![]() |
|
SİNYAL KOLU MODELİ |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ozandemir34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2021 Saat 13:36 |
Arkadaşlar herkese merhaba, aracım 2005 model 307 1.4 HDİ modeli. Aracımda klasik sinyal kolu problemi var 3 senedir idare ediyordum fakat değiştirmeye niyetlenip sizlerinde bilgisini almak istedim. Şimdi öncelikle İzmir 'de kimse tamiri ile uğraşmıyor. Netteki videolardan gördüğüm kadarıyla basit bir olay fakat ben direkt olarak sinyal kolunu değiştirmek istiyorum ama çözemediğim olay benim aracıma hangi kolun uyacağı. İzmir deki tamircilerde direkt olarak com2000 ünitesini satmaya kalkıyorlar ve 1600 TL sadece ünitenin fiyatı, internette 150-300 TL arası sinyal kolları bulmak mevcut. Hangisinin benim aracıma uyacağını nasıl anlarım. Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Makyajsız kasa 2005 1.4 hdi sisli sinyal kolu. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba tamiri konusunda forumda daha önce konu açmıştım.
Öncelikle görsel olarak aynısını bulmanız gerekiyor. Dikkat edin. Mesela birisinde auto yazar birisi sis lambasız modelidir. Birisinin sadece arka sisi vardir birisi çift sislidir, bazılarında korna kolun ucundadır vs. Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu markası. Bildiğim kadarıyla iki üç üretim var. 1. Dav 2. Delphi 3. Valeo Bunu direksiyonu sökerek anlayabilirsiniz. Genelde dav marka olanlarda plastik erimesi oluyor.
|
|
![]() |
|
ozandemir34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle teşekkür ederim. Benim aracım tek sis arkada olan model. Ucuna takılan beyaz aparat Türkiye de bir alışveriş sitesinde 50 TL ye ilan vermişler. Çin den getirmek çok sorunlu olduğundan acaba Türkiye de temin edebileceğimiz birisi var mıdır.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Kolun marka ve modelini anlamakta zorluk çekeceğimi düşünerek malum çin sitesinden 2 tane beyaz olanından 2 tanede siyah olanından sipariş ettim. 3 senedir idare ediyorum 1 ay daha idare edeyim dedim. Parçalar geldiğinde ki inşallah gelir montaj vb hakkında umarım mutlu bir geri dönüş yapacağım sizlere.
Düzenleyen ozandemir34 - 06 Ağustos 2021 Saat 18:13 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Istanbul ümraniye esen oto elektrik bekir ustada var siye söylenmişti. Hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum. 3 kuruşluk parçayı 50 tlye satan insanlara ne demeli yazık valla. Maliyeti 5 kuruş bile değildir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Bahsettiğiniz Bekir ustanın numarasını forumda birisi paylaşmış fakat ben İzmir 'de yaşıyorum belki parçayı göndermek istemez, kendi müşterileri gelince kullanmak ister diye aramak istemedim. Parçayı hiç görmedim fakat bir yay ve bir plastik parçadan oluşan malzeme için indirim dahi yapmadı o ilanı veren şahıs.
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Arkadaşlar aliexpressten hem siyahından hem beyazından 2 şer tane aldım ve 10 gün içerisinde elimde oldu. Bakalım şimdi sırada taktırması var onu da kendim yapamazsam bir elektrikçiden yardım almayı düşünüyorum. Taktırdığım da geri dönüş yapacağım. Şimdilik görüşmek üzere.
|
|
![]() |
|
Hocam yaparsın merak etme. En dikkat etmen gereken şey airbag sargısına zarar vermemek. Onun için de sökmeden önce iyice bantla. Sargı Yerinden oynamasın
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Hocam arabayı bu cumartesi 10 bin km bakımına soktum. Oradaki usta elektrik işleriylede uğraşıyordu parçayı takıp takamayacağını sordum uğraşamayacağını birkaç elektrikçiye gidebileceğimi söyledi. Oralara gittiğimde ise maalesef yardımcı olamayacaklarını söylediler. Bu parçayı ben takmayı düşünüyorum fakat airbag söktükten sonra ortada direksiyonu sökmek için kullanılan anahtarın tam adı ve ölçüsü nedir. Bilginiz var ise yardımcı olabilir misiniz.
Şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |