![]() |
|
Kasislerde gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 Saat 12:57 |
Merhaba arkadaslar,
Bu problemim arabami aldiktan beridir var. Onemsemedim simdiye kadar ama artik bu sesten kurtulmak istiyorum. Daha isabetli yardimlar alabilmek icin bir video hazirladim. Videonun ilk 1:20 dakikasinda, kamerayi on yolcu koldugunun onundeki paspasin uzerine ileriye koydum. Sonra kameranin yerini degistirdim, bu sefer sofor paspasinin uzerine ayak dayamaliginin oraya koydum ve ayni gittigim yolu geriye dondum.
Dikkatinizi cekmek istedigim bir husus sudur: bu ses sadece ve sadece kasislerden gecerken olusuyor. Videonun 12. ve 17. (videonun geri kalaninda da bolca var) saniyelerinde bu ses cok net duyuluyor. Sesi kameraya cekebilmek icin ozellikle yoldaki rogar kapaklarinin uzerinden gectim ve kaydettim.
Sizce bu sesin nedeni ne olabilir?
Video:
Düzenleyen koliva - 08 Ocak 2011 Saat 13:06 |
|
![]() |
|
reserpin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
videoyu göremedim ben :/
|
|
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
amartisör mü acaba?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
yok ne ustadı aramızda ustad olanlar var ama ne yazık kı o ben değilim,videoyu tam izleyemiyorum işyerindeyim ama usta olan arkadaşlar yardımcı olacaktır |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
sadece kasislerdeyse ve arkadan geliyorsa amortisör takozları vuruyordur ama önden geliyorsa amortisöre ek olarak ön takımlar rotlar vs giriyor ona göre sorun faklı bir boyut kazanır. önce geldiği yeri tespit etmek gerekli |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
arkadan ıhtımalını dusunmedım hıc o zaman takoz hatda torsıyonda olabılır ondense amortısorden on takıma (z rot,tablası vb) kadar durum uzar
|
|
![]() |
|
Arkadan gelmiyor gibi sanki ya. Peki bu sorunun z rottan mi, tabladan mi ya da herhangi baska biseyden oldugunu nasil cozebilirim. Yani soyle bisey var mi, z rottan ise surayi soyle yap yada surdan bi kamera goruntusu al eger soyleyse z rottandir gibi. Ya da baska bisey. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aynı ses bizim 307'de de olmuştu. Z veya T rotili değişmişti hatırladığım kadarıyla. Basit bir işlem, rot balansçıya lok lok vuruyor derseniz direk değiştirir.
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
lastik basıncını 27 yapın bişicği kalmaz =) benimkiler MUHTEŞEM oldu 27 yapınca =) 32 çok sert geliyor bize 27 yapın önleri ve arkaları sakın ayrı ayrı basnçlarda yapmayın çok ZARARLI. ön ve arkadalar AYNI BASINÇTA olması şart ! en konforlusu 27. çukurları çok tatlı geçiyor hem amortisör kesiyor hem lastikler görevlerini yapıyor. TAVSİYEM
|
|
![]() |
|
Peki o zaman lastik yanaklari asinmiyor mu? Benim bildigim lastiklere zarari var dusuk basincin.
Siz on lastiklerin havasiyla arka lastiklerin havasini ayni yani 27 mi yaptiniz?
|
|
![]() |
|
LASTIK HAVALARINI DUSURMEK COK HATALI BIR UYGULAMADIR. ASLA BOYLE BIRSEY YAPMAYINNNNNNNN. KAZAYA DAVETIYE CIKARIRSINIZ. UNUTMAMALIYIZ KI HAYATIMIZ LASTIGE BAGLIDIR. BUNDAN DOLAYI LASTIK HAVALARI COK BUYUK ONEM ARZEDER
megane kardesım yaptıgın cok yanlıs bır uygulama. sakın bır daha kımseye tavsıye etmeee lutfen...
arkadaslar lastık havası az olursa arac ne vırajda tutunur ne frende durur ne de anı dıreksıyon hareketlerıne tepkı verır. hemde arac cok yakıt tuketır veee lastıkler duzensız asınırrr...
fabrıka aracın agırlıgına uygun sekılde sıze ne kadar hava basmanız gerektıgını soyluyor zatennn...
amac konforsa o zaman yumusak suspansıyonlu arac alacaksınız. 307 sert suspansıyonlu ve dogal olarak konforu az olan bır aractır. suspansıyonun sert olması guvenlı yol tutus ıcındır... Düzenleyen cecoli - 08 Ocak 2011 Saat 23:45 |
|
![]() |
|
kolıva kardesım acaba senın salıncak burcların bosalmıs olmasın. sonuc olarak bu dedıgın ses onden gelıyorsa on takımı bır kontrol ettır ıstersen...
benımde daha cok sagdan olmakla beraber her ıkı salıncagımında arka burcu yıpranmıs. bundan dolayı hafıf bır lık lık yapıyor. ama cok asırı olmadıgı ıcın onumuzdekı zamanda degıstırmeyı dusunuyorum...
tabı kı bu bahsettıgın ses farklı yerlerdende olabılır...
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
İlk önce askı rotlarına baktırmalısınız dha sonra rotiller daha sonra direksiyon kutusu ve hala problem çözülmez ise amortisör takozlarına ve traversin bağlandığı civataları kontrol ettirmelisiniz
|
|
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
bilmem benim hoşuma gitmişti :) tmm yarın düzeltirim kaç yapim 32 kafimi ? Bu arada Teşekkürler ;)
|
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Efe hocam, yolladığım özel mesajımla da ilgilenirseniz sevinirim |
|
![]() |
|
LASTIGI INDIRMEK COK BUYUK BIR TEKNIK HATADIR... LASTIK HAVALARI HAFTADA BIR SOGUKKEN KONTROL EDILMELIDIR.
lastık havasını hıc kımseye sormaya gerek yok. tahmınımce aracın sofor kapısının ıcınde bır stıcker olması lazım. orada kac sısırmen gerektıgı yazıyor. orada da yoksa aracın kılavuzunda yazar...
lastık hava basıncı bar olarak yazıyorsa 14.5 ıle carpılırsa psi degerıne ulasılır...
psı dedıgımız bırım hava saatınde 30, 32 gıbı gordugumuz rakamın bırımıdır...
|
|
![]() |
|
Tum bu cevaplardan anladigim kadariyla: Sen elleme bi tarafina. Git tamirciye goster yapsin
![]() Sadece ogrenmek icin soruyorum bisey yapacagimdan degil. Ustaya gittigimde, aski rotlarini nasil kontrol ediyor? Ya da rotilleri ya da direksiyon kutusunu veya takozlari? Düzenleyen koliva - 09 Ocak 2011 Saat 08:59 |
|
![]() |
|
ben geçen z rot değiştirdim 10 dk sürdü. 206ım için parça 15 işcilik 10 lira tutdu şimdi mis :))
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |