Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mazot filtresi ikazi yardim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

mazot filtresi ikazi yardim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: mazot filtresi ikazi yardim
    Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 Saat 22:26
arkadaslar bi kac gundur aracimin ekraninda "unblock gasoil filter" turkcesi "mazot filtresi kaldirildi" yaziyor sorun neden olabilir bileniniz veya boyle bi olayla karsilasaniniz varmi
ve bazen araci calistirirken butun gostergeler dusup kalkiyor isikli goztergeler sonup yaniyor sanki kontakta elektirigi keren biseyler var bu konudaki yorumlarinizida yazabilirsiniz
 simdiden hepinize tesekkur ederim
arac 206 hdi 1.6 s16
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 Saat 22:53
marşa basarken göstergeler küt diye vuruyor ve düşüp kalkıyorsa bu HDI ların aküsü azaldığındaki kronik sorun. Öncelikle aküyü ölçtürün.
Mazot filtresinin üstünde bir sensör var. Büyük ihtimalle hatayı bu sensör gönderiyor. Filtreyi değiştirip aracı bilgisayara bağlatmak en sağlıklısı.

Düzenleyen hasimayaz - 16 Temmuz 2009 Saat 23:05
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 Saat 23:15
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

marşa basarken göstergeler küt diye vuruyor ve düşüp kalkıyorsa bu HDI ların aküsü azaldığındaki kronik sorun. Öncelikle aküyü ölçtürün.
Mazot filtresinin üstünde bir sensör var. Büyük ihtimalle hatayı bu sensör gönderiyor. Filtreyi değiştirip aracı bilgisayara bağlatmak en sağlıklısı.

aynen anlattigin gibi oluyor kardes marsa basarken gostergeler kut diye vuruyor ikaz lambalari gidip geliyor aciklaman icin tesekkurler
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 Saat 00:06
simdide  EFF DESENCRASSEMENT DU FILTRE DIESEL FAP diye uyari vermeye basladi
bu arizayla karsilasaniniz varmi ?
elektironik uzerine pejodan kotusu yok bunu anlamis bulunmaktayim

Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 Saat 10:00

Biraz absürt bir soru olacak ama, senin araç TR de satılmıyor bu yüzden soruyorum. Senin araçtaki motor 307 HDI FAP 110 HP ile aynı motor mu?

Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 Saat 21:04
ayni motor kardes hdi 1.6 16 valf 110 bg motordan 307/ 207 lerdede var galiba
bugun mazot filtresini degistirdim (73 €  Angry ) duzelmedi ama filtrenin uzerindeki elektronik kisim yoktu eskisini sokup yeni filtreye taktim
eskiden (unblock dizel filtre) yaziyordu acaba filtrenin uzerindeki kablomu cikti diye sokup baktim filtrenin altinda bosta bi soket vardi ne ise yaradigini bilmiyorum filtreye tutturuluyor ama hicbir fonsiyonu yok bas sayilir. neyse tekrar topladim calistirdim airbagler devredisi (engine immobiliser fault) diye bi hata verdi tekrardan (unblock dizel filtre) hatasini verdi biraz yuruttum stop edip tekrar calistirdim airbag ler geri geldi diger hatalar devam ediyordu netten arastirdim biraz kontagi 5-6 defa ackapa yapinca reset cekiyormus denedim (engine immobiliser fault) hatasi kayboldu ama (unblock dizel filtre) devam ediyordu ertesi gun akuyu degirtirdim ayniydi ama dun EFF DESENCRASSEMENT DU FILTRE DIESEL FAP diye bi hata verdi bugun filtre degisti ayni sey devam ediyor filtrede orjinal filtresiymis 100.000 km Big smile normalden 20 - 30 bin km gecirmisiz 
bazi forum larda arac kisa mesafe kullanildigindan ve surekli motur soguk oldugu icin yapiyor diyorlar (dogruda genelde kisa mesafe kullaniyoruz gunde 4-5 km) 2-3 bin devir arasi harareti yukselticek sekilde uzun mesafede kullanin sonra kendiliginden kayboluyor diyorlar yarin bide onu deniyecem
basina gelen varsa ogrenmek isterim
tesekkurler kardes gostergeler dedigin gibi akudenmis degistirdim duzeldi  (125 € Angry ) ag bu araba batiracak beni bole giderse
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 Saat 22:29

Vallahi hocam maşallah diyesim geliyor. :(

yanlız fiyatlar gerçekten çok uçuk. Mazot filtresinin sensörsüz gelişinide anlamadım. Tüm bosch filtrelerde sensör üzerinde geliyor. Bu olay kafamı karıştırdı.

Sıcaklık' tan olabilir çünkü FAP üzerinde bir sıcaklık ve basıç sondası var. Araç birkaç uzun sürüşte aynı hatayı vermez ise yanlış alarm sayıp arızayı kendisi otomatik olarak siliyor. Bunu denemekte fayda var. Ve son olarak araç bilgisayara bağlandı mı hiç? loglar ve açıklamalarından bir şeyler çıkabilir.

Filtre üstünde boştaki soket, küçük bir hortum girişi ise önemli deği orası tahliye çıkışı. Zaten oraya takılan hortum motorun aşağısından boşa çıkar.

Düzenleyen hasimayaz - 22 Temmuz 2009 Saat 22:29
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 Saat 22:58
orjinal pejo filtresi servisten aldim sensorsuz verdiler ve 2 kucuk conta icin 2.5€ aldilar internette en kral filtre 40€ ag servisten bi daha mecbur kalmadikca bi sey almam bi daha
arac bilgisayara baglanmadi hic vaktim olmadi
bosta dedigim soket sensor soketine benzer bi soket . bir filtrenin ust kisminda sensor var bosta dedigim hemen tahliye hortumunun yaninda filtreye baglaniyor ama baglandigi yerde ne bi karsi soket ne bi kablo nede mazotla temas eden bi yer var ici bos  bi delik desem yeri var ne iye yariyor cozemedim
tekrar sagol kardes senden baska fikir uretetip paylasa  bilecegim ve yardim ala bilecegim baska birini bulamadim Thumbs Up
Yukarı Dön
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 Saat 23:30
Filtre üstünde  2 tane soket olacak birisi ısıtıcı diğeri su sensörü. Şu an anladığım kadarıyla su sensörü filtre üzerinde geldi (takıldığında yere yatay bir şekilde arka tarafta) ve bunun kablosu takıldı.

Diğer eski filtreden sökülerek takılan elektronik kısım ısıtıcı kısmı. bununda bir kablosu var bu parça yeni filtre ile beraber gelmez. soketide hava tahliyesinin hemen yanında yukarı bakar bir şekilde durur. ikisininde kabloları olması gerekiyor.

Düzenleyen hasimayaz - 22 Temmuz 2009 Saat 23:31
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4307 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3545 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 889 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 209 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1515 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 35889 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 105160 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2290 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 31532 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54151 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1199 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18385 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2423 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 493 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 443 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16988 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2077 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2117 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3938 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 2049 0 tulpar737
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English