Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Benzin mi ? Dizel mi ? Lpg mi ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Benzin mi ? Dizel mi ? Lpg mi ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Anket Sorusu: Benzin mi ? Dizel mi ? Lpg mi ?
Anket Seç Oylar Anket İstatistikleri
9 [30.00%]
18 [60.00%]
3 [10.00%]
Bu ankete oy veremezsiniz

Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Benzin mi ? Dizel mi ? Lpg mi ?
    Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 Saat 23:09
değerli peugeotturkey üyeleri,

hangi tür araçları tercih ediyorsunuz veya tercih etmek istiyorsunuz sebepleri nelerdir ?
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
taylan43 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı taylan43 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 Saat 23:15
206 dizelden cok memnundum, şimdi 308 (110hp) dizel aldım ve mükemmel Smile
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 Saat 23:18
dizel'den çok memnunum hem çok az yakıyor hemde gıdıyor 110 ps =))

lpg bılemıyorum ısınamadım dun yıne haberlerde ızledım gıden araba alev almıs lpg takılıymıs urpertıcı bı olay :S

benzın zaten ucuk hıc yaklasılmıyor ..

dızel dızel dızel :)
Yukarı Dön
Evrevren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Evrevren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 Saat 23:37
mümkün olduğunca benzinli
dizel araç istediği kadar kuvvetli olsun ciddi güçlü dizel araçları daha önce kullanmama rağmen benzinli bir aracın tadını zevkini verebilmesi uzun bi zaman boyunca tamamen imkansız
ama TR şartları malum dizelin mantıklı olduğu apaçık belli
elbette dizel alınır alabilirimde ama anca istemeye istemeye ..
Yukarı Dön
ocelot Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ocelot Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 Saat 23:46
LPG dedim ben;
mesela sıfır araba alsam lpg taktırmam belli bir süre. ama belli bir yaşa geldikten sonra avantajlı birşey. öncelikle işini bilen bir yerde taktırırsanız sorunlu birşey olmaz. herşeyde olduğu gibi lpgde de teknoloji ilerliyor (gaz kaçağı olunca gazı kesme vs).  fiyat avantajı zaten malum, benzinin yarısı.
son olarak da etrafta bu kadar radar varken zaten hız yapamayacaksam performansın biraz düşmesi o kadar da sorun değil :)
2002 307 XT 1.6 & BMD lpg
Yukarı Dön
okanurun Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okanurun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 00:13
Türkiye sınırları içinde ne kadar saçmada olsa benzin.

dizel alınan arabaları 1-2 sene sonra ford transit modunda (ses bakımından) görmektense benzin :)

bugüne kadar hiç dizel aracımız olmadı.

ancak bugün benzin fiyatı 3.25'e dayanınca direktmen lpg düşünüo insan
LOL
2009 Pug 308 - 1.6 120 hp..
2008 Toyota Land Cruiser - Prado
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 00:14
egzoz sesine alısan az gezene benzinli bence. tasarruf edip gezmek isteyenede dizel.

ama hala ben karar veremedim. Confused

Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 00:22
Normalde direk "benzinli" demek isterdim, Hem performans hem de zevki açısından. (ses olayı da cabası) Ama Türkiye şartlarında -maalesef- dizel demek farz oluyor. Daha az yakması, gitmesi vs de hesaba katılırsa... En büyük dezavantajı masraf konusunda çıksa da...
Lpg'ye ne kadar avantajlı da olsa sıcak bakmıyorum.
Şu an 1.4 hdi aracım var, benzinli kadar tatlı gelmiyor bana (cüzdanıma daha uygun geliyor olsa da...) 
Doktorlar da modifiye sever... :)
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 10:16
Dizel motorlar hakkında şehir efsaneleri :

1. Dizel araba benzine göre pahalı alırken kazık yersiniz.

her arabanın piyasası belli pahalı aldığınız arabayı pahalı satarsınız, zarar bunun neresinde??

2. Dizel arabanın bakımı masraflı.

Mazot filtresi:45 TL, Yağ filtresi : 15 TL, Polen filtresi : 10 TL, Hava Filtresi : 15 TL, Yağ : 45 TL benzinliye göre daha pahalı olan bir bakım malzemesi yok?

3. Dizelde bi turbo giderse bittin demektir.

Turbo öyle ha deyince gidecek bir parça değil. Bunu söyleyen arkadaş kaç tane turbo kırmış dizel araç görmüş. Artı piyasada artık bir sürü yan sanayi turbo ve turbo tamircisi var. 500 - 600 TL ye HDI turbosu satılıyor.

4. Dizel araba 100.000 den sonra motor ister.

206 dan önceki arabam 2000 Vectra DTI'ı 270.000 km. de verdim ve halen saat gibiydi. Alan kişi motor ustasına götürdü bir tane sıkıntı çıkmadı ve alan kişi arabayı şu anda 310.000 e getirmiş hiç bir masraf çıkarmamış. Kendi aracım 206HDI 160.000 de ve motorla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Bir arkadaşımda 206 HDI 220.000 km. de sorunsuz aracına biniyor.

5. Dizel araç gürültülü çalışır kafa yorar.

Yeni teknoloji dizellerde artık ses sıkıntısı giderek daha güzel bir hal alıyor. Eğer aldığınız küçük sınıf bir otomobil ise inanın benzinide en az dizeli kadar gürültülüdür.

6. Dizel araba soğuk havada çalışmakta sıkıntı çıkarır.

Yeni teknoloji dizellerde kullanılan kızdırma bujileri eskilere oranla çok güçlü. -10 derecede en fazla 2 nci marşta aracınız çalışır. + yakıt depoları özel olarak izole edilmiştir. Yakıt borusu öel radyatöre sahiptir. Sıcaklıkla ilgili sıkıntınız olmaz.

7. Dizel arabaya bir kötü mazot gelirse motor biter. Yakıtla ilgili sıkıntı çok çıkar.

Mazot filtresi benzin filtresine göre daha komplikedir. kendi su ayrıştırıcısı, sensörü ve hava basınç kontrol çıkışı vardır. yakıtla ilgili en fazla sıkıntınız depodaki kötü yakıtı bitirip filtreyi değiştirmek olacaktır.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 10:20
aynen katılıyorum abı bılmeyenler bu konuda boş boş konusuyor ıste :)))))
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 13:58
Bilgilendirme için teşekkürler Hasim Bey, benim de kafamdaki sorulara cevap oldu bunlar.
Gönül rahatlığıyla dizelimle yollara devam edebilirim artık :)
Yukarı Dön
TOLGA Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı TOLGA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 16:48

bir lpg kullanıcısı olarak çok memnunum, çok az yakıyor,

bu güne kadarda lpg konusunda hiç bir sorun yaşamadım,
performansıda öyle hissedilecek derecede aşırı bir şekilde düşürmüyor,
istediğim zaman seyir halındeyken bile tek bir düğmeye basarak benzine, yada benzinden gaza geciyor olabilmekde ayrı bir keyif bence,
kim ne derse desin dizel araç bir kez aldım kullandım bir dahada asla almam, içeri ses vermesede dışardan traktör sesi gene aynı :) ( kızmayın dizelci dostlar)
hem egzoz sesinde vazgeçemem ben Big smile
KADIN DEDİĞİN,
İSTANBUL GİBİ OLMALI,
FETHİ ZOR,
SAHİBİ TEK...
Yukarı Dön
Doktor Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
DOKTOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Doktor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 Saat 16:54
Adrenalin kardeş, ben benzinde ve lpg de kullanırken performansın farkını defalarca yaşadım.
Yine de görecedir bütün zevkler ...
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 10:02
günceldir. Düşünceleri almaya devam edelim.

Yukarı Dön
CIHANGIR_DONMEZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı CIHANGIR_DONMEZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 10:08
babam benzinci açamayacağına göre dızelll ama elde yapılmıs yada sevdınız satamayacagınız bır aracınız varsa lpg ozaman
Yukarı Dön
HakanGokdemir Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HakanGokdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 11:37

Ben Benzin/LPG diyorum...

Hem ekonomik, hem performans, hem spor ses(air intrake kit, performans egsoz), ne şekilde kullanmak isterseniz canınız benzinlimi kullanmak istedi al benzine gazla yada al LPG ye ekonomik moda geç.
Eğer LPG sistemi kaliteli bir marka ve iyi bir ustaya yaptırıldıyda sorunsuz binersiniz aracınıza, performansı etkilediği ile ilgili söylentilere gelince, teorik olarak %3 bir performans kaybı yaşayacaksınız ama uygulamada bence +10 bir performans neden mi; ayağınızın altındaki yumurtayı almış oluyorsunuz dolayısıyla yumurtayı kırmamak gibi bir derdiniz yok gazla gitsin al sana +10 hp...LOL
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...
Yukarı Dön
ErkanKurnaz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErkanKurnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 14:48

abiler ben hepsini kullandım. hepsiyle ilgili bir kelime söyleyeyim. benzin =temiz, lpg= ayar tutmaz, dizel = MÜTHİŞ.  HER TÜRLÜ BEN DİZEL DERİM ABİCİM:))

Düzenleyen ekurnaz - 28 Temmuz 2009 Saat 14:53
Erkan KURNAZ

1982/ERZURUM

0 RH +

NİLÜFER/BURSA
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HakanGokdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 15:40
Ayar tutmaz derken abi sıralı sisstem LPG de eğer ustan ve marka kaliteli ise öyle bir ayar tutuyor ki valla 25.000 km yaptım bakımdan bakıma gittim.zaten kontrol amaçlı  pc de kalibrasyonunu yapıyorlar o zaman da...
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Yukarı Dön
ErkanKurnaz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErkanKurnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 15:47
haklı da olabilirsin abi . ama benim lpg den anam  ağladı. ya benzinin düzenini tutturuyolar lpg tutmuyor yada lpg oluyor benzin saçmalıyor. bi defa gaz kaçağı oldu Allah tan araba yürümüyodu, ondan beri hep koklayarak araba kullandım. Oyüzden lpg ye pek ısınamıyorum artık
Erkan KURNAZ

1982/ERZURUM

0 RH +

NİLÜFER/BURSA
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HakanGokdemir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 15:55
İşte üstüne basarak söylediğim İYİ USTA İYİ MARKA burada önemli dostum...
Bu ikliyi tutturman gerekli ki öncelik USTA...
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7377 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 490 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 618 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 374 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5178 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 614 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 402 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 692 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 265 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 568 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2306 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5658 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4908 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2084 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2236 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37429 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English