![]() |
|
Benzin mi ? Dizel mi ? Lpg mi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 Saat 23:09 |
değerli peugeotturkey üyeleri,
hangi tür araçları tercih ediyorsunuz veya tercih etmek istiyorsunuz sebepleri nelerdir ? |
|
![]() |
|
taylan43 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2008 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
206 dizelden cok memnundum, şimdi 308 (110hp) dizel aldım ve mükemmel
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
dizel'den çok memnunum hem çok az yakıyor hemde gıdıyor 110 ps =))
lpg bılemıyorum ısınamadım dun yıne haberlerde ızledım gıden araba alev almıs lpg takılıymıs urpertıcı bı olay :S benzın zaten ucuk hıc yaklasılmıyor .. dızel dızel dızel :) |
|
![]() |
|
Evrevren ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
mümkün olduğunca benzinli
dizel araç istediği kadar kuvvetli olsun ciddi güçlü dizel araçları daha önce kullanmama rağmen benzinli bir aracın tadını zevkini verebilmesi uzun bi zaman boyunca tamamen imkansız
ama TR şartları malum dizelin mantıklı olduğu apaçık belli
elbette dizel alınır alabilirimde ama anca istemeye istemeye ..
|
|
![]() |
|
ocelot ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
LPG dedim ben;
mesela sıfır araba alsam lpg taktırmam belli bir süre. ama belli bir yaşa geldikten sonra avantajlı birşey. öncelikle işini bilen bir yerde taktırırsanız sorunlu birşey olmaz. herşeyde olduğu gibi lpgde de teknoloji ilerliyor (gaz kaçağı olunca gazı kesme vs). fiyat avantajı zaten malum, benzinin yarısı.
son olarak da etrafta bu kadar radar varken zaten hız yapamayacaksam performansın biraz düşmesi o kadar da sorun değil :)
|
|
2002 307 XT 1.6 & BMD lpg
|
|
![]() |
|
okanurun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2009 Konum: Kartal/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Türkiye sınırları içinde ne kadar saçmada olsa benzin.
dizel alınan arabaları 1-2 sene sonra ford transit modunda (ses bakımından) görmektense benzin :) bugüne kadar hiç dizel aracımız olmadı. ancak bugün benzin fiyatı 3.25'e dayanınca direktmen lpg düşünüo insan ![]() |
|
2009 Pug 308 - 1.6 120 hp..
2008 Toyota Land Cruiser - Prado |
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
egzoz sesine alısan az gezene benzinli bence. tasarruf edip gezmek isteyenede dizel.
ama hala ben karar veremedim. ![]() |
|
![]() |
|
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Normalde direk "benzinli" demek isterdim, Hem performans hem de zevki açısından. (ses olayı da cabası) Ama Türkiye şartlarında -maalesef- dizel demek farz oluyor. Daha az yakması, gitmesi vs de hesaba katılırsa... En büyük dezavantajı masraf konusunda çıksa da...
Lpg'ye ne kadar avantajlı da olsa sıcak bakmıyorum. Şu an 1.4 hdi aracım var, benzinli kadar tatlı gelmiyor bana (cüzdanıma daha uygun geliyor olsa da...)
|
|
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizel motorlar hakkında şehir efsaneleri :
1. Dizel araba benzine göre pahalı alırken kazık yersiniz.
her arabanın piyasası belli pahalı aldığınız arabayı pahalı satarsınız, zarar bunun neresinde??
2. Dizel arabanın bakımı masraflı.
Mazot filtresi:45 TL, Yağ filtresi : 15 TL, Polen filtresi : 10 TL, Hava Filtresi : 15 TL, Yağ : 45 TL benzinliye göre daha pahalı olan bir bakım malzemesi yok?
3. Dizelde bi turbo giderse bittin demektir.
Turbo öyle ha deyince gidecek bir parça değil. Bunu söyleyen arkadaş kaç tane turbo kırmış dizel araç görmüş. Artı piyasada artık bir sürü yan sanayi turbo ve turbo tamircisi var. 500 - 600 TL ye HDI turbosu satılıyor.
4. Dizel araba 100.000 den sonra motor ister.
206 dan önceki arabam 2000 Vectra DTI'ı 270.000 km. de verdim ve halen saat gibiydi. Alan kişi motor ustasına götürdü bir tane sıkıntı çıkmadı ve alan kişi arabayı şu anda 310.000 e getirmiş hiç bir masraf çıkarmamış. Kendi aracım 206HDI 160.000 de ve motorla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Bir arkadaşımda 206 HDI 220.000 km. de sorunsuz aracına biniyor.
5. Dizel araç gürültülü çalışır kafa yorar.
Yeni teknoloji dizellerde artık ses sıkıntısı giderek daha güzel bir hal alıyor. Eğer aldığınız küçük sınıf bir otomobil ise inanın benzinide en az dizeli kadar gürültülüdür.
6. Dizel araba soğuk havada çalışmakta sıkıntı çıkarır.
Yeni teknoloji dizellerde kullanılan kızdırma bujileri eskilere oranla çok güçlü. -10 derecede en fazla 2 nci marşta aracınız çalışır. + yakıt depoları özel olarak izole edilmiştir. Yakıt borusu öel radyatöre sahiptir. Sıcaklıkla ilgili sıkıntınız olmaz.
7. Dizel arabaya bir kötü mazot gelirse motor biter. Yakıtla ilgili sıkıntı çok çıkar.
Mazot filtresi benzin filtresine göre daha komplikedir. kendi su ayrıştırıcısı, sensörü ve hava basınç kontrol çıkışı vardır. yakıtla ilgili en fazla sıkıntınız depodaki kötü yakıtı bitirip filtreyi değiştirmek olacaktır.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
aynen katılıyorum abı bılmeyenler bu konuda boş boş konusuyor ıste :)))))
|
|
![]() |
|
Doktor ![]() 2. Vites ![]() ![]() DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Bilgilendirme için teşekkürler Hasim Bey, benim de kafamdaki sorulara cevap oldu bunlar.
Gönül rahatlığıyla dizelimle yollara devam edebilirim artık :)
|
|
|
|
![]() |
|
TOLGA ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Temmuz 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1093 |
bir lpg kullanıcısı olarak çok memnunum, çok az yakıyor, bu güne kadarda lpg konusunda hiç bir sorun yaşamadım,
performansıda öyle hissedilecek derecede aşırı bir şekilde düşürmüyor,
istediğim zaman seyir halındeyken bile tek bir düğmeye basarak benzine, yada benzinden gaza geciyor olabilmekde ayrı bir keyif bence,
kim ne derse desin dizel araç bir kez aldım kullandım bir dahada asla almam, içeri ses vermesede dışardan traktör sesi gene aynı :) ( kızmayın dizelci dostlar)
hem egzoz sesinde vazgeçemem ben
![]() |
|
KADIN DEDİĞİN,
İSTANBUL GİBİ OLMALI, FETHİ ZOR, SAHİBİ TEK... |
|
![]() |
|
Adrenalin kardeş, ben benzinde ve lpg de kullanırken performansın farkını defalarca yaşadım.
Yine de görecedir bütün zevkler ...
|
|
|
|
![]() |
|
günceldir. Düşünceleri almaya devam edelim.
|
|
![]() |
|
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
babam benzinci açamayacağına göre dızelll ama elde yapılmıs yada sevdınız satamayacagınız bır aracınız varsa lpg ozaman
|
|
![]() |
|
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
Ben Benzin/LPG diyorum... Hem ekonomik, hem performans, hem spor ses(air intrake kit, performans egsoz), ne şekilde kullanmak isterseniz canınız benzinlimi kullanmak istedi al benzine gazla yada al LPG ye ekonomik moda geç.
Eğer LPG sistemi kaliteli bir marka ve iyi bir ustaya yaptırıldıyda sorunsuz binersiniz aracınıza, performansı etkilediği ile ilgili söylentilere gelince, teorik olarak %3 bir performans kaybı yaşayacaksınız ama uygulamada bence +10 bir performans neden mi; ayağınızın altındaki yumurtayı almış oluyorsunuz dolayısıyla yumurtayı kırmamak gibi bir derdiniz yok gazla gitsin al sana +10 hp...
![]() |
|
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|
![]() |
|
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
abiler ben hepsini kullandım. hepsiyle ilgili bir kelime söyleyeyim. benzin =temiz, lpg= ayar tutmaz, dizel = MÜTHİŞ. HER TÜRLÜ BEN DİZEL DERİM ABİCİM:)) Düzenleyen ekurnaz - 28 Temmuz 2009 Saat 14:53 |
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
![]() |
|
HakanGokdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
Ayar tutmaz derken abi sıralı sisstem LPG de eğer ustan ve marka kaliteli ise öyle bir ayar tutuyor ki valla 25.000 km yaptım bakımdan bakıma gittim.zaten kontrol amaçlı pc de kalibrasyonunu yapıyorlar o zaman da...
|
|
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|
![]() |
|
ErkanKurnaz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
haklı da olabilirsin abi . ama benim lpg den anam ağladı. ya benzinin düzenini tutturuyolar lpg tutmuyor yada lpg oluyor benzin saçmalıyor. bi defa gaz kaçağı oldu Allah tan araba yürümüyodu, ondan beri hep koklayarak araba kullandım. Oyüzden lpg ye pek ısınamıyorum artık
|
|
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
İşte üstüne basarak söylediğim İYİ USTA İYİ MARKA burada önemli dostum...
Bu ikliyi tutturman gerekli ki öncelik USTA...
|
|
Hakan GÖKDEMİR
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |