![]() |
|
Kalkışta gaz yememe sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2011 Saat 20:53 |
Selam arkadaşlar. Aracım bu aralar sadece kalkışta bazen gaz yemiyor. Stop edecekmiş gibi oluyor hemen ardından gaz yiyor ama kalkışta zorlanırken ardından araba birden hızlanıyor. Forumda arkadaşlar genelde belli bir hızda giderken gaz kesme sorunu yazmışlar ama bende sadece kalkışta böyle bir sorun oluyor. Böyle birsorunla karşılaşan var mı? Ya da çözün önerisi olan... Şimdiden teşekkkürler.
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeşim konuyu güncel tut bilgili arkadaşlar sana yardımcı olacaktır biraz araştırma yaparakta benzer konular bulabilirsin
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benzer konular var okudum fakat sadece yorumlar var pek çözüm üretilmemiş. Bakalım belki yardım eden bir arkadaş çıkar.
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
turkuaz55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
evet benim arabada oyle bir sorun vardi sorun turboya giden kucuk bir hortum az bise yirtilmis arabaya gaz verdikce o yirtik genisleme yapiyormus gaz kesme sorunu oluyordu bilgisayarda cikmiyor tahmin uzerine bulduk 140tl
|
|
407 berline yer ucagi.....
|
|
![]() |
|
turkuaz55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2010 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı turkuaz55
dedigim sorun olabilir bir kontrol ettirkmekte fayda var .....
|
|
407 berline yer ucagi.....
|
|
![]() |
|
Teşekkürler baktıracağım..
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
tüplü mü peki ilk gaza bastığında alğılıyormu bastığını yoksa bir kaç saniye sonra mı algılıyor. ozaman gaz kelebeğini de temizlet oda bayağı yardımcı oluyor araca
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
Tüp yok. 1.6 benzinli. Gaza basınca evet bir kaç saniye sonra algılıyor. Ama nadiren yapıyor bunu. Gaz yedikten sonra da araba birden hızlanıyor.
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
bendede aynısı vardı gaz kelebeğini temizlettim. sonra tabi birde kalibrasyon yaptırmalısın gaz kelebeği sökülünce. birde bobinine baktır ve bujilerine kolay gelsin
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
Sorun çözüldü. Silindir üst kapak contasından su eksiltiyordu. Ne zamandır değiştirecektim. Geçtiğimiz hafta sonu değiştirdim. Ustaya gaz yememe sorunundan da bahsettim. Conta değişince hiç bir sorunum kalmadı. Gaz yememe sorunu contadan hava aldığı için kaynaklanıyormuş.
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
eren8er ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: Bursa/Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 428 |
aynı sıkıntı bende var..hatta az önce gezdim biraz araçla..kalkarken gazı veriyorum sanki boğuluyo gibi oluyo sonra birden normale dönüp hızlanıyo araçç..sadece dur kalklarda yapıyo..benim araçta su eksilmede sıfır acaba nasıl çözücez bakalım..yarın bi ustaya göstericem.. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
eren hafta sonu müsait olursak gidelim birlikte dostum
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
hadi geçmiş olsun gözün aydın..umarım başka sıkıntı yaşamazsın dostum... ![]() |
|
![]() |
|
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
sace çorluda hangi ustada yaptırdın bunu bi de kaç para tuttu?yazarsan sevinirim.
|
|
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ Emin TAŞTAN |
|
![]() |
|
SERVET ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
böyle bir sorun benim aracımdada var. aracım 406 sv benzin- lpg'li, kalkışlarda kalkış esnasında yığılma oluyor gazı 0,5 saniye geçikmeli yiyor sanki, önce stop edecek gibi oluyor, sonra topluyor kalkış yaptıktan sonra böyle bir sorun kalmıyor. lütfen yardım edin, şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim. (yakıtların her ikisindede yapıyor)
|
|
![]() |
|
muratta_firarda ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2010 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratta_firarda
evet arkadaşlar aynı sorun bendede var araç rolantideyken birden gaza yüklenince araç boğuluyor gibi olup kalkmıyor yada stop edecekmiş gibi oluyor. Kısaca araç patenaj yapamıyor.
Bu sorun hem LPG'de hemde Benzinde aynı şekilde Pisikolojik mi bilemiyorum ama sanki araç çekidende düştü ?????
Bu konu hakkında bilgisi - Tecrubesi ve benim gibi bu konu ile alakalı olarak canı sıkılan ve sanayide anlamayan ustaların eline aracını bırakmak istemeyen kişilere NE OLUR YARDIM EDİN.... |
|
PeUgEoT YaŞaM TaRzIdIr...
VaZgEÇiLmEz...... |
|
![]() |
|
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
Şimdi o teklemeler, gaz kesmeler de kalmadı hiç. Düşük viteste düşük devirlerde boğulup stop edecekmiş gibi oluyordu. Hatta boğaz kelebek temizliği bile düşündüm, usta bana gerekmiyor, contadan yapıyor dedi. Hakikatten de öyleymiş. Şimdi süper olmuş. Herkese doğru usta doğru teşhis lazım
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
bendede aynı srun var ama contadan değil sanki.gaz kelebeğini temizlettim,çözülmedi.bugün lpg filtresini değiştirdim ve lpg ayarını bugün yaptırdım.şimdi daha iii.benimki galiba lpgden yapıyormuş...
conta yanmadığı sürece bi sorun çıkarmaz,conta ancak araba harareti sonlara dayanırda kullanmaya devam edersen ve araçta radyatörde su kalmazsa yanabilir. contanın yandığını aracı benzindeyken 6000-7000 devire kadar gaza basarsın,egzostan siyah duman ve su atıyorsa anlarsın, yada yağ çubuğundsan baktığında yağa su karıştığını anlarsan conta yanmıştır...
|
|
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ Emin TAŞTAN |
|
![]() |
|
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Arkadaşlar bende de söyle bir sorun var lpg ye geçtiğinde stop ediyor.. Ama dikkat ediyorum lpg çok az kalmışken yapıyor bunu normal midir
|
|
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |