![]() |
|
mazot filtresi ikazi yardim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 Saat 22:26 |
arkadaslar bi kac gundur aracimin ekraninda "unblock gasoil filter" turkcesi "mazot filtresi kaldirildi" yaziyor sorun neden olabilir bileniniz veya boyle bi olayla karsilasaniniz varmi
ve bazen araci calistirirken butun gostergeler dusup kalkiyor isikli goztergeler sonup yaniyor sanki kontakta elektirigi keren biseyler var bu konudaki yorumlarinizida yazabilirsiniz simdiden hepinize tesekkur ederim arac 206 hdi 1.6 s16 |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
marşa basarken göstergeler küt diye vuruyor ve düşüp kalkıyorsa bu HDI ların aküsü azaldığındaki kronik sorun. Öncelikle aküyü ölçtürün.
Mazot filtresinin üstünde bir sensör var. Büyük ihtimalle hatayı bu sensör gönderiyor. Filtreyi değiştirip aracı bilgisayara bağlatmak en sağlıklısı.
Düzenleyen hasimayaz - 16 Temmuz 2009 Saat 23:05 |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen anlattigin gibi oluyor kardes marsa basarken gostergeler kut diye vuruyor ikaz lambalari gidip geliyor aciklaman icin tesekkurler |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
simdide EFF DESENCRASSEMENT DU FILTRE DIESEL FAP diye uyari vermeye basladi
bu arizayla karsilasaniniz varmi ? elektironik uzerine pejodan kotusu yok bunu anlamis bulunmaktayim |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Biraz absürt bir soru olacak ama, senin araç TR de satılmıyor bu yüzden soruyorum. Senin araçtaki motor 307 HDI FAP 110 HP ile aynı motor mu? |
|
![]() |
|
ayni motor kardes hdi 1.6 16 valf 110 bg motordan 307/ 207 lerdede var galiba
bugun mazot filtresini degistirdim (73 € ![]() eskiden (unblock dizel filtre) yaziyordu acaba filtrenin uzerindeki kablomu cikti diye sokup baktim filtrenin altinda bosta bi soket vardi ne ise yaradigini bilmiyorum filtreye tutturuluyor ama hicbir fonsiyonu yok bas sayilir. neyse tekrar topladim calistirdim airbagler devredisi (engine immobiliser fault) diye bi hata verdi tekrardan (unblock dizel filtre) hatasini verdi biraz yuruttum stop edip tekrar calistirdim airbag ler geri geldi diger hatalar devam ediyordu netten arastirdim biraz kontagi 5-6 defa ackapa yapinca reset cekiyormus denedim (engine immobiliser fault) hatasi kayboldu ama (unblock dizel filtre) devam ediyordu ertesi gun akuyu degirtirdim ayniydi ama dun EFF DESENCRASSEMENT DU FILTRE DIESEL FAP diye bi hata verdi bugun filtre degisti ayni sey devam ediyor filtrede orjinal filtresiymis 100.000 km ![]() bazi forum larda arac kisa mesafe kullanildigindan ve surekli motur soguk oldugu icin yapiyor diyorlar (dogruda genelde kisa mesafe kullaniyoruz gunde 4-5 km) 2-3 bin devir arasi harareti yukselticek sekilde uzun mesafede kullanin sonra kendiliginden kayboluyor diyorlar yarin bide onu deniyecem basina gelen varsa ogrenmek isterim tesekkurler kardes gostergeler dedigin gibi akudenmis degistirdim duzeldi (125 € ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Vallahi hocam maşallah diyesim geliyor. :( yanlız fiyatlar gerçekten çok uçuk. Mazot filtresinin sensörsüz gelişinide anlamadım. Tüm bosch filtrelerde sensör üzerinde geliyor. Bu olay kafamı karıştırdı. Sıcaklık' tan olabilir çünkü FAP üzerinde bir sıcaklık ve basıç sondası var. Araç birkaç uzun sürüşte aynı hatayı vermez ise yanlış alarm sayıp arızayı kendisi otomatik olarak siliyor. Bunu denemekte fayda var. Ve son olarak araç bilgisayara bağlandı mı hiç? loglar ve açıklamalarından bir şeyler çıkabilir. Filtre üstünde boştaki soket, küçük bir hortum girişi ise önemli deği orası tahliye çıkışı. Zaten oraya takılan hortum motorun aşağısından boşa çıkar.Düzenleyen hasimayaz - 22 Temmuz 2009 Saat 22:29 |
|
![]() |
|
orjinal pejo filtresi servisten aldim sensorsuz verdiler ve 2 kucuk conta icin 2.5€ aldilar internette en kral filtre 40€ ag servisten bi daha mecbur kalmadikca bi sey almam bi daha
arac bilgisayara baglanmadi hic vaktim olmadi bosta dedigim soket sensor soketine benzer bi soket . bir filtrenin ust kisminda sensor var bosta dedigim hemen tahliye hortumunun yaninda filtreye baglaniyor ama baglandigi yerde ne bi karsi soket ne bi kablo nede mazotla temas eden bi yer var ici bos bi delik desem yeri var ne iye yariyor cozemedim tekrar sagol kardes senden baska fikir uretetip paylasa bilecegim ve yardim ala bilecegim baska birini bulamadim ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Filtre üstünde 2 tane soket olacak birisi ısıtıcı diğeri su sensörü. Şu an anladığım kadarıyla su sensörü filtre üzerinde geldi (takıldığında yere yatay bir şekilde arka tarafta) ve bunun kablosu takıldı.
Diğer eski filtreden sökülerek takılan elektronik kısım ısıtıcı kısmı. bununda bir kablosu var bu parça yeni filtre ile beraber gelmez. soketide hava tahliyesinin hemen yanında yukarı bakar bir şekilde durur. ikisininde kabloları olması gerekiyor. Düzenleyen hasimayaz - 22 Temmuz 2009 Saat 23:31 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |