|
1.0 vti beyaz duman atıyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
TeamMcLaren
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2019 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı TeamMcLaren
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2020 Saat 19:00 |
Merhaba arkadaşlar,
2013 model 208’im var, 94 bin km’de. Dün aracı çalıştırdığımda birden ortalık bembeyaz oldu. Aracı kullanırken gaz verdikçe egzozdan çok fazla beyaz duman atıyor. Rölantide aşırı bir titreme, hızlanmalarda ve debriyaj kavrarken alt taraftan bir şıngırdama sesi geliyor, motorda güç kaybı da hissettim. Hararet yol boyunca normaldi, soğutma suyunda bir eksilme/yağ ile suyun karışması gibi durumlar da görmedim. Birkaç ay önce katalitik konvertör arızası vermişti ancak yaptırmadım. Ayrıca aldığımdan beri yaklaşık 1000 km’de 1 litre yağ eksiltiyor. Ancak bugüne kadar bir duman atma şikayetim olmamıştı. Sebebi sizce ne olabilir? Katalitik konvertör tamamen tıkandıysa böyle bir beyaz dumana neden olabilir mi? Teşekkürler. |
|
GökhaN
YÖNETİCİ KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba
benzinli araçta katalizörden dolayı beyaz duman attığını duymadım ama aracın büyük ihtimalle yağ yakıyor
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracınıza koyduğunuz yağ vizikozitesi nedir hocam. 1000 km 1 litre yağ eksiltmesi normal deil. kompresyon testi yaptırın. Ek olarak aranızıda bobin ve buji değişimi yapıldımı hiç.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
TeamMcLaren
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Mayıs 2019 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı TeamMcLaren
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
10w40 hocam. Buji 89 binde değişti. Bobin değişmedi
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |