|
307 Far Ayar Motoru Arıyorum. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 Saat 16:17 |
Arkadaşlar merhaba.
Eski kasa 307'lerin (2002-2005) farlarında bulunan ve yukarı aşağı ayarlamaya yarayan far ayar motorundan arıyorum.
Şahin peugeot ile görüştüm onda var ama ben daha ucuza varsa çıkma almak istiyorum en son çare sıfır almak.
Peugeot efeye de mesaj attım onun dışında bilen duyan gören satmak isteyen varsa görüşelim.
Teşekkürler.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Orjınal yenısı pahalı degıl mı ?? |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Abi aracıma sonar angel far alıcam ama motor konusunda çok hassasım mutlaka olmak zorunda. eğer motor bulamazsam takmayacam.
kendi farlarımın içindeki motoru takacaktım ama bendekilerin motoru farın içinde olduğu için olmuyor, eğer farın arkasında olsaydı sıkıntı olmazdı. bu yüzden far ayar motoru bulmam lazım. murat abi ile görüştüm fiyat aldım şimdi çıkmasını araştırıyorum olmadı sıfır alacaz son çare olarak.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
metin abi geçen junyan gördüm mercekler mercekler hiç te küçük değil bir bakmanı öneririm
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Pekı sen 307 angel farını ınceledın mı ??? orjınal farda motor ıcınde oldugu gıbı belkı angelda da ıcınde olabılır veya ıcıne takılıyor olabılır. Bence ınceleyıpte hareket edersen daha dogru olabılır...
Veya alacagın angel olurda belkı motorlu cıkar. belkı bır ıhtımal yanı
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
junyan almam, hem mercekleri küçük, farın içinde kayboluyor hemde önünde gündüz farı için uzun bi çizgi yapmışlar iğrenç. ayrıca sinyali üstte olsun istiyorum onun en altta.
|
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yok abi, albayımın da yardımı ile araştırdık hiç birinde ayar motoru yok. ama sonradan senin yaptığın gibi takılabiliyor.
Turan61 abininki motorlu diye onun farlarından alacaktım (eagle eyes) ama satan kişiye okadar ısrar ettim adam motoru yok dedi sonra turan abi ile görüştüm meğer onun da farı takarken motorları eski fardan yenisine nakletmişler. Düzenleyen metin - 20 Eylül 2011 Saat 16:46 |
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
doğru peki abi sonarın parklar yansımalımı yoksa sinyaller gibi nokta mı yanıyor yani turuncu ampül taktığında parklara amerikan park olacak mı
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sonar bu şekilde, yukarıdan aşağıya doğru; sinyal, kısa far, uzun far ve sis olarak diziliyor. Angel halkaları ise park lambası görevi görüyor.
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
neyse bizde amerikan park modülü alır onu takarız sinyaller %70 güçte yanar zaten 30 tl bişey
sis gereksiz olmuş. senin bi projen vardı abi Metin abi bide 8000 kelvin mtec ya da monza xenon tak ;) ben takmaya hafif niyetliyim |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yani kendi elimdeki xenonları halojen filan dinlemicem şaytana uyacam yanikapalı kutu odamda duruyor
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aslında onlarada niyetim var ama aracın orjinalini bozmak istemiyorum. çıkma ön ve arka tampon denk gelirse onu alır güzelce boyar amerikan parkları takarım ilerde (:
merceklere xenon takılacak ama 4350 yada 4300 k (:
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi bence git mtec benim eski ampüllerde al 4750 kelvin 50 tl ama hakkını çok iyi veriyordu bende 50 tl ye elif tuningten aldım ama ampüle o parayı verirken içim yandı
ama sonuç mükemmeldi |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yokmu konu hakkında bilgisi olan? yada hangi far ayar motoru sonar angel far için uyumlu olur? |
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
güncel,
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi orjinal far motoru uyumlu değilmi uyumlu olması gerek :S
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Metınım ben 6000K kullanıyorum memnunum pısman degılım ama 4350 kullanmak ısterdım
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi benim bildiğim 4350 nin üzerine çıktığında nekadar çıkarsan okadar farklı iklim şartlarında aydınlatmıyor olarak biliyorum.
misal örnek veriyorum rakamlar yanlış olabilir 6000 k olunca karda göstermiyor, 8000 olunca hem karda hem yağmurda göstermiyor işte 12000 olunca karda yağmurda hatta normal gece zor gösteriyor gibi.
yani kelvin değeri arttıkca göstermediği hava ve iklim koşullarıda artıyor bilmeyen arkadaşlar için örnek verdim.
hep merak ediyorum adam 30.000 k xenon takmış nasıl geziyor
bu yüzden en güzeli 4150 ile 4300 k arasıdır. Bu ölçülerde xenon kullanırsanız her şartta ve koşulda yolunuzu aydınlatır.
tabi bu Kelvin değerleri (4150-4300) sarı renkli gözüktüğü için kimse tercih etmek istemez. Onlar araçlarının mavi renkli yanmasını güzel görünmesini isterler ama bu hem kendilerine hemde karşılarındakine zararlıdır. (Mercekli farda karşıdakine zarar vermez) Düzenleyen metin - 21 Eylül 2011 Saat 11:48 |
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Xenon yasak takma
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
mercekli fara yasak değil halojen fara yasak
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |