![]() |
|
en az dediler çok yakıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
aşkın35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 Saat 19:59 |
308 envy 1.6 hdi auto6r aralıkta aldım 170tl mazot aldım 650 km yaptım km de 260krş çok değilmi arkadaşlar sıfır olduğu içinmidir kısa mesafe kullandığım içinmidir çünkü motor ısınmadan işe gitmiş oluyorum 3 km akşamda yine aynı yorumlarınızı bekliyorum ha bu arada bu araç istanbul antalya arası rekor kırmış nasıl olmuş ittirmişlermi :) anlayamadım
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aracınız henüz sıfırsa bu kadar çok yakması gayet normal bide hava şartları ama ilerde hemen hemen yarı yarıya düşeceğinden emin olabilirsiniz şehir içi kullanımıda extra olarak etkiliyor. bunuda göze alın. |
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
şehir içi bu arabaya marsa basarken fazla mazot yer ılk kalkıs v.s v.s seyler hep etkendır bunlara kırmızı ısık rolantı bunlarıda sayarsak :) normaldır bence bırde devırsız kullanıyorsanız aracı o zaman 350 krş bile yakarsınız ben bıle 1.4 hdi de 180 - 200 krşu geciyorum cogu zaman ama babam bındıgınde 110-120krş ancak yakıyor :)
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
aşkın35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
Demircan ağzından bal akıyor umarım dediğin gibidir ben yine yarın servisi arayıp sorucam ordaki cevabıda sizlerle paylaşırım
|
|
![]() |
|
kesinlikle katılıyorum gecen ay 20 liralık mazotla 137 km yol yaptım. bu cumartesi yine 20 lira mazot aldım 50 km de sinyal verdi en fazla 50 km daha gider sonra biter toplam 100 km olucak ama arkadaşımın dediği gibi devirsiz kullandım aynı zamanda kırmızı ışıklar. hava şartları hepsi etken |
|
![]() |
|
abi araç otomatik devirli nasıl kullanabilirimki
|
|
![]() |
|
Hmmm
bunu bilmiyordum... dediğim gibi kardeşim otomatikse sen yinede şehir içi 20 kuruş gözden çıkar motor henüz kendine gelmedi sen kendine boşuna evham yapıyorsun aracın sorunsuz... iler görürsün bak |
|
![]() |
|
auto6r şanzumanın vitesliden daha az yakacağını servis söyledi ama biraz daha bekleyeyim bakalım ne olacak
|
|
![]() |
|
ayagını basılı tutman yeter .. :)) dizel kullanma sanatını bilmek lazım ayağın altında yumurta varmış gibi bas bakalım ne olacak. birde mazota gelen zammı hesaplamak lazım tl bakımından değilde litre bakımından hesaplarsak.
sanırım 50 lt mazot aldın o paraya buda 100 km de 7,6 lt.
o aracın şehir içi yakıtı 4,5 litredir. ama istanbul şartlarında 5 lt kesin
10.000 km den sonra bu değerleri görmeye başlıyacaksın.
|
|
![]() |
|
inşallah bakalım ben izmirdeyim ama trafik istanbulu aratmaz 3 km yol yapmak için 5 adet ışıktan geçiyorum durkalk vs eyvah eyvah alışmışım multijet 140krş a bu ağır geldi :) herhalde 10.000km yapmak için 3000tl felan yakıt parası vericem benzinlimi alsaydık acaba :) teselliniz için teşekkür ederim :)
|
|
![]() |
|
şuan kaç kmdesiniz. bu problem tüm dizellerde oluyor malesef. :(
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
kışın yakıyor maalesef. 3 km dede anca ısınıyor dizel zaten. yakıtımızda pek fark yok sayılır. benimde 5 km le evle iş arası. 1.4 hdi 50 lt ile şehir içi 17" jantla 700-750 km civarı yapıyorum. Seninki normal bence.
|
|
![]() |
|
aspava ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1962 Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2010 Konum: B.paşa kocatepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
slm arkadaşlar bana çok az yakıyor dediler.bende 206+dizel var.araba o bugün yakıt aldım. inanamadım.260tl. yakmış. 2000 2500 devir arası kullanıyorum yeni diye böyle yoksa yandık.
|
|
Allah Sağlık Para Afiyet Versin Amin ASPAVA
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
mesafe kısa havalarda soğuk. doğal olarak yol motoru ısıtmaya çalışırken geçiyor oda zengin karışım yani ısınana kadar yakıtı fazla yakması demek.
Düzenleyen quiet_20 - 18 Ocak 2011 Saat 21:24 |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
normaldir. bu havalarda bütün araçlar böyle yakıyor. |
|
![]() |
|
hakan308 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
hem rodaj donemindesiniz hem kıs aylari hemde kisa mesafede araci kullanmaniz devamli motoru durdurup calistirmaniz cok yakmasinda etkendir
|
|
![]() |
|
308 1,6 hdi 112 hp auto6 yakıt tüketim oranında büyük vaatleri var . arkadaş sitemde haklı 1.4 motordan zamanla az yakacaktır. arkadaşım yeni 110 luk partner aldı. devirli kullanmasına rağmen 5 lt yakıyor. aracı şuan 12000 kmde.
|
|
![]() |
|
g-demir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2010 Konum: İST/Esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 546 |
Yeni diye çok yakıyordur, yoksa o kadar yakıt hakkı değil o motorun. zamanla azalır azalır azalır hissettirmez olur...
|
|
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
|
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
1.4den az yakıcağını zannetmiyorum ama 0.18 civarına inecektir bence yakıtın
|
|
![]() |
|
ekranda yazan toplam km 730 ortalama yakıt 7.7lt ortalama yapılan km 22km toplam aldığım mazot tutarı 220tl aracım çeyrek depoda 1.6 benzinli 308 ler nekadar yakıyor cevap verebilecek arkadaşımız olursa sevinirim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |