Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Rfk
1. Vites
P.T. Demirbaş
Durum: Aktif Değil
|
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 Saat 15:56 |
hasimayaz Yazdı:
Sitemiz bir forum sitesi olum yada olumsuz her türlü fikire saygı göstermek gerekir. amacımız seviyeli bir şekilde tartışarak en mantıklı sonuca ulaşmaktır.
Şahsım adıma stock bir araçta chip tuningi sakıncalı buluyorum. Her araç arge aşamasında ciddi testler ve hesaplamalara tabi tutulur.Maliyet, kullanım şartları, üretim sandartları, müşteri talepleri vs.. bunların hepsi ciddi istatistik değişkenleridir. Bu veriler sonucunda üretim aşamalarından tutunda araçta kullanılan kimyasallar ve tasarımlar şekil alır.
Üretici firma yazı turaya mahal vermeksizin optimum sonucu alabileceği sonuç için çalışır. Aracınızdaki hiçbir stock parçayı iyileştirmeden chip değerleri ile oynamak işi şansa bırakmaktır. Chip üzerinde değiştireceğiniz her değerin etkileyeceği parçaları iyi düşünmelisiniz.
Sonuç olarak öncelikle mekanik tuning daha sonra elinizdeki envantere göre chip tuning. |
haşim abi bi tip kişileri bu türkiyede elemezsek modifiye olarak hiç bir zaman ilerliyemeyiz..
|
Aşıksan vur saza,şöförsen bas gaza :)
|
 |
demet
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 Saat 10:41 |
emin_usta Yazdı:
rfk_34 Yazdı:
beyler yanlış anlamayında 1.4 motorlarını yormayın..bu motorlara chip yapan ustanında ustalığından şüphe duyarım aldığı parayı boğazından geçirebiliyormu??? 1.4 motor artı dizel ne yapabilcenki ferrariyemi kafa tutucan madem hızlı olsun diyosun git ozaman rc felan al 1.4 motoru çok kurcalarsan kucağa alırsın sonra "ben napcam para yok" hiç üzülmüyorum aksine müstak... aslında demek istediğim türkiyede bilinçli modifiye yok..millet ne paralar harcıyor ne ölçümler yapıyor arabasının motoruna ondan sonra yüklüyor... bence motorun neyse sınıfını bilip ona göre dawranmalıyız...
|
rfk34 ...(kimseden tek kuruş almadım,ayrıca ben amatörlerle değil profesyonellerle çalışıyorum.chip firmam Almanyada senelerin firması..ve xusura bakma o firma heralde senden benden ÇOOOK daha bilgili) bilmediğin çok şey var..chip yakıt miktarını arttımak veya motora eksta yük uygulamak değil.detayları nette biraz araştırsan görürsün.burada sana ahkam kesecek veya iş öğretecek değilim,ama yazdıkların çok sinirimi bozdu..sırf millete bir faydamız olsun diye buraya üye olmuştum..ama senin bu laflar bir - iki günlük mazime çok dokundu..Yurt dışında tuningin ne olduğunu "daha doğrusu" kelime manasının "ayarlamak" olduğunu bilen ve yaptıran çok ciddi firmalar var..bir araştır istersen..super chips,revo flash vb...bunlar 1.0 benzinli araca bile tuning yapıyor.veya şöyle anlatayım.3 tane arabam var.ve bunlarda 2 senedir tuning var..birisi 1.3 multijet.diğerleri pejo ve ford diesel..hiç birinde hiç bir şey olmadı..5 sene önce yaptığım araç sahipleri ile hala görüşüyorum..bu güne kadar 200 ün üzerinde araç yaptırdım.birisinde bile sorun olmadı..
neyse burada bunları yazıpta ............
boşveeeer...Demet hanım bu forumdan gelen ilk ve son müşterim olacak.Ondan da ücret almayacağım..boğazıma moğazıma takılır..bir daha da buraya girip zamanımı boşuna harcamayayım..
herkese eywallah..
|
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 Saat 10:51 |
kann87 Yazdı:
emrahın makına sıtenın en hızlı makınası 500+ hp dıolar :D
|
moruk forumda bı tek mıragın araba yı yemedım uzmıyım dıye caktırma soleme 500 hp felan
|
 |
demet
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 Saat 10:52 |
Sayın "rfk_34" kimse benim arabama zorla gelin size chip&tuning yapalım demedi ben uzun zamandır aracımdaki performans düşüklüğünden şikayetçiydim çok şükür forum sayesinde emin usta ile tanıştım ve bu sorunu hallettim üstelik forumdan ötürü bir kuruş para almadı :) söz vermişti sözünü tuttu. Performans alınmayan araçlar zaten 1.4 altı olan araçlardır :) genelde kullananlar bilir araba gitmiyor işte. Benim arabam chip tuningden sonra ferrari olacak demedim, Emin ustada arabanızı ferrari yapıcam demedi ben istediğim performansı aldım işlemden de gayet memnunum 3 gündür arabamda chip tuning var. Bu olaydan sonra bir mucize beklemiyorduk zaten. Ayrıca arabamı değiştirip değiştirmemek kararı bana ait, :) ben arabamdan şikayetçi değilim ki, şimdi tam istediğim gibi oldu zaten :) Arkadaşlar ben yarışlara katılmıycam :) sadece kendi çapımda aracımda performans için bişeyler yaptırdım, istediğim de oldu şimdi gayet mutluyum :)
Düzenleyen demet - 14 Eylül 2009 Saat 10:58
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 Saat 10:54 |
pekı demet ne kadar bır artıs oldu tork ve hp de ?
Düzenleyen EmRaH - 14 Eylül 2009 Saat 11:04
|
 |
demet
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 Saat 11:02 |
Murat Yazdı:
Duygularıma tercüman olmuşsun abi. Harfi harfine katılıyorum yazına.
|
|
 |
demet
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 Saat 11:06 |
haruncoskun Yazdı:
entel Yazdı:
Sevgili Emin_usTa rumuzlu arkadaşımız Ustamız..
1.PeugeotTurkey forumları varolduğu günden beri bünyesine değişik insanları katıp paylaşıma,öğretmeye,dost olmayı amaç edinip saygı ve sevgi kavramlarını hayatta tutmaya çalışan güzide bir Forumdur.
2.Sizin gibi forumumuza birçok Usta,birçok meslek dalından farklı insan grupları üye olmuştur..
3.Forumumuzda birden fazla rumuz alıp da kendi firmasını tanıtan , bedavaya reklamını yapan art niyetli insanlar da olmuştur zamanında..
4.internet aleminde bulunulan mekanda sizleri herzaman övecek insanların olmayacağını,tabir-i Caiz ise pohpohlamayacağını,yeri ve zamanı geldiğinde sizi eleştirebilecek insanların olma ihtimalini aklınızda tutmalısınız..
5.Eğer siz buraya çıkarsız bir duruşla geldiyseniz ve de karakteriniz sağlam bir insan iseniz zaten söylenilen şeylerin moralinizi bozmaması gerektiğini bu durumu olgunlukla karşılayıp anlamalısınız..
6.Forumdaki insanlardan sizden faydalanmak isteyen güzel anlamda(müspet) insanlar olabileceğinden siz çizginizden vazgeçmemeli hayatla ve sanal ortamla irtibatınızı korumalısınız..
7.PeugeotTurkey forumları birbirinden farklı meslek grubundaki , yaş farkındaki , siyasi kimlik farklılıklarındaki,değişik dil ve dinlerdeki insanları bir çatı altına toplayan; amacı safi dostluk ve paylaşım,bilgilendirme,saygı ve sevgiyi koruma olan bir mekandır..
8.Forumda ya da diğerlerinde bu tür davranışları olabilme ihtimalleri çok yüksek olduğundan size nacizane tavsiyem şahsım adına(sanıyorum benim gibi düşünen insan sayısı da bir hayli fazladır) bu tür olaylar sizlerin moralini bozmasın..Biz şahıslara ya da gruplara yönelik bir tavır ya da yayın yapan kuruluş değiliz..(Yönetici arkadaşların affına sığınıyorum zira yönetimde gördüğüm için kendimi,yetki verilmese bile ben bu aileyi benimsemiş birisiyim manevi anlamda)
9.Bu maddeler halinde yazdığım satırları zaman ayırıp okursanız bizimle olmaya devam ederseniz zaten ne kadar iyi bir iş yaptığınızı ilerleyen zamanlarda göreceksiniz..iyi forumlar..
|

|
|
 |
GökhaN
YÖNETİCİ
KURUCU / ID=1
|
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 Saat 11:08 |
Konu Kilit çok uzatmanın anlamı yok yapanada yaptıranada hayırlı olsun.
|
106->206->208->207->301->308->3008-> C4XPeugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
|
 |