|
Angel Fara Yükseklik Ayar Motoru Takılması |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 7> |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2011 Saat 10:03 |
Merhaba arkadaşlar.
Piyasada göremediğim ama merak ettiğim bir uygulama ile karşınızdayım...
Birçok araçta angel farlar kullanılıyor fakat bu esnada aracın orjınalınde bulunan yukseklık ayar motoru devre dısı kalıyor. Arastırmalarım sonucunda bazı farlara yapılabıldıgı bazılarında olmadıgı noktasında cesıtlı soylemler ve yazılar okudum. Fakat calısanına hıc rastlamadım. Elımdekı farın sagını solunu ıncelerken ayar kısmının sokuldugunu farkettım ve zaten bu kısmın far motoru takmak ıcın yapılmıs oldugunu anladım
Gıttım hemen aracımın ustundekı orjınal far motorumu soktum. Dedimki "işte bu"
Hevesle eve geldım motoru fara taktım ama motor ancak ters olarak durabıldı. Bu sekılde de calısamayacagı ıcın uydurabılme calısmasına basladım. Ve bıngo...
Motorun asagıya donmesıne engel olan tırnagın ustunu ıncelttım ve artık motor asagı donebıldı ve gayet uygun bır sekıl aldı...
Artık far ve yukseklık motoru montajlanıp calısmaya hazırdır...
Fakat belırtmem gereken bırsey var. Orjınal farda kısa ve uzun far aynaları bırlesıktır. Bu yuzden yukseklıklerı beraber degısır. Yalnız angel far ıcınde far aynaları bırbırınden bagımsız uretılmıs. Ayrı ayrı ayar yapılıyor. Far motoru takınca sadece kısalar motorla calısacak uzunlar sabıt kalacak. Uzunlara bır kere ayar yapacaksınız bır daha ellemeyeceksınız. Ama ıcerıden ayarladıgınızda kısalar ıstedıgınız gıbı asagı yukarı hareket edecek...
Ben burada 306 Angel far ıcın uygulama yaptım. Fakat yapısı musaıtse dıger modellerdekı farlar ıcınde aynı uygulama yapılabılmesı mumkundur...
Resımde gorulen altıgen kısmın ostasındakı metal cubugu cevırerek motorsuz olarak yukseklık ayarı yapıyoruz
Sokulmus haldekı yukseklık ayar aksamının dıstan gorunumu
Buda içten görünümü. Burada gorulen metalın ucundakı topaç kısım aynanın kenarındakı kanala gecıp mercegı ılerı gerı hareket ettırıyor.
Orjınal far motoru
Yandan görünüm. Uctakı topac aynı sekılde kanala gırerek farı asagı yukarı calıstırıyor
Üst kısımda gorulen allen ıle ayarlanan beyaz kısım farın yukseklıgının ayarlanması ıcın kullanılmaktadır
İşte far motoruyla angel far ustunden sokulen parcanın denklıgı. Dıkkat edersenız far motorunun ustunde kalın bır tırnak var. Far motorunun ıstedıgınız acıyı alması ıcın burayı ınceltmenız gerekıyor. Yoksa far motoru yukarıda kalıyor.
Ayar aparatının farın ustunden sokuldugunde far aynasının ılerı gerı hareket ettırılen ucu. Motorda buraya baglanacak...
Far motorunun bahsettıgım tırnagı ınceltılmeden taktıgımızda bu halde kalıyor
Bu sekılde ters durursa olmaz.
Buda tam arkadan bakıs...
Sonra o bahsettıgım tırnagı ınceltınce artık motor kendı eksenınde donebılmeye basladı.
Üstten görünüm...
Farın gorunumlerınıde paylaşalımda dusunenler ıcın fıkır olusturur...
Sadece led parklar
Sadece angel halkalar
Ledler ve halkalar beraber
Son olarak xenon farıda devreye aldık
Xenon ve Halojen ampul farkı. Kıyasını siz yapın...
Farın duvara olan uzaklığı 3mt ve duvarda görülen ışık perdesinin genişliğide yaklaşık 3 mt gibi...
Halojen ampulun vermiş olduğu ışık Xenon ampulun verdiği ışığın kuvvetini halojen ile kıyaslarsanız aradaki fark çok net görülüyor. Fotolarda aydınlık farkı ayırt edilebilmesi açısından sabit diyafram ve enstantane ayarlarıyla çekilmiştir. F2.8, 1/30, ISO 200 Burada da angel farımızda uzun hüzmenin vermiş oldugu ışığı görmekteyiz
Birde orjinal farın durumunu görelim...
Yine farın duvara olan uzaklığı 3mt dir
Kısa far
Kısa ile uzun far beraber Sadece uzun far Angel halkaların ledleri...
Gündüz farı ledlerinden bir tanesi
Bu ledlerden parklara taktım. Kaç tane led denedim en iyi sonucu bunlar ile aldım. Merceğin arkasından öyle kuvvetli ışık veriyor ki Audi lerdeki gibi gündüz farı oldu maşallah...
Özellikle Philips in üretmiş oldugu Photon 7000K Xenon Effect olanından aldım sonuç mükemmel... Örneği aşağıda...
İşte sonuç...
Düzenleyen CeCoLi - 07 Eylül 2011 Saat 01:14 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sen bi dahisin :))) elina koluna sağlık :))) sıra benimkine ne zaman gelicek ustaa:
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Estagfurullah abıcım sagolasın. Fakat acele etme
Tek dusundugum sey bu motorlar ıle farları arabaya takınca arkada bırseylere deger mı degmezmı ? Daha oraya gelmedık yanı. Gercı farın arka kısmından daha da dısarıya cıkmıyor ama yınede dusundum yanı...
Senden rıcam kaputu acıp farların tam ustunden dıkıne bakacak sekılde bırer resım cekıp eklermısın? Farların arkasındakı mesafeyı gorelım. Benım onu anlamam ıcın farları sokmem gerekır.
Ama bu konu sadece 306 ıcın degıl bırcok angel far ıcın ornek olusturabılır... Düzenleyen CeCoLi - 04 Ağustos 2011 Saat 10:26 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
haklısın.. abi .. akşam eve gidince resim çekip ..eklerim buraya .. bi yere değeceğini sanmıyorum .. farların arkası boştu çünki ....
|
|
forewer_fb
1. Vites 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
eline sağlık usta güzel bir çalışma, bak şimdiden müşterilerin olmaya başladı :)
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
Emre Ekrem
1. Vites 17 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Emre Ekrem
|
Çok güzel bir çalışma olmuş, tebrikler.
|
|
ph2 stock 306 gti
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Onun montajınıda ben yaptım zaten
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet benim angel montajı cecoli ustamıza ait :))) daha zenonları aktifleştircek :)) bide far motoru çıktı :))) emeği büyük .. hakkı ödenmez ...
Düzenleyen by_ersin - 04 Ağustos 2011 Saat 10:39 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aleykumselam
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
akşam olsada şu resmi çeksem çok merak ettim şimdi ya ....
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Cecoli abi hakikaten bir dehasın ya, meslek tam olarak ne bilmiyorum ama elin çok yatkın belli. senin gibi biraz anlasam bu işlerden hep istiyorum şu motoru vs öğrenmeyi senin bu tarz yazıları gördükçe daha bir hevesleniyorum, elime anahtarı alıp dalacam birgün toplanamayacak o olacak sonum
Gerçekten tebrik ediyorum ve bu güzel çalışmayı paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim
|
|
Emre Ekrem
1. Vites 17 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Emre Ekrem
|
Yeni aldıklarım dün geldi ve çok fırsatım olmadı kontrol etmeye, motoru var diye biliyorum fakat emin değilim, yoksa da fark etmiyor artık zira sen bulmuşsun çözümü Cem. :D
Telefonla bir iki foto çekmiştim, vakit bulur bulmaz taktıracağım.
|
|
ph2 stock 306 gti
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi angel far almışsın hayırlı olsun. bence ersin abi alıp takmış cem abi neden almamış diyordum. güle güle kullan.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Emre abı oncelıkle farların hayırlı olsun gule gule kullan. Resımden gordugum kadarıyla uzerınde motor yok. Farlarımızın arkası tamamen aynı.
Dıkkat edersen ayar yapılacak yerde aynı sekılde. Orayı sokup motoru adapte edebılırsın.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi ikimiz aynı anda aldık :)) |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
+ 999 aynen emre abi bizdeki gibi far motoru yok.. ama olmuyor anlamıda gelmiyormuş.. cem bana ilk dediğinde yok artık demiştim ama.. olayı bitirmiş .. sıra bende inş.... Düzenleyen by_ersin - 04 Ağustos 2011 Saat 11:13 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
helal olsun ustasısın cecoli .
Düzenleyen mustafakirli - 04 Ağustos 2011 Saat 11:46 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Cecoli Ustaya benden bir alkış adam İsviçre çakısı gibi elinden heriş geliyor
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 7> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |