![]() |
|
bazı sorunlarım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 14:59 |
|
paspasın altında antifreeze li oldugunu düşündüğüm su var el ile bastırınca baya bi cıkıyo sanki bardak bardak birikmiş. (bugün götürdüm, 300 TL masrafı var dediler yaptırmadım)
![]() ![]() bunun dışında şu işaretli olan rolantide çalışırken 8 çiziyo ama gaz verince düzeliyo. (ilk kalkışta cıyk cıyk diye bi ses gelio, debriyaja basıp vitesi ikiye alıp tekrar bırakırkende aynı ses gelio sebebini anlamadım)
![]() ayrıca bu resimdekileri değiştirmek kaça patlar? (camdaki plastik seyler yıpranmış)
![]() ![]() biraz canımı yakacak olan araç bu
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
tamam ıste sana mesajımda yazdıgım gıbı :(((((((((
cok acık ve net olarak sogutma sıvısından aracın ıcıne kacak var. bunu en kısa surede yaptırmalısın. yoksa ılerıde kokudan duramazsın...
cam ızgaraları pahalıdır muhtemelen. cunku kolay kolay bozulmayan aksamlar. 100-150 lıradan asagı olacagını sanmam... cıkmasınıda bakabılırsın
kayıs olayını yanlıs gormusum duzelteyım. 8 cızıyorsa yerıne oturmamıstır, yerınden cıkmıstır yada kasnak egılmıs olabılır dıyecegım ama onların kasnakları egılecek bır maddeden degıl dıye hatırlıyorum. Düzenleyen cecoli - 13 Nisan 2011 Saat 15:26 |
||
![]() |
||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
|
cevap için teşekkürler cem, yakın zamanda izmire gideceğim gaziemirde forumdan bi arkadaşın pejo servisi varmış ona göstereceğim bakalım neyin arasına ne kadar sıkışmış. :)
bu arada benzin adaptasyon ayarını kaça yapıyolar bilginiz varmı? lpg ayarı için götürdüm benzin adaptasyon ayarı yaptır veya 1000 km benzinde kullan dedi sonra tekrar ayar yapacaklar.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
1. sorun cok buyuk ihtimalle benim de gecen gunlerde yasadigim sorun. Su basliga goz atmani tavsiye ederim. Sonlara dogru nasil cozum buldugumu da yazdim http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11275&KW=paspas+su&title=paspas-altndaki-suyun-kayna 2. sorun ise sanirim kayisi takan usta tam takamamis. Hizalamayi tutturamamis olabilir. |
||
![]() |
||
|
adaptasyon dedıgın senın aracın ıcın gaz kelebegınde olur.
sanıyorum ustanın ıfade etmek ıstedıgı şu olmalı. sanıyorum kı aracın lpg ayarı duzgun olmadıgından yakıt trımlerı ıyıcene bozulmus. bunun duzelmesı ıcın belırlı sure benzınle kullanmanı ıstıyor. bu trım degerlerının duzelmesı bılg ıle olup olmadıgına pek emın degılım. motorlar arasında farklılıklar oluyor. fakat bır yazılım guncellemesı yaptırabılırsen motor ıcınde daha faydalı olabılır. o sekle gore de becerıklı bır usta tarafından ıyı bır ayar yapılırsa cok guzel calısır. ama ustanın becerısı yetersız ıse o zaman duzen tutturamazsın. tabı bu esnada montaj durumunuda gozden gecırmek gerekır. oyle basıt bır olay degıldır lpg ayarı yapmak... Düzenleyen cecoli - 13 Nisan 2011 Saat 15:23 |
||
![]() |
||
|
@kolıva
abıcım arkadasın sorunu dısardan ıcerı gıren su degıl sanıyorum. cunku yesıl renklı sıvı cok net gorunuyor. bence bu antıfreeze...
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Benimki de disaridan iceriye giren su degildi ki. Hic olmadi ![]() ![]() Kalorifer radyatorunun hemen onundeki ek yerinden kaciriyor. Tespit etmesi cok basit orada yazdim. Düzenleyen koliva - 13 Nisan 2011 Saat 15:29 |
||
![]() |
||
|
evet haklıymıssın :))
fakat sızlerde sofor tarafındakı su gıderıne dıkkat edın sonra bsı ın ustune su ınmesın... orada ıcerı su gırebılen bır yer varmıs. sılınkonlayında onlemınızı alın...
|
||
![]() |
||
|
dün gittim hareket halindeyken falan ayar yapmayı denedi usta, ustanın iyi oldugunu düşünüyorum zavoli bayisi ve italyadan gelen bi eleman öğretmiş lpg ayarı yapmayı yanlış hatırlamıyorsam, yüksek yükte fakir karışım hatası veriyordu cihaz ve 1000 km benzin sonrası gel dedi hatta 50 tlye yapıolarmış ben uzun yoldan gittiğim için 40 tl olur dedi 20 sini dün aldı 20 daha 1000 km gidince alacak saolsun iyi birine benziyo umarım o sorunu hallederim ikinci gidişimde.
|
||
![]() |
||
|
sanırım sendeki sorunun aynısı kolıva izmirde pejo servisi muratı aradığımda bana vidalardan falan bahsetti (benim elim yatkın değil bu işlere) hatta ustaya götür beni ara dedi 300 tlyi duyunca fakat ben yok dedim sana geleyim, akhisarda usta falan yok lpg için salihliye araç için izmire gidecem sanırım bundan sonra sağlam yapsınlarda gidip gelmek problem değil.
bu arada o kayış yolda başıma iş açarmı? Düzenleyen helot - 13 Nisan 2011 Saat 15:42 |
||
![]() |
||
|
acabılır. hıc bellı olmaz...
|
||
![]() |
||
|
Sn. helot, su sizmasi olayi icin bisey bilmene ya da el yatkinligina bile gerek yok. Iki vida sokeceksin ve parmagini dedigim yere degdireceksin, eger islaklik varsa ayni sorun ki buyuk ihtimalle aynidir ya da yan taraflarinda bi yerdir. Benim yaptigim sekilde duzeltmek istersen bir miktar beceri isteyebilir cunku alan cok dar orada. Calismak cok mumkun olmuyor. |
||
![]() |
||
|
su olayını hallettik umarım; kalorifer radyatörünün arka tarafı çürümüş değiştirdik. diğer sorunum için usta normal dedi (8 çizen kasnak) ses yapmadığı sürece sorun yokmuş.
|
||
![]() |
||
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
geçmiş olsun usta öle dedi ama dikkat edilmezse çok can sıkıcı bir olay yaşamıştım bundan önceki aracımda yolda giderken birden akü ışığı yandı direksiyon sertleşti felan e5 teyim hemen sağa çekip durdum ama nafile araç hararet yaptı ve hortumlar felan yarıldı Allhtan sağım solum boştu hemen durabildim hızım azdı yoksa motorada zarar veridim sebebi o kayışı tutan kasnağın yerinden çıkması sonucu az kalsın kaza yapacaktım veya motoru yakacaktım.kasnağın vidası gevşemiş yada tam sıkılmamış minicik vida nelere kadir valla Allah korudu kimsenin başna gelmemesi dileğiyle.
|
||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
||
![]() |
||
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
|
|
||
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
||
![]() |
||
HANÇER_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HANÇER_06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
abiler benimde o kayıştan sabahları ilk çalıştırdığımda ses geliyo 10 dk sonra kesiliyor kayışı değiştirsem sesi keser mi bide bu kayışı iyi bi ustada filan mı değiştirmek lazım normal bi usta değiştirse hizalaması filan mı gerekiyo sorun yaratırmı bana?
|
||
![]() |
||
|
ne yazık su sorunu devam ediyor cok can sıkıcı bir durum ya arabanın ici les gibi kokmaya basladı
|
||
![]() |
||
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
|
arkadaşım.. 1 ay önce benim başıma gelen sorun. benim araç 206. bizim usta aracın suyuna full antifiriz koydu. bir gün sonra falan aynı senin olay gibi ayağımın altı su dolu. klima radyatörü gümlemiş. bütün suyu içeri wermiş. değiştirdik iş şimdi de aracı kurutmaya geldi. günlerce kapıları açık bıraktım olmadı. en sonunda kapı fitilini söktüm. paspası çıkardım altındaki senin çektiğin zemin tek parça onuda araladım. en son zeminde 2 parmak kalınlığında kalın bir keçe war. o keçeyi çıkardım sırılsıklam. 1 haftada kuruttum. içinide 1 hafta hawalandırdım temizledim şimdi şükür sorun yok. dediklerimi uygula. olay klima radyatöründen. klima radyatörüde sürücü bölümünde ayağının altında bi yerde yani içerde:@:@
|
||
2003 model 206
|
||
![]() |
||
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
|
radyatörü değiştirdiysen sorun hallolmuştur. dediğim gibi. en dipteki kalın keçeyi çıkarmazsan o orda kurumaz we hep ıslak kalır. onu çıkar kurut
|
||
2003 model 206
|
||
![]() |
||
|
tesekkurler dostum izin gunumde dediklerini uygularım
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |