|
Motor sarsıntılı çalışıyor... |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
407 ERHAN
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2020 Saat 17:12 |
Aracım 1.6 hdi motor, normalde, şehir içinde, motor fazla ısınmadığı durumlarda saat gibi tıkır tıkır çalışıyor, ancak uzun yola gittiğim zaman, motor ısınınca rolantide çalışırken motor tekliyor, stop edecek gibi kesik kesik çalışıyor, içinde otururken sarsıntıyı şiddetli bir şekilde hissediyorum, sanki yakıt az geliyor gibi oluyor, kalkışta da gaza çok basmak zorunda kalıyorum, yoksa stop ediyor, ancak aracım yürüdükten sonra yolda hiçbir tekleme olmadan normal bir şekilde gidiyor, daha sonra motor tamamen soğuyunca hiçbir sarsıntı kalmıyor, düzeliyor, bilgisayarda herhangi bir arıza işareti çıkmıyor, egzos dan hiçbir duman atma yok, bu neyin nesi arkadaşlar, yardımcı olursanız çok memnun olurum...
|
|
BİR DOST BULAMADIM, GÜN AKŞAM OLDU...
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Erhan abicim yakıtla alakalı olabirlir yada enjektörlerden ısındığı zaman işeme diye tabir edilen bir durum yada mazot pompasıda olabilir. tabi bunlar en kötü ihtimal. birde mazot filtresini en son ne zaman değiştin.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
407 ERHAN
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2015 Konum: KASTAMONU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 189 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Sonerim, yakıtı ben hep shell den alıyorum, hiç farklı yerden almam, shell in yakıtı biraz ince, mazot filtresini geçen sene değiştirdim ama fazla yol yapmadım, 5000 km ancak yaptım, fakat mazot filtresini her sene değiştirirken de yapıyordu, ondan olduğunu sanmıyorum, senin de dediğin gibi ya enjektörlerden ya da büyük ihmitalle yakıt pompasından kardeşim, tekrar teşekkürler sonerim, görüşmek üzere, sağlıcakla kal, ha unutmadan bana mesaj atarmısın, telefon tamire gitti, bütün rehber silinmiş 🙋🏻♂️
|
|
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Anladım abicim. tamam mesaj atarım. önce birde sistemde motor sıcakken basınç testi yaptır. orjinal yazılımda basınçlar gözüküyorduı diye hatırlıyorum.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
407 ERHAN
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 407 ERHAN
|
Tamam sonerim, çok teşekkür ediyorum kardeşim 🙋🏻♂️
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |