|
Yağ seçimi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Mehmet Furkan
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2023 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet Furkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2023 Saat 23:21 |
5w30 yağ kullanıyorum yarın değişime gidicem eksiltme mevcut şuan kalın yağ kullanmak istiyorum 308 1.6Vti motor km 122.000 hangi yağı kullanmalıyım eksiltmeyi önlemek için
Düzenleyen Mehmet Furkan - 11 Aralık 2023 Saat 23:21 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar hocam kesinlikle 5w30 altında vizikoziteye sahip başka yağ kullanmayın tam sentetik olması çok önemli. 2 yıl 65000 km 1.6 vti 308 bende kullandım bir kaç marka yağ denedim. özellikle yüksek devirli kullanımlarda daha çok eksiltme yaptığı castrol total gibi yağlar iyi gelmiyor bu motora. sebebi yağ buharlaşma sıcaklıklarının düşük olması ve eksiltmesine sebep oluyor. Kaliteli motor yağlarını tarcih etmenizi öneririm. motul , Liqui moly gibi kaliteli motor yağlarını tarcih etmenizi öneririm. Ekstra olarak aynı marka 4 litre motor yağı alıp eksildikçe tamamlamanız. Ben motul yağ ile bunu minimize ettim. Tabi ilk seferde olmadı bu malesef 3 bakımdan sonra 10000 km 1-1,5 litre arası bir gözlemleme yaptım. tabi buna geçmeden motor iç yıkama engine flush ile yağ değişimi öncesi kullandım ve sonra motor yağını değiştirdim. Yağ bakımını 10000 km beklememenizi öneririm ve her 3 bakımda bir bujileri dğiştirmenizi tavsite ederim. Bu yağ eksiltme olayı günümüz sıfır araçların bir çoğunda mevcuttur dizel benzinli fark etmiyor hocam. wv dizel ve benzinli modellerinde bile var. Önemli olan biz kullanıcıların 3-4 günce bir motor su ve yağ seviyelerini kontrol etmemiz.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
Mehmet Furkan
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2023 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mehmet Furkan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi uygulayacağım
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |