|
206 GTI 2 silindir ateşleme hatası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
yigit0060
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2024 Konum: tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigit0060
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2024 Saat 01:39 |
öncelikle merhaba arkadaşlar. 206 gti 2001 model aracımı geçen sene nisan ayında aldım. aradan bir ay geçti aracı sorun yok kullanıyorum güzelce.bir gün aracı çalıştırdım pır pır pır ötüyor tekliyor ateşlemede problem olduğunu düşünüp aracı ustaya götürdüm bobini test etmeden bobin dedi. bosh marka bobin aldım taktım araba çalıştı hiçbir problem yok iki ay kadar daha bindim araca sonra marş bastığımda yeniden tekledi ustama götürdüm bobini test ettik bobin sağlam söktü taktı düzeldi şaşırdım. bir müddet sonra tekrar arıza verdi kendim bobini söktüm taktım düzelmedi, ertesi gün marşa bastım düzeldi sorun ortadan kalktı. şimdi tekrar yaptı bobini test ettik ateşleme var cayır cayır yapıyor ateşlemeyi conta testi yaptık sağlam, kompesör testi yaptık kaçırma yok, bıjilerde sorun yok. sorunun elektriksel bir problem olduğunu düşündük sonra elektrikçime gittim lpg tesisatında bir problem olduğunu söyledi testler yaparak(testi yaparken araç normal çalışmaya başladı pır pır teklemesi düzeldi).n’aptın abi düzeldi dedim hiçbir şey yapmadım dedi. enjektörlerin tesisatının ikisinden geri dönüş almadığını o yüzden silindir hatasına düştüğünü söyledi. lpgciyi çağırdı baktılar beraber tamam dediler sorun bu götürdüm aracı güzelce dedikleri şekilde lpgci tesisatı düzeltti. ardından eve gittim bir saat sonra marşa bastım yeniden aynı arıza pır pır ötüyor araba benzindede gazda da aynı kafayı yiyeceğim artık, araya pazar girdi elektrikçimi aradım pazarzesi getir bakalım dedi. aynı arıza başına gelen biri oldu mu, yardımcı olabilecek akıl danışacağım birileri yok mu?
|
|
yigit0060
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2024 Konum: tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı yigit0060
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
güncel +
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |