|
Hırıltılı sesi ve silkeleme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Emrey0
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2020 Saat 23:00 |
Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. 2017 model bluehdi eat6 aracım var. Bir sorun yaşıyorum ve çözüm bulamadım. Aracım eskiye nazaran hırıltılı ve sesli motor sesi veriyor. Ayrıca arasıra devir ve hız gözetmeksizin yolda Vuruntu yapıyor, sanki mazot bitiyor gibi. Gaza köklediğimde geçiyor. Konfor eskisi gibi değil, gaz pedalına bastığımda ayak tabanımda yolun pürüzünü hissediyorum. Acaba psikolojik mi dedim ama bugün aynı kasa aynı model 308 kullanınca bariz fark olduğunu anladım. Aracım 73 bin km de. Değerli düşüncelerini paylaşırsanız sevinirim.
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba şanzımanı yenileme zamanın gelmiş gibi duruyor. Baskı balata+volant+rulman yenilenirse sorununun çözülmesi lazım
Düzenleyen GökhaN - 10 Kasım 2020 Saat 11:14 |
|
Emrey0
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu modeller de baskı Balata seti yok diye biliyorum.
Aracım otomatik. Bluehdi
|
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
https://www.otoyedekmarket.com/kategori/debriyaj-sanzuman-vites-7
Araç otomatik olunca debriyaj balatası kullanmıyormu
|
|
Emrey0
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çünkü tork konvertörlü ??
|
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Selamlar, eat6 tork konvertörlü. Baskı balata bulunmuyor.
Sorun için şunu diyebilirim. Yakıt filtresi en son hangi bakımda değişti. Servisler 2 bakımda bir değiştirir genelde. Pahalı bir malzeme serviste takınca. Sebebi bu olabilir. Bunun haricinde, DPF denilen zıkkımdan olabilir. Dizellerde kurum yakma olayı var. Aracın belli bir km yapmış. Önceleri bunu hissetmiyorsun sonradan hissetmeye başlıyorsun. Eğer öyle bir durumda aracının soğutma fanı çalışıyorsa veya ayağını gazdan birden bire çektiğinde veya gaza birden bire bastığında aracın aktarma organlarında boşluk varmış gibi vuruntulu nir tepki veriyorsa DPF dir. Yol titreşim olayı, psikolojik de olabilir. Lastiklerden de olabilir, yoldan da olabilir. Onun haricinde yol titreşimini pedallara verecek olan amartisör takozlarıdır. Onlarda böyle kısa zamanda aşınmaz diye düşünüyorum
|
|
Emrey0
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Eğer dpf ise servis buna nasıl bir işlem yapabilir. Bir önceki bakımda mazot filtresi değişti.
Aracım yetkili servis bakımlı.
|
|
omerb
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Servis dpf ye birşey yapamıyor. Araç dpf ye girdiğinde stop etmemeniz gerekiyor. O kurumları yaktıktan sonra araç normale dönüyor. Eğer kısa süreli arabayı kullanıyorsanız günlük 10-20 km. Birkaç günde bir devreye girer diye tahmin ediyorum. Aracınızı yüksek devirlerde kullanmanızı önerir servis. Öyle yapın birkaç gün. Farkı zaten görürsünüz.
|
|
Emrey0
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracın dpf e girdiğini nasıl anlarım peki
|
|
omerb
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Fan açar.ordan anlayabilirsin. Seyir halindeykende ayağını gazdan çekince anlık tüketim 0 olması gerekiyor biliyorsun. Bu değer 0 değilde bu değerin üzerinde olur. Veya rolantide dururken rolanti normalden biraz dha üst değerde olur
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |