Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 2006 1.6hdi çekiş problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 2006 1.6hdi çekiş problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
12eylulhfy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 2006 1.6hdi çekiş problemi
    Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2020 Saat 21:50
Merhaba arkadaşlar ben Hakan.
Aracım 2006 model 1.6 hdi 109 beygir kilometresi 213000 de 10000 bakımını 210000 de yaptırdım
Aracım ile yaklaşık 10 dakikalık bi rampa çıkma esnasında aniden oluşan bi çekiş problemi oluştu.
Daha öncesinde arabamın çekişi gayet güzeldi. Arıza için aracı götürdüğümde turbo etrafında yağ kaçakları vardı. 
Turbo revizyon yapılıp kaçak problemi giderildi. 
Çekişte düzelme olmadı. 
Enjektör bakımı temizliği oring değişimi saplama değişimi ve alt pul değişimi yapıldı. 
Fakat hala problemim düzelmedi. Düz yolda giderken aracımın devri yükseliyor fakat aynı oranda araba hızlanmıyordu. 
Ustam debriyajın kaçıyor olduğunu söyleyip baskı balata volant bilye değişmi yaptı. 
Fakat sorunum düzelmedi. Hala çekiş problemim devam ediyor. 
Pazartesi günü bakılacak olan yerler
Map sensörü temizliği
Debimetre
İntecool

Ek olarak motor kompresyon değerleri ve turbo basınç değerlerinin normal olduğunu söyledi ustam. 
Tavsiye ve görüşlerinizi yarsçdımlarınızı bekliyorum. 
Görüş belirten yardımcı olan herkeze şimdiden çok teşekkür ederim. 

Düzenleyen 12eylulhfy - 31 Ağustos 2020 Saat 12:56
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2020 Saat 15:34
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2020 Saat 12:57
Arızam devam ediyor yardımlarınızı bekliyorum. 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2020 Saat 21:31
Bütün sensör ve filitre temizlikleri yapıldı. Ustam mekanik bi sıkıntı olmadığını olmadı.
Yarın elektrik olarak incelenecek aracım. Kınu hakkında fikir verebilecek 1 kişi bile yok mu. 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2020 Saat 22:50
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bende de 2008 c4 var aynı motor. Ayrıca Facebookta c4 clup var oradan da takip ediyorum. Bu bahsettiğiniz sorunlarda egr, varsa dpf tıkanıklığı, turbo( her ne kadar revize edilse de bazen aynı sorun devam edebiliyormuş), ve son olarak bahsettim Facebook grubunda bir arkadaş dediğiniz gibi bir sorun yaşıyormuş sigorta kutusuyla ilgili bir işlem yapıldıktan sonra düzelmiş. Yani demem o ki bu durumun yaşanmasında pek çok etken olabilir. Ayrıca iyi ustalara denk gelmek lazım maalesef bazıları gereksiz yere parça değişimi yapıyor. Bu arada hangi ildesiniz hocam 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2020 Saat 06:27
Merhabalar hocam İzmir de oturuyorum. Aracımda egr mevcut usta egr temizliği yaptığını turbonun devreye girdiğini söylüyor. Sigorta kutusu hakkında bişey söylmedi ama bugün aracı elektrikçi inceleyecekmiş. İnşallah çözüm bulunur. Sigorta kutusunda ne gibi bi işlem yapılmış bilginiz var mı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2020 Saat 09:24
Hocam şase yapan bir kısım varmış elektrikçi düzeltmiş. Bu arada grup ustalarından Kamuran usta var bizim PSA grubu araçlara bakıyor herkes çok memnun ondan. Bir de oraya bakın derim. No:Kamuran otomotiv 0507 857 84 82
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2020 Saat 09:30
Bugün sonuç alamazsam başka çözümlere bakcam.
Kamuran usta karabağlardaydı dimi. 

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2020 Saat 09:33
Hocam bide ek olarak aracı bilgisayara bağlattığımızda hiç bi hata vermiyormuş.
Elektrik şase yapan araçta hata çıkıyormuymuş bilgin varmı hocam. 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2020 Saat 00:32
Hocam mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın. İzmiri hiiiç bilmiyorum açıkçası :) Kamuran ustadan bizim Citroënciler baya memnun bu hdi motorlardan iyi anlıyormuş. Elektriksel bir problem de yoksa geriye benim aklıma bir tek şu ihtimal geliyor hocam: turboya sıcak hava geliyor olabilir, intercoolerde bir problem olabilir. Çünkü turboya gelen hava sıcak olduğunda motor çok Verimsiz olacaktır. Bu sorunun çözümü de muhtemelen (usta değilim ama araştırdığım kadarıyla) intercoolerin tamir edilmesi veya turbonun bütün hortumlarının tek tek kontrol edilmesiyle çözülebilir. Bir de hocam eğer bu Kamuran ustaya veya fark etmez herhangi bir ustaya giderseniz arıza tespit cihazı ve bilgisayarla bir teste çıkın motorun tüm basınç ve sıcaklık verilerini kontrol edin muhtemelen sorun ortaya çıkar. İnşallah bir an önce çözüme kavuşur insanın canını sıkıyor böylesi şeyler. Çözümü de buraya yazarsanız çok memnun Oluruz. Yardım edebileceğim bir şey olursa yine elimden geleni yaparım. 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2020 Saat 06:21
Merhaba hocam estafurullah ne kusuru. Dün elektriksel olarak incelendiğinde bi problem görülmemiş.
Ustam iki tane farklı ustadan da görüş istemiş diğer ustaların yorumu baskı balatanın kaçordığı şeklinde olmuş. Bu gün yine baskı balata yı sökecek ıstam. Bi de volant deüişti demiştim usta belki kurtarır diye volan ı torna yaptırıp takmış bu gün volan ı da değiştirecek. İnşillah çözüm olur. Ustanın dediğine göre aracı pc ye bağlayıp yola çıkmış motor ve turbo kompresyon değerleri normal çıkmış. Bugünkü işlemdede sonuç alamazsak. İntercooler ı ustama söylerim. Yardımlarınız için teşekkğr ederim. 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2020 Saat 11:52
Anladım hocam ama şu olay garip, siz rampa çıkarken birden bu arıza oluştu bu duruma genelde turbo basınç sensörü turbo wastegate n75 valfi sebep oluyor bizim araçlarda. Hatta motor kendini korumaya alıp 3000 devri de geçmiyor. İnşallah usta haklıdır da kesin çözüme kavuşursunuz. 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2020 Saat 12:38
İnşallah hocam araç 3000 devri geçiyor devir kadranı artıyor ama hızım aynı oranda attmıyor.
Bugün belli olur. 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2020 Saat 15:27
Hadi hayırlısı sonucu bekliyoruz hocam 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2020 Saat 08:38
Merhaba arkadaşlar volan değişimide yapıldı nalesef sonuç aynı.
Araba kalkarken çık hızlı seri kalkıyor ama hız yükseldikçe ivmelenmede problem yaşıyorum. Devir kadranının artışı çok iyi ama araç aynı hızda gitmiyor. Servis ve başka yerdeki bi ustada ısrarla debriyaj dan olduğunu söylğyor. Bugğn tekrar bakacaklarmış.
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2020 Saat 15:45
Yahu bu ne inat :) hocam sen bilirsin de yine de bir Kamuran ustayı dene bir olmadı debriyaja kaç defa bakılmadı mı 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2020 Saat 20:13
Arızam çok şükür çözüldü. Detayları müsait zamanında paylaşcam burda. Bsc58 kardeşim yardımların için teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2020 Saat 22:28
Rica ederim ne demek biraz olsun faydamız dokunduysa ne mutlu bana 😊. Çözümü yazarsanız çook memnun olurum çünkü ben de benim c4 te pek memnun değilim çekişten sizin çözüm yolunuza bakarak ben de ona göre yol izleyecem sanırım ilk olarak da turbo elektrovanayı değişeceğim. Hadi gözünüz aydın hocam bekliyorum 
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı 12eylulhfy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2020 Saat 07:28
Merhaba arkadaşlar
Arabada çekiş problemi ile ilgili yapılanları  paylaşıyorum. 
Turboda kaçak olduğu için turbo revizyon yapıldı contaları değiştirilip kurum temizliği yapıldı. 
Enjektörlerler saplama oring ve alt pul değiştirilip bakımları yapıldı. 
Map sensörü maf sensörü egr temizliği yapıldı. 
Egr selonoid valfi değiştirildi. 
Turbo hava tüpü içine vakum pompası arızalı olduğu için yağ doluyormuş vakum pompası değiştirildi. 
Turbonun geri dönüş borusu değiştirildi. 
Baskı balata bilya volant üst merkez değişimi yapıldı. 

Bu yapılanlardan sonra aracım düzeldi. 
Yapılanların hepsi çekiş gücünü etkilediği için ve araçta pc ile bağlanıldığında hiç bi hata vermediği için arızayı teşhis etmek zorlaşıyor.

Tekrar yardımcı olan herkeze teşekkür ederim. Özellikle bcs58 kardeşim. İnşallah seninde arızan yakın zamanda çözülür. 
Yukarı Dön
bsc58 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bsc58 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2020 Saat 11:06
Kardeşim çoook teşekkür ederim sorunun çözüldüğüne sevindim, diğer arkadaşlarımız için de yol gösterici olacaktır. Ben de bu dediklerinizi ustama söyleyerek çözüm bulacağım. Peki ortalama ne kadar masraf çıktı hocam 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 307 FAR VE STOP son mesaja git 38 0 P4tris
konu icon Teyp çalışmıyor ölü Peugeot 207 benzinli 2008 mode son mesaja git 741 0 Selimhan
konu icon 3008 vites kutusu arızalı son mesaja git 15938 16 Yunus1313
konu icon 307 Economy mode active hatası son mesaja git 1250 1 pckobat
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 9015 1 muhsintekin
konu icon Tanışma son mesaja git 2 0 Nazif Kılıç
konu icon 2. Sahibinden Temiz ve Bakımlı 2003 Model 206 son mesaja git 675 0 muzo
konu icon Peugeot 208 (1. seri) 1.5 BlueHdi Yağ Önerisi son mesaja git 8984 3 mustgok
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 25670 14 Bilal ALTINER
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 97939 590 Kasım4284
konu icon 2012 model 508 far ampül değişim son mesaja git 15159 3 zaferçinar
konu icon eski kasa 508 son mesaja git 294 1 zaferçinar
konu icon 308 1.6 HDi Yağ Önerisi son mesaja git 1964 0 alperyacan
konu icon Otomatik şanzıman vites atma arızası son mesaja git 1594 0 Zeynepk
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 6410 6 Optimus Prime
konu icon Tanışma: Merhabalar son mesaja git 3 0 DieAnotherDay
konu icon yakıt tüketimi 30L son mesaja git 3859 1 407muhendisi
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 2566 0 Courage
konu icon Stop halinde iken silecekler ve farların çalışması son mesaja git 10471 4 C4for
konu icon 2011 5008 vites kutusu arızası(çözüldü) son mesaja git 64015 25 Ahmet Altaş
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 FEBRUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ahmet Altaş 3
407muhendisi 2
zaferçinar 2
Nazif Kılıç 1
muhsintekin 1
pckobat 1
Yunus1313 1
C4for 1
Selimhan 1
Courage 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English