![]() |
|
araç içi led takımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2012 Saat 20:09 |
|
merhaba PT ailesi araçıma çakmaklığı iptal edip yerine mavi led taktım fakat park, kısa far ve uzun farlardan herhangi birini yakınca ledler komple sönüyor acaba neyden kaynaklanıyor ? led sayısını azaltsam düzelir mi ? 50cm uzunluğunda led şerit kullanıyorum
fotoğraflar: ![]() ![]() ![]() ![]() görünüşü çok hoş fakat dediğim gibi park dahil farlardan her hangi birisini yakınca ledlere gelen elektrik komple kesiliyor :(
|
||
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
emeğinize sağlık.. led sayısıyla alakası olmaması gerekir.. sanırım çakmaklık değilde etrafındaki çerçeveden de almış olabilirsiniz akımı.. farlar yandığında biraz daha kararır çünkü.. çakmaklıkta sonuçta far kolu ile bağımsız hatta sürekli akım var.. far donanımı ile alakası olmasının nedeni sanırım dediğim gibi çakmaklığın etrafını saran ben burdayım diye ikaz eden çember kısmından aldınız elektriği..
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Bana sasi sorunu gibi geldi. Negatif kabloyu cakmakliktan degilde aracin govdesinden almayi deneyin. Saniyorum cakmaklik farlar yanmiyorken negatif baglantiyi far lambalari uzerinden sagliyordur
![]() ![]() Bu durum siz ledleri baglamadan once de vardi ama siz farkina varmadiniz diye dusunuyorum. Dogru mudur? Düzenleyen koliva - 02 Nisan 2012 Saat 20:24 |
||
![]() |
||
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
çakmaklıgı soktum altında 3 tane kablo var 1 tanesı + 1 tanesı - 1 tanesı topraklama sanırım onu cozemedım topraklamadır dıye dusunuyorum kabloları soktum oradan ledlerı bagladım dırek sonra cakmaklık kutusunu tekrar bos olarak yerıne taktım kotu bır goruntu olmasın dıye bır arkadasım var elektronıkcı park lambalarından bırını kablosunu hafıf keserek elektrıgı ordan alırsan daha ıyı dıyor anahtarada gerek kalmaz parkları yakınca onlarda yanar dıyor pekı bu kabloya nasıl erısebılırım forumu da hıc arastırmadım kusura bakmayın belkı vardır boyle bır konu ya da buna benzer bır konu varsa eger konuyu tekrar actıgım ıcın ozur dılerım sımdıden tesekkur ederım.
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
evet vardı boyle bır sorun ıcerdekı elektrıktede dusme oluyor cunku arac ıcı lambalarda fark edılıyor
|
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Elektrigi cakmakliktan alirsaniz eger ya ledler surekli yanik kalir ya da sizin yaptiginiz gibi anahtar koymaniz gerekir. Cogusu kolay olsun diye tepe lambasindan alir elektrigi. Tepe lambasini yakinca ya da kapiyi acinca ledler yanar. Eger siz parklar yandigi zaman yansin istiyorsaniz arkadasinizin soyledigi dogrudur. |
||
![]() |
||
|
Bu direk sase sorunu. Bir yerde bir cihazin sase baglanti problemi var. Tabi akunuzun kutup baslarini da kontrol edin. Düzenleyen koliva - 02 Nisan 2012 Saat 20:35 |
||
![]() |
||
|
şu an bağlantınız parklarla birlikte irtibatı var mı elektrikçi arkadaşın dediği gibi?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
hayır şuanda parklarla hiç bir bağlantısı yok. direk çakmaklıktan alıyorum elektriği
|
||
||
![]() |
||
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
|
çok doğru bir tespit. Düzenleyen cigdemilker - 02 Nisan 2012 Saat 21:59 |
||
![]() |
||
|
düşündüğüm gibiyse sorun.. 3 kablonun ikisi artı diğer tek kalan eksi uç olmalı.. vavien diye bir sistem var elektrikçi arkadaşlar bilir.. eksi ucu ayırt edebiliyorsanız bir deneyin diğer iki artı ucu da.. eğer hala sorun varsa.. @koliva abimin dediği gibi şasi sorunu olabilir..
|
||
![]() |
||
|
bu arada iki artı ucu bağlarsanız aracın elektrik donanımına zarar verebilirsiniz.. akım ölçer elinizde olmadan müdahale etmeyin kanımca..
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
şuanda vaktim yok fakat yarın vaktim olacak yarın tekrar "+" "-" kutup uçlarına bakıp tekrar bağlama yaparım sonucu sizlere tekrar bildiririm tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Düzenleyen reality59 - 02 Nisan 2012 Saat 22:02 |
||
||
![]() |
||
|
şuanda vaktim yok fakat yarın vaktim olacak yarın tekrar "+" "-" kutup uçlarına bakıp tekrar bağlama yaparım sonucu sizlere tekrar bildiririm tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
[/QUOTE]
umarım sorun budur da hallolur.. şasi sorunu varsa uğraştıracak sanırım biraz.. kolay gelsin..
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
o zamansa iki tane olan "+" kutup uçlarının diğerine bağlamayı denerim parkları yaktığımda tekrar aynı sorun ile karşılaşırsam bu sefer direk parklara bağlamayı düşünüyorum parkları yakınca ledlerde yansın alışkanlık olmuş bende gündüzleri parkları yakarak dolaşıyorum.
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
şaşi sorunu varsa eğer oto elektrikçi yolu gözüküyor demektir.
|
||
||
![]() |
||
|
3 kablonun 1'i sase, 2.si pozitif, 3. su yine pozitif ama dedigin lambalar icin olsa gerek. Vavien olmasa gerek orada. Saniyorum arkadasimiz kabloyu dedigin gibi 3. sune baglamis. Diger pozitife baglarsa isi cozulecek. Diger taraftan, bu uygulama yapilmadan once zaten bir sasi sorunu varmis. Bence oncelikle onun giderilmesi gerek. Düzenleyen koliva - 02 Nisan 2012 Saat 22:34 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
peki bu sasi sorununu ben ortadan kaldırabılır mıyım ? bırde kontaktan anahtarı cıkartıktan sonra aracın teybı farları vs. cakmaklık ıle camlar harıc herseyı calısıyor tavan aydınlatmalar dahıl calısıyor akuyu ben kontaga baglatsam ıcerıde kı tesısat ılk once kontak acıldıktan sonra elektrık almaya baslasa bır sorun cıkarır mı aracın sıstemı ne ?
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
|
bılgılerınız ıcın cok tesekkur ederım benden bu gecelık bu kadar Allah'a emanet olsun iyi forumlar hayırlı aksamlar.
|
||
||
![]() |
||
|
Simdi dinlek kafa ile yazdiklarinizi tekrar okuyunca problemleri karistirtigimizi dusundum. Teyit almak istedim. Farlari yaktiginizda havalandirma panelindeki ekran isiklari, yol bilgisayari aydinlatmasi gibi isiklarin siddetleri duser. Bu bir sorun degil, aksine gece surus konforunu artirmaya yonelik bir dizayndir. Ancak, eger farlariniz yanarken diyelim sellektor yaptiniz, bu durumda kisilmamasi gerekir. Ya da cok az bir miktara kadar kisilmasi gerekir. Ayni sey kaloriferi ya da arka cam rezistansinizi actiginizda da gecerlidir. Bu cihazlari calistirdiginizda isik siddetlerinin dusmemesi gerekir. Ben aracinizda sanki bu ikinci anlattigim gibi bir husus oldugunu dusundum o yuzden onceki yorumlarimda sase sorunu diye yazdim. Eger ilk anlatilan gibi ise bir sorun yoktur. Diger soylediklerinizi ise anlayamadim kusura bakmayin. Biraz daha aciklayabilir misiniz? Düzenleyen koliva - 03 Nisan 2012 Saat 06:39 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |