![]() |
|
KLİMA TARAF TUTUYOR! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
ersan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: 307 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
307 lerde toplam 585gr klima gazi bulunur. benim arabaya gram olarak soylemediler ancak yarisi bosalmis demisti.
|
|
2005 307 1,4 HDI 70 HP, XR
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Benim 206 700 gr gaz alıyor
|
|
![]() |
|
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
benim arabada benzer sorun vardı gaz basınca canavar gibi oldu. arabam 307
|
|
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı
|
|
![]() |
|
mhmttn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
Merhabalar arkadaşlar;
Aynı Sorun benim 2006 model 206 HDİ dada var, şöför tarafı gayet güzel fakat diğer taraf ılık üflüyordu. sinyal kolunda yaşadığım problem için Ankara Şaşmaza Gittiğimde usta com2000 değiştirdi ve bu sorunu da sordum, usta klasik peugeot arızası bu dedi güya klima çıkışında iki kılepe varmış biri kırılmış olabilirmiş bu sorunu çözmek içinde ön göğsü sökmek gerekiyormuş. Hatta ben oradayken bir tane daha önceden anlaştığı C5 geldi aynı sorun varmış ve o arabanın ön göğsünü sökmeye başladı. Daha sonra senin arabada bunu sökmeden yapabilir miyiz diye bir bakalım dedi ve baktı daha sonrada sizin anlattığınız gibi klima açılırken ve kapanırken fıss diye bir ses gelmeye başladı. Daha uygun bir zamanda gel bakalım dedi klima gazı azalmış olabilir mi diye sordum oda şoför tarafının soğukluk seviyesi yeterli olduğu için böyle bir ihtimal yoktur dedi. Arkadaşlar bu soruna çözüm bulabilen varsa lütfen paylaşsın. Boşuna vakit ve para harcamadan kısa yoldan çözüm buluruz inşallah...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
C5'te, 407'de oldugu gibi cift tarafli klima kontrol ozelligi vardir ve ustanin dedigi gibi o klapeler kirilir, yenisi ile degistirilir. Ancak sizin aracinizda cift tarafli klima kontrolu yoktur. Varsa duzeltin lutfen. O yuzden boyle bir ihtimal sizin aracinizda yok. |
|
![]() |
|
mhmttn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
Evet dediğiniz gibi çift taraflı klima yok benim araçta.
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
benim klimam da sadece sıcak üflüyor, gaz bastırdım değişiklik yok :(
|
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
Ersan bey, Klima sorununuzu çözebildiniz mi? Benim 206 nın kimasında da aynı problem var , sorduğum ustalardan biri ön göğsü sökmemiz lazım dedi, diğer 2 tanesi de gazı bitmiş doldurursak düzelir dedi ama güvenipte yaptıramadım... Düzenleyen mhmttn - 27 Ağustos 2012 Saat 10:10 |
|
![]() |
|
Merhabalar, Üstteki yazımda anlattığım sorunu şu şekilde çözdük. COM2000 (sinyal kolu) probleminden dolayı gittiğimde usta çıkma bir com2000 taktı ve klima için ön göğsün sökülmesi gerektiğini söyledi. bende gerek duymadım ve tek tarafın soğuk üflemesi yeter diye bir sonraki seneye bırakmıştım bu tamiratı. Bayram tatilinden sonra takılan com2000 de arızalandı; U dönüşü yaptığımda çıt çıt sesleri gelmeye başladı, korna ve airbag arızası verdi, bunun üzerine yine aynı ustaya gittim (Ankara/ şaşmaz'a) ve com2000 söküp tamirine başladı bende arabayı bırakıp klima hakkında daha net bir cevap alabileceğim yer varmıdır diye sanayide gezmeye başladım peugeot cuları. 10 kadar usta gezdim 206 da böyle bir sorunla karşılaşmadıklarını söylerek, yarısı ön göğsün sökülmesi gerektiğini, diğer yarısı da gaz doldurunca düzeleceğini söyledi. Hatta bulunduğum yere yakın olan Peugeot yetkili servisinde sorduğum iki usta birisi gaz ile alakalı dedi diğeri de ön göğsü sökmek gerekiyor dedi. Sonra kendi ustama gittim ve com2000 sorununu yapmıştı, klima içinde fıss sesi geliyorsa gaz azalmıştır istersen bir bakalım dedi ve makinayı bağlayıp gaz ölçümü yaptı 220 gr klima gazı olduğunu görünce çok az olduğunu istersen gaz dolduracağını söyledi bende risk alarak tek tarafa çalışsa da kabul ettim ve 660 gr gaz dolumu yapıldı. Epey uzun bir hikaye oldu :) ama sonuç olarak klimanın her iki tarafı da gayet güzel çalışıyor hatta bir haftadır deniyorum bir sorun yok çok şükür. |
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
benim aracta sabah klimayı açtığımda hemen ısıtmıyor...yanlış mı açıyorum ne...orada AC falan var...ne yapmam lazım camları ve kendimi ısıtmam için...çok açarsam yakıta zarar olur mu?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Kışın klimayı açmanıza gerek yok (AC düğmesine basmayın) motorun kendi sıcaklığı aracı ısıtır.İstediğiniz fan sevyesinde çalıştırın yakıta etkisi olmaz. Yazın soğutmak içiin AC düğmesine basarsınız o zaman yakıta etkisi olur.
|
|
![]() |
|
pierson ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2012 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
anladımm...yani sabah ısınmak için sonuna kadar açsam bişey olmaz...camlar için de aynıs...tamam teşekkürler
|
|
![]() |
|
tuuncii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2012 Konum: Burhaniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 41 |
bende 307 var dijital klima dijital klimada sağ tarafın derece ayarlama tuşu çevirmeli olan dişlilerini yemiş oluyor o yüzden siz ne kadar açsanız da yada soğuk hava için kıssanız da aslında tuş dönüyor fakat dişli eridiği için sıcaklık düşmüyor. sağ taraf yolcu kısmında ayaklara hava gelen kısmın olduğu parça sökülüp tuşun yapması gereken döndürme işini tornavida vs gibi takım taklavatla çevirdiğimizde soğuk hava alabiliyorsunuz. 17 derece üstüne çıkarttığım zaman aynısı oluyordu. başka bi çözüm yolu olmalı kalıcı çözüm???
|
|
Ege mavisi 307 ;)
|
|
![]() |
|
deme ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2012 Konum: Mardin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
daha öncede yazdım klima taraf tutuyorsa gaz eksiktir
|
|
307 1.6 xt 110 luk manuel şeytan kırmızısı
|
|
![]() |
|
ersan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: 307 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 36 |
selam arkadaslar ben klima sorunumu hala cozemedim bu gun bu konuda ilk yazdigimdan beri 6. kez klima gazi dolddurttum gazi doldururken boyali gaz dolduruyor usta goya kacagi bulacagiz ancak hala kacak gaz kendini belirtmedi, usta buyuk ihtimal kacak kabindedir ancak boya kendini gosterene kadar devam edecegiz diyor. kabin icindeki gaz kacagi evaporatordedir ve onun fiyati da 700 - 800 euro civarindadir bu evaporatorun komple satildigi icin sadece petek satilmadigi icin bukadardir dedi. bu evaporator gercekten komple olarak mi satiliyor yoksa ayri ayri parcalar halinde bulunur mu ve komple fiyatinin turkiyede nekadar oldugunu bilen varmidir bilen varsa lutfen soylesin uygunsa gidip turkiyeden alicam. |
|
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
hocam sen 6. kez gaz bastırdın. ağustostan beri probelmi çozemedin veya çözdüremedin. hala aynı ustayamı gidiyosun yoksa daha başka ustalara da baktırdın mı?
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
hep ayni ustaya gidiyorum evet. ama sadece ilk gidisimde para aldi ondan sonra gaz kacagini bulana kadar gaz dolduracagini soyluyor. yoksa baska ustaya da bi gitsem mi acaba?
![]() |
|
|
|
![]() |
|
streetglow87_26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2011 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı streetglow87_26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar merhaba.
Benimde aracımın (2006 307 hdi) klimasından ses gelmeye başladı daha doğrusu ister klimayı açayım istersem normal olarak açayım 2. kademeye getirdiğimde ön göğüsten çığlık sesi gibi garip sesler geliyor Sebebini bilen var mı acaba
|
|
2006 Model 307 1.6 HDI Comfort
|
|
![]() |
|
mahmut alpay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2019 Konum: ŞANLIURFA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mahmut alpay
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayni ariza bendede var araç 206 feline model 2006 dijital klimalı
sag taraf sicakti yaz basinda Ve a Sonuna dogru toplamda 2sefer gaz basildi şuan soguk üflüyor Bir arkadas bendede aynisi oldu tekrarladi sicak üfleme dedi Bir elektrikci alttan tam.olarak nereai bilmiyorum Bir ayar yaptı düzeldi dedi eger tekrarlarsa ben de oraya gidecem Ustam kompresör zayıf peteklen beraber degismeli dedi Bana mantikli gelmedi zayif olsa.sola niye soguk üflesin Gaz eksilmesini tamamlayinca düzeldi simdilik pejolarla ugrasmaktan Yarım usta ve tam dert sahibi oldum.kesin cözüm bulan.varmi Acaba yeni konu acmistim bu konuyu yeni gördüm affola Düzenleyen mahmut alpay - 10 Ağustos 2023 Saat 01:10 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |