|
Aracınızı nasıl yıkamalısınız? |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2009 Saat 09:48 |
||
Aracınızı nasıl yıkamalısınız?
Araç temizliği denilince aklımıza ilk gelen olay aracın yıkanmasıdır.Tepeden tırnağa yıkanan bir araç temizliğin en büyük parçasıdır evet ama acaba aracımızı düzgün yıkıyormusunuz? Öncelikle araç yıkanması için geçerli bazı maddeleri size bir kez daha hatırlatarak konumuza başlayalım; - Aracınızı güneş ışığında yıkamayınız, Araçların yılda 2 sefer cilalanması aracın dış yüzey koruması için tavsiye edilirken sürücülerin % 48'i bu tavsiyeye uymamakta. |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Öncelikli olarak aracı yıkamadan evvel tekerlek ve jantları yıkamaya, çamurlarını akıtmaya dikkat etmeliyiz. Bu şekilde aracımızın gövdesini ve boyasını tekerlek ve jantlardan çıkabilecek çamur gibi zarara sebebyet verebilecek maddelerden sakınmış oluruz. Beyaz şerite veya üzerinde beyaz yazıya sahip olmayan lastiklerimizi sert bir fırça ile temizleyebiliriz. Jantımızın tipine göre yumuşak veya sert bir fırçayla jantlarımızı temizledikten sonra gövdeyi yıkamaya başlayabiliriz. Aracınız için oto şampuanı kullanabileceğiniz gibi boyayı koruyan özel katkılardanda kullanabilirsiniz. Aracın tepesinden yıkamaya başladığınızda size tavsiye edilen yıkama biçimi yıkadığınız alanın işini bir seferde bitirmek, yani hem sabunlamayı hem durulamayı peş peşe yapmak. Tepeyi yıkadıktan sonra aracın yıkayacağınız bölümleri ön, yanlar ve arka olmalı, en az ayda 1 sefer kapı içlerini temizlemelisiniz. Durulama esnasında suyu yukarıdan aracın tüm yüzeyine dağılacak şekilde durulanacak alana tatbik etmelisiniz. Aracınızı duruladıktan ve yumuşak bir bezle kuruladıktan sonra dilerseniz aracınıza cila yapabilirsiniz. Cila için dikkat etmeniz gereken en büyük husus aracın yüzeyindeki yabancı maddelerden aracınızı kurtarmanız. Bunun için gelişmiş bir araç temizlik ürünü kullanabilirsiniz. Cilayı nasıl kullanmanız gerektiği cilanın üzerindeki kutuda açıklanmıştır, bu uyarıları dikkate alarak aracınızın cilasını yapabilirsiniz. Cila yaparken dikkat edeceğiniz hususlardan en önemlileri güneş ışınlarından aracınızı sakınmanız ve aracınızın temiz olduğundan emin olmanızdır. |
|||
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
benzin aldıktan sonra o makinalara giriyorum.. ıslak ıslak çıktıktan sonra hemen kenara çekip bagajdan nevaleleri çıkarıyorum, bi güzel silip temizleyip gazlıyorum.. 38 Beleş Power.. :) |
|||
master
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
dostum o çılgın makinelerin araca zarar verdiğini düşünüyorum. |
|||
hasimayaz
3. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
||
uzun vadede evet veriyordur kesin. ama olmuş iç dış yıkama 10 TL. 2 günde bir yağmur yağıyor, haftada 1 yıkatsan, sıra bekleme, vakit kaybı ve aylık 40 TL lik extra bir masraf. Şu durumda 2 seçenek var arabaya verecği zarar mı? bana vereceği zararmı?
40 x 12 = 480 TL arabanın 2 parçasını boyatmaya eşit bir rakam :(
|
|||
master
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2009 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 229 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
2 kova su + sonax shampoo + sünger + 2 tane micro fiber bez. 1. Kova köpürtülür, araba okşanmak suretiyle yıkanır., 2. kova su bez ıslatılarak arabada gezdirilip sabunu akıtılır, diğer bezle araba kurulanır. :D Ya da benim gibi gece bir benzincinin hava/Su bölümüne gizlice sızıp bagajdan ufak portatif kovamı ve sabunumu çıkarıp süngerle .... :D |
|||
AydinBeyol
P.T. TEAM GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
|
||
"- Aracınızı yıkarken sabun olarak bulaşık deterjanı kullanmaktan sakının,"
bu nedir yahu. :) |
|||
|
|||
Emin
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2008 Konum: Koşuyolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 658 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Haşim baba bizde sendeniz
Zeynep Kamil Bp'ciyiz.
|
|||
master
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bulaşık deterjanı ile araba yıkayan çok yıkmacı gördüm ben ya :D |
|||
hasimayaz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
||
:).. bagaj avadanlıkları tamam..
kurulama bezi, sıvı silikon, camsil, parlatma süngerleri,3 adet şiş, mangal kömürü, katlanır mangal, çıra, 3 şişe efes. :)
|
|||
İsmailAteş
1. Vites 13 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2008 Konum: Ankara/İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 346 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İsmailAteş
|
||
|
|||
Her Yiğidin Gönlünde Bir Aslan Yatar..
|
|||
kann87
1. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2008 Konum: ACIBADEM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 529 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
arabanın hakkını vercen gıdıcen meguarise yıkatıcan arabayı :D
|
|||
-küfürbaz gizemli rapci-
|
|||
hasimayaz
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
|
||
ayıp ettin ismail.. ne zaman istersen ıslatır yıkarız :)
|
|||
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
aracımı satmadan önce Johnson Baby ve süngerle yıkıyordum
|
|||
HakanGokdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
||
Her Cumartesi sabahı 08:00 civarı yıkıyorum arabayı 30 mt silikonlu hortum aldım bu iş için, artı her benzin adlığımda da (ortalama : 2 gün) Total de bulunan fırçasız yıkamaya giriyorum köpük püskürtüp güzelcene duruluyorlar bende güzelcene kuruluyorum |
|||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|||
ErkanKurnaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2009 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 453 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ErkanKurnaz
|
||
emrah kardeşim bilgiler için teşekkürler, biz kara düzen takılıyoruz pril+fırça:) ne zaman akıllanırım bilmem
|
|||
Erkan KURNAZ
1982/ERZURUM 0 RH + NİLÜFER/BURSA |
|||
CIHANGIR_DONMEZ
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
|
||
|
|||
Doktor
2. Vites DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Yıkama işi en çok da benim gibi siyah araba sahipleri ve sevenleri için sorun oluyor. Kışın sonuna doğru arabayı aldım 3 günde bir 10 lira vermekten yoruldum yıkamacıya. İç yıkamayı azaltmak ve dış yıkamayı da ara ara petroldeki "osman" adlı çocuğa yüklemekle biraz bütçeyi rahatlattık. Yoksa her ay epey yıkamacı parası veriyordum...
Hayır 4.kattan hortum çekip yıkamak da olmuyor :)
|
|||
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|||
HakanGokdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Temmuz 2008 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı HakanGokdemir
|
||
Dostum eğer sadece hortum ise sorun Karcher marka basınlı yıkama makinelerinin ufak ebatlı (bağaja bile konulablir) olanlarının birisinde gördüğüm bir özellik var ki bir kovaya su dolduruyorsun makine oradan su emişi yaparak püskürtüyor 1 kovada senin işini fazlasıyla görür ama o kovayı nasıl indirecskin aşağıya onu bende bilmiyorum ve bu makine 120 tl civarıydı ki marka Alman ve ilk basınçlı yıkama üreticisidir veya üreticilerinden birisidir bu Alman marka...
|
|||
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019 Pendik / İSTANBUL 26.08.1980 A RH + Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir... |
|||
Doktor
2. Vites DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hakan bey, teşekkürler. Ben de böyle birşey almayı düşünüyordum. Nasıl birşey olur diye araştırıyordum. Kovayı artık bir şekilde hallederiz ama bu yöntem iyi gibi :)
Düzenleyen Doktor - 28 Temmuz 2009 Saat 19:30 |
|||
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |