![]() |
|
lastik havası hakkında yardım lazım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||||||
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 Saat 22:29 |
|||||
aracım 106 quiksilver.. lastik ölçülerim 175 - 65 - 14 havayı kaç basmam gerekiyor? herkez başka bişey söylüyor..bunun tam olarak standardı nedir ? aslında bu lastikler benim aracıma hiç uymuyor ama yeni lastik alana kadar idare ediyorum..
Düzenleyen eren8er - 25 Haziran 2011 Saat 22:29 |
||||||
![]() |
||||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
30 kusur ben 195/55/15 ebatlarım ben 33 vuruyorum orjınalı 30 veya 33
|
||||||
![]() |
||||||
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
|||||
yarın buluşmaya gitmeden lastikleri bi kontrol edeyim .. 30 basarım madem..teşekkür ederim..
|
||||||
![]() |
||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||||
Herkesin baska birsey soylemesinin nedeni bu konuda herhangi bir formulun ol(a)mayisindandir. Cunku vuracaginiz havanin miktarini pek cok parametre belirlemektedir, ornegin konfor, yol tutusu, ses, lastik markasi ...vs. Ayrica bu hava miktarini arabada kac kisi olduguna, arabanin agirligina, hangi hizda konfor aradiginiza da baglidir. O yuzden hava miktari, lastik icin onerilen sinirilar dahilinde olmak kaydiyla kullaniciya gore degisir. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
rıca ederım onemlı degıl
|
||||||
![]() |
||||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||||
307 nin 195/65/15 lastiklerinin normal havası ne olmalıdır (:
|
||||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||||
![]() |
||||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||||
Agirlik yokken, 2.4bar ~= 35 psi on ve arkalar. Düzenleyen koliva - 26 Haziran 2011 Saat 07:54 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
175/65/14 jant için Ağırlık yokken ön ve arka 34 psı araç yüklüyken ön 34, arka 35psı.Yetkili servis öneriside bu ölçü lastik için bu psı.
|
||||||
![]() |
||||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||||
abi 30 bastım çok gibi geldi 35 çok değilmi (:
|
||||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Degil Metin. Yuk oldugunda arkalara daha cok vurulur. Zaten sofor kapisinin direginde yazar. Yok mu sende o sticker? |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Benim eski aracım da 106 Quik'ti, 175-65-14 lastiklerle rahat kullanabiliyor musun? Önler tam sağ veya tam solda sürtme yapıyordu. Lastik basıncı olarak da 30-31 o lastik için uygundur.
|
||||||
![]() |
||||||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|||||
30 basılıyor. Bütün lastikcilerde 30 tavsiye eder ticari araç değilse. 32 den üstü lastikteki esneme miktarını çok azaltıyor. Lastik kaya gibi oluyor konfor çok düşüyor.
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
rahat kullanamıyorum..sağa sola kırdığımda sürtme yapıyo evet..değiştiricem zaten şimdilik idare ediyorum.. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
abi benim araçda sticker var ama lastik olarak 205/55/16 yazıyor lastiklerde 2,5 bar yüklüyken arkadalar 2,7 bar yazıyor benim lastikler 195/65/15 olduğu için 30 psi bastım (sanırım 2,06 bar'a tekabül ediyor)
|
||||||
||||||
![]() |
||||||
|||||
hatta yazın sıcak havalarda 29 ideal denilmekte. 195-50-15 lastıklerime ustamın dediği buydu
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Arkadaşlar aracın kapı içi stikırlarda bile hesaplarsanız bu ölçü için 34 psı ya denk geliyor.Ayrıca benzinliklerdeki hava basma makinnalarının altında bir tablo var bu tabloda tüm lastik ölçüleri ve basınç miktarları yazar o tabloda dahi 175/65 14 jant için 34 psı yazar. 30 psı 165 lastikler için.Benim daha önceki aracımda bu ebadı kullanıyordum ve 30 psı dı.
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Benim aracim(307 SW) icin kapi direginde yazana gore yuksuz durumda iken onlere ve arkalara 2.4 bar(~35 psi) vurulacagi yonundedir. Yuklu durumda arkalara daha cok vurulur.
http://www.tyre-pressures.com/ByCar/PEUGEOT/307 sitesinden kendi aracinizi bulup onerilen hava miktarini ogrenebilirsiniz. Benim aracim icin yine ayni degerleri soyluyor:
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
gümleyecek diye korkutum (:
|
||||||
||||||
![]() |
||||||
|||||
Bende 185/55/15 Ölçüler Lastiklerim Spor Olduğu İçin 30 Basıyorum ...
Bir Ara 32 Basıyordum Araba Kütük Oluyordu Resmen.. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Asagidaki yazi bridgestone sitesinden alinmistir: http://www.bridgestone.com.au/tyres/passenger/care/pressure.aspx Diyor ki; Ister inanin ister inanmayin lastiklerdeki hava basincini kontrol etmenin cevreye cok buyuk etkisi vardir. Az sisirilmis lastikler daha cok donme direnci gosterir ve daha cok yakit sarfiyatina neden olur. Lastiklerinize dogru seviyede hava basarak hem aracinizida yakit ekonomisine yardimci olursunuz hem de cevreye daha az etki edersiniz (kirlilik). |
||||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |