![]() |
|
Yağmur Sensörü Hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ocelot ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2009 Saat 21:10 |
Haşim abi önerin için teşekkürler. Bugün başka bir sebepten dolayı gittiğim tamircide yapıştırdılar. Ne kullandıklarını bilmiyorum açıkçası, benim için düşüp durmaması önemliydi zaten :)
|
|
2002 307 XT 1.6 & BMD lpg
|
|
![]() |
|
ozaannn ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 721 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar dikiz aynasının arkasında siyah zeminde yağmur sensörünün alıcısı benimkide dönüşlerde çok hızlı çalışmaya başlıyor.
|
|
ozaann
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Cavaplar için teşekkürler. Yağmur sensörü tam olarak nerede arkadaşlar. Dikiz Aynasının tam ön tarafında siyah zeminde Led lamba gibi birşey var o mu acaba?
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çabuk kuruyan Epoxy kullanmalısın. kutu fiyatı biraz pahalı olur tek kullanım için değmez. en son 60 $ gibi bir rakamdı sanırım. ama tüm oto camcılarında bulunur bu yapıştırıcı. 5- 10 TL'ye işini hallettirebilirsin.
|
|
![]() |
|
ocelot ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Selamlar...Tam da bununla ilgili soru soracaktım ben de, yeni başlık açmayım dedim. Benim yağmur sensörünü ve kablolarını içine alan plastik parça düşüyor. Onu herhangi bir yapıştırıcı ile tuttursam olur mu, ne dersiniz?
|
|
2002 307 XT 1.6 & BMD lpg
|
|
![]() |
|
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
sensörün üstünü ve camı temizleyin. bazen torpido bakım ürünlerinden kaynaklı benzer sorunlar oluşabilir
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
![]() |
|
kamilgulcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kamilgulcan
camda sensorun oldugu kısmı inceleyin bence..o kısımda camda çizik yada herhangi şeffaf bir leke (yağ,ağaç reçinesi vs.) sebep olabilir diye düşünüyorum..
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Tükürük gelse dahi çalışıyor... ilginç bi sensör.... |
|
![]() |
|
İsmailAteş ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
Sanırım yağmur sensörünüz yanlış çalışıyor.
Bu sensör iki kısımdan oluşur ilk kısım cama bizim göremeyeceğimiz bir ışık gönderir,diğer kısım ise bu ışığı alır kırılmasını ölçer ve bu kırılmaya göre yağan yağmuru hesaplayıp durumuna göre sileceklere hız bilgisi gider.Çalışma mantığı bildiğim kadarıyla bu şekilde.
|
|
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|
![]() |
|
kamilgulcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kamilgulcan
bildiğim kadarıyla sensorun uzerıne düşen damlaların prızmatık olarak ışıgı kırmasını algılayarak çalışıyor...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
arkadaşlar;
yağmur sensörünün çalışma prensibi nedir. ben bir türlü anlamadım. yağmur yağınca silmeye başlıyor ancak; çok az yağmurda yağsa da en hızlı devirde siliyor orta devirde çok nadir siliyor. genelde en hızlıda. yağmur durunca kuru kuruya silmeye baya bi süre daha devam ediyor sonra duruyor. acaba problemli mi yoksa herkesinki böylemidir.? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |