece az bir derece. Hic oynama olmuyor mu sehir ici trafiginde ya da devir arttirimlarinda?

oluyor milim milim yükseliyor
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 Saat 08:12

oluyor milim milim yükseliyor

Dedigim gibi once bir aracini komple bakima sok. Ozellikle yag filtreni degistirt. Sonra bu konunun uzerine egilelim.
Yukarı Dön
xpyhre Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
11 - Aralık - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xpyhre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 Saat 17:17
merhaba yardimci olan herkese teşekkür ederım. bagajda başka yağ cubugu buldum aracın orjinal cubuğu sanırım kafası turuncu onu soktum yağ seviyesi ölçmek için 2nci cizgiyi biraz gecmiş olarak gösteriyor. öteki yağ teli kısa geliyormuş.  fakat bu tel yerine oturmuyo kafası büyük biraz. bende öteki yağ cubugunu ayni şekilde biraktim yerinde. öteki yağ cubugunuda bagaja koydum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Hızlanma Problemi son mesaja git 5519 1 Evo301
konu icon Peugeot 206 1.4 xr 2000 model arabam var son mesaja git 704 0 Muhammet Safa07
konu icon BENZİN VE ATEŞLEME ROLESİ son mesaja git 878 2 Emirhno6
konu icon 1.4 dizel rolanti de klima devrete girip cikma son mesaja git 246 0 heavyburak26
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 1603 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 1208 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13536 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3480 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22085 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 2110 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5474 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 1972 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 8659 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 17515 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 12695 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 3853 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2957 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25233 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 2153 0 tarhansmt
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2593 1 GökhaN
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
heavyburak26 1
Sarı37 1
Emirhno6 1
Muhammet Safa07 1
Evo301 1
Fero13 1
206cc57 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English