|
206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
muratzengin
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2024 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muratzengin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2024 Saat 01:34 |
Merhaba Aracima sanzuman revizyonu yapildi mail marka selnoidler takildi ve özel serviste sanzuman yagi dahil orjinal hersey tamamlandi hicbir hata yok.
tek sorunum şu aracimla hizlandigim sirada 2. veya 3. 4. viteste bisey farkettim ayagimi gaza pedalina basma basincina göre araç deviri ornegin 70km/h de 3 veya 3500de olabiliyor ayagimi gazdan cektigimde ise bir anda 1.5 2 arasin yerlesiyor. 2.viteste bunu yaparsam devir 1 1.1 arasina yerlesiyor.Ancak bu bir sorunmu tam anlayamadim cunku olmasi gereken ayagimi gazdan cektigimde yavasca deviein sabit olarak azalmasi gerekiyor diye biliyorum. Tekrar Edeyim hizim ornegin 80km/h ve 3.vitesteyiz devirim 2.4 diyelim gaza biraz basarsam bir anda ayagim ile itme yaparsam hafif 3e yaklasiyor azaltirsam basinci 2.2ye iniyor.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Normal bir durum. Gaza ne kadar ani basarsanız vites düşürür ve devir arttırır. Sollama veya ani hızlanma gibi durumlarda araç vites yükseltip yığılmasın diye bu şekildedir.
Araç devri ecu(beyin) tarafından değişik senaryolara göre ayarlanır. Mesela bir yokuş çıktınız ve düz yola geldiniz. Belli bir süre düz yolda bile sürseniz devir artırıp geç vites değişmeye devam eder. Ta ki gaz pedalından ayağınızı hafif çekene kadar. Çünkü yokuş boyunca gaz pedalına olması gerekenden fazla bastınız.
Düzenleyen talip206 - 26 Ekim 2024 Saat 11:28 |
|
muratzengin
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2024 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muratzengin
|
vites degistirmiyor arac ayni vites icerisinde devir 2.5 ise ayni hizda gaza biraz daha basinca 3.3 3.2 oliyoe birakinca yine ayni viteste 2ye yerlesiyor.Normalde ayak gazdan cekildiginde bende hyundai i20 varken hafifce devirde inerdi.Bu araba garip geldi normal ozaman anladim
|
|
muratzengin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muratzengin
|
sorunumu anlayan varmi acaba ben anlafamadim tekrar edeyim arac calistiktan 15 20dk sonra basliyor bu durum 1 kere olunca hep oyle calisiyor arac ornegin duz yoldayim ve 4.viteste 70km/h hizdayim 2.2devirdeyim gaza minik basinca 2.3 dogru gitmesi gerekirken arac 2.7 2.8 devirden basliyor sanki o hizin deviri orasi gibi sonra hafif cekince geri ayni viteste olmasina ragmen 2ye dusuyor.Normalde ilk 15 20dk icinde bu yok aracta gazdan ayak cekince 2.3ise devir normal sekilde 2.2 2.1 seklinde azaliyor bu neden yapar.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |